30 Kasım 2010, Salı 08:40:01

3. HAVALİMANI DIŞINDA 3 YENİ HAVALİMANI YAPILACAK

Ulaştırma Bakanlığı gelecek yıl İstanbul’a 3. havalimanı projesinin yanı sıra, 3 yeni havalimanının da yapımına başlayacak. Bu havalimanları Afyon, Tarsus ve Ordu’da yapılacak.
  • Ataturk havalimaninin her kosesi apartman doldu,birazcik heathrow'u ; paris charles de gauge'yi veya amsterdam'i ornek alsalardi AHL buyutulebilirdi,ama 4 kosesi yol ve apartmanlarla doldugu icin malesef bu mumkun degil.. ah be guzel istanbulum sen ne hallere geldin...
  • Silivri'ye havalimanı yapıp o kadar paralar harcanacağına Çorlu Havalimanı büyütülsün. Sonuçta Silivri ile Çorlu arası yakın. Zaten şu anda Çorlu'yu kullanan sayısı az. Acaba Silivri Havalimanı yapılınca kaç kişi bu havalimanını kullanacak. Tamam SAW Anadolu yakasında oturanlar için inanılmaz bir kolaylık sağladı ve Atatürk'ün yükünü azalttı acaba Silivri azaltabilecek mi? Bence sorulması gereken soru bu. İyi Akşamlar...
  • mardin bence ek terminale bile gerek yok.şimdilik doluluk oranı iyi olabilir ama 1 seneye kadar şırnak havaalanı biterse mardin biter!! d.bakır havaalanı ise askeri olduğundan sıkıntısı bi gerçek !! şırnak havaalnı 1 seneye kadar açılırsa zaten d.bakır alanının yükü yüzde 35 azalır . çünkü oradan uçanların önemli bi kısmı şırnak ve çevre ilçelerden geliyor..heleki mardin tamamiyle biter çünkü orasıda potansiyelinin yüzde 45 ini yine şırnaktan çekiyor..
  • GUNDE 3 UCUSUN YAPILDIGI ALANLAR POTANSIYEL OLARAK ANILMAYA BASLANDI. BU GIDISLE 81 IL'DEN SONRA ILCELERE ALAN YAPMAYA BASLARIZ. BUNUN ADI .... YARISIDIR. BOLGESEL ( IL VE ILCE DURUMUNA DUSTU) YENI YAPILACAK ILLERE BAKINIZ EL INSAF AFYON KUTAHYA ORDU GIRESUN ALANYA . ... TRAKYALILAR, EGELILER , BILECIK VE ESKISEHIRLILER SIZDE SOZ VERIN SIZEDE HAVALIMANI YAPALIM VEYA VAR OLANI 4 KAT DAHA BUYUTELIM NE DERSINIZ ?
  • memleketin yolunu unuttuk, izmir-giresun 1200 km. inşallah bu sefer lafta kalmaz...
  • ANLAMIYORUM,CORLU HAVALIMANI DURURKEN YANI BASINA YENI BIR ALAN YAPILMASI UYGUNMUDUR. BILDIGIM KADARIYLA ATIL VAZIYETTE DURUYOR. EGER BU HAVAALANINA YATIRIM YAPILMASI DURUMUNDA MAALIYETLERIN COK AZ OLACAGI HESAPLANMIYORMU. VAR OLANI NEDEN POTANSIYEL OLARAK KULLANILMAK ISTENMIYOR. AYRICA ATATURK HAVALIMANIN KARGO UCUSLARINI CORLU'YA TASINMASI COK BUYUK BIR RAHATLIK GETIRIR. YESILKOY-SILIVRI 45 KM, SILIVRI-CORLU 45 KM, YESILKOY-CORLU 90 KM. EH ARTIK YAKINDA BEYKOZ, SARIYER'DE SIRAYA GIRER.
  • Havalimanı en fazla ihtiyaç duyulan illerin başında Diyarbakır olduğu halde bu konuda ulaştırma bakanımızdan bir açıklama gelmedi maalesef !
  • AHL büyütülecek olursa tek alternatif Askeriye ait toprakların ve askeri okulun yeridir. Ordu nun yerinde olsam bu kıymetlı ve merkezi yeri kesinlikle vermezdim...
  • Yeni havaalanı yerine mevcut Atatürk'ün büyütülmesini öneren büyük usta mimar ve mühendis insanlara; nereye büyütülecek Atatürk? Bursa'ya doğru mu yoksa Yalova'ya doğru mu???
  • (Türkiye’de 2011’de uçak trafiği artışı geçen yıla oranla yüzde 137 civarında arttı), yazilmis. Nasil yani?

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı Silivri’de olacak. Silivri'ye yapılacak havalimanı, Atatürk Havalimanı'nın birkaç katı büyüklükte olacak ve Yeşilköy'e inemeyen büyük uçaklar buraya yönlendirilecek.  Yeni havalimanı Silivri Gazitepe'de 20 bin dönüm büyüklüğünde bir araziye kurulacak.

2011’de ise önce Ordu–Giresun arasında yapılacak ve ‘’Or-Gi’’ adı verilecek olan havalimanı ile Kütahya, Uşak, Afyon’a hitap edecek ‘’Zafer Havaalanı’’ ve Adana- Mersin arasında ve Tarsus yakınlarındaki Çukurova Havalimanının yapımına başlanacak.

