24 Haziran 2015, Çarşamba 17:31:08

Çelik İş: "5. Dönem TİS'ni hep birlikte imzalayacağız"

THY Teknik'te yetki davasının ardından sendika savaşları son sürat devam ederken, Çelik İş'ten iddialı bir hamle geldi.
  • bugün hangarlara gelemeyen çelik-iş başkanını,çalışanların soruları karşısında cevap dahi veremeyen temsilcileri.tekniğin isyanını da haber yap airporthaber!
  • Hangi yüzle yukarıdaki maddeleri alacağız diye daha önce kandırdığınız insanları karşısına çıkıyorsunuz.Aynı maddeler Habom sözleşmesinde yok muydu indirimli uçacağız diye milleti kandırmadınız mı.Siz bir an önce teknikten elinizi ayağınızı cekin asli göreviniz olan çelik tencere tava üretimi yapan iş yerlerin de örgütlenin.
  • Çelik iş bu yüzsüzlüğünü önceki dönemde Hamdi beye karşı kullanmış olsaydı bizden alası olmazdı galiba.
  • Birleşik metal iş tek çıkış yoludur.
  • Bizim tazminatlarımızı Yediklerinde Maaşlarımızı düşürdüklerinde nerdeydin Çelik İş okadar aradık gel sahip çık dedik çıkmadın ak partiyi karşıma alamam dedin ikramiye kazandik dedin ne ikramiye kazanması be hiç birsey kazanmadın 2800 tl maaş alandan 93 tl aidat aldın burnundan gelsin çelik iş Nabi hoca Bunlara güven olmaz oyuna gelme üzülme bizim tanıdıgımız nabi delice ol Haydi Birleşik Metalin Disk Sendikasına Üye olmaya
  • Arkadaslar celik ise nasil uye oldugumuzu bir hatirlayin. Kurulan duzmece bir oyun vardi goz gore gore gittik uye olduk. Bir umut belki birseyler yaparlar dedik yapmadilar. Hala neyin vaadini veriyor celik is anlamadim. Teknisyeni metalci yaptilar cokta onemli degil. Metalci de olsak havaci da olsak celik is thy teknikte istenmiyorsun. Diskle hersey daha guzel olacak hadi hayirlisi olsun.
  • Tk diye girip habom olunca öğretmen olup imza atmayıp giden bir arkadaşım anlatıyor İzmit li ve abisi İzmit'te bi fabrikada yönetici, müdür işveren statüsünde yani 'tis yaklaşmış mevcut yetkili sendika çalışanlarla toplantılar yapıyor esip gürlüyor, belli sancılı bir tis olacak, sendika toplantılarda %15 kesin diyor, asacağız keseceğiz dönmek yok hakkınızı alacağız kararlıyız yeminler sözler felaket kesinlikle dinlemeliydiniz diyor(: bu abi görüşmelere girecek bu adamlarla tabiki tedirginim diyor çalışanı arkasına almış esip gürleyen yakıp yıkan bir sendika neyse ilk görüşme diyor büyük bir kalabalık bekliyor, oturduk başladık pazarlığa diyor, ne istiyorsunuz 15 ne veriyorsunuz %5 tamam anlaştık tokalaştık çaylar kahveler pastalar gırgır şamata(: çıkmışlar toplantıdan bu abinin Yönetici olarak ilk tis i tabi gidip dinliyor işçiye ne diyecekler diye, sendika merakla bekleyen işçilere %20 dedik kavga ettik grev dedik aslanlar gibi hakkınızı Savunduk %3 dediler olmaz dedik astık kestik yok öyle yok böyle %5 aldık arkadaşlar bu bizim için büyük bir başarıdır falan sallıyorlar bol keseden, birşeyden haberi yok işçilerin tabi sessiz sakin herkes sus pus dağılıyor
  • Beyler herkes onumuzdeki cuma ya kadar celikten is ten istifa etsin.Celik isten bir cacik olmaz olmicakta.Habomda gorduk.Gorunen koy klavuz istemez.Bunlar 21. Yuzyilin musluman gorunumlu "$EYTAN"laridir 've hukumet yanlisi bir sendika oldugu cok aciktir.Kendilerini gercekten aklamaya niyetlilerse yolladiklari bildirgede var olan maddeleri gecirdiklerini belgelerler millet ondan sonra Uye olur .Koskoca yargitaya bir gunde karar cikarttiriyorsun.teknik as. Yonetimine bize yolladigin maddeleride cok kolay gecirmen lazim.yargitay nereee teknik a.s nereee .Celik is maddeleri bakanliktan toplu is anlasma gorusme yetkisini almadan gecirsin ondan sonra isteyen Uye olur isteyrn olmaz.karanlik iskerin sendikasi celik hhadi maddeleri imzalatabiliomusun bakalim??aaaa olurmu? Uye olun bakanlijtan izib Almaden olmaz derler.yargitayi 1 gunde ayari verirler.Bunlar dan bir cacik olmaz uyanin konusmaya gekdiklerinde tepkinizi koyun yuz bulmasinlar...
  • Çelik iş yada türk metal ikiside aynı yapıda sendikalardır. Hava işi 10 yıldır kovmaya çalışan yöneyime disk i getirerek en iyi cevabı vermeli teknik. Temsilcilerini sendika yalamalarından değil oylamayla seçebileceği tek sendika birleşik metal iştir.
  • Çelik is hiçbir şekilde bizi ne daha önce temsil etti ne de gelecek dönemde temsil edebilir. Birleşik metal is e üye oldum ve her gün sayımız artıyor. Birlik olalım arkadaşlar. kim çelik is iyi bir şey yaptı diyorsa geçmişe, etrafına bir baksın. Mağdur ettiler insanları!

