10 Eylül 2015, Perşembe 15:05:33

THK ve DHMİ'den 'eğitim uçuşu' anlaşması

Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi ile DHMİ Genel Müdürlüğüne bağlı Kastamonu Havalimanı Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, THK eğitim uçuşlarının ilki Kastamonu’da gerçekleştirildi.
  • #thkpismanliktir

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Kastamonu Havalimanı Müdürlüğü ile Türk Hava Kurumu (THK) Uçuş Akademisi arasında Kastamonu Havalimanının eğitim uçuşları için kullanılmasına dair protokol imzalanmasının üzerinden ilk eğitim uçuşları gerçekleştirildi.

Protokol kapsamında, THK Uçuş Akademisine ait hava araçları, eğitim uçuşlarını Kastamonu Havalimanında yapmaya başladı.

Bu kapsamda Ankara Etimesgut’tan kalkan iki adet uçak, Kastamonu Havalimanına geldi. Burada Kastamonu Havalimanı Müdürü Mustafa Konca tarafından karşılanan eğitim uçakları, kısa bir süre havalimanında kaldıktan sonra tekrar havalandı.

Uçuş Öğretmenleri Merve Oruç ve Zafer Kıvanç nezaretinde Kastamonu Havalimanına gelen iki adet eğitim uçakları, öğrencilere aletli ve görerek uçuş eğitimi, çok motor, tek motor ve simülatör uçuş eğitimi veriyor. Öğrenciler, Ankara’dan Kastamonu’ya ilk olarak görerek seyri sefer uçuşu gerçekleştirdi.

Bu uçuş kapsamında Ankara’dan kalkan eğitim uçakları, Kastamonu Havalimanına geldi ve aynı şekilde tekrar Ankara’ya hareket etti.



THK ve DHMİ'den 'eğitim uçuşu' anlaşması