100 MİLYON YOLCU

Bu arada Bingöl, Iğdır, Hakkâri (Yüksekova) ve Şırnak Havalimanlarının yapımı da devam ediyor. Gelecek yıl ayrıca, Van Ferit Melen Havaalanına ilave terminal, Ağrı, Konya, Balıkesir, Mardin ve Adıyaman Havalimanlarına da yeni terminal binaları yapılacak.

Türkiye’de 2011’de uçak trafiği artışı geçen yıla oranla yüzde 137 civarında arttı. Yolcu trafiği ise Ekim 2010 sonu itibarıyla 100 milyona yaklaştı. Artış yüzde 187 civarında gerçekleşti.  49,5 milyon olan toplam havaalanı terminal kapasitesi de 157 milyon yolcuya ulaştı. İşletilen faal havaalanları sayısı da 36’dan 46’ya çıktı ve yüzde 28’lik bir artış yaşandı.

3. HAVALİMANI DIŞINDA 3 YENİ HAVALİMANI YAPILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ataturk havalimaninin her kosesi apartman doldu,birazcik heathrow'u ; paris charles de gauge'yi veya amsterdam'i ornek alsalardi AHL buyutulebilirdi,ama 4 kosesi yol ve apartmanlarla doldugu icin malesef bu mumkun degil.. ah be guzel istanbulum sen ne hallere geldin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Silivri'ye havalimanı yapıp o kadar paralar harcanacağına Çorlu Havalimanı büyütülsün. Sonuçta Silivri ile Çorlu arası yakın. Zaten şu anda Çorlu'yu kullanan sayısı az. Acaba Silivri Havalimanı yapılınca kaç kişi bu havalimanını kullanacak. Tamam SAW Anadolu yakasında oturanlar için inanılmaz bir kolaylık sağladı ve Atatürk'ün yükünü azalttı acaba Silivri azaltabilecek mi? Bence sorulması gereken soru bu. İyi Akşamlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
mardin bence ek terminale bile gerek yok.şimdilik doluluk oranı iyi olabilir ama 1 seneye kadar şırnak havaalanı biterse mardin biter!! d.bakır havaalanı ise askeri olduğundan sıkıntısı bi gerçek !! şırnak havaalnı 1 seneye kadar açılırsa zaten d.bakır alanının yükü yüzde 35 azalır . çünkü oradan uçanların önemli bi kısmı şırnak ve çevre ilçelerden geliyor..heleki mardin tamamiyle biter çünkü orasıda potansiyelinin yüzde 45 ini yine şırnaktan çekiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
GUNDE 3 UCUSUN YAPILDIGI ALANLAR POTANSIYEL OLARAK ANILMAYA BASLANDI. BU GIDISLE 81 IL'DEN SONRA ILCELERE ALAN YAPMAYA BASLARIZ. BUNUN ADI .... YARISIDIR. BOLGESEL ( IL VE ILCE DURUMUNA DUSTU) YENI YAPILACAK ILLERE BAKINIZ EL INSAF AFYON KUTAHYA ORDU GIRESUN ALANYA . ... TRAKYALILAR, EGELILER , BILECIK VE ESKISEHIRLILER SIZDE SOZ VERIN SIZEDE HAVALIMANI YAPALIM VEYA VAR OLANI 4 KAT DAHA BUYUTELIM NE DERSINIZ ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
memleketin yolunu unuttuk, izmir-giresun 1200 km. inşallah bu sefer lafta kalmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ANLAMIYORUM,CORLU HAVALIMANI DURURKEN YANI BASINA YENI BIR ALAN YAPILMASI UYGUNMUDUR. BILDIGIM KADARIYLA ATIL VAZIYETTE DURUYOR. EGER BU HAVAALANINA YATIRIM YAPILMASI DURUMUNDA MAALIYETLERIN COK AZ OLACAGI HESAPLANMIYORMU. VAR OLANI NEDEN POTANSIYEL OLARAK KULLANILMAK ISTENMIYOR. AYRICA ATATURK HAVALIMANIN KARGO UCUSLARINI CORLU'YA TASINMASI COK BUYUK BIR RAHATLIK GETIRIR. YESILKOY-SILIVRI 45 KM, SILIVRI-CORLU 45 KM, YESILKOY-CORLU 90 KM. EH ARTIK YAKINDA BEYKOZ, SARIYER'DE SIRAYA GIRER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havalimanı en fazla ihtiyaç duyulan illerin başında Diyarbakır olduğu halde bu konuda ulaştırma bakanımızdan bir açıklama gelmedi maalesef !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AHL büyütülecek olursa tek alternatif Askeriye ait toprakların ve askeri okulun yeridir. Ordu nun yerinde olsam bu kıymetlı ve merkezi yeri kesinlikle vermezdim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yeni havaalanı yerine mevcut Atatürk'ün büyütülmesini öneren büyük usta mimar ve mühendis insanlara; nereye büyütülecek Atatürk? Bursa'ya doğru mu yoksa Yalova'ya doğru mu???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
(Türkiye’de 2011’de uçak trafiği artışı geçen yıla oranla yüzde 137 civarında arttı), yazilmis. Nasil yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000