18 Haziran 2014, Çarşamba 09:15:46

3. HAVALİMANI ASKIYA ÇIKTI

İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı'na ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 5 Haziran'da onaylanan imar planları askıya çıktı.
  • çukurova bölgesel ne durumda bir bilgisi olan varmı ne bir fotoğraf var nede bir haber.
  • Mahvettiniz karadeniz sahilini, butun agaclari kestiniz oradaki. Kimse bilmiyor tabi bunlari. Neymis bir o kadar agac ekilecekmis. O kadar agaci ekmek icin yillarca ugrasip bir de buyumeleri icin 100 yil beklemek lazim. Istanbul kural bir memleket olma yolunda hizla ilerliyor malesef
  • Ne limanmış be! Duyulduğu günden beri olay oldu... Ne zaman ülkemize güzel yararlı bişey yapılmaya kalkışılsa olay oluyor... Bırakın büyüsün, ilerlesin TÜRKİYE.

İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı'na ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 5 Haziran'da onaylanan imar planları askıya çıktı. "İstanbul'un anayasası" olarak nitelendirilen 1/100.000'lik planlara ilk kez işlenen proje planları, 16 Temmuz'da askıdan inecek.

İstanbul'un kuzeyinde 76,5 milyon metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek 3. Havalimanı'na ilişkin hazırlanan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliği, 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosu ile web sitesinde askıya çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 5 Haziran'da onaylanan planlar, itiraz süresi olan 30 günün sonunda, 16 Temmuz günü askıdan inecek.

3. Havalimanı ilk kez planlarda

Daha önce medyada görselleri paylaşılan 3. Havalimanı, "İstanbul'un anayasası" olarak nitelendirilen 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda yer almıyordu.

Böylece, 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın başkanlığı süresinde hazırlanan Çevre Düzeni Planı'nda yer almayan havalimanı ilk kez planlara işlenmiş oldu. İstanbul'un kuzeyinde bulunan ormanların korunmasının amaçlandığı planda, şehrin doğu-batı aksı yönünde büyümesi, havalimanının Silivri'ye yapılması öngörülüyordu.

1/1.000 plan notlarında, "Havaalanına ilişkin yapılaşma koşulları; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun görülecek kentsel tasarım projesine göre, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca onaylanacak avan projeye göre uygulama yapılacaktır" ifadesi yer alıyor.

1/5.000'lik planlarda ise, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı" ibaresinin üstü çizilmiş durumda. 3. Havalimanı inşası sırasında, ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) raporunda belirtilen hususlara uyulacağının belirtildiği plan notlarında, inşaat için orman alanlarında gerekli izinlerin alınması gerektiği, derelere ilişkin İSKİ ve DSİ'den görüş alınmadan uygulamaya geçilemeyeceği yer alıyor. (CNN Türk)

3. HAVALİMANI ASKIYA ÇIKTI

Yorumlar

Çb ~ 10 yıl önce
çukurova bölgesel ne durumda bir bilgisi olan varmı ne bir fotoğraf var nede bir haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Mahvettiniz karadeniz sahilini, butun agaclari kestiniz oradaki. Kimse bilmiyor tabi bunlari. Neymis bir o kadar agac ekilecekmis. O kadar agaci ekmek icin yillarca ugrasip bir de buyumeleri icin 100 yil beklemek lazim. Istanbul kural bir memleket olma yolunda hizla ilerliyor malesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne limanmış be! Duyulduğu günden beri olay oldu... Ne zaman ülkemize güzel yararlı bişey yapılmaya kalkışılsa olay oluyor... Bırakın büyüsün, ilerlesin TÜRKİYE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet se ~ 10 yıl önce
Memlekete oncelikle fabrika lazim. Servis sektoru birakin arkadan gelsin. Kaynak oncellemesi diye bir sey vardir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000