19 Nisan 2016, Salı 16:25:53

Uluslararası Havacılık İşletmeciliği Konferansı düzenlendi

Ankara'da, Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin THK Türkkuşu Kampüsünde "3. Uluslararası Havacılık İşletmeciliği Konferansı' düzenlendi.
  • 27 ekim 2014 ankara subay evleri bölgesi bir fantom üs komutanı
  • çok şatafatlı resimler çok büyük laflar ancak bu lafları söyleyen kişilerin inandırıcı olması gerek neden mi? bir yönetici düşünün ki devletin milyon dolarlık uçağı ile gösteri uçuşunda caminin minaresine çarpıp minaredeki hilali düşürmüş olabilir her havacının başına gelebilir garip olan bu düşürülen hilali devlet büyüğümüzün olaydan haberi olmayan kuvvet konutanlarına sorduğunda kimsenin haberinin olmayışı. neden mi çünkü dürüstlük konusunda herkese örnek olması gereken komutanın olayın örtbas ettirmiş.neden mi? çünki kendisi çarpmış minareye. devletin uğradığı milyon dolarlık zarar kimin umrunda nasıl olsa kendi cebinden çıkmıyor, komutanlarının mahçup olmasının ne önemi var. bu olaya tevessül etmiş bir kiş Türk Hava Kurumunda neler yapar . sizlerin takdiri. peki bu kişi şu anda kurumda hangi görevde bulunuyor? kurumun halinden belli değil mi?
  • torpilin en ust duzeyde dondugu yer, ileride cok dert olacak bu konu
  • Batik esnafın yalan üzerine olayları idare etmesi gibi bunlar da her konuda futursuzca yalan söylüyorlar. Sağlık bakanlığı nigida bağlamışlar durumu idare ediyorlar. Ambulans işinin bakanlık ayağını araştırmak lazım bu kadar taviz neden veriliyor. Acaba birilerinin eşi bunlardan nemalaniyor mu?
  • teknisyene maaş verme bakım yapılmasın izmir uçamıyor sırada diğerleri . bide bu işletme gece ambulans ihalesi alıyor yuh...
  • Kendi küçücük dünyanızda havacılık oynuyorsunuz buna bir sözümüz yok. Ya şu Askerlerimizi işin içine karıştırmayın ne olur. Uluslararası demişsiniz de. Merak ettim hangi ülkenin hangi büyük kuruluşlarından katılımcılar oldu. Ülkemizin en büyük hava işletmesi olan THY'den birisi var mı? şov yapmayın, iş yapın iş. Yangın sezonuna hazır mısınız? 5 uçakla sezona gireceksiniz ama şu an sadece 2 uçağınız faal. 5 uçak için en az 20 pilot lazım ama şu anda eğitimleri eksik olan sadece 16 pilotunuz var. 5 bölgede 5 tane B1, en az 3 tane B2 teknisyeniniz olması gerekirken şu anda bunu sağlayacak teknisyeniniz yok. Bunları düşünün bence. SHGM işbaşına lütfen. Ha bu arada konferansınıza SHGM'den kimler katıldı acaba. merak ettim doğrusu.
  • Sivil havacılığın yanından geçmemiş bir başkan nasıl regülasyon yani kural ÜRETECEK?
  • Daha fazlası az sonra. :))
  • THK web sitesinde bir açıklama yayımlandı. Takip edenler görmüştür. Neymiş efendim basında çıkanlar THK'yı karalamaya yönelikmiş. Yahu bırakın bu işleri. Ateş olmayan yerden duman çıkar mı. Şimdi 4-5 yorumla bu açıklamayı ben yorumlayayım size. 91 yıllık kurum demişsiniz ya.. THY'de 83 yıllık ama O bir dünya lideri. Sizse yolsuzlukla anılan ve fitre-zekat ve bağışlarla ayakta kalmaya çalışan bir kurumsunuz. Farkı görebildiniz mi? Devam edelim. Havacılıkta Ekol demişsiniz.. öncelikle 80 yıl önceyi bırakalım ve bugüne bakalım. Uçak ürettik demişsiniz ama ortağınız sizden yakasını kurtarmak için elinden geleni yapıyor. Zaten fabrikanızda tecrübeli ve birikimli adamların hepsi kaçtı. En son Günay arkadaşımızın sosyal medyadan yaptığı açıklamaları okuduk. Seri üretim diyerek komik oluyorsunuz. 17 helikopterimizden bahsetmişsiniz de. Zaten 6 sını sattınız. 11'i için anlaşma zemini arıyorsunuz ilk fırsatta satacaksınız. Zaten ambulans projesinin tamamen zarar olduğunu söylemeyelim bile.
  • Havacılık geçmişi olmayanların başkan olduğu güzel ülkemde büyüyen şeyin sportif olmadığını, hatta sportifin her yıl gerilediğini göremeyen bir Kurum başkanımız var. THK'nın durumu ortada şuan herkes uyuşturulmuş durumda içeridekiler ne varsa cebe indirme derdine düşmüş... Çok büyük patlayacaklar o zamanda biz elimizden geleni yaptık diyecekler. THK'nın bu haline göz yuman herkes suçludur.

