15 Ekim 2013, Salı 09:16:16

"DERİCİ DEĞİL... HAVACIYIZ!"

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, kurban derisi toplama konusunun THK'nın yaptığı önemli faaliyetlerin önüne geçtiğini belirterek, 'Biz havacılık faaliyeti yapıyoruz. Kurban derisi, fitre, zekatla anılan bir kurum olmak istemiyoruz' dedi
  • Siyasetin tam ortasindasin
  • Haklı artık havacılıkla uğraşmadınız için deri toplamaya ihtiyacı yok. Toplasa da halka değil dilediğine hizmet ediyor. 40 yaşından sonra sadece adamı bedavadan pilot yapmayıp bi de öğretmen pilot yapıyor. Onlar da öğrenci yetiştiriyor.vay halimize
  • Bilen varsa buraya yazsın lütfen. Bir küçükbaş kurban derisinin maddi değeri nedir. Zira Antalya'nın bir beldesinde cami hayrına toplanan derilerin deri toplayıcılarına tanesi 6 ila 7 liradan verildiğini duydum. Burda başka birşeyler dönüyor olmalı.
  • Havacılık yapacaktınız da deri toplamak mı engel oldu???
  • Fazla mal göz mü çıkarır. Havacılık yaptınız da deri toplamak mı engel oldu???
  • sayin genel baskan iyi hos solemiste . kendisi kurumun basina gecip universiteyi kurdugundan beri oz varliklar ne durumda ? vakifa neler kaydirildi ? universiteye degirmenin suyu nerden gidiyo kendini ayakta tutuyomu kendini...subeleri arti eksi diye ayiriyosunuzda ondan sordum ??? subelere sosyal fonlar gelemez oldu neden acaba ? saymanlara bi telefonla ahkam kesmek kolay ama toplayipta fikirlerini aliyormusunuz? deriden fitre zekattan ne kazaniyordunuz bu sene deriler yari yariya dusunce bize ne kalacak bagis alan bi kurum olarak butun rakamsal degerleri net ve acik sekilde belirtmelisiniz. ha birde sunu soylemek isterim daha yeni kurulan bir universite icin medyada ucuk kacik fikirler atip sunu seneye yapiyoruz bunu yapiyoruz demeyinnn... herkes dalga gecer oldu.bu mantikla giderseniz yakinda bu kurumu batiracaksiniz.
  • Delikanliysan elinden alinmadan oncede boyle konussaydin ya osmonot amca birak bu isleri......
  • Deri diye milletin derisini yüzdünüz gene aynısınız.
  • Laik bir devlete yakışmayan bir kanundu. Kaldırılması isabet olmuş
  • ee kurban derileri şimdi kime gidiyor? kim dolduruyor cebini onları da araştırın ?

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, kurban derisi yerine havacılık faaliyetleriyle gündemde olmak istediklerini söyledi. Son değişiklikle kurban derisi toplama yetkisinin kendilerinden tamamen alınmadığını yetkinin sınırlandırıldığını altını çizerek, bundan sonra da gönüllülük esası ile kurban derisi toplamaya devam edeceklerini, kurban derisi konusunda vatandaşlarıın THK'yı tercih etmesi durumunda kurban derilerini kabul edeceklerini belirtti.

'GELİR HAVACILIĞA GİTSİN'

Yıldırım, kurban derisi toplama yetkisinin THK'ya verilişini ise şöyle anlattı: "Devletin zamanında aldığı bir karar var. 2860 sayılı yasaya göre kurban derisi toplama yetkisi THK'nda demişler. THK, gelir elde etsin, bu gelirleri de havacılık faaliyetlerinde kullansın, Türkiye'de havacılığın gelişmesi için çalışsın demişler. Ondan sonra böyle bir yasa çıkarmışlar. Zaman içerisinde bir yönetmelik düzenlemesi olmuş. Yaptıkları yönetmelikte o zamanın hükümeti demiş ki, kurban dersisi toplama yetkisi THK'da olsun ama THK'da bunu beş kurum adına yapsın. Bu kurumlar Sosyal Yardımlaşma Kurumu, Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu, Diyanet Vakfı. Sosyal Yardımlaşma Kurumu yüzde 50'sini, Kızılay yüzde 4'ünü, Çocuk Esirgeme ve Diyanet Vakfı yüzde 3'ünü, Türk Hava Kurumu ise yüzde 40'ını alıyor topladığı derinin."

'YASAL ÇERÇEVE GELDİ'

Yönetmelikteki değişikliği de anlatan Yıldırım, 'Hükümetimiz bir çalışma yaptı. Bir sürü değişik grup ve organizasyonlar kurban derisi topluyordu. Bunlar yasal çerçeveye oturturulmak istendi. Sadece THK değil, diğer kamu yararına çalışan Kızılay, Yeşilay, Çocuk Esirgeme kurumu gibi buna benzer Hükümetin, devletin müsade ettiği kurumlar da fitre, zekatı toplayabilecek' şeklinde konuştu.

