02 Kasım 2018, Cuma 13:10:20

Ve TİS'te imzalar resmen atıldı

Uzun süredir tartışmalara neden olan ve geçtiğimiz günlerde anlaşmaya varan THY Teknik A.Ş ve Özçelik İş sendikası arasındaki 6. dönem Toplu İş Sözleşmesi tarafların bir araya gelmesiyle resmen imzalandı.
  • akrabaları hemen kadroya alıyorsunuz bize gelince yokuş yapıyorsunuz hakkı mı helal etmiyorum zehir zıkım olsun emek hırsızları.
  • taşeronu nezaman gündeme alacak acaba bu ağalar kadromuzu versenize tabi torpili yandaşınız akrabalarınızdan fırsat gelirse.
  • HERKEZİN ADALETİ VAR ALLAHINDA HESABI VAR
  • Allah gülle güle harcamak nasip etsin. Taşeron arkadaslarım sizde boşa yazan dinleyen olurmu demeyin. Bizi tek dinleyip olanı yazan Allaha kullarını şikayet edin. Allah veren kul bi vesile ama Allah veriyor kul vesile olmuyorsa Söz hakkında yoksa Allaha şikayet edin. Kendinizi ailenizi üzmeyin birine 10 birine 1 verirsen evliya olsan allah affetmez bence yine Allah bilir. İnanın inanmayın herşeyin bi hesabı var. Ölüm varsa hesap var. Yoksa hiçbirşeyin sonu olmaz herşey baki kalırdı. Allah 40 yıl verir 1 saniyede alır Allaha kullarını şikayet edin birgün hakikat tecelli eder.
  • Şirket büyüyor kar ediyor. Bundan çalışanı refah payı almazsa hak değildir. Yalan enflsayon rakamlari uzerinden hesaplanan farklarla maasimiz azaldikca azalıyor. Biraz Allah'tan korkun.
  • Thy ve Teknik A.Ş. nin tarihinin en kötü sözleşmesine imza attılar. Bide bunu başarı gibi lanse ediyorlar. Çalışanın alnının teri kurumadan hakkının verilmesi Hak' tandır. Ama efendimizin sözünü yerine getirmeyen bu haysiyetsizlere söylenecek laf bile bulamıyorum. Gün onların günü. İnsanların emekleriyle har vurup batman savunsunlar bakalım. Elbet hakkımızı alacağımız günlerde gelir...
  • Utanmadan çıkmış poz veriyorlar övünüyorlar sanki çok matah bir sözleşme yapmis gibi açıklama yapiyorlar. Helal etmiyorum..
  • Yahu sendikali olmuyorsunuz, birlik olmuyorsuniz, hemsehricilik yapiyorsunuz, sonra sendikali olanlar, birlik olanlar TİS imzalayinca " tgs ye neden yok? Bizim zam ne olacak? Bize neden yuzde 21 olmuyor " Baskasi sendikali olsun sen korkup olma sonra ee bize yok mu? Anca milletin yedigi ekmekten kalan kirintilari toplarsiniz boyle giderse, millet zam alir siz de pesinden bize ne artti diye eşelenirsiniz.
  • Bizi böyle ödüllendirmeyin. Şımartıyosunuz bizi. Enflasyon zamlarınıda kabin ve kokpite verin. Şirketi tek başına ayakta tutanlar onlar nasılsa. Böyle rezillik olamaz. El altından anlaşan , insanların haklarını çoluğunun çocuğunun rızkını yiyenlerin allah belasını versin
  • Ey yonetici siz hala kendi keyfinizi surun nasilsa sen yoneticisin alirsin10 15 bin maasini birde askeri ucretle calisani dusun hala tgs personeline zam yapmadiniz yapmadiginzi gibide bu maaslardanda kisi basi 200 lira kesmissiniz nolacak bu paralar havuzda toplanip ihtiyaci olan wekilemi wereceksiniz yoksa ihtiyaci olan yoneticiye hediyemi alacaksiniz zam zam zam ara zam yapin sevindirin milleti doymadimi hala karniniz

Uzun süredir tartışmalara neden olan ve geçtiğimiz günlerde anlaşmaya varan THY Teknik A.Ş ve Özçelik İş sendikası arasındaki 6. dönem Toplu İş Sözleşmesi tarafların bir araya gelmesiyle resmen imzalandı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen imza törenine Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman ve Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci katıldı.

İmza töreninde 6. dönem Toplu İş Sözleşmesi'ni imzalayan taraflar, 'hayırlı olsun' temennesinde bulundu.

ANLAŞMADA NELER VAR?

Bu yılın Mayıs ayında başlayan TİS görüşmelerinde uzun süre sonuç alınamamış ancak 30 Ekim'deki son toplantıda THY Teknik A.Ş ve Özçelik İş sendikası anlaşmaya varmıştı.

Varılan anlaşmaya göre; ilk altı ay için zam oranı yüzde 12.5, ikinci altı ay için (ekim ayından itibaren) yüzde 9 ve Ocak ayında enflasyon farkı, üçüncü ve dördüncü altı ayda enflasyon farkı ve beşinci ayda ise enflasyona ek olarak yüzde bir, altıncı ayda enflasyon farkı olarak belirlenen yeni zam oranlarına ek olarak 5 bin TL'lik net imza parası ödeneceği de belirtildi.

