25 Mayıs 2009, Pazartesi 15:17:49

Türk Yıldızları yine büyüledi

EM ŞİMFilibe kentine yakın Krumovo Havacılık Müzesi'nde Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanişev'in himayesinde düzenlenen "7. BİAF 2009 Uluslararası Havacılık Festivali"ne katılan Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi "Türk Yıldızları", muhteşem gösterileriyle Bulgar izleyicileri büyüledi.
  • Yüreksiz arkadaşım, yazık, eziksin...
  • Yorum göndren bazı arkadaşlarıma duyuru lütfen işi iyi değerlendirmeden mütala yürütmeyelim 1.Akrotim başka akrobsi başka şeydir Red bull pilotlar ile akrotim pilotları çok farklı şeyler asla kıyaslanamaz tabii ki akrotimdaha zordur ancak bir fiil uçmanız lazım 2:Türkiyede akrotım 1950_60 yıllarında başlamıştır 4 uçak olarak bilahare sayı 10 lu sayılara çıkmıştır F.86Super subre HAVACILIK müzesinden bu bilgileri alabilirsiniz
  • F-18 ve F-16 uçaklarıda tıpkı bizim türk yıldızlarımızın kullandığı uçaklar (F-5)gibi ses üstü uçaklardır. hatta daha hızlı. ama önemli nokta bu değil. kendi kategorisinde gösteri yapan ender ekiplerden birisidir Türk Yıldızlarımız. bunu sadece bizler değil diğer avrupa ve amerika ekipleride onaylamaktadır. Türk Hava Kuvvetleri gibi dünyanın en iyi hava kuvvetine sahip bir ülkenin (teknik olarak değil, eğitim ve kabiliyet olarak) de böyle bir akrotim ekibine sahip olması olağandır. Sizlerle gurur duyuyoruz...
  • Red Arrows, Frecce Tricolori, Blue Angels vs. güzel ama olaya birde şu açıdan bakın: Bu akrotimler neredeyse 1920'lerden beri var. Bilgi birikimleri, bütçeleri ve teknik imkanları çok fazla. Bizim akrotimimiz hepi topu 90'larda oluşturulmuş. Buna rağmen gösterileri muhteşem. Bir de kullandıkları uçakları ve uçtukları formasyonları dikkate alırsanız gerçekten eşsizler. Sizinle gurur duyuyoruz Türk Yıldızları. Allah nazardan saklasın.
  • Sayın webmasterlar şu DC 3 rumuzlu şahsın IP sini yayınlayında kim olduğunu nereden yazdığını öğrenelim.
  • DC-3 Sen Kimsin.
  • hey bre aslanlar be
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Türk Yıldızları kendi katagorisinde dünyanın 1 numarasıdır. Kıyaslarken pervaneli uçaklar, jet eğitim uçakları,vb. gibi uçaklarla gösteri yapan timlere değil, ses üstü muharip uçakla gösteri yapanlarla bakmak lazım.ABD NAVY Blue Angels gibi (F-18); USAF (F-16). İngiliz Red Arrows bile ses altı uçakla gösteri yapıyor. Gösteri diyorsanız çok daha uygun uçaklar var, özel yapım. Ancak askeri akrobasi timi, kol uçuşu, uyum, zamanlama, tim çalışması ile hünerini gösterir. Red Bull uçakları ile kıyaslamayalım lütfen. Bu işi bilenler takdir ediyorlar. Büyüksün Türk Yıldızları.
  • Başka hava gösterisi seyretmezsen keçiye abdurrahman çelebi dersin....ne akrotimler var bir görsen buda ne ki?

İzleyiciler, "Herkes İçin Gökyüzü" sloganıyla düzenlenen festivale damgasını vuran "Türk Yıldızları" pilotlarından imza alabilmek için kuyruk oluşturdu.

Festivale, "Türk Yıldızları"nın yanı sıra ABD, Almanya, Fransa, Sırbistan, İtalya ve Romanya'dan da askeri havacılık ekipleri katıldı. Bulgar Hava Kuvvetleri de "BEL-206", "Mi-24", "Mi-17", "AS 532", "COUGAR" tipi helikopterler ve "Mig-21", "Mig-29", "Su-25" tipi savaş uçaklarıyla gösteri sundu.

Bulgaristan Başbakanı Stanişev, törende yaptığı konuşmada, Bulgar Hava Kuvvetlerine ait "Mig-29" tipi savaş uçaklarının modernizasyonuyla ilgili Bulgar hükümeti ile Rus şirketi arasındaki sözleşmenin başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Rus uçak fabrikalarında bakımı yapılan Bulgar "Mig-29" uçaklarının teknolojik ömrünün uzatıldığını belirten Stanişev, "Bu uçaklar 2030 yılına dek ülkemize hizmet edebilir" dedi.

