24 Haziran 2015, Çarşamba 14:12:44

Vacit Öktem: "Yolsuzluklarla anılmak istemiyoruz"

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Vacit Öktem, Kurum binasında düzenlediği basın toplantısında, THK Vakfı ve THK Üniversitesi’nin içinde bulunduğu yargı süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.
  • Viziter neyse! Sen herhalde demokratik bir seçim filan oluyo zannediyosun.Başkanlık seçimlerinde ne dolapların döndüğünü, fırıldakların nasıl cirit attığını herhalde bilmiyosun.THK' yı normal bir yer sanıyosun.Artık ATATÜRKÜN kurumu değil burası rant kapısı oldu.Sadece içimiz kan ağlıyor elimizden bir şey gelmiyor.Sihirli değnekte kırıldı.Bekliyoruz güzel günleri bekliyoruz.Umutlar tükenmedi.Delikanlı bekliyoruz.
  • Vacip istesende istemesende yolsuzluklarla anılıyosunuz.
  • Akrabalar, yakınlar, eş dost çıkarıldı da ne oldu? Sağolsun Toprak topluyor üniversiteye. Yakında göreceksiniz herkes vakur. Dün ne bunlar dese ne ki YÖK:)) Bugün al diyor toprağına :)) Türkiye burası kardeşim. Bugün Top'lar yarın şimşekler yıldırımlar. Diğerleri sırayla. Burada başarı YÖK ün. Resim büyük, yormayın çenenizi. Emanetçi trektör zamanı geldiğinde başkanına teslim edecek. Tebrik ediyoruz.
  • geliri iyi olan aktif şubeleri bir hiç uğruna kapatan zihniyete yazıklar olsun
  • THK Bünyesinde' Askere geçit yok Sivile destek var ' Sloganı ile Vesayet dönemini tüm Şube Başkanlarının desteğini alarak kapatmıştır. Sayın Vacit Başkan göreve geldiğinden beri , Kredi yolsuzlukları, Şirket yolsuzlukları,Komisyon aklama ve daha nice usulsüzlükleri dile getirmiş ve Hukuki mücadeleyi başlatmış ve hala takip etmekte ve zaman zaman kamuoyuna'da basın huzurunda bilgilendirmektedir.Siz daha neyin kafasını güdmektesiniz !Emekli Genareller Cuntası THK imkan ve kabiliyetlerini kullanarak ve Ana Tüzüğü delerek yaptıklarını er yada geç 'Tüyü bitmemiş Yetimin hakkını ' TC.Mahkemelerinde ve Kamu huzurunda hesabını vereceklerdir.Kör düğüm çözülemesse Kesilip atılır,kalan tarafta tutunmaya yeter ! Havacılık Sevdalıları Lütfen Ümedinizi Kaybetmeyin . Ulemaya Duyrulur...
  • Kendisinden randevu isteyen hic bir THKU mezunu ve hala ogrenciligi devam arkadaslari kabul etmiyor. Sebebi ne vacit amca? Sen bu kurumun basina niye getirildin unuttun galiba. Bence seni cok sisirdiler vacit amca!!! Bize guclu baskan lazim boyle degil!!!
  • ya yazıklar olsun günğun şube kapatiyorsun uz vacit bey o genç kanatlar öğrenciler i oyunlara alet ediyorsunuz allah affetsin mübarek ramazan ayindayiz sizin tarafınızdan olmayan şubesi başkanlarını ve şubelerini kapatiyorsunuz uz neden oy kullanamasinlar diyee yaaa bunları da bilsin TÜRKYE.
  • VACIT OKTEM:"yolsuzluklarla anilmak istemiyoruz" SENDEN BASKA BUNU GUNDEME GETIREN VARMI PRIM YAPMAYA CALISMA ICRAAT YAP...
  • kurumda olanları anlamak için ilk önce kendi yaptıklarınıza bakmanız lazım bence kapatılan şubeler hakkında bilgi verin neden gelirleri iyi olan ve büyük büyük şubeler kapatılıyor.
  • C.ö.b kim

