30 Haziran 2015, Salı 09:06:13

Birleşik Metal'den flaş çağrı

THY Teknik'te sendikaların örgütlenme çabaları devam ederken Birleşik Metal, çalışanlara hangi mesajı gönderdi?
  • Arkadaşlar 1 Temmuz itibariyle bu adam ÇELİK İŞ'e üye olma yönünde çalışanlara baskı kurmaya başlamıştır. HABOM zamanında ÇELİK İŞ'e zorla üye yaptıran bu adam şimdi THY TEKNİK A.Ş. çalışanlarının haklarını gasp girişiminde bulunmaya başlamış olup altındaki başkanlar ve müdürler vasıtasıyla insanları zorlama yoluna girmiştir.
  • Son olaylarda görünen o ki işveren kendi istediği sendikaya yetki aldirmak için insanları baskı,aba altından sopa gostererek haksızca,işten çikararak,tehdit ederek çelikiş e uye olmaya zorlayacaklar.İnsanların korkmadan istediği seçmekle anayasal olarak hür olduğunu ve bu konuda baski yapanların annayasal suç işlediklerini bilmesi gerekir.Bu süreçte tek çare sandık usulü sendika seçmektir.Yönetimin insanları işten atmakla korkutacak kadar yüreği varsa sandığa da yüreği olmalı.Koysunlar sandiklari çiksin ortaya gerçek sendika.
  • Bugün itibarı ile havaiş in tis'i bitmiştir.Yeni bir sendika ile madaya oturulamadigi için çalişanlar olarak zaman aleyhimize işliyor.Şu anda hem sendikasız hem de tis'siz şeoilde çalişiyoruz.Masada bir sendika olsaydi bugünden itibaren yeni yis'e gore geri donuk hakkimizi alabilirdik.bugün ve masaya oturulan sureye kadar zamsiz ve yeni hakkimiz olmadan çalişiyoruz.İnatlaşmayi birakip akli selim şekilde geçmişte bize ve diğer işletmelerekazık atmamiş bir sendikada birleşmemiz gerekiyor.Hdp pkk falan gibi bazi sendikalara suçlama yapmayin oralara gelene kadar devletin kimlerle goruştügu ve meclise kimlerin girdigi belli.Saçma sapan sahte milliyeçilik yapmayın
  • Disk e bağlı birleşik metal sendikasına üye sayısı %33 LERE DAYANMIŞ, sanırım %40 ı bulurlar 1 hafta içinde. artık tis de görüşmelerde başlanmış olur sanırım. hayırlısı demekten başka bir seçenek yok.
  • Ferhan bucanida al hat bakima gel bekliyoruz ikinizide.. delikanliysaniz gelin.. lutfen gelin.. pliiiis gelin
  • Diskin siyasi gorusu ne oldugu kimseyi ilgilendirmemeli.sonucta emekcinin hakkini emekci savunur.celik is i de gorduk siyasi gorusu thy yonetimiyle ayni ama allah korkusu yok bunlarin ve hepsi sozde musluman haktan hukuktan bahsederler, personeli kandirdilar habomda anca ceplerini doldurdular.allahtan korkmazlar.ellerimiz yakalarinda olacak hepsinin.disk e inaniyoruz guvencimiz tam , allah utandirmasin,biz emekcilerin hakkinda hakkinda hayirlisi olsun.Disk i sectik , beklemede kalan eski personelde destek vermeliler artik , ozellikle offwing personeli kendi arasinda orgutlenip disk e gecmeyi tamamlamali.neyi bekliyorsun offwing personeli?hazir mama mi istiyorsun?tasin altina koyma zamani geldi bu sirket emekcilerin eskisiyle yenisiyle..
  • Yaw beni isten atsan ne olur aldigim para 2 bin tl universite mezunu dil sahibi adama bu parayi veriyosan ben piyasada calisirim.bizlerde korku yok ya herro ya merro gardasim...
  • Havacİva 14 kardeşim diğerlerinde işten atılma olmadida sanki disk e uzak dur diyosun sende eniyisi nin disk olduğunu biliyosun DiSK gelecek artık başka yolu yok.
  • Burda hala çelikiş i savunanlar varda ben anlamıyorum habom da ben mi çalışıyodum yoksa yorum yapanlar mı ? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır . ''Yukarda Allah var '' , ''Hakkınızı alacağız '' nidalarıyla esip gürlediniz , kıytırıktan sözleşme imzalayıp birde geçmiş döneme ait aidatları alıp çekip gittiniz . Yüzsüzsünüz.
  • Çelik-iş hala daha pişkinliği ile utanmadan şirketin içinde fink atıyor. çalışanlardan habersiz e-devletten üye kazanacak kadar ileri gittiler bu yaptıkları da yanlarına kalmayacak.

DİSK Birleşik Metal-İş, çalışanlara SMS göndererek üye sayısının arttığını duyurdu ve " Bize katılın" çağrısında bulundu.