Ayrıca A0 ve A1'e 150 TL, A ve ilerisine ise 100 TL seyyanen  ücret verilmesi karara bağlanırken sosyal yardım 615 TL'den 800 TL'ye çıkarıldı.

Böylece 1 Ekim 2018 itibariyle toplam zam oranı yüzde 21.5 olarak ortaya çıkarken zam farklarının 8 Kasım'da maaşlara yansıtılacağı belirtildi.

Öte yandan teknik destek grubunun 10.0'a geçişinin önü açılırken uçak bakım atölyeleri çalışanlarının 10.3'e geçişlerinin de yapılması konusunda anlaşıldı.

Kalibrasyon kapsam sorumlularına ise ilave yüzde 20 zam verileceği de öğrenildi.

©AirportHaber




Ve TİS'te imzalar resmen atıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (90)

taşeron ~ 5 yıl önce
akrabaları hemen kadroya alıyorsunuz bize gelince yokuş yapıyorsunuz hakkı mı helal etmiyorum zehir zıkım olsun emek hırsızları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşeron saf ~ 5 yıl önce
taşeronu nezaman gündeme alacak acaba bu ağalar kadromuzu versenize tabi torpili yandaşınız akrabalarınızdan fırsat gelirse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EY SEVGİLİ ~ 5 yıl önce
HERKEZİN ADALETİ VAR ALLAHINDA HESABI VAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 5 yıl önce
Allah gülle güle harcamak nasip etsin. Taşeron arkadaslarım sizde boşa yazan dinleyen olurmu demeyin. Bizi tek dinleyip olanı yazan Allaha kullarını şikayet edin. Allah veren kul bi vesile ama Allah veriyor kul vesile olmuyorsa Söz hakkında yoksa Allaha şikayet edin. Kendinizi ailenizi üzmeyin birine 10 birine 1 verirsen evliya olsan allah affetmez bence yine Allah bilir. İnanın inanmayın herşeyin bi hesabı var. Ölüm varsa hesap var. Yoksa hiçbirşeyin sonu olmaz herşey baki kalırdı. Allah 40 yıl verir 1 saniyede alır Allaha kullarını şikayet edin birgün hakikat tecelli eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyüyen Şirket Küçülen Çalışan ~ 5 yıl önce
Şirket büyüyor kar ediyor. Bundan çalışanı refah payı almazsa hak değildir. Yalan enflsayon rakamlari uzerinden hesaplanan farklarla maasimiz azaldikca azalıyor. Biraz Allah'tan korkun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdur ~ 5 yıl önce
Thy ve Teknik A.Ş. nin tarihinin en kötü sözleşmesine imza attılar. Bide bunu başarı gibi lanse ediyorlar. Çalışanın alnının teri kurumadan hakkının verilmesi Hak' tandır. Ama efendimizin sözünü yerine getirmeyen bu haysiyetsizlere söylenecek laf bile bulamıyorum. Gün onların günü. İnsanların emekleriyle har vurup batman savunsunlar bakalım. Elbet hakkımızı alacağımız günlerde gelir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazıklar olsun ~ 5 yıl önce
Utanmadan çıkmış poz veriyorlar övünüyorlar sanki çok matah bir sözleşme yapmis gibi açıklama yapiyorlar. Helal etmiyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS'de TGS ~ 5 yıl önce
Yahu sendikali olmuyorsunuz, birlik olmuyorsuniz, hemsehricilik yapiyorsunuz, sonra sendikali olanlar, birlik olanlar TİS imzalayinca " tgs ye neden yok? Bizim zam ne olacak? Bize neden yuzde 21 olmuyor " Baskasi sendikali olsun sen korkup olma sonra ee bize yok mu? Anca milletin yedigi ekmekten kalan kirintilari toplarsiniz boyle giderse, millet zam alir siz de pesinden bize ne artti diye eşelenirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enflasyon zammına ne gerek vardı ~ 5 yıl önce
Bizi böyle ödüllendirmeyin. Şımartıyosunuz bizi. Enflasyon zamlarınıda kabin ve kokpite verin. Şirketi tek başına ayakta tutanlar onlar nasılsa. Böyle rezillik olamaz. El altından anlaşan , insanların haklarını çoluğunun çocuğunun rızkını yiyenlerin allah belasını versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs calisani kiraci ~ 5 yıl önce
Ey yonetici siz hala kendi keyfinizi surun nasilsa sen yoneticisin alirsin10 15 bin maasini birde askeri ucretle calisani dusun hala tgs personeline zam yapmadiniz yapmadiginzi gibide bu maaslardanda kisi basi 200 lira kesmissiniz nolacak bu paralar havuzda toplanip ihtiyaci olan wekilemi wereceksiniz yoksa ihtiyaci olan yoneticiye hediyemi alacaksiniz zam zam zam ara zam yapin sevindirin milleti doymadimi hala karniniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000