THK'nın ülke havacılığının gelişmesi ve gençlere ücretsiz havacılık eğitimi verilmesi amacıyla kurulduğunu hatırlatan Öktem, "Günümüze kadar bu misyon doğrultusunda çok önemli başarılara imza atılmışken, önceki genel başkan döneminde ticari faaliyetlere yönelinerek bu amaçtan maalesef sapılmıştır. Kamuya yararlı dernek statüsünde olan ve tüm mal varlığı kamuya ait olan kurumumuzda, eski genel başkan Osman Yıldırım döneminde THK Vakfı kurulmuş, kuruma ait çok büyük taşınmaz varlığı ile uçaklar ve bir kısım hava araçları vakfın mülkiyetine geçirilmiştir" diye konuştu.

Vakıf üzerinden 13 ayrı anonim şirketin faaliyete geçirildiğini, bu şirketler için 17 ayrı bankadan 800 milyon lirayı geçen krediler alındığını söyleyen Öktem, bu kredilere kefil olarak THK derneğinin taşınmazlarının ipotek edildiğini söyledi. Öktem, "Kurum bilinçli bir şekilde ciddi borç yükü altına sokuldu. Bunun sorumlusu olarak görülen Osman Yıldırım, Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yolsuzluk, zimmet, güveni kötüye kullanma ve rüşvet suçlamasıyla tutuklandı" ifadelerini kullandı.

"DELİLLERİ KARARTABİLİR"

Vacit Öktem, geçen yıl yapılan THK Genel Kurulu ile göreve getirilen yöneticilere, vakıf yönetiminde söz sahibi olmaları konusunda zorluklar çıkarıldığını iddia ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu engeli çıkaran eski Genel Başkan Osman Yıldırım, akrabaları aracılığıyla vakfı yönetmeye devam etmiş, yasalara ve vakıf senedine aykırı olarak emekli general ve eski milletvekili olan Kürşat Atılgan isimli kişiyi, vakfın mütevelli heyet ve yönetim kurulu başkanlığına, Olağanüstü Genel Kurul'da desteklediği aday olarak lanse edilen Tacettin Güçer isimli şahsı da üniversite mütevelli heyetinin başkanlığına getirmiştir. Hukuksuz olarak vakfın başına geçen Kürşat Atılgan ise emekli bir general arkadaşını çok yüksek maaşla mütevelli heyetine ve şirketlerin başına yönetici olarak atamış, kurumda çalışan bir kısım asker kökenli kişileri yanına almış, ayrıca iddianamede adı geçen ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Osman Yıldırım’ın işbirlikçisi emekli albay Volkan Yılmazer’in delilleri karartabileceğini bilmesine rağmen üst düzey vakıf yöneticiliğini devam ettirmesini sağlamıştır."

Atılgan ile Güçer'in, THK Genel Kurulunda genel başkanlığa aday olduğunu ancak kaybettiklerini hatırlatan Öktem, "Şu an THK Vakfını ve Üniversite Mütevelli Heyetini, seçilen genel başkan değil, seçilemeyen genel başkan adayları yönetmektedir. Her bakımdan hukuksuz ve vakıf senedine aykırı olan bu gelişmeyi Vakıflar Genel Müdürlüğü seyretmektedir. Kendilerine bugün yeni bir başvuruda bulunacağız ve alacağımız cevabı da kamuoyuna açıklayacağız" diye konuştu.

"Osman Yıldırım ve emekli general arkadaşlarının amacı, vakıf üzerinden yapıldığı bilinen kredi yolsuzluğunun ve usulsüzlüğünün ortaya çıkmasını engellemektir" iddiasında bulunan Öktem, sivilden gelen kişilerin çalışamaz, iş üretemez hale getirilmek istendiğini savundu. Öktem, söz konusu kişiler tarafından Kurumun varlığının tartışılır hale getirildiğini kaydetti.