"YETKİMİZ ALINMADI..."

"THK'dan kurban derisi toplama 'yetkisi alındı' diye anlaşıldı" diyen Yıldırım, bunun yetki sınırlandırması olduğuna dikkat çekerek, THK'nın kurban derisi, fitre, zekat toplamaya devam edeceğini, diğer kurumların da toplamasına hükümetin müsade ettiğini söyledi.

YERLİ UÇAĞIMIZI 2014'TE UÇURACAĞIZ

Havacılığı Türkiye'de yaygınlaştırmak için yeni havacılık merkezleri açacaklarını ifade eden Yıldırım, uçak ve helikopter bakım merkezlerinin kapasite ve kabaliyetlerini artırmak için çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Bu merkezler sadece Türkiye için değil aynı zamanda bölgedeki diğer ülkelere uçak ve helikopter bakımları yapacak bir merkez haline getirilecek. 2014 yılında da THK olarak yerli uçağımızı yapıp uçuracağız.

AMATÖR HAVACILAR YETİŞTİRMEYE DEVAM

Deri toplama konusunun THK'nın faaliyetlerin önüne geçtiğini söyleyen Yıldırım, 'Biz havacılık faaliyetleri yapıyoruz. Kurban derisi, fitre, zekatla anılan bir kurum olmak istemiyoruz. Onun için biz amatör havacıları yetiştirmye devam edeceğiz' dedi. Yıldırım, toplanan derilerin en kısa zamanda işlenmesi gerektiği için ihaleleri üç ay önceden yaparak hem tüccarın hem de kendilerinin önünü görmeyi amaçladığını söyledi.

KURBAN DERİSİ MİLLİ SERVET

Türkiye'de il ve ilçelerde toplamda 437 tane şubelerinin bulunduğunu ifade eden Yıldırım, 'Bu şubelerimiz vasıtasıyla biz hem havacılık faaliyetlerini hem de yardım toplama faaliyetlerini yaparız' dedi. Kurban derisi toplama konusunda iyi bir organizasyonları olduğunu söyleyen Yıldırım, kurban derisi aynı zamanda milli servet, biz dolaylı olarak da diğer kurban derisi toplayanlara yardım ederiz. Çünkü biz fiyatı belirleriz' ifadelerini kullandı. Yıldırım, her ilçede ihale yaptıklarını, yapılan ihalelere göre kurban derilerinin tüccara gittiğini, tüccarın da parasını belirli aralıklarla kendilerine gönderdiğini belirtti.

"DERİCİ DEĞİL... HAVACIYIZ!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Siyasetin tam ortasindasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Haklı artık havacılıkla uğraşmadınız için deri toplamaya ihtiyacı yok. Toplasa da halka değil dilediğine hizmet ediyor. 40 yaşından sonra sadece adamı bedavadan pilot yapmayıp bi de öğretmen pilot yapıyor. Onlar da öğrenci yetiştiriyor.vay halimize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bilen varsa buraya yazsın lütfen. Bir küçükbaş kurban derisinin maddi değeri nedir. Zira Antalya'nın bir beldesinde cami hayrına toplanan derilerin deri toplayıcılarına tanesi 6 ila 7 liradan verildiğini duydum. Burda başka birşeyler dönüyor olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Havacılık yapacaktınız da deri toplamak mı engel oldu???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Fazla mal göz mü çıkarır. Havacılık yaptınız da deri toplamak mı engel oldu???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ipohone ~ 11 yıl önce
sayin genel baskan iyi hos solemiste . kendisi kurumun basina gecip universiteyi kurdugundan beri oz varliklar ne durumda ? vakifa neler kaydirildi ? universiteye degirmenin suyu nerden gidiyo kendini ayakta tutuyomu kendini...subeleri arti eksi diye ayiriyosunuzda ondan sordum ??? subelere sosyal fonlar gelemez oldu neden acaba ? saymanlara bi telefonla ahkam kesmek kolay ama toplayipta fikirlerini aliyormusunuz? deriden fitre zekattan ne kazaniyordunuz bu sene deriler yari yariya dusunce bize ne kalacak bagis alan bi kurum olarak butun rakamsal degerleri net ve acik sekilde belirtmelisiniz. ha birde sunu soylemek isterim daha yeni kurulan bir universite icin medyada ucuk kacik fikirler atip sunu seneye yapiyoruz bunu yapiyoruz demeyinnn... herkes dalga gecer oldu.bu mantikla giderseniz yakinda bu kurumu batiracaksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra ~ 11 yıl önce
Delikanliysan elinden alinmadan oncede boyle konussaydin ya osmonot amca birak bu isleri......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genç ~ 11 yıl önce
Deri diye milletin derisini yüzdünüz gene aynısınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
volvo ~ 11 yıl önce
Laik bir devlete yakışmayan bir kanundu. Kaldırılması isabet olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ee ~ 11 yıl önce
ee kurban derileri şimdi kime gidiyor? kim dolduruyor cebini onları da araştırın ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000