28 Mart 2013, Perşembe 09:20:00

PİLOT AÇIĞI VAR!

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu eski Başkanı ve Barış Havacılık Uçuş Akademisi Başkanı Şaban Baş, dünyada ve Türkiye’de yetişmiş pilot açığı bulunduğunu belirterek, “Önümüzdeki 10 yıl içerisinde 300 yeni uçağa ve 3 bin 200 yeni pilota ihtiyaç olduğu öngörülüyor” dedi.
  • dede demen
  • Pilot açığı yok diyen arkadaş, sanırım pilot ilanlarını okumuyor. Türkiye de ciddi bir açık olmasa aralıksız 5 yıldır ilan olur mu? Kendin pilot olamadıysan başkalarının da hevesini kırma. Param var, tahsilim var, imkanım var. Sana ne arkadaş.
  • Pilot açığı felah yok pilot okulları para kazansın arttı düşük ücretle pilot çalıştırmak için propoganda yapılıyor, Amerika'daki gibi Maaşlar 3-4 bin tl ye düşsün diye uğraşıyorlar arz talep meselesi
  • “Bu okullardan eğitim almak için 17 yaşında olmak, lise veya dengi okuldan mezun olmak, yetkili hastaneden 1 veya 2. sınıf sağlık sertifikası almak ve motivasyonu olmak şartları yeterlidir” nasıl bir açıklama öyle? Binlerce liralık kurs ücretinden neden bahsedilmemiş?
  • bence gerçekten de pilot açığı var
  • ya varya şu airport haberin haberlerinin altındaki yorumlar ı okuyunca içim kararıyor. biraz da olumlu şeyler söyleyin arkadaşlar ya. yani varya içimi baydınız
  • 2000 saat uçuşum var 16 yıllık uçucuyum. İşsizim.
  • amerikada bu sektör hiçbirzaman ölmez bitmez.ama şöyle bir durumda var.mesela amerika ve rusya arasında ende sonunda bir savaş çıkması durumunda zaten havacılık diye bir sektör kalmaz gibime geliyor. o süreye kadar herkes kesesini doldursun. o gün geldiği zaman herşey bitecek çünkü.
  • Arkadasim bu kadar büyüme var, bu kadar ucak siparisi var, ama ben neden göremiyorum??? Kac tane basvuru yaptim. Üniversite var, atpl var, yasim da genc ama saat yok. Insan en azindan bi mülakat icin cagirir, tanimak icin, kabiliyetlerimi görmek icin. Ama yok burunlarindan kil aldirmiyorlar. Illa amcam dayim pilot mu olmali??? Yok efendim 500, 1000h on type. Avrupada özellikle okuldan yeni mezun olanlari alan sirketler var. Bakmayin suan kriz sebebiyle isler duraksamis olsa da alim yapinca özellikle taze yetismis almayi kendine prensip edinmis sirketler. Bunun en güzel örnegi Lufthansa. Lufthansa kendi okulu disindan alim yaptigi zamanlarda neredeyse sadece tecrübesiz F/O aliyor. Neden? Egitimi kendi vermek icin ve uzun yillar verim almak icin. 30 yasindan büyük F/O almiyor. KAPTAN HIC ALMIYOR disardan. Bizimkiler peki?
  • Anlamadı olay bu acık tam olarak nertde olcakmış tam adres verin gidip kapatalım komple!!

Baş, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde Sivil Havacılık Yüksek Okulu tarafından düzenlenen “Çukurova 1.Sivil Havacılık Günü” etkinliğinde bir konferans verdi. Slayt eşliğinde sunumunu gerçekleştiren Baş, Türkiye’de turizmin yüzde 11,5 oranında büyüyeceğin öngörüldüğünü vurguladı. Baş, “Bu da halihazırda 30 milyon olan turist sayısının 5 yıl içerisinde daha da büyüyeceği anlamına gelir. Basında yer alan makalelere göre, önümüzdeki 10 yıl içerisinde 300 yeni uçağa ve 3 bin 200 yeni pilota ihtiyaç olduğu öngörülüyor” diye konuştu.

Pilotun herhangi bir hava aracını kullanabilmek için, belirli bir eğitimin başarı ile tamamlanmasını takiben ilgili otorite olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü lisans ile yetkilendirilmiş kişi olduğunu ifade eden Baş, Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Hava Kurumu, Anadolu Üniversitesi ve Barış Havacılık Uçuş Akademisi gibi özel uçuş eğitim okullarının Türkiye’ de pilot yetiştirme kaynakları olduğunu söyledi.

