23 Mart 2015, Pazartesi 09:57:12

3. HAVALİMANI GECİKECEK Mİ?

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul'daki yeni projeler ve 3. havalimanı hakkında konuştu.
  • Arap mantığıyla iş yaparsanız mahkemeye verirler tabii. Çağdaş mantıkla birşeyler yapın diyeceğim ama o da size zor.
  • Yaa diye yorum yapan arkadaş: İşi ben yaptım oldu mantığıyla yaparsan yargı bozar. Yasalara uygun yaparsan bozmaz. Herşeyi orta düzey din bilgisi dışında hiç bir eğitimi olmayan bir adamın iki dudağı arasından çıkan sözlere bırakırsan böyle olur. Hukuk devletinin özelliği de budur. Ayrıca Marmaray'ın gecikme nedeni yargı değildir. Doğru düzgün proje yapılmamış olmasıdır. Şimdiye kadar iki yüklenici işi bırakıp gitti. Bunun yargıyla ne alakası var? Ankara Pendik demiryolunun Geyve geçişinde zemin etüdü olmadığından tünel çöktü, köstebek altında duruyor. Geçici yol yaptılar, tren 30 km hızla 20 km yol giderek Almanlar'ın yaptığı 110 yıllık hatta bağlanıyor. Yargıyla ne alakası var? Lütfen doğru bilgi üzerinden çalışalım.
  • Bu havalimanı ile ilgili çok şey söylendi ama bence ilk uçak 2023 de ancak iner o da piper falan gibi bir ilaçlama uçağı bölgede acil durum yaşarsa. Ortadaki söylentilere bakılacak olursa proje, ihalesine çıkılan proje olmaktan çoktan çıktı. Master plandan kastedilen bu olmalı zira havaalanını yeni baştan yaratıyorlar. Pistlerin kotları ve yerlerinin yanı sıra yapılış öncelikleri de değişmiş. Bu planları kabul görürse türkiyeden ve avrupanın çoğu ülkesinden istanbula yapıalacak uçuşların süresi yaklaşık iki katına çıkacak diyorlar. Mesela ankara istanbul 45 dakikayken + 45 dakika da pist ve terminal arasındaki kara yolculuğu sürecek. Ben thy yöneticilerinin yerinde olsam şu master plan işine bir el atarım. Yoksa taksi sürelerini kısaltmak için doktora yapmaları gerekecek.
  • bitecek? Bunlar telefonda soyledikleri gibi milletin a.... k.... cepleri para ile dolup tastiginda. O da belki.
  • Yaw he he:)))
  • Marmaray 3 yılda bitecekti. 14 yıl oldu ve yarım kaldı. Palavraya karnımız tok.
  • milleti kandırmayı bırakamadılar bi türlü, seçime kadar zamanında bitecek, gecikme yok, her şey yolunda mesajı veriyorlar. seçimden sonra 2 yıl gecikecek, 2023 hedefimiz deydi zaten falan derler. Allah aşkına, 2017 ye kaldı 2 sene, ilk fazın açılması mümkün olabilir mi, metrosu, raylı sistemi, zemin vs. HİKAYE ANLATMAYIN ARTIK.
  • Umarim resimdeki bina degildir madem yeni bina yapiyosunuz biraz estetik kendine yetebilen bisey olsun gunes panelinden cevreci uygulamalara dikkat edin diyecem ama daha yaptiiniz yer cevreyle alakasiz
  • "50 Turk firmasi cikartmamiz lazim" cumlesi cok guzel bir cumle. Yerli sektor yurt icinde basarili olunca bir sonraki asamada yurtdisina da aciliyor ve bir nevi Ihracat artiyor. Mantik bu olmali. Tebrik ederim
  • Finasman paketinin açıklanmasını heyecanla bekliyoruz.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul'daki yeni projeler ve 3. havalimanı hakkında konuştu.

Özdemir Sabah'tan Dilek Güngör'ün sorularını yanıtlarken, 3. havalimanı ile ilgili önemli detaylar aktardı.

Dolardaki artış yatırımlarınızı etkiledi mi?

Havalimanı yatırımına tesir etmedi. Faydası bile var. Enerji yatırımlarımızı dolarla yaptık. Gelirlerimiz de TL. Bu, biraz rahatsız ediyor ama çok tehlikeli durum değil. Sonuçta aldığımız kredileri de yarın sabah ödemiyoruz. Çoğunlukla 10 yıl gibi uzun vadede ödüyoruz. 

Üçüncü Havalimanı gecikecek mi?

Böyle bir şey söz konusu değil şu anda. Sondajlar bitti. Mastır projemizi Ulaştırma Bakanlığı'na sunduk. Tasdik edilmek üzere. Yakın zamanda fiili olarak işe başlayacağız. Finansman anlaşmamızı tamamladık, mastır projemizin onaylanmasını bekliyoruz. Onaylandıktan sonra kamuoyuna duyuracağız. Mimarlık anlaşmamızı da tamamladık. Avrupalı bir şirket ama Türk ortağı da olacak. 

