05 Kasım 2008, Çarşamba 07:53:59

Sportif Havacılara özel hizmet

Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği Turizm Danışma Merkezi törenle hizmete girdi. Açılışta konuşan Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı emekli Hava Pilot Yusuf Güngör, her yıl 22 bin öğrenciye havacılık eğitimi verdiklerini söyledi.

Törene, Bolu Vali Yardımcısı Hüseyin Doğan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Atilla Kılıç, Bolu Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı, daire müdürleri, dernek üyeleri ve davetliler katıldı. Açılışta konuşan Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Fatih Yamaner, havacılık sporunu Bolu halkına sevdirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Yamaner, Bolu'nun turizmini daha ilerilere götürmek için yaptıkları çalışmaların devam edeceğini belirterek "Doğa sporlarını toplumun bütün kesimlerine yayarak kentimizi turizm açısından daha ileriye götüreceğimizden şüphemiz yok" dedi.

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Emekli Hava Pilot Tümgeneral Yusuf Güngör ise, her yıl 22 bin öğrenciye havacılık eğitimi verdiklerini söyledi. Tümgeneral Yusuf Güngör, 1925 yılında kurulan THK'nın şimdiye kadar birçok çalışma yaptığını belirterek "200 bin kişiye havacılık eğitimi verildi. 5 bin 500 pilotun yetişmesi sağlandı. THK şimdiye kadar 2 bin 200 orman yangınına müdahale etti. Eğer THK müdahalesi olmasaydı yangınlar Antalya yangını olurdu" dedi. Güngör, kurban derilerinden kendilerine para kalmadığını ifade ederek şöyle konuştu: "THK geçen yıl kurban derisinden 24 milyon YTL gelir elde etti. Bunun yüzde 60'ını yardım kuruluşlarına verdi. Yüzde 40'tan da kendisine 1,5 milyon YTL kaldı."

THK pilotlarının havadan Bolu'yu fotoğrafladıklarını belirten Güngör, CD haline getirdikleri bu fotoğrafları Vali Yardımcısı Hüseyin Doğan'a verdi. Açılış konuşmalarının ardından Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği'ne katkıda bulunanlara plaket takdim edildi. Protokol tarafından kurdelesi kesildikten sonra turizm danışma merkezi hizmete girdi.

Sportif Havacılara özel hizmet

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000