Ankara'da, Türk Hava Kurumu Üniversitesi THK Türkkuşu Kampüsünde  "3. Uluslararası Havacılık İşletmeciliği Konferansı' düzenlendi.

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, havacılık sektörünün son yıllarda çok ciddi ilerleme kaydettiğini, Türkiye'de sivil havacılığın her yıl yaklaşık yüzde 20 büyüdüğünü söyledi.

Atılgan, Türk Hava Kurumu Üniversitesinin THK Türkkuşu Kampüsünde düzenlediği, "3. Uluslararası Havacılık İşletmeciliği Konferansı"nın açılışındaki konuşmasında, Türk havacılık sektörüne ilişkin bilgi verdi.

Kürşat Atılgan, Türk havacılığının çok ciddi ilerleme kaydettiğini, sektörünün altyapı ihtiyaçlarının çok ciddi şekilde geliştirildiğini belirtti.

Sivil havacılığın Türkiye'de her yıl yaklaşık yüzde 20 büyüdüğünü anlatan Atılgan, dünyada bu oranlarda gelişen çok az sektör olduğuna işaret etti. Atılgan, "Bu büyümenin getirdiği çok ciddi bir takım regülasyon ve kurallar da büyümeyle beraber devam ediyor. Üniversite olarak yapmak istediğimiz bu. Sivil havacılığın ihtiyaç duyduğu regülasyonlara katkımız olsun istiyoruz." diye konuştu.

"Çalışan sayısı 190 bine ulaştı"

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Saldıraner de Türkiye'nin havacılık alanında ihtiyaç duyduğu personeli, sektörün beklentilerine uygun şekilde yetiştirmek istediklerini söyledi.

Üniversite olarak havacılık faaliyetleriyle iç içe olduklarını ve 4 bin öğrenciye eğitim verdikleri anlatan Saldıraner, şunları kaydetti:

"Türkiye, dünyada uçak ve yolcu trafiğinde en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alıyor. Son 10 yılda uçak, koltuk ve kargo taşıma kapasitelerinde sağlanan yüzde 200'ün üzerindeki artışla ülkemiz, Avrupa yolcu sıralamasında üçüncü, dünya yolcu sıralamasında da dokuzuncu oldu. Türk hava yolu şirketleri 112 ülkede 261 merkeze sefer düzenliyor ve iç hatlarda da mevcut 55 havalimanının tamamına sefer yapılıyor. Sivil havacılık sektöründe çalışan sayısı 190 bine ulaştı. Ülkemizin yolcu ve kargo trafiğinin çok önemli bir kısmının gerçekleştiği İstanbul Atatürk Havalimanı, mevcut kapasite kısıtlamalarına rağmen dünyanın en önemli transit merkezlerinden biri haline geldi. Bunda Türk Hava Yollarının büyük katkısı var."

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş de konferansın, havacılık işletmeciliği alanında Türkiye'ye yeni fırsatlar sunacağını belirterek, sektördeki karşılıklı bilgi ve teknoloji paylaşımının Türkiye'yi sürdürülebilir büyümeye yöneltip, kurumlar arası iş birliğine platform oluşturacağını ifade etti.

