21 Temmuz 2015, Salı 09:02:37

'THK sadece deri toplayan bir kurum değildir'

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Vacit Öktem, THK'nın eski günlerine döneceğini açıkladı.
  • paralar maaşlar yattımı açız ulan insafsızlar haciz geldi
  • zamanında osman vakıfla kurumu ayırıp ikisininde başkanı olup ayrı ayrı maaş alıyo 30+30 gibi dedilerdi inanmadıydık.şimdi olanlara bak.kurumu yediler bitirdiler.Allah onlarıda bitirsin.bizim paramızı vermiyorlar allah onlarıda aç bıraksın.
  • Nereye kadar koruyacaksin acaba unsal ban i ali gidik. Sana da sira gelecek tazminatlari hazirla sen. Hahahaha
  • Tanrı thk' de çalışanları korusun.
  • masalcı teyze yeni masal anlat.Ama biz uyumuyoz.Şubelerde uyumasın.
  • Sadece fethiyede 6 ay çalışıp +-100 bin lira kazanıyorlar... Lışında nepale gidip ordada 50-60 bin dolar kazanıyorlar. ben 5 - 10 yıl çalışıyorum o para için... Ayuptır. Gözünüz doysun....
  • THK SADECE DERİ TOPLAYAN BİR KURUM DEĞİLDİR.AYNI ZAMANDA PERSONELİN DERİSİNİ YÜZEN BİR İŞLETMEDİR.ÇALIŞANININ MAAŞINI ÖDEMEZ İŞTEN ÇIKARIR HATTA TAZMİNATINI BİLE ÖDEMEZ.
  • Dalkavuğun birisi rahmetli Atilla Taçoy kurumdan ayrılırken kurumun arka kapısından onu uğurluyor ve ellerine sarılarak ağlak vaziyette başkanım bizi kimlere bırakıyorsunuz ne olur bırakmayın bizi diye ağlıyor ve gönderiyor.Sonra ön giriş kapısına giderek yeni atanan başkanı beklemeye başlıyor.Hemen yeni başkanın ellerine sarılıyor ve komutanım nerde kaldınız hoş geldiniz şeref verdiniz kurtarın bizi bunlardan ne olur diye ağlıyor.Bu adam nerede şimdi!..? Kurumdaa Vacipi sevmiyo illede Kürşat diyo.Yıdırımcı idi Ozmomot kovunca düşmanı oldu.Kimbilir belki thk lıdır.İsterseniz başka masallarda var.
  • personelin işine son veriliyor yada işten ayrılıyor tazminatını alamıyor neymiş efendim para yok .sıraya koymuşmuşlarmış, filan mahkemeye gidin diyorlar.Kendileride para alamıyomuş Pişkin personel sanki cebinden verecek.Gerçi öyle yapmasalar o masalarda oturamazlar.Kimbilir torpilleri kim.Ekmek yediğimiz mübarek kurumu mahkemeye vermek gücümüze gidiyor.Kimse bu kurumun sahibi ilgilensin bu konuyla ayıp oluyor, alnımızın teri allah sizide aynı duruma düşürmesin günah işliyorsunuz.
  • Gerçekten çok garip bir ülkede yaşıyoruz.Vacit Bey yapılan seçimle Thk'nın Başkanı seçiliyor, ama Thk Vakfı'nda ve üniversitesinde hiç bir söz hakkı yok.Vakfın başına, Thk Başkanlık seçiminde aday olmuş fakat hezimete uğramış emekli bir paşa Kürşad Bey ( kanuni boşluklardan yararlanarak) geçiyor.Yani kurumun başındaki en yetkili kişi , kurumunun bir parçası olan vakfa ve üniversiteye hükmedemiyor.Bu kurumda huzur ve gelişme olur mu?Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir saçmalık yoktur herhalde?

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Vacit Öktem, THK'nin sadece deri toplayan bir kurum olmadığını belirterek, "THK olarak deri toplamanın yanında, uçaklarımızla orman yangınlarına müdahale ediyor, ambulans uçaklarımızla Sağlık Bakanlığı'na hizmet ediyor, üniversitemizde havacılık üzerine eğitim veriyoruz" dedi.

