06 Temmuz 2014, Pazar 08:22:09

SOLOTÜRK İNGİLİZLERİ HAYRAN BIRAKTI

İngiltere'nin Waddington’ta kentinde gerçekleştirilen Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) hava gösterisinde Türk Hava Kuvvetleri SoloTürk Ekibi A-400M uçağı ile gösteri uçuşu yaptı.
  • haberin görüntüsünü bulamadınız mı?!
  • Kraliyet hava kuvvetleri akrotim pilotları bu gösteriyi izlerken nereleriyle gülüyorlardır acaba?Herhangi bir F16 pilunundan farklı ne yapıyor, onu da hep merak ederim..
  • Tekneyi(duj) yarin alirsin köpürtürsün güzelce arap sahunuyla nefsini körlersin, pitoyu nerden bulacan a.cnm.kardesim:))
  • O istediği zaman tekne kullanabilir ama sen ne yaparsan yap bir Jeti asla:)
  • Benim anlamadığımda bu hava kuvvetleri kimin uçağıyla kime gösteri yapıyor.abi atakla falan bir gösteri yapında bir anlamı olsun.senin üretmediğin şeyle neyin havasını atıyorsun kime neyin performansını kanıtlıyorsun. İşiniz gücünüz hava cıva takla dümen.
  • Sirf gosteri yapilacak diye insanlari heyecanlandiracak diye o kadar G ye maruz kalinmasina ne gerek var, bu ucusu yapan pilotlar ciddi sekilde sagliklarina zarar veriyorlar

Türk Hava Kuvvetleri'nin modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini bir gösteri şeklinde izleyiciye sunan SoloTürk gösteri ekibi, meydana iniş için yaklaşmasını A-400M uçağının yakın kolunda F-16’larla yaparak ilk hava gösterisini yaptı.

İlk kez nisan ayında teslim alınan A-400M uçağının ilk yurt dışı görevini Hava Pilot Kurmay Yarbay Yıldırım Açıkel’in liderliğinde İngiltere’ye gerçekleştiren A-400M uçağı yine burada ilk defa statik olarak bir hava gösterisinde sergilenecek.
Waddington’a giden SoloTürk gösteri ekibini Türkiye Cumhuriyeti Londra Hava Ataşesi Hava Pilot Kurmay Albay Ömer Özkan karşıladı.Türk ekibinin meydana inişinden sonra RAF Waddington Üs Komutanı Albay Richard Barrow da uçakların karşılanmasında hazır bulundu.

Uçuş, destek ve bakım personeli olmak üzere üç farklı ekipten oluşan Solo Türk ekibi, 2011 yılında RIAT hava gösterisine katılan 29 gösteri ekibinin arasında “En İyi Uçuş Gösterisi” ödülünü kazandı.

Solo Türk’ün bu yılki tek kişilik F 16 uçak gösterisini Yüzbaşı Yusuf Kurt’un gerçekleştirecek.

SoloTürk gösteri ekibi 11-13 Temmuz tarihleri arasında yine İngiltere'deki Fairford’da düzenlenecek The Royal International Air Tattoo 2014 gösterisine katılacak.

SOLOTÜRK İNGİLİZLERİ HAYRAN BIRAKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

fff ~ 10 yıl önce
haberin görüntüsünü bulamadınız mı?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kraliyet hava kuvvetleri akrotim pilotları bu gösteriyi izlerken nereleriyle gülüyorlardır acaba?Herhangi bir F16 pilunundan farklı ne yapıyor, onu da hep merak ederim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sergio ~ 10 yıl önce
Tekneyi(duj) yarin alirsin köpürtürsün güzelce arap sahunuyla nefsini körlersin, pitoyu nerden bulacan a.cnm.kardesim:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tekneciye ~ 10 yıl önce
O istediği zaman tekne kullanabilir ama sen ne yaparsan yap bir Jeti asla:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Benim anlamadığımda bu hava kuvvetleri kimin uçağıyla kime gösteri yapıyor.abi atakla falan bir gösteri yapında bir anlamı olsun.senin üretmediğin şeyle neyin havasını atıyorsun kime neyin performansını kanıtlıyorsun. İşiniz gücünüz hava cıva takla dümen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sirf gosteri yapilacak diye insanlari heyecanlandiracak diye o kadar G ye maruz kalinmasina ne gerek var, bu ucusu yapan pilotlar ciddi sekilde sagliklarina zarar veriyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üzülme ~ 10 yıl önce
Sen tatlı canını üzme biz uçmak için herşeyimizi feda ederiz. Sana uçmanın tadını anlatamam , anlatsam da anlayamazsın.
Üzülme'ye ~ 10 yıl önce
Sende beniim teknemin çıkardığı köpükleri anlayamazsın tamammı :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000