Ateş, havacılığın Türkiye'de DHMİ ile küresel bir sektör haline geldiğini, sivil havacılığın bugün ulaştığı seviyede sektörün tüm kuruluşlarının büyük katkısı olduğunu kaydetti.













Uluslararası Havacılık İşletmeciliği Konferansı düzenlendi

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

doğrular a cevap ~ 8 yıl önce
27 ekim 2014 ankara subay evleri bölgesi bir fantom üs komutanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrular acıdır ~ 8 yıl önce
çok şatafatlı resimler çok büyük laflar ancak bu lafları söyleyen kişilerin inandırıcı olması gerek neden mi? bir yönetici düşünün ki devletin milyon dolarlık uçağı ile gösteri uçuşunda caminin minaresine çarpıp minaredeki hilali düşürmüş olabilir her havacının başına gelebilir garip olan bu düşürülen hilali devlet büyüğümüzün olaydan haberi olmayan kuvvet konutanlarına sorduğunda kimsenin haberinin olmayışı. neden mi çünkü dürüstlük konusunda herkese örnek olması gereken komutanın olayın örtbas ettirmiş.neden mi? çünki kendisi çarpmış minareye. devletin uğradığı milyon dolarlık zarar kimin umrunda nasıl olsa kendi cebinden çıkmıyor, komutanlarının mahçup olmasının ne önemi var. bu olaya tevessül etmiş bir kiş Türk Hava Kurumunda neler yapar . sizlerin takdiri. peki bu kişi şu anda kurumda hangi görevde bulunuyor? kurumun halinden belli değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY cilere ~ 8 yıl önce
torpilin en ust duzeyde dondugu yer, ileride cok dert olacak bu konu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vakkas ~ 8 yıl önce
Batik esnafın yalan üzerine olayları idare etmesi gibi bunlar da her konuda futursuzca yalan söylüyorlar. Sağlık bakanlığı nigida bağlamışlar durumu idare ediyorlar. Ambulans işinin bakanlık ayağını araştırmak lazım bu kadar taviz neden veriliyor. Acaba birilerinin eşi bunlardan nemalaniyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gardiyan ~ 8 yıl önce
Bakanlık aciz ,karşılarındaki askerler doğruları söylemeyi unutmuş . Bakanlık doğruları söyliyenleri dinleyecek cesaretten yoksun. Koş koca paşaların doğruları söylemediği ortaya çıkarsa nasıl yüz yüze bakacaklar. Bakanlık yetkilileri hakkımızın yenilmesine , uğradığımız haksızlıklara göz yumarak bu günaha ortak olmaktasınız. Iftiraya göz yuman iftiraya uğradığında iş işten geçer. Hırsıza göz yuman hırsız mağduru olamaz. Sağlık bakanlığı olarak bu vebalden kurtulmanın zamanı gelmedi mi?
helikopter ambulans ~ 8 yıl önce
teknisyene maaş verme bakım yapılmasın izmir uçamıyor sırada diğerleri . bide bu işletme gece ambulans ihalesi alıyor yuh...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ambulans ~ 8 yıl önce
Yakıt yok 5-6 bölgede 1000 litreye düşüldü elektrik su parası dahi ödenemiyor . Maaşlar 2 ay geride meydanlardan yakıt alınamadığı için hastalar çeşitli mazeretler ile alınamıyor . Herkez üç maymunu oynuyor. Sağlık bakanlığı yetkilileri çaresiz kendilerine söylenenleri doğru kabul ediyor. Kos koca emekli askerler yalan söylemez değilmi. Söylerler söylerler öyle bir söylerler ki ağızlarından doğru kelime çıkmaz olur. Ne de olsa sivil havacılık sağlık bakanlığı orman bakanlığı elleri mahkum nasıl olsa (Allah korusun) ciddi bir hava olayı da yok . Peki olunca sayın kurum ve bakanlıkların yetkilileri hakime hesabı kim verecek.
Havacı ~ 8 yıl önce