THY Teknik A.Ş.'nin hangi iş koluna bağlı olduğuna dair mahkeme sürecinin tamamlanması ve Yargıtay'ın Metal İş kolunda olması konusunda hüküm vermesinin ardından DİSK, Hak-İş ve Türk İş'e bağlı metal sendikaları THY Teknik çalışanları üzerinde etki kurmak için çalışma başlattı.

DİSK, Hak-İş ve Türk İş konfederasyonlarının THY Teknik üzerinde üye kapma yarışı başlarken davanın sahibi Çelik İş sendikasından bütün sendikaları gölgede bırakacak bir hamle geldi.

THY Teknik A.Ş'nin metal iş kolunda olduğunu iddia ederek mahkemeye başvurup başarı elde eden sendika, bir bildiriyle tamemen çalışanlar tarafından organize edilen ve Toplu İş Sözleşmesi'nde olmasını istediği maddeleri kabul edeceğine dair resmi deklarasyon yayınladı.

Mahkeme sürecinden önce de çok sayıda THY teknisyeninin Çelik İş sendikasına üye olması sendikanın avantajı olarak gösterilirken bu deklerasyondan sonra da üye sayısının katlanarak artacağı söyleniyor.

İşte Çelik'in bildirisi:

DEĞERLİ THY TEKNİK A.Ş ÇALIŞANLARI

Çelik-İş Sendikası olarak;

1. 5. Dönem TİS'de, 4. Dönem TİS ile elde edilen
-4 İkramiye
-Pass Hakları
-Sosyal Haklar ve diğer haklar korunarak, yeni kazanımlar elde edilecektir.

2. Siz THY Teknik A.Ş. çalışanlarından gelen talepler değerlendirilerek sendika aidat oranı %1 olarak kararlaştırılmıştır.

3. THY Habom A.Ş'den THY Teknik A.Ş'ye geçiş sırasında yetkisi olmadığı halde Hava-İş Sendikası tarafından imzalanan Ek Protokolün yarattığı mağduriyetlerin giderilmesi adına sizlerle beraber tüm çabamızı ortaya koyacağız.

4. Mühendis, Uzman, Memurlar ile ilgili var olan sorunların 5. Dönem T.İ.S'te düzeltilmesi için girişimler başlatılacaktır.

5. AHL Lokasyonun da çalışan üyelerimizin sorunlarını daha yakından takip edebilmek adına, AHL Lokasyonu yakınlarında "Çelik-İş Sendikası Havacılık 2 No'lu Şube Başkanlığı" nın açılması kararlaştırılmıştır.

6. THY Teknik A.Ş'nin tüm lokasyonlarında çalışan üyelerimizi kapsayan ve tüm üyelerimizce kabul görecek 5. Dönem TİS'ni hep birlikte imzalayacağız.

Siz THY Teknik A.Ş emekçilerine, Çelik-İş Sendikası tarafından duyurur, çalışmalarınız da başarılar dileriz.

ÇELİK-İŞ SENDİKASI
GENEL YÖNETİM KURULU


Çelik İş: "5. Dönem TİS'ni hep birlikte imzalayacağız"

Yorumlar Tüm Yorumlar (112)