Üçüncü Havalimanı'na ileride yabancı ortak alır mısınız?

Herkes burayla ilgileniyor ama şu aşamada yabancı ortaklık söz konusu değil. Proje, mimarlık, altyapı gibi işlerde yabancılarla çalışıyoruz zaten. Ama orada da işin içine mutlaka bir Türk firmasının da girmesini istiyoruz. Yani mimarlık mı, altyapı mı, bankaların projeyi denetleme firması mı, duty free mi… Hepsinde yabancıların yanında Türkler'in de eli olacak. Havalimanı bittiğinde kendi konularında (servis, proje, yapım vs) 50 tane Türk firması çıkarmamız lazım. Burası bir nevi üniversite olacak.

3. HAVALİMANI GECİKECEK Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arap mantığıyla iş yaparsanız mahkemeye verirler tabii. Çağdaş mantıkla birşeyler yapın diyeceğim ama o da size zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yaa diye yorum yapan arkadaş: İşi ben yaptım oldu mantığıyla yaparsan yargı bozar. Yasalara uygun yaparsan bozmaz. Herşeyi orta düzey din bilgisi dışında hiç bir eğitimi olmayan bir adamın iki dudağı arasından çıkan sözlere bırakırsan böyle olur. Hukuk devletinin özelliği de budur. Ayrıca Marmaray'ın gecikme nedeni yargı değildir. Doğru düzgün proje yapılmamış olmasıdır. Şimdiye kadar iki yüklenici işi bırakıp gitti. Bunun yargıyla ne alakası var? Ankara Pendik demiryolunun Geyve geçişinde zemin etüdü olmadığından tünel çöktü, köstebek altında duruyor. Geçici yol yaptılar, tren 30 km hızla 20 km yol giderek Almanlar'ın yaptığı 110 yıllık hatta bağlanıyor. Yargıyla ne alakası var? Lütfen doğru bilgi üzerinden çalışalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boşver ~ 9 yıl önce
Bu havalimanı ile ilgili çok şey söylendi ama bence ilk uçak 2023 de ancak iner o da piper falan gibi bir ilaçlama uçağı bölgede acil durum yaşarsa. Ortadaki söylentilere bakılacak olursa proje, ihalesine çıkılan proje olmaktan çoktan çıktı. Master plandan kastedilen bu olmalı zira havaalanını yeni baştan yaratıyorlar. Pistlerin kotları ve yerlerinin yanı sıra yapılış öncelikleri de değişmiş. Bu planları kabul görürse türkiyeden ve avrupanın çoğu ülkesinden istanbula yapıalacak uçuşların süresi yaklaşık iki katına çıkacak diyorlar. Mesela ankara istanbul 45 dakikayken + 45 dakika da pist ve terminal arasındaki kara yolculuğu sürecek. Ben thy yöneticilerinin yerinde olsam şu master plan işine bir el atarım. Yoksa taksi sürelerini kısaltmak için doktora yapmaları gerekecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne zaman ~ 9 yıl önce
bitecek? Bunlar telefonda soyledikleri gibi milletin a.... k.... cepleri para ile dolup tastiginda. O da belki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yaw he he:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Marmaray 3 yılda bitecekti. 14 yıl oldu ve yarım kaldı. Palavraya karnımız tok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaa ~ 9 yıl önce
Diğer her büyük projede olduğu gibi Marmaray'da da ikide bir iptal davası açıp projenin yıllarca yapılmasını geciktiren CHP faktörünü unutmayalım lütfen.
yaa ~ 9 yıl önce
Eksileyen arkadaşlar, yalan mı söyleyin? Her projeyi yargıya taşıyıp kaç sene geciktiriyorlar. CHP Türkiye'nin ayak bağıdır, gelişmesinin önündeki en büyük engeldir. Son derece ilkel bağnaz elitist bir zümredir. Daha yeni boğazda yapılacak 3 katlı tüp geçit projesinde belediye meclisini olay çıkarıp terk ettiler.
hakan ~ 9 yıl önce
milleti kandırmayı bırakamadılar bi türlü, seçime kadar zamanında bitecek, gecikme yok, her şey yolunda mesajı veriyorlar. seçimden sonra 2 yıl gecikecek, 2023 hedefimiz deydi zaten falan derler. Allah aşkına, 2017 ye kaldı 2 sene, ilk fazın açılması mümkün olabilir mi, metrosu, raylı sistemi, zemin vs. HİKAYE ANLATMAYIN ARTIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
t ~ 9 yıl önce
Umarim resimdeki bina degildir madem yeni bina yapiyosunuz biraz estetik kendine yetebilen bisey olsun gunes panelinden cevreci uygulamalara dikkat edin diyecem ama daha yaptiiniz yer cevreyle alakasiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
"50 Turk firmasi cikartmamiz lazim" cumlesi cok guzel bir cumle. Yerli sektor yurt icinde basarili olunca bir sonraki asamada yurtdisina da aciliyor ve bir nevi Ihracat artiyor. Mantik bu olmali. Tebrik ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Finasman paketinin açıklanmasını heyecanla bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000