Kendi küçücük dünyanızda havacılık oynuyorsunuz buna bir sözümüz yok. Ya şu Askerlerimizi işin içine karıştırmayın ne olur. Uluslararası demişsiniz de. Merak ettim hangi ülkenin hangi büyük kuruluşlarından katılımcılar oldu. Ülkemizin en büyük hava işletmesi olan THY'den birisi var mı? şov yapmayın, iş yapın iş. Yangın sezonuna hazır mısınız? 5 uçakla sezona gireceksiniz ama şu an sadece 2 uçağınız faal. 5 uçak için en az 20 pilot lazım ama şu anda eğitimleri eksik olan sadece 16 pilotunuz var. 5 bölgede 5 tane B1, en az 3 tane B2 teknisyeniniz olması gerekirken şu anda bunu sağlayacak teknisyeniniz yok. Bunları düşünün bence. SHGM işbaşına lütfen. Ha bu arada konferansınıza SHGM'den kimler katıldı acaba. merak ettim doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacıymış ~ 8 yıl önce
Havacımısın ispiyoncumusun anlayamadık.Ama B1-B-2 ayrıntılarını bildiğine göre Brütüs olmalısın.Aklın sıra akıl veriyorsun.Sen önce hançeri kendine sapla.Japonyada yüksek onur kursları veriliyormuş.
Ambulansci ~ 8 yıl önce
Doğruyu söylemek ne zamandan beri ispiyonculuk oluyor yönetim yalakasi.
Cpt ~ 8 yıl önce
Sivil havacılığın yanından geçmemiş bir başkan nasıl regülasyon yani kural ÜRETECEK?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkan ~ 8 yıl önce
Başkan lisansını alırken kara havacılıkta çevirdiği filimi bilseniz bu günleri daha iyi yorumlarsınız
www.thk.org.tr-2 ~ 8 yıl önce
Daha fazlası az sonra. :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
www.thk.org.tr ~ 8 yıl önce
THK web sitesinde bir açıklama yayımlandı. Takip edenler görmüştür. Neymiş efendim basında çıkanlar THK'yı karalamaya yönelikmiş. Yahu bırakın bu işleri. Ateş olmayan yerden duman çıkar mı. Şimdi 4-5 yorumla bu açıklamayı ben yorumlayayım size. 91 yıllık kurum demişsiniz ya.. THY'de 83 yıllık ama O bir dünya lideri. Sizse yolsuzlukla anılan ve fitre-zekat ve bağışlarla ayakta kalmaya çalışan bir kurumsunuz. Farkı görebildiniz mi? Devam edelim. Havacılıkta Ekol demişsiniz.. öncelikle 80 yıl önceyi bırakalım ve bugüne bakalım. Uçak ürettik demişsiniz ama ortağınız sizden yakasını kurtarmak için elinden geleni yapıyor. Zaten fabrikanızda tecrübeli ve birikimli adamların hepsi kaçtı. En son Günay arkadaşımızın sosyal medyadan yaptığı açıklamaları okuduk. Seri üretim diyerek komik oluyorsunuz. 17 helikopterimizden bahsetmişsiniz de. Zaten 6 sını sattınız. 11'i için anlaşma zemini arıyorsunuz ilk fırsatta satacaksınız. Zaten ambulans projesinin tamamen zarar olduğunu söylemeyelim bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yangın ~ 8 yıl önce
Yangın uçaklarının hala orman bakanlığına söz verilen tarihte hazır olmayışına ne demeli pilot yok eğitim yok bakım eksik maaş yok. Yangın savaşçısı Erdoğan bey ne olllllddddduuuuu.......
THK MI KALDI ! ~ 8 yıl önce
Havacılık geçmişi olmayanların başkan olduğu güzel ülkemde büyüyen şeyin sportif olmadığını, hatta sportifin her yıl gerilediğini göremeyen bir Kurum başkanımız var. THK'nın durumu ortada şuan herkes uyuşturulmuş durumda içeridekiler ne varsa cebe indirme derdine düşmüş... Çok büyük patlayacaklar o zamanda biz elimizden geleni yaptık diyecekler. THK'nın bu haline göz yuman herkes suçludur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK hep ayakta ~ 8 yıl önce
Sportif yiyicileri demek istiyorsun galiba?Sen kurum batarken neden sesini çıkarmadın? Azıcık cebinden harca sportif havacı.Bir şeyler biliyorsan açıkla o zaman.Bilmiyorsan sus karalama.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000