02 Temmuz 2015, Perşembe 09:15:59

'Habom'dan Teknik A.Ş'ye geçişi Çelik İş sağladı'

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül AirportHaber’in sorularını yantladı.
  • Bu haberlere inanmayın arkadaşlar. Bu kişi habomdayken gelip abuk sabuk konuşup milletin tepkisini çeken kişidir. En iyi sözleşmenizi habomda gördük.Sizler bu yazılanları okunuyor demiştiniz iyi dinleyin Ey Çelik iş ve temsilcileri sizler teknikte istenmiyorsunuz. Elinizde vicdan varsa birleşme esnasında sizleri o kadar aradık arkamız da olun dedik şube başkanı ve temsilcileriniz imzaları atın biz birsey yapamayız diyecek kadar basiretsizler.Benim senelerim gitmiş şimdi mesaj atıyorsunuz tüm haklarınızı alacaz yemezler çelik iş çocuk yok karşında. Arkadaşlar seçiminizi iyi yapın geleceginize sizler karar vereceksiniz.Çelik iş gelirse ne hakkınız kalır ne geleceğiniz inanmayanlar habomculara sorsun
  • Yalan arkadaşlar inanmyın bu haberlere.Bunlar eşit işe eşit ücret deyip bir günde imzayı atan adamlar. Bu kişi habomdayken gelip dengesiz abuk sabuk konuşup arkadaşlarımızın tepkisini çeken kişidir. Bizlere habomdayken bunların hepsini yönetim ve çelik iştekiler okuyor demiştiniz ya iyi dinleyin EY CELİK İŞ VE TEMSİLCİLERİ HEPİNİZ YALANCISINIZ VE AİDAT SENDİKASISINIZ.SİZLERE HAKKIMIZI HARAM EDİYORUZ VE TEKNİKTE İSTENMİYORSUNUZ ANLAYIN VE BUNLARI OKUYUN.BİR SEÇİM YAPIN BİRLİK OLUN VE ÇELİK İŞİ SOKMAYIN YOKSA GELECEĞİNİZ ELİNİZDEN GİDER HAKLARINIZ DA GİDER.Ben kimmiyim çelik işin kazıklarını yiyen 800 mng liden biriyim. Önce siz bizim tazminatlarımızın peşine düşün.Avukatlarımızla arkanızdayız deyip işten atılınca para verin avukat tutalım diyen çelik işle olmayın
  • Çelik İş sendikasının havacılığı bilmediğini söylemek doğru olmaz. havacılık dedin kurbaaa n. biz tornacıyık ağa.
  • Arkadaşlar burada ki yorumlara aldanmayın. müdürlerin yönlendirme yapması gerçek olaydır birebir olayı yaşadım. fakat şimdi açıklarsam diğer arkadaşların bana şahit olmayıp boşta kalacağı için dile getirmek istemiyorum. işten çıkartılma haberleri de yalan. size karşı bir korku yaratmaya çalışıyorlar aldanmayın. başteknisyeni olduğum atelyede hiçbir arkadaşıma Çelik-İş'e üye olun demeyeceğim. bunu kendime yediremem. bunu kendime hakaret olarak kabul ederim. ve şu anda gidip birleşik metale üye oluyorum. atarlarsa da atsınlar. şerefsiz bir hayat yaşamaktansa bu cesareti gösteririm. ayrıca hangi sendika üye olduğunuzu şirket bilemez. ama çelik-iş hangi yalakaların üye olduğunu rahatça görebilir. talta ve uted'e güvenmeyin. iki hafta sonra çelik-iş'e üye olun derler. bunlar yönetime yakın adamlar. sizden çok kendilerini düşünürler yönetimle ters düşmezler. Allah rızası için sesleniyorum. ya cesaret gösterip diske üye olun yada çelik-iş'e üye olmayın
  • dhmi yi memurları örnek alın memur sen hak-iş benzeri sendikalarına bakın gideceğiniz yer bell-Dİr
  • Çok Beddua Aldın Can bey geceleri rahat uyuyabiliyormusun
  • disk %85
  • -De ki: "Göklerden ve yerden sizlere rızık veren kimdir? Kulaklara ve gözlere malik olan kimdir? Diriyi ölüden çıkaran ve ölüyü diriden çıkaran kimdir? Ve işleri evirip-çeviren kimdir? Onlar: "allah" diyeceklerdir. Öyleyse de ki: "Peki siz yine de korkup-sakınmayacak mısınız? (YUNUS SURESİ / 59) İnancı olmayanlar insanların rızıkları ile oynarlar bizim yönetim Müslüman çok şükür hiç karışmıyor Disk e üye olanlara, Mevla büyük birde diğer dünya var, sayın ilgililer işten çıkaranlar çıkarma ile tehdit edenler. sizi Mevlaya sevk ediyoruz en iyisini Mevla bilir...
  • Hangi sendikayı seçeceğinize karar veremiyorsanız "kendi rızam ile istifa etmek istiyorum" yazmak zorunda bırakıldığınız dilekçeleri bile anımsamanız yeterli. Hak verilmez, alınır. Hak-iş'in haklarımızın sömürülmesine, aşağılanmamıza nasıl göz yumduğunu gördük..
  • zoraki olarak dün bir çok kişi çelik işe geçirildi zaten arkadaşlar eminim ki çelik işe geçmeyen isimleride fişliceklerdir ve canlarını yakacaklardır. düşünğn ki artık zorbalıkta tehtidde sınır yoksendikamızı bile onlar seçiyo biz sadece üye oluyoruz. bunların yatacak yeri yok ama bunlara sebep olan bir kişinin hesap vereceği gün dahi yok bence