Kaptan pilot konumundaki pilotun aylık 6-8 bin Euro, ikinci pilot konumundaki kişilerin ise 3-4 bin Euro arasında aylık kazancı olduğunu kaydeden Baş, “Bu okullardan eğitim almak için 17 yaşında olmak, lise veya dengi okuldan mezun olmak, yetkili hastaneden 1 veya 2. sınıf sağlık sertifikası almak ve motivasyonu olmak şartları yeterlidir” dedi.
Barış Havacılığın 2002 yılında Adana’da kurulduğunu, zirai havacılık ve orman yangınlarına müdahale faaliyetlerinde bulunduğunu belirten Baş, 2002 yılında hava taksi ve Ağustos 2012’de Uçuş Eğitim Okulu yetkilerini aldığını, EASA ve SHY kurallarına uygun olarak, eğitim ve işletme faaliyetlerini yürüttüğünü açıkladı. Baş, “Barış Havacılık olarak pilot eğitimi, hava taksi, pano çekimi ve broşür atımı, havadan fotoğraf ve film çekimi, gezi uçuşları, orman yangını söndürme, havadan zirai ilaçlama gibi hizmetleri vermekteyiz. Barış Havacılık, Adana Havalimanı, hangarlar bölgesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Tüm teorik yer dersleri eğitimlerimiz ve Uçuş Eğitimlerimiz, MEB ve SHGM’nin ilgili kanun ve yönetmeliklerine uygun olarak, yetkin ve Lisanlı öğretmenlerimiz tarafından yürütülmektedir. Barış Havacılık Uçuş Akademisi, PPL (Özel Pilot Lisansı), CPL (Ticari Pilot Lisansı), IR (Aletli Uçuş Yetkisi), Gece (Gece Uçuş Yetkisi), ATPL (Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı) kurslarını verebilmek için yetkilendirilmiştir” diye konuştu.

Sivil havacılık alanındaki şirketler ve eğitim-öğretim kurumları arasındaki işbirliğin artırılması ve paylaşımların güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya ÇÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ali Musa Bozdoğan, havacılık şirket yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

PİLOT AÇIĞI VAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

ali ~ 8 yıl önce
dede demen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Pilot açığı yok diyen arkadaş, sanırım pilot ilanlarını okumuyor. Türkiye de ciddi bir açık olmasa aralıksız 5 yıldır ilan olur mu? Kendin pilot olamadıysan başkalarının da hevesini kırma. Param var, tahsilim var, imkanım var. Sana ne arkadaş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan ~ 9 yıl önce
Pilot açığı felah yok pilot okulları para kazansın arttı düşük ücretle pilot çalıştırmak için propoganda yapılıyor, Amerika'daki gibi Maaşlar 3-4 bin tl ye düşsün diye uğraşıyorlar arz talep meselesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cem YAĞ ~ 9 yıl önce
“Bu okullardan eğitim almak için 17 yaşında olmak, lise veya dengi okuldan mezun olmak, yetkili hastaneden 1 veya 2. sınıf sağlık sertifikası almak ve motivasyonu olmak şartları yeterlidir” nasıl bir açıklama öyle? Binlerce liralık kurs ücretinden neden bahsedilmemiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seviye ~ 11 yıl önce
bence gerçekten de pilot açığı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
offffff ~ 11 yıl önce
ya varya şu airport haberin haberlerinin altındaki yorumlar ı okuyunca içim kararıyor. biraz da olumlu şeyler söyleyin arkadaşlar ya. yani varya içimi baydınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
myor ~ 11 yıl önce
2000 saat uçuşum var 16 yıllık uçucuyum. İşsizim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iş arayan pilot ~ 11 yıl önce
Dilerim en kısa zamanda iş bulursunuz..
yani ~ 11 yıl önce
amerikada bu sektör hiçbirzaman ölmez bitmez.ama şöyle bir durumda var.mesela amerika ve rusya arasında ende sonunda bir savaş çıkması durumunda zaten havacılık diye bir sektör kalmaz gibime geliyor. o süreye kadar herkes kesesini doldursun. o gün geldiği zaman herşey bitecek çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burun kili ~ 11 yıl önce
Arkadasim bu kadar büyüme var, bu kadar ucak siparisi var, ama ben neden göremiyorum??? Kac tane basvuru yaptim. Üniversite var, atpl var, yasim da genc ama saat yok. Insan en azindan bi mülakat icin cagirir, tanimak icin, kabiliyetlerimi görmek icin. Ama yok burunlarindan kil aldirmiyorlar. Illa amcam dayim pilot mu olmali??? Yok efendim 500, 1000h on type. Avrupada özellikle okuldan yeni mezun olanlari alan sirketler var. Bakmayin suan kriz sebebiyle isler duraksamis olsa da alim yapinca özellikle taze yetismis almayi kendine prensip edinmis sirketler. Bunun en güzel örnegi Lufthansa. Lufthansa kendi okulu disindan alim yaptigi zamanlarda neredeyse sadece tecrübesiz F/O aliyor. Neden? Egitimi kendi vermek icin ve uzun yillar verim almak icin. 30 yasindan büyük F/O almiyor. KAPTAN HIC ALMIYOR disardan. Bizimkiler peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asdarı ~ 11 yıl önce
Anlamadı olay bu acık tam olarak nertde olcakmış tam adres verin gidip kapatalım komple!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000