17 Mayıs 2016, Salı 12:41:40

Türk Hava Kurumu'nda dönüşüm süreci başlıyor

Türk Hava Kurumu yeniden yapılanmaya gidildiğini açıkladı.
  • Nerden bilebilirdim bu dönüşüm sürecinde benide işten çıkartacaklarını hergün ağlıyorum ama hergün
  • hepiniz yalan söyleme konusunda süpersiniz, sizi gidi yiyiciler sizi! başka bir marifetiniz! yok
  • Siz oturunda parasını ödemeyip aylarca süründürüp iştem attığınız pilotlar hala maaşlarını alamadı kürşat bey işe yarayan adamları gönderdiniz hep
  • hala yalan dolan nereye kadar bakalım
  • Siz önce maaş ödemeyip işten kaçırdığınız adamların maaşlarını ödeyin gökçen havacılık deneyimli pilotlarını işten edip bir sürü zarara soktu kırumu yazık size şimdide sil baltan eğitiypr bu kafa olduğu müddetçe düzelmez
  • Yıllardır aynı naneler laf çok icraat sıfır zengin olup ceplerini doldurup göstermelik şunu yaptım bunu yaptım yazık kayyum şart sıra sizede gelecek
  • Nereye dönüşüm başlıyor acaba,eski saltanat dönemlerine mi?Zor bulursunuz o günleri....
  • Ben bu kuruma olan sevgimi saygımı ve sadakatimi hiç kaybetmedim kurum temizdir kurumu bu hale getirenler suçludur. Lütfen herkes başkanımıza destek olsun ve bu kurumu tekrar ayaklandırsınlar.
  • Osman Yıldırım zamanında gereksiz bir sürü personel alımı yapılmış.Şimdide gereksiz personeller çıkartılıyor. Kurumun şu an içinde bulunuğu dar boğazdan çıkabilmesi için bu gerekli. Sayın Genel başkan Kürşat bey ve üst düzey yöneticiler bence doğru yapıyorlar.
  • masal anlatmaya devam. kurumu bu hale siz getirdiniz, bence hepiniz defolup gitmelisiniz.

Türk Hava Kurumu yeniden yapılanmaya gidildiğini açıkladı.

Bir basın açıklamasıyla Türk Hava Kurumu'nun yeniden yapılandırılarak daha modern bir THK inşa edileceğini duyuran kurum, bu süreçte yapılacakları ve hedefleri sıraladı.

THK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Kamu yararına çalışan ve Cumhuriyetin temel taşlarından olan 91 yıllık Türk Hava Kurumu (THK) faaliyetlerini durmaksızın sürdürmektedir. Bu bilinç ve çağın gereklerine uygun olarak, ülke ve millet menfaatine yaraşır şeffaf, modern bir yönetim modelini hayata geçirmek için çalışıyoruz. Hedef ve stratejilerimizi belirledik. Bu doğrultuda tüm iş ve süreçleri yeniden yapılandırıp daha modern bir THK inşa edeceğiz.

Türk Havacılık Sektörü için Değer Yaratıyoruz

Türkiye’nin “Havacılık Federasyonu” yetkisini taşıyan Türk Hava Kurumu; Ankara ve İzmir’ de uluslararası kalite standartlarında hizmet veren eğitim merkezlerinde ticari pilot eğitimi ile amatör ve sportif havacılık aktivite ve eğitimleri gerçekleştirmektedir. Kurulduğumuz günden bu yana havacılık sektörüne 7.000’ e yakın ticari pilot yetiştirdik.

Ülkemizin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesini kurduk. Hali hazırda 6 bin öğrencimiz mevcut. Amacımız, sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli yetişmiş teknik personel ihtiyacını karşılamak.
Türk Havacılığının Merkezindeyiz

Avrupa’nın en büyük özel uçak Yangın Hava Söndürme Filosuna sahip olan THK,  yurtiçi ve yurt dışında orman, sanayi ve şehirlerdeki yangınlara anında müdahale ediyor.