t ~ 9 yıl önce
bugün hangarlara gelemeyen çelik-iş başkanını,çalışanların soruları karşısında cevap dahi veremeyen temsilcileri.tekniğin isyanını da haber yap airporthaber!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çelik işe ~ 9 yıl önce
Hangi yüzle yukarıdaki maddeleri alacağız diye daha önce kandırdığınız insanları karşısına çıkıyorsunuz.Aynı maddeler Habom sözleşmesinde yok muydu indirimli uçacağız diye milleti kandırmadınız mı.Siz bir an önce teknikten elinizi ayağınızı cekin asli göreviniz olan çelik tencere tava üretimi yapan iş yerlerin de örgütlenin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gariban habomcu ~ 9 yıl önce
Çelik iş bu yüzsüzlüğünü önceki dönemde Hamdi beye karşı kullanmış olsaydı bizden alası olmazdı galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metalci ~ 9 yıl önce
Birleşik metal iş tek çıkış yoludur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hırsız çelik iş ~ 9 yıl önce
Bizim tazminatlarımızı Yediklerinde Maaşlarımızı düşürdüklerinde nerdeydin Çelik İş okadar aradık gel sahip çık dedik çıkmadın ak partiyi karşıma alamam dedin ikramiye kazandik dedin ne ikramiye kazanması be hiç birsey kazanmadın 2800 tl maaş alandan 93 tl aidat aldın burnundan gelsin çelik iş Nabi hoca Bunlara güven olmaz oyuna gelme üzülme bizim tanıdıgımız nabi delice ol Haydi Birleşik Metalin Disk Sendikasına Üye olmaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
#diskeuyeoldum ~ 9 yıl önce
Arkadaslar celik ise nasil uye oldugumuzu bir hatirlayin. Kurulan duzmece bir oyun vardi goz gore gore gittik uye olduk. Bir umut belki birseyler yaparlar dedik yapmadilar. Hala neyin vaadini veriyor celik is anlamadim. Teknisyeni metalci yaptilar cokta onemli degil. Metalci de olsak havaci da olsak celik is thy teknikte istenmiyorsun. Diskle hersey daha guzel olacak hadi hayirlisi olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 9 yıl önce
Tk diye girip habom olunca öğretmen olup imza atmayıp giden bir arkadaşım anlatıyor İzmit li ve abisi İzmit'te bi fabrikada yönetici, müdür işveren statüsünde yani 'tis yaklaşmış mevcut yetkili sendika çalışanlarla toplantılar yapıyor esip gürlüyor, belli sancılı bir tis olacak, sendika toplantılarda %15 kesin diyor, asacağız keseceğiz dönmek yok hakkınızı alacağız kararlıyız yeminler sözler felaket kesinlikle dinlemeliydiniz diyor(: bu abi görüşmelere girecek bu adamlarla tabiki tedirginim diyor çalışanı arkasına almış esip gürleyen yakıp yıkan bir sendika neyse ilk görüşme diyor büyük bir kalabalık bekliyor, oturduk başladık pazarlığa diyor, ne istiyorsunuz 15 ne veriyorsunuz %5 tamam anlaştık tokalaştık çaylar kahveler pastalar gırgır şamata(: çıkmışlar toplantıdan bu abinin Yönetici olarak ilk tis i tabi gidip dinliyor işçiye ne diyecekler diye, sendika merakla bekleyen işçilere %20 dedik kavga ettik grev dedik aslanlar gibi hakkınızı Savunduk %3 dediler olmaz dedik astık kestik yok öyle yok böyle %5 aldık arkadaşlar bu bizim için büyük bir başarıdır falan sallıyorlar bol keseden, birşeyden haberi yok işçilerin tabi sessiz sakin herkes sus pus dağılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
metalica ~ 9 yıl önce
Beyler herkes onumuzdeki cuma ya kadar celikten is ten istifa etsin.Celik isten bir cacik olmaz olmicakta.Habomda gorduk.Gorunen koy klavuz istemez.Bunlar 21. Yuzyilin musluman gorunumlu "$EYTAN"laridir 've hukumet yanlisi bir sendika oldugu cok aciktir.Kendilerini gercekten aklamaya niyetlilerse yolladiklari bildirgede var olan maddeleri gecirdiklerini belgelerler millet ondan sonra Uye olur .Koskoca yargitaya bir gunde karar cikarttiriyorsun.teknik as. Yonetimine bize yolladigin maddeleride cok kolay gecirmen lazim.yargitay nereee teknik a.s nereee .Celik is maddeleri bakanliktan toplu is anlasma gorusme yetkisini almadan gecirsin ondan sonra isteyen Uye olur isteyrn olmaz.karanlik iskerin sendikasi celik hhadi maddeleri imzalatabiliomusun bakalim??aaaa olurmu? Uye olun bakanlijtan izib Almaden olmaz derler.yargitayi 1 gunde ayari verirler.Bunlar dan bir cacik olmaz uyanin konusmaya gekdiklerinde tepkinizi koyun yuz bulmasinlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Disk=pkk ~ 9 yıl önce
Disk=pkk=hdp Kendine yediren diske geçsin görelim, yazık
tk 88 ~ 9 yıl önce
Hadi lan yalancı , pkk varken mi disk geldi, geçmişini bilmeden konusuyorsun. Bilgisiz cahil .. bizim haklarımızı savunacak sendika arıyoruz siyaset değil. senin yalanına tüküreyim.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çelik iş yada türk metal ikiside aynı yapıda sendikalardır. Hava işi 10 yıldır kovmaya çalışan yöneyime disk i getirerek en iyi cevabı vermeli teknik. Temsilcilerini sendika yalamalarından değil oylamayla seçebileceği tek sendika birleşik metal iştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çelik is hiçbir şekilde bizi ne daha önce temsil etti ne de gelecek dönemde temsil edebilir. Birleşik metal is e üye oldum ve her gün sayımız artıyor. Birlik olalım arkadaşlar. kim çelik is iyi bir şey yaptı diyorsa geçmişe, etrafına bir baksın. Mağdur ettiler insanları!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000