Teknik A.Ş personelinin Metal İş kolunda sayılmasının ardından sendikaların örgütlenme çabası son sürat devam ediyor. Davayı açan sendika olan Çelik İş’in Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, teknik personel için en iyi sözleşmeyi yapacaklarını ifade ederek; ‘Yönetimi onlara bırakıyoruz’ dedi.

Aidatı da maaşın yüzde 1’i olarak belirlediklerini ve bu yüzden tüzük değiştirdiklerini ifade eden Gül, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TEKNİK PERSONEL NEDEN METAL İŞ KOLUNDA SAYILDI?

Bu konuyu biz icat etmedik. Dünyanın her tarafında uçak bakım atölyeleri Metal İş kolundadır. Türkiye’de farklı olması zaten yanlıştı ve biz bunu düzeltmek istedik.  2009 yılında da bir başvurumuz oldu ama o davayı kaybetmiştik, ancak kaybetmemiz Çalışma Bakanlığı’nın bir tanımlama hatasından kaynaklandı. Daha sonra 2012 yılında Bakanlık o tanımlamayı düzeltti ve biz de davayı yeniden açtık. Hukuki sürecin başlamasından sonra da mücadelemize devam ettik. Teknik A.Ş sadece Türk Hava Yolları’na hizmet vermiyor. Yani THY’nin yardımcı işi değil. Bu nedenle böyle bir karar alınması gerekiyordu. Hukuk da gereken kararı zaten verdi.

‘BİZ HAVA İŞ’İN RAKİBİ DEĞİLİZ İNSANLARI KANDIRMAYI BIRAKSINLAR’

Biz bu konuda Hava İş’in rakibi değiliz. Onlar bence ulaşım iş kolundaki sendikalarla ilgilensinler. Bu anlayışla devam ederlerse sıkıntı çekerler. Sadece THY’de kalırlarsa barajı geçemezler. Burayı bırakıp başka şirketlerde örgütlenmeye baksınlar. Yargıtay’ın kararı son derece nettir. İnsanları kandırmasınlar, aldatmasınlar.

HABOM SÜRECİNDE NELER YAŞANDI? İŞVERENLE VE HÜKÜMETLE BİRLİKTE Mİ HAREKET EDİLDİ?

Çelik İş Sendikası bütün partilere eşit mesafededir. Hiçbir işverenle de birlikte hareket etmedik. Çelik İş son derece demokratik bir sendikadır. İşverenle sendikacılık yapacağıma sendikayı kapatırım. Biz Habom’daki örgütlenme sırasında bir risk aldık. Çünkü Teknik A.Ş’nin yan kuruluşuydu. Yeni kurulmuştu ve kurulmasının amacı da ücretlerin düşük tutulmasıydı. Biz geldik ve işimizin zor olduğunu söyledik. Bu yolda hareket edip öncelikle sizi sendikalaştıralım dedik. Resmiyet kazandıktan sonra da Teknik A.Ş’ye geçişini sağlayalım dedik. İmzaladığımız sözleşme de çok ideal bir sözleşme değil. Burada kendimizi eleştiriyorum. Ama bu sözleşme aynı zamanda Teknik A.Ş’ye geçiş sözleşmesiydi.

Eğer Teknik A.Ş’ye geçiş sağlandıysa bu Çelik İş’in Habom’da örgütlenmesinin sonucudur. Ayrıca Teknik A.Ş için şunun sözünü veriyorum; Türkiye’nin en iyi sözleşmesini yapacağız. Habom’da hatalarımız oldu bundan ders alacağız ve sürecin artık çok farklı olacağının sözünü veriyoruz. Bu sözleşmeyle, Türk Hava Yolları personeline verilen indirimli personel bilet hakkını (CED) Teknik A.Ş çalışanları için de alacağız.

