24 Ağustos 2010, Salı 15:33:48

Türk Yıldızları, İzmir semalarında uçacak...

3 Eylül tarihinde düzenlenen Ödemiş'in kurtuluş şenlikleri nedeniyle Türk Yıldızları'nın ilçede gösteri yapacak olması nedeniyle Ödemiş Kaymakamlığı'nda bir basın toplantısı düzenlendi.
  • Gurur kaynağımız, ülkemizin yılmaz bekçileri.
  • 03.Eylül'deki gösterilerde kullanılacak alan ADB ve BJV kalkış ve iniş hatlarını etkiliyor mu acaba? Malum İzmir'de şehir içindeki Cumhuriyet Meydanı 34 pistinin kalkış hattının tam ortasında olduğundan ne zaman bir hava gösterisi veya geçit töreni yapılsa ADB iniş kalkışa kapatılıyor. 30 Ağustos provaları için 24-25 ve 27 Ağustos'ta, ayrıca bayram için de 30 Ağustos'ta bizim meydan gösteri süresince iniş kalkışa kapalı.
  • Ödemiş Halkının Türk Hava Kuvvetlerine yaptığı tarihi katkı unutulmamış. Hava Kuvvetleri'mizde vefa borcunu bu görkemli gösteriyle ödeyecektir.İYİ SEYİRLER.. Can Özkan

Türk Yıldızları ekibinden Yüzbaşı Hakan Ayar, Yüzbaşı Bülent Savaş ve Üsteğmen Ali Onur Abalı yapılacak gösteri ile ilgili alınması gereken önlemleri Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu ve Belediye Başkanı Bekir Keskin'e sundular. Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 3 Eylül tarihinde, Türk Hava kuvvetlerinin göz bebeği olan Türk Yıldızları ilçede şov yapacak. Gösteri öncesi İlçe Kaymakamlığında yapılan değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Garnizon komutanı Per. Yarbay Fuat Alakoç, Jandarma Bölük Komutanı Jan. Üsteğmen Ertuğrul Pala, Emniyet Müdürlüğünden Baş komiser Ahmet Ordu, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, Konya Ana jet üssü komutanlığından Hava Pilot Yüzbaşı Bülent Savaş, Uçuş pilotu Yüzbaşı Hakan Ayar, Uçuş Pilotu Üsteğmen Ali Onur Adalı, Belediye Yazı işleri Müdürü Aziz Özgen katıldı. Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ödemişli olan Hava Kuvvetleri Komutanımız Sayın Orgeneral Hasan Aksay'ın ilçemize yaptığı ziyarette, kendilerine Ödemiş'te Türk Yıldızlarının gösteri yapması için talepte bulunduk. Belediye Başkanımız Bekir Keskin'in de kendisiyle yaptığı ikili görüşmelerin ardından yapılan yazışmalar sonucu, İlk kez bir ilçede Türk Yıldızlarının gösterileri yapılacak. Bu gösterilerde Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 3 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek. Bugünkü toplantıda, uçuşlar öncesi neler planlanacak bunun için bir aradayız. Bilindiği gibi Ödemiş halkının Hava Kuvvetlerine olan sevgisi kurtuluş savaşına kadar gidiyor. Ödemişliler savaşın ardından 7 tane uçağı satın alarak Hava Kuvvetleri Komutanlığına hediye etmiş, cefakar insanlardır. Bu nedenle askerin kıymetini bilir ve akrobasi gösterilerinin yapılacağı 3 Eylül tarihinde yoğun katılımın olmasını bekliyoruz"

Pilot Yüzbaşı Hakan Ayar da “Bizim hava muharebelerinde uçaklarla tek başımıza yaptığımız manevraların toplu halde yapılmasına 'akrotim' diyoruz. Dünyada sayılı gelişmiş ülkelerde yapılıyor. Bu da ülkemizin hava savunmasında ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir. Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışı gösterilerine katıldık" Basın ve Halkla ilişkilerden sorumlu Yüzbaşı Bülent Savaş da açıklamasında, “1993 yılından beri 73 yerde gösteri yaptık. Toplam 300 gösterimiz oldu. 15 ülkeye de gösteri için gittik. Bunlardan en kalabalığı 2001 yılında Azerbaycan'da oldu. Yaklaşık Azat meydanına 1 milyon kişi katıldı. Türkiye'de de 19 Mayıs Gençlik spor bayramında Samsun ilindeki gösterilere 250 bin kişi katıldı. Burada asıl hedefimiz tüm gelişim çağındaki çocukların vatan sevgisini arttırmak, Türk silahlı kuvvetlerine olan güveni pekiştirmek ve güçlü bir ordu olduğumuzu yaşayarak anlatmaktır. Bu nedenle Ödemiş'te 3 Eylül 2010 tarihinde ilçede yapılacak gösteriler Güney-kuzey yönünde ve 19 kilometrelik koordinatlarda uçuş gerçekleştireceğiz” dedi.
 

Türk Yıldızları, İzmir semalarında uçacak...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Gurur kaynağımız, ülkemizin yılmaz bekçileri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
03.Eylül'deki gösterilerde kullanılacak alan ADB ve BJV kalkış ve iniş hatlarını etkiliyor mu acaba? Malum İzmir'de şehir içindeki Cumhuriyet Meydanı 34 pistinin kalkış hattının tam ortasında olduğundan ne zaman bir hava gösterisi veya geçit töreni yapılsa ADB iniş kalkışa kapatılıyor. 30 Ağustos provaları için 24-25 ve 27 Ağustos'ta, ayrıca bayram için de 30 Ağustos'ta bizim meydan gösteri süresince iniş kalkışa kapalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ödemiş Halkının Türk Hava Kuvvetlerine yaptığı tarihi katkı unutulmamış. Hava Kuvvetleri'mizde vefa borcunu bu görkemli gösteriyle ödeyecektir.İYİ SEYİRLER.. Can Özkan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000