14 Ekim 2015, Çarşamba 11:57:30

THY Teknik Çalışanlarına Müthiş Müjde…

Hava İş Sendikası’nın yetkisini kaybetmesinin ardından, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’deki sendikal yetkiyi alan Çelik İş Sendikası TİS görüşmelerine hızlı başladı.
  • Kıdem haksızlığı ne oldu. Çalışanlar HABOM'dan Teknik AŞ'ye geçirilirken HABOM'da çalıştığı süreler sayılmamıştı. 2 yıl çalışan personel yeni işe başlayanla aynı statüye sokulmuştu. Bu TİS ile HABOM'daki çalışma süresi sayılarak haksızlık giderilecekmi yoksa kul hakkı yenmeye devam mı edilecek?
  • Ula arkanda donun yok takla atmaya kalkıyorsun dikkat et bir yerierin gözükmesin,
  • Thy CANLIYA GEÇTİ BİLİYORMUYDUNUZ ÇELİK İŞSE HALA ÖLÜ,ben evliyim iki çocugum var ne yapacam hemen ayrılıp üç ayda bir üç evlilik üçer çocukmu yapacagımda canlıyı görmeye çalışacagım ,..?,,.
  • bugün hangarlara gelemeyen çelik-iş başkanını,çalışanların soruları karşısında cevap dahi veremeyen temsilcileri.tekniğin isyanını da haber yap airporthaber!
  • CED biletin verilmesi büyük imkan umarım 29 ekime yetişir sendikaya ve thy teknik yöneticilerine teşekkürler.
  • Herkes çelik ise atıp tutuyor sanki bunların ne halt olduklarını bilmiyormus gibisiniz Herkes hakettiği gibi yönetilir birlik olsaydinizda karşı dursaydiniz lafa gelince herkes aslan kesiliyor ama koşa koşa çelik işe üye oldunuz kimseye bok atmayın
  • Bunlar ellerine tutuşturulan T.i.ş' ni izlamakla yükümlü, malüllük yardımı tirilyon olsa ne olur! Evlilik yardımı! Kaç defa evleniliyor! Sosyal yardım bunlarmi büyük haber! Malülllük yardimi 7000 TL olmuş 1000 TL artış büyük başarı !komik rakamlar! Cet bilet piyangomu! Olması gereken idi zet Bilete ne oldu! Tiyatro devam ediyor galasında ne olacak görecek çalışanlar ! Elimizden geleni yaptık diyip iki sene yüzlerini göremezsiniz, maalesef elimize geçen fırsat kaçtı' en kotû Sendika sendikasızlıktan kötü derler ama Çelik işle buda değişti...
  • Eski temsilcilere bakın kaçı nerede? şimdikileride görürürn 1 sene sonra
  • Ben zaten her sene üç beş çocuk yapıp bir kaç kere de evleniyorum. İyi olmuş yoksa gidiyordum özele!
  • Yeni İş Skalasi 10.0 skalasına geçiyorlar. Bu geçiş esnasında 10.1 ile 10.0 arasındaki ücret farkını müktesep hak olarak alıyorlar. Ta ki aradaki fark kalkana kadar… 10/2 grubu yani şirket lisanslı kişiler (80-100 kişi arasında kalmış) bittiği anda bu skala da artık olmayacak. Yeni uygulamada iki adet iş tazminatı skalası kalmış. 10/0- a0- a1- a- b- c- d- e- f- g- h- ı- j- k- l- m- n- o Bu şimdi ismi mantiklimi yine geriye hep geriye...

Hava İş Sendikası’nın yetkisini kaybetmesinin ardından, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’deki sendikal yetkiyi alan Çelik İş Sendikası TİS görüşmelerine hızlı başladı. Teknisyenler için sürpriz bir kazanım elde edildi. Airporthaber, görüşmelerle ilgili detaylara ulaştı.
Çelik İş Sendikası’nın Türk Hava Yolları Teknik A.Ş çalışanları için kolları sıvadı. Yeterli üye kaydını yaptıktan sonra Çalışma Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Çelik İş Sendikası’nın ne yapacağı merak edilirken, sendikanın 1 Eylül 2015 tarihinde Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başladığı öğrenildi.

Airporthaber’in edindiği bilgilere göre TİS görüşmelerinde sona yaklaşıldı. Sözleşmenin imzalanması için sona yaklaşıldığı kaydedildi. Sendika kaynaklarından edinilen bilgiye göre toplamda 102 madde üzerindeki görüşmelerin 7 tanesi hariç uzlaşma sağlandı.