‘TEKNİK A.Ş KENDİ SEÇTİKLERİ YÖNETİCİLER TARAFINDAN YÖNETİLECEK’

Ben derneklerle de görüşüyorum ve her türlü fikir alış verişinde bulunuyorum. Teknik A.Ş’de personel rahat olsun. Dersimizi çok iyi çalışıyoruz. Onların her türlü sorunlarını çözeceğiz. Lisans sorunları da dahil olmak üzere dünyadaki örneklerini de araştırarak en iyi sözleşmeyi yapacağız. Bu konuda hocalarla da görüşerek neler yapabileceğimizi konuşuyoruz.

Biz herkesin işine, niteliğine göre ücret ayarlamaları yapacağız. Herkes yaptığı işinkarşılığını alacak ve bu konuda başarılı olacağımıza inanıyoruz. Biz çok büyük şirketlerde Toplu Sözleşmelere imza attık; İskenderun gibi, Karabük gibi, TEMSA gibi firmalarla bu konuda herkesin hakkını verdik. Teknisyen arkadaşların en rahat tercih edeceği sendika Çelik İş’tir.

Şunu da belirtmek istiyorum; Burayı arkadaşlarımızın kendisi yönetecek. Teknik A.Ş’nin teknisyeni, mühendisi yönetecek. Buraya şube açacağız ve seçimle idareyi onlara vereceğiz. Tüm kadro demokratik bir seçimle yöneticileri seçecek. Toplu Sözleşmeyi aslında Teknik A.Ş’nin kendisi yapacak. Biz sadece ücret bazında onlara yardımcı olacağız. Kendi sorunlarını kendileri çözecek. Bizim bir dayatmamız asla olmayacak. Biz sandığı koyup sadece onlara ağabeylik yapacağız. Biz aidat maddemizi de değiştirdik. Ben imzamı da atarak yüzde 1 olacak şekilde aidatı belirledik. Diğer sendikalar yüzde 1’e indirebilir mi, indiremezler çünkü tüzükleri izin vermez, biz tüzüğümüzü değiştirdik. Ayrıca özel sektöre de gireceğiz. Bu alanda kimsenin sendikasız kalmasını istemiyoruz. Kesinlikle örgütleneceğiz.

ÇELİK İŞ’İN ÜYE SAYISI KAÇ?

Şu ana kadar 1900 civarında üye sayısına ulaştık ve tahmin ediyorum yarın (bugün) bu işi bitiririz. Yetki almaya en yakın sendika biziz. Diğer sendikalardan çok çok öndeyiz.

Biz asla aidat sendikası olmayacağız. Çok net bir şekilde tekrar söylüyorum; Kuracağımız şubeyle Teknik. A.Ş.tamamen kendi kendini yönetecek. Çelik İş sendikasının havacılığı bilmediğini söylemek doğru olmaz, çünkü yönetimi onlara bırakacağız. Ayrıca diğer sendikalara nazaran havacılık konusunda en tecrübelisi biziz, çünkü bir Habom süreci yaşadık.

©AirportHaber

(Yarın Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu röportajı AirportHaber'de olacak...)


 

'Habom'dan Teknik A.Ş'ye geçişi Çelik İş sağladı'

Yorumlar Tüm Yorumlar (192)