Stanişev, "Mig-29" uçaklarının Bulgaristan'ın hava sahası ve milli sınırlarını güvenle koruduklarını söyledi.

Türk yıldızları

Filibe ve bölgesindeki yerleşim yerlerinden binlerce kişinin izlediği festival kapsamında "Türk Yıldızları"nın gösterisi büyük takdir topladı.

Yaklaşık 20 dakika süren gösteriden sonra izleyiciler, Türk Hava Kuvvetleri tanıtım standına gelerek Türk pilotlardan imza alabilmek için kuyruk oluşturdu.

Sofya ve Filibe'den gösteriyi izlemeye gelen Türk öğrenciler de pilotlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Türk ekibinin Halkla İlişkiler Müdürü Yüzbaşı Bülent Savaş, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, "Türk Yıldızları"nın tüm dünyada takdir opladığını belirterek, "Buraya ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesi doğrultusunda pilotlarımızın becerilerini göstermeye geldik" dedi.

Festivalde iki günlük gösterilerini tamamlayan "Türk Yıldızları'nın, bugün uçakların bakımını tamamlayarak yurda dönecekleri açıklandı. "Türk Yıldızları"nın bir sonraki gösterisi 1 Haziranda Ankara'da yapılacak.

Türk Yıldızları yine büyüledi

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yüreksiz arkadaşım, yazık, eziksin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorum göndren bazı arkadaşlarıma duyuru lütfen işi iyi değerlendirmeden mütala yürütmeyelim 1.Akrotim başka akrobsi başka şeydir Red bull pilotlar ile akrotim pilotları çok farklı şeyler asla kıyaslanamaz tabii ki akrotimdaha zordur ancak bir fiil uçmanız lazım 2:Türkiyede akrotım 1950_60 yıllarında başlamıştır 4 uçak olarak bilahare sayı 10 lu sayılara çıkmıştır F.86Super subre HAVACILIK müzesinden bu bilgileri alabilirsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
F-18 ve F-16 uçaklarıda tıpkı bizim türk yıldızlarımızın kullandığı uçaklar (F-5)gibi ses üstü uçaklardır. hatta daha hızlı. ama önemli nokta bu değil. kendi kategorisinde gösteri yapan ender ekiplerden birisidir Türk Yıldızlarımız. bunu sadece bizler değil diğer avrupa ve amerika ekipleride onaylamaktadır. Türk Hava Kuvvetleri gibi dünyanın en iyi hava kuvvetine sahip bir ülkenin (teknik olarak değil, eğitim ve kabiliyet olarak) de böyle bir akrotim ekibine sahip olması olağandır. Sizlerle gurur duyuyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Red Arrows, Frecce Tricolori, Blue Angels vs. güzel ama olaya birde şu açıdan bakın: Bu akrotimler neredeyse 1920'lerden beri var. Bilgi birikimleri, bütçeleri ve teknik imkanları çok fazla. Bizim akrotimimiz hepi topu 90'larda oluşturulmuş. Buna rağmen gösterileri muhteşem. Bir de kullandıkları uçakları ve uçtukları formasyonları dikkate alırsanız gerçekten eşsizler. Sizinle gurur duyuyoruz Türk Yıldızları. Allah nazardan saklasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın webmasterlar şu DC 3 rumuzlu şahsın IP sini yayınlayında kim olduğunu nereden yazdığını öğrenelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DC-3 Sen Kimsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hey bre aslanlar be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk Yıldızları kendi katagorisinde dünyanın 1 numarasıdır. Kıyaslarken pervaneli uçaklar, jet eğitim uçakları,vb. gibi uçaklarla gösteri yapan timlere değil, ses üstü muharip uçakla gösteri yapanlarla bakmak lazım.ABD NAVY Blue Angels gibi (F-18); USAF (F-16). İngiliz Red Arrows bile ses altı uçakla gösteri yapıyor. Gösteri diyorsanız çok daha uygun uçaklar var, özel yapım. Ancak askeri akrobasi timi, kol uçuşu, uyum, zamanlama, tim çalışması ile hünerini gösterir. Red Bull uçakları ile kıyaslamayalım lütfen. Bu işi bilenler takdir ediyorlar. Büyüksün Türk Yıldızları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Başka hava gösterisi seyretmezsen keçiye abdurrahman çelebi dersin....ne akrotimler var bir görsen buda ne ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000