"YOLSUZLUKLARLA ANILMAK İSTEMİYORUZ"

Kendilerine yönelik girişimleri "darbe" olarak nitelendiren ve bu duruma müsaade etmeyeceklerini dile getiren Öktem, "Artık yolsuzluklarla anılan bir THK olmak istemiyoruz" dedi. Vatandaşlardan THK'ya destek isteyen Öktem, kendilerine olanak tanındığı takdirde mevcut borçları ödemeyi, Kurumu amatör ve sportif havacılık alanında büyütmeyi, eski paraşüt milli takımı tekrar oluşturmayı, binlerce genci havacı olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Öktem, THK'da usulsüz işe alımlarla ilgili bir soruyu, "Bugüne kadar 60'tan fazla kişiyle yollar ayrıldı. İddianame incelendikten sonra suçlamalara göre yeni bir değerlendirme yapacağız" diye yanıtladı.

Vacit Öktem: "Yolsuzluklarla anılmak istemiyoruz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

Delikanlı ~ 9 yıl önce
Viziter neyse! Sen herhalde demokratik bir seçim filan oluyo zannediyosun.Başkanlık seçimlerinde ne dolapların döndüğünü, fırıldakların nasıl cirit attığını herhalde bilmiyosun.THK' yı normal bir yer sanıyosun.Artık ATATÜRKÜN kurumu değil burası rant kapısı oldu.Sadece içimiz kan ağlıyor elimizden bir şey gelmiyor.Sihirli değnekte kırıldı.Bekliyoruz güzel günleri bekliyoruz.Umutlar tükenmedi.Delikanlı bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kılçık ~ 9 yıl önce
Vacip istesende istemesende yolsuzluklarla anılıyosunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çakma ~ 9 yıl önce
Noldu ya çakma uçaktan haber varmı?Fabrika çalışıyomu kaç sene oldu?Yazık batırılan paralara
Çakmaya Cevap ~ 9 yıl önce
Ya Çakma rumuzuyla yazan kardeşim....Bir gün olsun gelip te uçak üzerinde çalışsaydın...Uzaktan klavye başında şövalye olmak kolay...Allah senin gibi maskaralardan Türk Havacılığını saklasın / beklesin...
Toprak Aklar ~ 9 yıl önce
Akrabalar, yakınlar, eş dost çıkarıldı da ne oldu? Sağolsun Toprak topluyor üniversiteye. Yakında göreceksiniz herkes vakur. Dün ne bunlar dese ne ki YÖK:)) Bugün al diyor toprağına :)) Türkiye burası kardeşim. Bugün Top'lar yarın şimşekler yıldırımlar. Diğerleri sırayla. Burada başarı YÖK ün. Resim büyük, yormayın çenenizi. Emanetçi trektör zamanı geldiğinde başkanına teslim edecek. Tebrik ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazıklar olsun ~ 9 yıl önce
geliri iyi olan aktif şubeleri bir hiç uğruna kapatan zihniyete yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurumcu ~ 9 yıl önce
Kurumu bölmek için uğraşıp Osmanın tayfasına alet olan şube başkanlarına yazıklar olsun temsil ettiğiniz kurumu ne hale düşürdüler Çıkarcıların peşine takılıp gittiler hiç aklınıza geldimi acaba 450 şubeden sadece on tanesi Osman yandaşı Tacettini desteledi sizin görüpte 440 subenin görmediği neydi acaba..
Viziter ~ 9 yıl önce
THK Bünyesinde' Askere geçit yok Sivile destek var ' Sloganı ile Vesayet dönemini tüm Şube Başkanlarının desteğini alarak kapatmıştır. Sayın Vacit Başkan göreve geldiğinden beri , Kredi yolsuzlukları, Şirket yolsuzlukları,Komisyon aklama ve daha nice usulsüzlükleri dile getirmiş ve Hukuki mücadeleyi başlatmış ve hala takip etmekte ve zaman zaman kamuoyuna'da basın huzurunda bilgilendirmektedir.Siz daha neyin kafasını güdmektesiniz !Emekli Genareller Cuntası THK imkan ve kabiliyetlerini kullanarak ve Ana Tüzüğü delerek yaptıklarını er yada geç 'Tüyü bitmemiş Yetimin hakkını ' TC.Mahkemelerinde ve Kamu huzurunda hesabını vereceklerdir.Kör düğüm çözülemesse Kesilip atılır,kalan tarafta tutunmaya yeter ! Havacılık Sevdalıları Lütfen Ümedinizi Kaybetmeyin . Ulemaya Duyrulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vizitere ~ 9 yıl önce