Doğrucu ~ 9 yıl önce
Bu haberlere inanmayın arkadaşlar. Bu kişi habomdayken gelip abuk sabuk konuşup milletin tepkisini çeken kişidir. En iyi sözleşmenizi habomda gördük.Sizler bu yazılanları okunuyor demiştiniz iyi dinleyin Ey Çelik iş ve temsilcileri sizler teknikte istenmiyorsunuz. Elinizde vicdan varsa birleşme esnasında sizleri o kadar aradık arkamız da olun dedik şube başkanı ve temsilcileriniz imzaları atın biz birsey yapamayız diyecek kadar basiretsizler.Benim senelerim gitmiş şimdi mesaj atıyorsunuz tüm haklarınızı alacaz yemezler çelik iş çocuk yok karşında. Arkadaşlar seçiminizi iyi yapın geleceginize sizler karar vereceksiniz.Çelik iş gelirse ne hakkınız kalır ne geleceğiniz inanmayanlar habomculara sorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrucu ~ 9 yıl önce
Yalan arkadaşlar inanmyın bu haberlere.Bunlar eşit işe eşit ücret deyip bir günde imzayı atan adamlar. Bu kişi habomdayken gelip dengesiz abuk sabuk konuşup arkadaşlarımızın tepkisini çeken kişidir. Bizlere habomdayken bunların hepsini yönetim ve çelik iştekiler okuyor demiştiniz ya iyi dinleyin EY CELİK İŞ VE TEMSİLCİLERİ HEPİNİZ YALANCISINIZ VE AİDAT SENDİKASISINIZ.SİZLERE HAKKIMIZI HARAM EDİYORUZ VE TEKNİKTE İSTENMİYORSUNUZ ANLAYIN VE BUNLARI OKUYUN.BİR SEÇİM YAPIN BİRLİK OLUN VE ÇELİK İŞİ SOKMAYIN YOKSA GELECEĞİNİZ ELİNİZDEN GİDER HAKLARINIZ DA GİDER.Ben kimmiyim çelik işin kazıklarını yiyen 800 mng liden biriyim. Önce siz bizim tazminatlarımızın peşine düşün.Avukatlarımızla arkanızdayız deyip işten atılınca para verin avukat tutalım diyen çelik işle olmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 9 yıl önce
Çelik İş sendikasının havacılığı bilmediğini söylemek doğru olmaz. havacılık dedin kurbaaa n. biz tornacıyık ağa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işten çıkarılma ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar burada ki yorumlara aldanmayın. müdürlerin yönlendirme yapması gerçek olaydır birebir olayı yaşadım. fakat şimdi açıklarsam diğer arkadaşların bana şahit olmayıp boşta kalacağı için dile getirmek istemiyorum. işten çıkartılma haberleri de yalan. size karşı bir korku yaratmaya çalışıyorlar aldanmayın. başteknisyeni olduğum atelyede hiçbir arkadaşıma Çelik-İş'e üye olun demeyeceğim. bunu kendime yediremem. bunu kendime hakaret olarak kabul ederim. ve şu anda gidip birleşik metale üye oluyorum. atarlarsa da atsınlar. şerefsiz bir hayat yaşamaktansa bu cesareti gösteririm. ayrıca hangi sendika üye olduğunuzu şirket bilemez. ama çelik-iş hangi yalakaların üye olduğunu rahatça görebilir. talta ve uted'e güvenmeyin. iki hafta sonra çelik-iş'e üye olun derler. bunlar yönetime yakın adamlar. sizden çok kendilerini düşünürler yönetimle ters düşmezler. Allah rızası için sesleniyorum. ya cesaret gösterip diske üye olun yada çelik-iş'e üye olmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başteknisyen. ~ 9 yıl önce
böyle başteknisyen varmıymış bu şirkette ya. helal olsun.
dhmi ~ 9 yıl önce
dhmi yi memurları örnek alın memur sen hak-iş benzeri sendikalarına bakın gideceğiniz yer bell-Dİr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can bey ~ 9 yıl önce
Çok Beddua Aldın Can bey geceleri rahat uyuyabiliyormusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ist 1 r1 b1,2,3 ~ 9 yıl önce
disk %85

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mevla ~ 9 yıl önce
-De ki: "Göklerden ve yerden sizlere rızık veren kimdir? Kulaklara ve gözlere malik olan kimdir? Diriyi ölüden çıkaran ve ölüyü diriden çıkaran kimdir? Ve işleri evirip-çeviren kimdir? Onlar: "allah" diyeceklerdir. Öyleyse de ki: "Peki siz yine de korkup-sakınmayacak mısınız? (YUNUS SURESİ / 59) İnancı olmayanlar insanların rızıkları ile oynarlar bizim yönetim Müslüman çok şükür hiç karışmıyor Disk e üye olanlara, Mevla büyük birde diğer dünya var, sayın ilgililer işten çıkaranlar çıkarma ile tehdit edenler. sizi Mevlaya sevk ediyoruz en iyisini Mevla bilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmanlı ~ 9 yıl önce
Hangi sendikayı seçeceğinize karar veremiyorsanız "kendi rızam ile istifa etmek istiyorum" yazmak zorunda bırakıldığınız dilekçeleri bile anımsamanız yeterli. Hak verilmez, alınır. Hak-iş'in haklarımızın sömürülmesine, aşağılanmamıza nasıl göz yumduğunu gördük..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üvey evlat mng li ~ 9 yıl önce
zoraki olarak dün bir çok kişi çelik işe geçirildi zaten arkadaşlar eminim ki çelik işe geçmeyen isimleride fişliceklerdir ve canlarını yakacaklardır. düşünğn ki artık zorbalıkta tehtidde sınır yoksendikamızı bile onlar seçiyo biz sadece üye oluyoruz. bunların yatacak yeri yok ama bunlara sebep olan bir kişinin hesap vereceği gün dahi yok bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emala ~ 9 yıl önce
eh be arkadasım e devletten gıdın ıstıfa edın celık ısten ıkı tıkla dıske gecıyorsun naapcak senın ekmegınle mı oynayacak ? kı sadece sen hakkın olana sahıp cıkıyorken olmayacak seyler ıstemıyorsun kı KABINE EKIBINE PASTALAR BOREKLER CALISAN EMEK URETEN ADMA ISINE GELIRSE VALLA BISEY DERDIM DE TEHDITE GIREER O YUZDEN SUSUYORUm... ALLAH A havale edıyoruz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000