28 Ekim 2015, Çarşamba 07:10:09

THK bir ilke imza atacak

Cumhuriyet Bayramı sevincini deneyimli paraşütçüleriyle gökyüzünden yaşatacak Türk Hava Kurumu (THK), bir ilki gerçekleştirecek.
  • Maaşlar 3 ay oldu ödenmiyor primler aynı mahvılduk icralar geliyor sesimizi duyan yok mu Kürşat paşa batırdım bizi
  • Siz önce maaşları ödeyin batırdınız kurumu işe yaramayan bir sürü yeni elemanlar alıyorsunuz birde bumu adalet
  • Kirli dosyaları temizlemeye çalışırsan seni minnet değil lanetle anarız ve peşini bırakmayız
  • Şu yorum yapan arkadaşlar birazda adam gibi yorum yapın yapıcı olun yıkıcı olmayın. Ayıp
  • Şu ülke için birde yararlı birşey yapın artık..abuk subuk gösteriler...rant götürme deri işleri geri işleri yazık bu kuruma..kapatın gitsin.. Aynı tas aynı hamam
  • paşam bide biz helikopter ambulansçıları sevindirsen eksik maaşları yatırtırsan bu vesileyle bayramı bizde çoluğumuz çocuğumuz coşkuyla borçsuz kutlasak
  • Eleştirmiyoruz ve bekliyoruz sayın paşa efendi. Haydi bakalım, görelim nasıl olacak. Ben olsam işe önce yamaç paraşütü, yelken kanat, planör ve ÇHHA lar ile başlardım ama yarasa kanat da ayrı bir adrenalin. Başarılar!
  • Ozmonot efendi de aynılarını söylemişti Atılgan Paşa. Demekki değişen bir şey yok. Yemeye devam.
  • Uçaklar yerde uçuşlar durmuş paralar verilmiyor. Ne atlayışı
  • Paraşüt pilotu değil, paraşütçüdür o. Paraşüt pilotu olsa duramazsın.

THK, Türkiye’de resmi bayramlarda düzenlenen paraşüt atlayışlarından farklı olarak, ilk defa “wingsuit” (kanat tulum) gösterisi gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda THK’nın deneyimli paraşüt pilotları, 29 Ekim’de yapacakları gösterinin provasını bugün gerçekleştirdi ve kendilerini yüzlerce metre yükseklikten boşluğa bıraktı. Kanat tulum giysileriyle (yarasa kanat) gökyüzünden süzülerek akrobasi hareketleri yapan milli sporcular elbiselerinin sırtında bulunan paraşütü açarak yere indi ve uçuş tulumlarıyla “Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun” mesajı verdi.

Pilotların düşüş hızlarını saatte 200 kilometreden 50 kilometreye kadar düşürerek havada süzülmelerini sağlayan wingsuit, tecrübe gerektiren bir dal olması nedeniyle paraşütçünün en az 200 atlayış yapmış olmak gerekiyor.

Konuyla ilgili olarak THK Genel Başkanlığında Milli Paraşütçüleri kabul eden Türk Hava Kurumunun yeni Genel Başkanı Kürşat Atılgan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz ve hizmet etme yarışındaki bayrağı devraldığımız Olağanüstü Genel Kurulla birlikte, Türk Hava Kurumu için yeni bir dönem başladı. Şunu halkımız çok iyi bilmeli; Kurum olarak sportif havacılık dışında gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerimizin amacı, sportif havacılığımızı geliştirmektir. Kurumumuzun asli işi olan sportif havacılığa daha çok ağırlık vereceğiz. Ve sportif havacılığımızı gençlerimize özendirmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Üzülerek takip ettiğimiz üzere, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz bir takım sorunlarla boğuşuyor. Bu vahim tablo karşısında Kurumumuz asli sorumluğuna dönmek zorunluluğunu hissetmiştir. Bundan sonra her fırsatta sportif havacılığa verdiğimiz önemi ortaya koyacak faaliyetlere imza atacağız. Bu kapsamda; 29 Ekim törenlerinde Türk Hava Kurumu olarak önemli bir ilke imza atacağız. Yanımda bulunan kurumumuzun değerli paraşütçüleri 29 Ekim günü yapacakları gösteride yarasa kanat olarak tabir edilen kanatlı tulumlarıyla atlayış gerçekleştirecekler. 29 Ekim törenlerimizde ilk defa gerçekleştirilecek bu etkinlikte eminim ki devletimizin kıymetli protokolü ve halkımız; büyük bir onur ve gururla ülkemizin yetiştirdiği paraşütçülerimizi seyretmenin heyecanını yaşayacak. Bu vesileyle halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet bayramını tebrik ediyorum.” 

THK bir ilke imza atacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Ne ilki ~ 8 yıl önce
Maaşlar 3 ay oldu ödenmiyor primler aynı mahvılduk icralar geliyor sesimizi duyan yok mu Kürşat paşa batırdım bizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne ilki ~ 8 yıl önce
Siz önce maaşları ödeyin batırdınız kurumu işe yaramayan bir sürü yeni elemanlar alıyorsunuz birde bumu adalet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
paşam ~ 8 yıl önce
Kirli dosyaları temizlemeye çalışırsan seni minnet değil lanetle anarız ve peşini bırakmayız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 8 yıl önce
Şu yorum yapan arkadaşlar birazda adam gibi yorum yapın yapıcı olun yıkıcı olmayın. Ayıp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercekler ~ 8 yıl önce
Sayin misafir anladıgım kadarıyla konulara gerçekten misafirsiniz. Sizde yaptığınız işin karşılığını almadan, kredilerinizi ödeyemeden calissaydiniz çok merak ediyorum nasıl yorum yapacağınızı. Bi tabir vardır bekar hanım boşamak kolaydır diye bilirsiniz.
Limon ~ 8 yıl önce
Şu ülke için birde yararlı birşey yapın artık..abuk subuk gösteriler...rant götürme deri işleri geri işleri yazık bu kuruma..kapatın gitsin.. Aynı tas aynı hamam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
medikal ~ 8 yıl önce
paşam bide biz helikopter ambulansçıları sevindirsen eksik maaşları yatırtırsan bu vesileyle bayramı bizde çoluğumuz çocuğumuz coşkuyla borçsuz kutlasak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eleştirmiyoruz ~ 8 yıl önce
Eleştirmiyoruz ve bekliyoruz sayın paşa efendi. Haydi bakalım, görelim nasıl olacak. Ben olsam işe önce yamaç paraşütü, yelken kanat, planör ve ÇHHA lar ile başlardım ama yarasa kanat da ayrı bir adrenalin. Başarılar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK'cık ~ 8 yıl önce
Ozmonot efendi de aynılarını söylemişti Atılgan Paşa. Demekki değişen bir şey yok. Yemeye devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kocaman ~ 8 yıl önce
Uçaklar yerde uçuşlar durmuş paralar verilmiyor. Ne atlayışı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Paraşüt pilotu değil, paraşütçüdür o. Paraşüt pilotu olsa duramazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000