Öktem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THK'nin, çok fazla bilinmeyen faaliyeti bulunduğunu, hizmetleri ve çalışmalarıyla gurur duyulacak bir kurum olduğunu belirtti.

THK olarak tüm engelleri aşarak, Türk halkının güvenini yeniden kazanmaya çalıştıklarını ve yeni yönetimin başarılı çalışmalarla bunu gerçekleştireceğini dile getiren Öktem, şöyle konuştu:

"THK olarak deri toplamanın yanında, uçaklarımızla orman yangınlarına müdahale ediyor, ambulans uçaklarımızla Sağlık Bakanlığı'na hizmet ediyor, üniversitemizde havacılık üzerin eğitim veriyoruz. Türk Hava Kurumu sadece deri toplayan bir kurum değil. THK kamuoyunda maalesef sadece deri toplayan bir kurum olarak tanınıyor. Doğru, THK deri topluyor ama toplamış olduğu derileri tekrar Türk halkına hizmet olarak geri getiriyor. Ülke genelinde eğitim kamplarımız var. Eğitim kamplarında her yıl binlerce gencimize paraşüt, yelken kanat, yamaç paraşütü, planör, model uçak gibi dallarda eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerin hiçbirinden bir kuruş ücret almıyoruz. Bütün masraflar kuruma ait. Her yıl binlerce gencimizi hem havacılığa katıyoruz hem de bu gençlerimizi kötü alışkanlarından kurtarmış oluyoruz."

Öktem, Türk Hava Kurumu'nun üniversitesi olduğunu da anımsatarak, üniversitede 3 bin öğrenciye havacılık eğitimleri verdiklerini dile getirdi.

Türkiye'de THK'nin uçaklarıyla orman yangınlarına müdahale edildiğini vurgulayan Ökten, "Orman yangınlarına uçaklarımızla en kısa sürede müdahale ediyoruz. Ormanlarımız bizler için önemli.  Hava ambulanslarıyla hizmet veriyoruz. Helikopterler THK'nin helikopterleridir. İçindeki doktorları, hemşireleri, hasta bakıcıları da THK'nin. Bu hizmet Sağlık Bakanlığı'nın bir hizmetidir. Acil olarak hastanelere yetiştirilmesi gereken hastaları hastanelere biz yetiştiriyoruz. İlk yardım olanağını biz sağlıyoruz."

Öktem, kurum bünyesindeki Uçuş Akademisi'nde pilot eğitimi verdiklerini, her yıl ülke genelindeki pilot ihtiyacının yüzde 45'ini karşıladıklarını söyledi.

Geçen yıl 140 pilot yetiştirdiklerini aktaran Öktem, "Bu yıl Türk Hava Yolları ile yaptığımız anlaşmaya göre, hava yollarının 100 pilot ihtiyacını THK giderecek" diye konuştu.

"THK'yi eski parlak günlerine döndüreceğiz"

Öktem, bir köşeye itilmiş olan Türk Kuşu Genel Müdürlüğü'nü tekrar kuracaklarını belirtti.

"Geçmişte THK paraşüt milli takımı oluşturuyordu, maalesef paraşüt uçaklarımız dahi tamir edilmediği için paraşüt eğitimi verememişiz. Bu yıl tekrar paraşüt eğitimine başlayarak, THK'yi eski parlak günlerine döndüreceğiz" diyen Öktem, Türkiye'nin dört bir yanında yamaç paraşütü eğitimi vermeye başladıklarını da kaydetti.

