27 Nisan 2011, Çarşamba 10:17:00

TÜRKİYE HAVA GÖSTERİSİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Türk Hava Kuvvetleri, 100. yılı onuruna Türk Yıldızları, Solo Türk ve yabancı ülke gösteri timlerinin katılımıyla İzmir’de ‘Türkiye Hava Gösterisi’ne hazırlanıyor.
  • güzel bir etkinlik...yabancılar gelsin bizde adamların çağı nasıl takip ettiklerini nasıl medeniyeti yakaladıklarını nasıl teknolojide bize 100 yıl fark attıklarını görmüş oluruz..bizde 60 lı yıllardan kalan uçaklarla durmak yok yola deva masalları ile avunuruz ve milletimizide uyuturuz demiiiii
  • 2001 yılındaki gösteriler muhteşemdi. Bu yıl daha iyisi olacak inşallah. Sırf bunun için bi HD kamera alacam. --Volvo--

Halkın ücretsiz izleyeceği gösteri 4-5 Haziran 2011 tarihlerinde tarihinde Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirilecek. Davet edilen ülkelerden şu ana kadar; Cezayir, Hırvatistan, Fransa, Ürdün, Pakistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, İngiltere, ABD, Almanya, Belçika, Avusturya uçuş timleriyle katılacağını bildirdi.

Gösterinin; Türk Hava Kuvvetleri’nin kuruluş onurunu paylaşmak, genç ve çocukların havacılığa ilgisini artırmak amacını taşıdığı ifade edildi.

İLGİ YOĞUN OLACAK

Katılımcılar, hava kuvvetlerinin mevcut-gelecekteki imkanlarını tanıma, uçak ve teçhizatları inceleme, havacı personelle tanışıp sohbet etme imkanı bulacak. Hava gösterilerinin yanı sıra; 100. kuruluş yılı konulu resim ve fotoğraf sergileri, “Göklerde Bir Asır” adlı görsel ve işitsel galeri, askeri bando konseri, ‘Pilotlarla Buluşun” köşesi ile anı obje satış stantları ile etkinlik zenginleştirildi. Ayrıca engelliler için de özel araç park sahası, özel bölge ve tuvaletler kurulacak. Sabah 07.00 ile 20.00 saatleri arasında yapılacak faaliyetlerde uçuş timleri 10.00-18.00 arasında gösterilerini icra edecek.

Organizasyon komitesi ilginin yoğun olacağını belirterek vatandaşlara bazı tavsiyelerde bulundu. Trafik sıkışıklığı ve otopark sorunu yaşanmaması için; toplu taşıma araçlarının, özellikle de raylı sistemin kullanılması istendi. Gösteri alanına silah, alkollü içecek ve evcil hayvan, bisiklet, motosiklet getirilmemesi uyarısı yapıldı.

Türk Hava Kuvvetleri, 90. kuruluş yılı nedeniyle 2001 yılında benzer bir hava gösterisi organize etmişti.

 

TÜRKİYE HAVA GÖSTERİSİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
güzel bir etkinlik...yabancılar gelsin bizde adamların çağı nasıl takip ettiklerini nasıl medeniyeti yakaladıklarını nasıl teknolojide bize 100 yıl fark attıklarını görmüş oluruz..bizde 60 lı yıllardan kalan uçaklarla durmak yok yola deva masalları ile avunuruz ve milletimizide uyuturuz demiiiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2001 yılındaki gösteriler muhteşemdi. Bu yıl daha iyisi olacak inşallah. Sırf bunun için bi HD kamera alacam. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000