03 Eylül 2012, Pazartesi 08:49:55

SIRPLAR, BİZİM PİLOTLARA HAYRAN KALDI

Sırbistan'da havacılığını 100. yıl dönümü nedeniyle başkent Belgrad yakınlarındaki Bataynica Havaalanı'nda ''Batajnica 2012'' adlı uluslararası hava gösterisi düzenlendi.
  • Bu topraklarda yarım bin yıl, yani 500 yıllık bir egemenliğimiz var... Bitişi bir hüsran ile olsa bile, hala daha buralara gittiğinizde saygı ve sevgi ile karşılanıyorsunuz (Bulgaristanı bu kategoride sayamayacağım)... Bunu buralara yaptığımız gezilerde gördük... gerçekten hoş bir şey... Bu durumu tersine çevirmeden, en güzel şekilde kullanmalıyız... Belki THY bu bölgede daha da aktif olmalı... Devlet politikası olarak teşvikçi olmak lazım...

On binlerce ziyaretçinin izlediği ve 16 ülkeden 27 uçak ile 200 personelin katıldığı hava gösterisine, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Başbakan İvitsa Daçiç, Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandar Vuçiç, uluslararası kuruluşlar ve birçok ülkenin temsilcileri katıldı.

Avusturya, Bulgaristan, Danimarka, İtalya, Fransa, Rusya, ABD, Slovenya, Türkiye, Romanya ve Fransa hava kuvvetlerinin uçakların yer aldığı etkinliğinin açılışını yapan Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, ülkesinde bu kadar yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gösterilerin açılışını yapan evsahibi Sırbistan Ordusu (VS), ''Kartal'' ve ''Süper Galeb G4'' uçaklarla, ''Gazelle'' ve ''Gamma'' helikopterler de dahil olmak üzere 45 uçak ile gösteri yaptı.

Hava performansı gösterisinde ''Eurofighter'', ''Typhoon'', ''F 16'', ''MIG-29/MM2'', ''Alpha Jet'' uçak tipleri ve ''Kara Şahin'' (Black Hawk) gibi uçak ve helikopterler yer aldı.

Gösteride, ''Türk Yıldızlar'' ile Türk Hava Kuvvetleri, özellikle halkın yoğun ilgi gösterdiği bir nakliye uçağı ''Transall C-160''ı tanıttı.

Belgrad Hava Gösterisi'ne ilk kez katılan ''Türk Yıldızlar'' ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

''Türk Yıldızları '' ile Sırbistan'a gelen Yarbay İhsan Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Uçağa ve Türk ekibine gösterilen ilgiden gerçekten çok mutluyuz. Biz de Sırp halkının cana yakınlığını ve güler yüzünü çok beğendik. Tüm organizasyon hatasız ve güzel'' diye konuştu.

Bu gösteride yer alan Türk Yıldızlar'ı uçağının Avrupa ülkelerindeki çok sayıdaki gösterilere katıldığını belirten Kaplan, bu tip gösterilerin ülkeler arasındaki ilişkilere de katkı sağladığını bildirdi.

Hava gösterisi sırasında radar sistemleri uçaksavar, askeri havacılıkta kullanılan silah sergisi de düzenlendi. Sırbistan ordusu kendi askeri sanayisi ile pilotsuz hava araçlarını tanıttı.

Sırbistan topraklarında ilk Hava Kuvvetleri birimi 1912 yılında kurulmuştu.

SIRPLAR, BİZİM PİLOTLARA HAYRAN KALDI

Yorumlar

Yarım Bin Yıl...!!! ~ 12 yıl önce
Bu topraklarda yarım bin yıl, yani 500 yıllık bir egemenliğimiz var... Bitişi bir hüsran ile olsa bile, hala daha buralara gittiğinizde saygı ve sevgi ile karşılanıyorsunuz (Bulgaristanı bu kategoride sayamayacağım)... Bunu buralara yaptığımız gezilerde gördük... gerçekten hoş bir şey... Bu durumu tersine çevirmeden, en güzel şekilde kullanmalıyız... Belki THY bu bölgede daha da aktif olmalı... Devlet politikası olarak teşvikçi olmak lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000