Çelik İş Sendikası, 390 TL olan sosyal yardımı sözleşmenin birinci yılından 485 TL’ye, ikinci yılında ise 550 TL’ye çıkarttı. Yemek yardımı 10 TL’den 13 TL’ye, evlenme yardımını 1050 TL’den 1230 TL’ye,  doğum yardımını 480 Tl’den 560 TL’ye, iş kazası maluliyet yardımını 6 bin TL’den 7 bin TL’ye çıkarttı.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş adına Genel Müdür Yardımcısı Fazıl Çiftçi ve İnsan Kaynakları Başkanı Mahmut Demirkan ile avukatların katıldığı toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde teknik çalışanlarının dört ikramiyesi de garanti altına alındı. İkramiye konusunda Çelik İş Sendikası gelirse ikramiyeler üçe inecek dedikodusu da böylece asılsız çıkmış oldu.

Öte yandan Teknik A.Ş çalışanları için en farklı kazanım CED bilet konusunda elde edilmiş oldu. TİS görüşmelerinde uzlaşılan maddeler değişikliğe uğramazsa, TİS imzalanır imzalanmaz çalışanlar CED bilet kullanma hakkına sahip olacak.

TİS görüşmelerinin ay sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

©Airporthaber.com

THY Teknik Çalışanlarına Müthiş Müjde…

Yorumlar Tüm Yorumlar (78)

Rudder ~ 8 yıl önce
Kıdem haksızlığı ne oldu. Çalışanlar HABOM'dan Teknik AŞ'ye geçirilirken HABOM'da çalıştığı süreler sayılmamıştı. 2 yıl çalışan personel yeni işe başlayanla aynı statüye sokulmuştu. Bu TİS ile HABOM'daki çalışma süresi sayılarak haksızlık giderilecekmi yoksa kul hakkı yenmeye devam mı edilecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Ula arkanda donun yok takla atmaya kalkıyorsun dikkat et bir yerierin gözükmesin,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Thy CANLIYA GEÇTİ BİLİYORMUYDUNUZ ÇELİK İŞSE HALA ÖLÜ,ben evliyim iki çocugum var ne yapacam hemen ayrılıp üç ayda bir üç evlilik üçer çocukmu yapacagımda canlıyı görmeye çalışacagım ,..?,,.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tt ~ 8 yıl önce
bugün hangarlara gelemeyen çelik-iş başkanını,çalışanların soruları karşısında cevap dahi veremeyen temsilcileri.tekniğin isyanını da haber yap airporthaber!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CELİK İS ~ 8 yıl önce
Hat bakıma gelen sendika temsilcileri ne kadar cahil olduklarını herkes gördü. Sorunların çözümü için yöneticileri Hat bakıma bekliyoruz... yada son çözüm ortadoğuya açılım :-)
MUHENDİS ~ 8 yıl önce
CED biletin verilmesi büyük imkan umarım 29 ekime yetişir sendikaya ve thy teknik yöneticilerine teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trol ~ 8 yıl önce
ne tür bir trolsün sen.. ced bilet nedir diye sorsam sana iki cümle kuramazsın.
Hakettik ~ 8 yıl önce
Herkes çelik ise atıp tutuyor sanki bunların ne halt olduklarını bilmiyormus gibisiniz Herkes hakettiği gibi yönetilir birlik olsaydinizda karşı dursaydiniz lafa gelince herkes aslan kesiliyor ama koşa koşa çelik işe üye oldunuz kimseye bok atmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atanmiş sendika ~ 8 yıl önce
Bunlar ellerine tutuşturulan T.i.ş' ni izlamakla yükümlü, malüllük yardımı tirilyon olsa ne olur! Evlilik yardımı! Kaç defa evleniliyor! Sosyal yardım bunlarmi büyük haber! Malülllük yardimi 7000 TL olmuş 1000 TL artış büyük başarı !komik rakamlar! Cet bilet piyangomu! Olması gereken idi zet Bilete ne oldu! Tiyatro devam ediyor galasında ne olacak görecek çalışanlar ! Elimizden geleni yaptık diyip iki sene yüzlerini göremezsiniz, maalesef elimize geçen fırsat kaçtı' en kotû Sendika sendikasızlıktan kötü derler ama Çelik işle buda değişti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski ~ 8 yıl önce
Eski temsilcilere bakın kaçı nerede? şimdikileride görürürn 1 sene sonra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok iyi oldu ~ 8 yıl önce
Ben zaten her sene üç beş çocuk yapıp bir kaç kere de evleniyorum. İyi olmuş yoksa gidiyordum özele!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 8 yıl önce
Yeni İş Skalasi 10.0 skalasına geçiyorlar. Bu geçiş esnasında 10.1 ile 10.0 arasındaki ücret farkını müktesep hak olarak alıyorlar. Ta ki aradaki fark kalkana kadar… 10/2 grubu yani şirket lisanslı kişiler (80-100 kişi arasında kalmış) bittiği anda bu skala da artık olmayacak. Yeni uygulamada iki adet iş tazminatı skalası kalmış. 10/0- a0- a1- a- b- c- d- e- f- g- h- ı- j- k- l- m- n- o Bu şimdi ismi mantiklimi yine geriye hep geriye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000