'THK sadece deri toplayan bir kurum değildir'

Yorumlar Tüm Yorumlar (75)

gökçenciler ~ 9 yıl önce
paralar maaşlar yattımı açız ulan insafsızlar haciz geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekçi ~ 9 yıl önce
zamanında osman vakıfla kurumu ayırıp ikisininde başkanı olup ayrı ayrı maaş alıyo 30+30 gibi dedilerdi inanmadıydık.şimdi olanlara bak.kurumu yediler bitirdiler.Allah onlarıda bitirsin.bizim paramızı vermiyorlar allah onlarıda aç bıraksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nereye kadar ~ 9 yıl önce
Nereye kadar koruyacaksin acaba unsal ban i ali gidik. Sana da sira gelecek tazminatlari hazirla sen. Hahahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PERSONEL ~ 9 yıl önce
Tanrı thk' de çalışanları korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uslu çocuk ~ 9 yıl önce
masalcı teyze yeni masal anlat.Ama biz uyumuyoz.Şubelerde uyumasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıptır... ~ 9 yıl önce
Sadece fethiyede 6 ay çalışıp +-100 bin lira kazanıyorlar... Lışında nepale gidip ordada 50-60 bin dolar kazanıyorlar. ben 5 - 10 yıl çalışıyorum o para için... Ayuptır. Gözünüz doysun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESKİ THK'lı ~ 9 yıl önce
THK SADECE DERİ TOPLAYAN BİR KURUM DEĞİLDİR.AYNI ZAMANDA PERSONELİN DERİSİNİ YÜZEN BİR İŞLETMEDİR.ÇALIŞANININ MAAŞINI ÖDEMEZ İŞTEN ÇIKARIR HATTA TAZMİNATINI BİLE ÖDEMEZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
masalcı teyze ~ 9 yıl önce
Dalkavuğun birisi rahmetli Atilla Taçoy kurumdan ayrılırken kurumun arka kapısından onu uğurluyor ve ellerine sarılarak ağlak vaziyette başkanım bizi kimlere bırakıyorsunuz ne olur bırakmayın bizi diye ağlıyor ve gönderiyor.Sonra ön giriş kapısına giderek yeni atanan başkanı beklemeye başlıyor.Hemen yeni başkanın ellerine sarılıyor ve komutanım nerde kaldınız hoş geldiniz şeref verdiniz kurtarın bizi bunlardan ne olur diye ağlıyor.Bu adam nerede şimdi!..? Kurumdaa Vacipi sevmiyo illede Kürşat diyo.Yıdırımcı idi Ozmomot kovunca düşmanı oldu.Kimbilir belki thk lıdır.İsterseniz başka masallarda var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
garibanın ~ 9 yıl önce
personelin işine son veriliyor yada işten ayrılıyor tazminatını alamıyor neymiş efendim para yok .sıraya koymuşmuşlarmış, filan mahkemeye gidin diyorlar.Kendileride para alamıyomuş Pişkin personel sanki cebinden verecek.Gerçi öyle yapmasalar o masalarda oturamazlar.Kimbilir torpilleri kim.Ekmek yediğimiz mübarek kurumu mahkemeye vermek gücümüze gidiyor.Kimse bu kurumun sahibi ilgilensin bu konuyla ayıp oluyor, alnımızın teri allah sizide aynı duruma düşürmesin günah işliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xll ~ 9 yıl önce
garibanı duyan yok.aynı tas aynı hamam.ayıp yazık ve günah.bunların vicdanı yok.allah cezalarını versin.
karaman ~ 9 yıl önce
çalışanın tuzu kurumu ne bi tane tepki veren yok. ötlerinden korkuyolar galiba koyun misali.o zaman hakediyosunuz demektir.Benim bildiğim Airporthaber takipcisi en az 60- 70 kişi var ama tık yok.Müstehak .
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gerçekten çok garip bir ülkede yaşıyoruz.Vacit Bey yapılan seçimle Thk'nın Başkanı seçiliyor, ama Thk Vakfı'nda ve üniversitesinde hiç bir söz hakkı yok.Vakfın başına, Thk Başkanlık seçiminde aday olmuş fakat hezimete uğramış emekli bir paşa Kürşad Bey ( kanuni boşluklardan yararlanarak) geçiyor.Yani kurumun başındaki en yetkili kişi , kurumunun bir parçası olan vakfa ve üniversiteye hükmedemiyor.Bu kurumda huzur ve gelişme olur mu?Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir saçmalık yoktur herhalde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000