laf olsun diye yorum yapan şahış vacit şuanda kurumu batırıyor ulan ramazan ayında personel yardım toplamak için sahaya çıkarken sen ne demeye basına çıkıpta ikide bir kurumu gazetelere manşet ediyorsun. Ramazan ayındayız ama Aydındaki bölge toplantısında çaylı pastalı toplantı yapıyorsun tutmuyorsan tutma ama genede isteme getirdilerse gönder sen bir genel başkansın gerçi 2 ayı kaldı garibanın onunda farkında zaten
Viziter neyse ~ 9 yıl önce
Viziter kardeş, askeri sivili bilmem ama bundan sonra havacılıktan anlamayan birini seçmeyelim başkan olarak. Ağlamaktan başka bir şey yapamadı, Çanakçı da basını ayarlamasın artık, yaptığı bir şey olmayınca eski yönetım teranesini anlatıp duruyor. Daha fazla zarar verme bir şey yapamıyorsan sus, adam sansınlar. Sana oy verirken iyi bir şey yaptım sandım ama yanılmışım.
Ogrenci ~ 9 yıl önce
Kendisinden randevu isteyen hic bir THKU mezunu ve hala ogrenciligi devam arkadaslari kabul etmiyor. Sebebi ne vacit amca? Sen bu kurumun basina niye getirildin unuttun galiba. Bence seni cok sisirdiler vacit amca!!! Bize guclu baskan lazim boyle degil!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
genc kanatlar baskanii ~ 9 yıl önce
ya yazıklar olsun günğun şube kapatiyorsun uz vacit bey o genç kanatlar öğrenciler i oyunlara alet ediyorsunuz allah affetsin mübarek ramazan ayindayiz sizin tarafınızdan olmayan şubesi başkanlarını ve şubelerini kapatiyorsunuz uz neden oy kullanamasinlar diyee yaaa bunları da bilsin TÜRKYE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garip ~ 9 yıl önce
VACIT OKTEM:"yolsuzluklarla anilmak istemiyoruz" SENDEN BASKA BUNU GUNDEME GETIREN VARMI PRIM YAPMAYA CALISMA ICRAAT YAP...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soru ~ 9 yıl önce
kurumda olanları anlamak için ilk önce kendi yaptıklarınıza bakmanız lazım bence kapatılan şubeler hakkında bilgi verin neden gelirleri iyi olan ve büyük büyük şubeler kapatılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delikanlı ~ 9 yıl önce
Kral çıplak diyen başkanların şubeleri kapatılıyor.Yancılar değil.
Kurumcu ~ 9 yıl önce
Hadi kapanan şubelere bakalım Yenimahalle şb Başkanı Osman yıldırımın eniştesi Vakfı kuruma teslim etmeyen Universitenin inşaat işlerini paravan şirketle alıp oğlu ve kızı yüksek maaşlarla ünüversiteyi sömürdü. Çankaya Şb. Başçkanı Tacettin yıllarca Şubeden bi haber yaşadı kurum faaliyetlerine katılmadı her işi saymanı yaptı Osman içeri düşünce birden kurumcu oldu kuruma zarar verenleri var gücüyle savundu üniversite mütevelli heyet başkanı oldu. kuruma zarar vermek için elinden geleni yapıyor. Akyurt Şb Başkanı Osmanın yeğni Ferat Şube faaliyetlerinden anlamaz üç kuruşluk iş yapar abarta abarta anlatır osman döneminde kuruldu açıldığından beri zarar ediyor Kurumdan ayrı şube olurmu...
Thku ~ 9 yıl önce
C.ö.b kim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000