7 gün 24 saat tüm medikal ekibiyle hazır beklettiğimiz ambulans uçağımız ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza organ nakli için uçuyor.
Tüm Türkiye’ de Dünyanın en modern ambulans helikopter filolarının birine sahip olarak ülkemizin 17 noktasında hava ambülans helikopter hizmeti veriyoruz. On yıllara dayanan tecrübemizle, sadece birkaç ülkede yapılabilen gece uçuşlarını da başarıyla gerçekleştiriyoruz.

Kısa bir zaman önce Etimesgut’ daki uçak fabrikamızda tamamen Türk mühendis ve teknisyenlerle Türkiye’ nin ilk Eğitim ve Sportif Uçağı Türkkuşu’ nu ürettik.

Sivil havacılık sektöründe sahip olduğu üst seviyeli teknik alt yapı ve uçak avionik-mekanik sistem bakım kabiliyetleriyle hava araçlarının bakım, onarım ve modernizasyonunu yapıyoruz.

Birçok alanda olduğu gibi THK, Türk balonculuğunun da başlatıcısıdır. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde balon pilot eğitimi ve balonla yolcu taşıma hizmeti vermeyi sürdürüyoruz.

Aynı şekilde paraşütle atlayış, yamaç paraşütü, Micro Light, Gyrocopter, Ultra Light planör uçuş eğitimi, havadan fotoğraf çekimi hizmetlerimiz devam ediyor.

Bütün bu kabiliyetleri kazanmak için Milletimizden aldığımız bağış ve desteklerle 91 yıldır çalışıyoruz. Böylece tamamen milli bir kurum olarak yüksek tecrübe gerektiren yangınlara kendimiz müdahale edebiliyor, hasta ve yaralılarımızı kendimiz taşıyabiliyor, uçak üretebiliyor, milli havayollarımızın pilotlarını kendimiz yetiştirebiliyoruz. İşte Türk Hava Kurumunu benzersiz ve vazgeçilmez yapan değer budur.

Dünyada Tek

1929’ dan beri Uluslararası Havacılık Federasyonu’nun (FAI) Türkiye’deki tek temsilci olarak her yıl 60 binden fazla gence tamamen ücretsiz havacılık kursları veriyoruz. Dünya üzerinde bu faaliyetleri ücret talep etmeden icra eden başka bir kuruluş yoktur. Ülkemizin çocuklarına gökyüzü sevgisi aşılıyor, kuruluş vizyonumuz olan istikbali mütemadiyen hedef gösteriyoruz. Amacımız; gençlerimize muasır medeniyetin gereği havacılık misyonunu kazandırmak, bilinçlendirmek ve bu vesileyle Türkiye’ nin gelişimine aralıksız katkı sunmaktır.

Mükemmellik Hedefiyle Yeniden Yapılanıyoruz.

91 yıllık geçmişe sahip THK, sürekli gelişen dinamik havacılık sektörünün vazgeçilmez bir unsuru olarak kendini sürekli geliştiren ve yenileyen yapılanma içerisinde olmak zorundadır. Bu dönemde içerisinden geçmekte olduğumuz bazı zorlukları aşmak, toparlanmak ve daha da güçlenmek için Türk Hava Kurumu ve bağlı kuruluşlarımızla birlikte planlı bir yeniden yapılanma faaliyeti sürdürüyoruz. Hedefimiz 2017 yılına yepyeni bir dinamizmle girmek. Bu süreçte tüm birimlerimizin iş ve işleyiş süreçlerini bilimsel metotlar ve günün ihtiyaçlarına göre yeniden ölçüp gerekli adımları atıyoruz. İnsan kaynağımızı ihtiyacımız çerçevesinde yeniden belirliyoruz. Bu çalışmalar sonucunda Türk Hava Kurumu; kamu yararına çalışan büyük bir sivil toplum örgütünde olması gerektiği gibi kabul görmüş şeffaf yönetim modellerini uygulayan, kamuyla sürekli bilgi paylaşan, nitelikli insan kaynağı ile faaliyetlerini yürüten, daha yalın bir organizasyon yapısına kavuşacaktır. Böylece tüm süreçlerimizin etkinlik ve verimliliğini ölçebilecek en modern bilgi teknolojilerini kullanacak, sahibimiz olan milletimize karşı en yüksek seviyede denetlenebilir ve şeffaf hale geleceğiz. Yönetim modelimizi Türkiye ve havacılık sektörü için kısa, orta ve uzun vadeli hedefler üzerine bina edeceğiz.



 

Türk Hava Kurumu'nda dönüşüm süreci başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (81)

Yazar ~ 7 yıl önce
Nerden bilebilirdim bu dönüşüm sürecinde benide işten çıkartacaklarını hergün ağlıyorum ama hergün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 7 yıl önce
hepiniz yalan söyleme konusunda süpersiniz, sizi gidi yiyiciler sizi! başka bir marifetiniz! yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdur ~ 7 yıl önce
Siz oturunda parasını ödemeyip aylarca süründürüp iştem attığınız pilotlar hala maaşlarını alamadı kürşat bey işe yarayan adamları gönderdiniz hep

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 8 yıl önce
hala yalan dolan nereye kadar bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geç bunları ~ 8 yıl önce
Siz önce maaş ödemeyip işten kaçırdığınız adamların maaşlarını ödeyin gökçen havacılık deneyimli pilotlarını işten edip bir sürü zarara soktu kırumu yazık size şimdide sil baltan eğitiypr bu kafa olduğu müddetçe düzelmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Masal ~ 8 yıl önce
Yıllardır aynı naneler laf çok icraat sıfır zengin olup ceplerini doldurup göstermelik şunu yaptım bunu yaptım yazık kayyum şart sıra sizede gelecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 8 yıl önce
Nereye dönüşüm başlıyor acaba,eski saltanat dönemlerine mi?Zor bulursunuz o günleri....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aykut Akyıldız ~ 8 yıl önce
Ben bu kuruma olan sevgimi saygımı ve sadakatimi hiç kaybetmedim kurum temizdir kurumu bu hale getirenler suçludur. Lütfen herkes başkanımıza destek olsun ve bu kurumu tekrar ayaklandırsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ya Destek ~ 8 yıl önce
Arkadaşlarım THK'nın değişik birimlerinde çalıştım. Airporthaber'e pek girmem ama bu sabah gireyim dedim. Kişi bazında yazılan yıpratıcı mesajlar da çok üzücü olduğunu gördüm. THK Atatürk'ün emriyle kurulan büyük bir kurum. Buna hiç gerek yok. Bir sorunu olan varsa gider ilgilisiyle görüşür. Lütfen kişileri ve kurumu yıpratıcı mesaj atmayın. Öneriniz varsa verin. Bu daha faydalı olur. Tüm havacılara selam, saygı ve sevgilerle.
thk sevdalısı ~ 8 yıl önce
Osman Yıldırım zamanında gereksiz bir sürü personel alımı yapılmış.Şimdide gereksiz personeller çıkartılıyor. Kurumun şu an içinde bulunuğu dar boğazdan çıkabilmesi için bu gerekli. Sayın Genel başkan Kürşat bey ve üst düzey yöneticiler bence doğru yapıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdur ~ 8 yıl önce
Keşke dediğiniz gibi gerçekten sadece gereksiz personeller çıkartılsaydı :(
mağdur ~ 8 yıl önce
bana bir tane gereksiz çıkarılan soyle ben de sana on tane yannış çıkarılan söyleyeyim.Ekonomik nedenlerle adam çıkaran kurum niye son girenleri değilde tüm şartları aynı olduğu halde eskileri çıkarıyor daha çok tanzimat ödemiyecekmi sonuç bu olur havaçılık işi yapan bir kurumun genel sekreteri havacı olmassa böyle olur
Axpe ~ 8 yıl önce
Çıkartsın gari eskileri 70 yaşında adam hala çalışıyor başka yerden emekli olmuş gelmiş burda para kazanıo çok iyi olmuş yaşlıysa yaramıosa gönder gitsin gençlerin az önünü açın sonra dinamizim gelmiyor ilerliyemio kurum sabah akşam çay iç memur zihniyeti al emekliyi bide burdan al maaşı ohh tazminat çok ödemiycekmi ne kadar düşünceli kurumunu düşünüyor.
masal ~ 8 yıl önce
masal anlatmaya devam. kurumu bu hale siz getirdiniz, bence hepiniz defolup gitmelisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000