Atılan SMS'te şu ifadeler yer aldı:

Degerli THY Teknik calısanları,

Çalışma yaşamınız ile ilgili geleceği belirlemek ve gerçek bir sendikada birliğinizi kurmak icin işaret ettiğiniz adresin DİSK Birlesik Metal-Is olduguna tanık oluyoruz. Bundan gurur duyuyor ve tesekkür ediyoruz. Üyelik akışı Cuma gününden itibaren devam ediyor. Aramiza katılan tüm arkadaşlarımızı kutluyoruz. Hos geldiniz

2) Şimdi önümüzde aşama aşama tamamlamamız gereken işler duruyor. Ilki, başladiğımız işi bitirmek, DİSK Birlesik Metal'e üyelikleri tamamlamak olmalı. Bu konuda ne kadar hızlı davranırsak yeni dönem TİS süreci de o kadar kısa sürede başlayacak. Bunun için bizimle birlikte çaba göstermenizi rica ediyoruz

3) Hemen ardından sendikamiz catısı altında açılacak yeni şubede THY Teknik calisanları kendi kurullarını oluşturacak, temsilcilerini seçecek, yönetimini belirleyecek. Eş zamanli olarak yeni dönem toplu sözleşme hazirlıklarımızı sürdürecegiz. THY Teknikte elbirliği ile gerçek bir sendikal yapı kuracağız. Katıl, birlikte basaralim.

Saygılarimizla, DİSK Birlesik Metal

Birleşik Metal'den flaş çağrı

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

CAN ŞAŞMAZ ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar 1 Temmuz itibariyle bu adam ÇELİK İŞ'e üye olma yönünde çalışanlara baskı kurmaya başlamıştır. HABOM zamanında ÇELİK İŞ'e zorla üye yaptıran bu adam şimdi THY TEKNİK A.Ş. çalışanlarının haklarını gasp girişiminde bulunmaya başlamış olup altındaki başkanlar ve müdürler vasıtasıyla insanları zorlama yoluna girmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tek çare ~ 9 yıl önce
Son olaylarda görünen o ki işveren kendi istediği sendikaya yetki aldirmak için insanları baskı,aba altından sopa gostererek haksızca,işten çikararak,tehdit ederek çelikiş e uye olmaya zorlayacaklar.İnsanların korkmadan istediği seçmekle anayasal olarak hür olduğunu ve bu konuda baski yapanların annayasal suç işlediklerini bilmesi gerekir.Bu süreçte tek çare sandık usulü sendika seçmektir.Yönetimin insanları işten atmakla korkutacak kadar yüreği varsa sandığa da yüreği olmalı.Koysunlar sandiklari çiksin ortaya gerçek sendika.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zaman kaybı ~ 9 yıl önce
Bugün itibarı ile havaiş in tis'i bitmiştir.Yeni bir sendika ile madaya oturulamadigi için çalişanlar olarak zaman aleyhimize işliyor.Şu anda hem sendikasız hem de tis'siz şeoilde çalişiyoruz.Masada bir sendika olsaydi bugünden itibaren yeni yis'e gore geri donuk hakkimizi alabilirdik.bugün ve masaya oturulan sureye kadar zamsiz ve yeni hakkimiz olmadan çalişiyoruz.İnatlaşmayi birakip akli selim şekilde geçmişte bize ve diğer işletmelerekazık atmamiş bir sendikada birleşmemiz gerekiyor.Hdp pkk falan gibi bazi sendikalara suçlama yapmayin oralara gelene kadar devletin kimlerle goruştügu ve meclise kimlerin girdigi belli.Saçma sapan sahte milliyeçilik yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK PERSN. ~ 9 yıl önce
Disk e bağlı birleşik metal sendikasına üye sayısı %33 LERE DAYANMIŞ, sanırım %40 ı bulurlar 1 hafta içinde. artık tis de görüşmelerde başlanmış olur sanırım. hayırlısı demekten başka bir seçenek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ferhan bucanida al hat bakima gel bekliyoruz ikinizide.. delikanliysaniz gelin.. lutfen gelin.. pliiiis gelin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Diskin siyasi gorusu ne oldugu kimseyi ilgilendirmemeli.sonucta emekcinin hakkini emekci savunur.celik is i de gorduk siyasi gorusu thy yonetimiyle ayni ama allah korkusu yok bunlarin ve hepsi sozde musluman haktan hukuktan bahsederler, personeli kandirdilar habomda anca ceplerini doldurdular.allahtan korkmazlar.ellerimiz yakalarinda olacak hepsinin.disk e inaniyoruz guvencimiz tam , allah utandirmasin,biz emekcilerin hakkinda hakkinda hayirlisi olsun.Disk i sectik , beklemede kalan eski personelde destek vermeliler artik , ozellikle offwing personeli kendi arasinda orgutlenip disk e gecmeyi tamamlamali.neyi bekliyorsun offwing personeli?hazir mama mi istiyorsun?tasin altina koyma zamani geldi bu sirket emekcilerin eskisiyle yenisiyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yaw beni isten atsan ne olur aldigim para 2 bin tl universite mezunu dil sahibi adama bu parayi veriyosan ben piyasada calisirim.bizlerde korku yok ya herro ya merro gardasim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
345 ~ 9 yıl önce
Havacİva 14 kardeşim diğerlerinde işten atılma olmadida sanki disk e uzak dur diyosun sende eniyisi nin disk olduğunu biliyosun DiSK gelecek artık başka yolu yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çelik-çomak ~ 9 yıl önce
Burda hala çelikiş i savunanlar varda ben anlamıyorum habom da ben mi çalışıyodum yoksa yorum yapanlar mı ? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır . ''Yukarda Allah var '' , ''Hakkınızı alacağız '' nidalarıyla esip gürlediniz , kıytırıktan sözleşme imzalayıp birde geçmiş döneme ait aidatları alıp çekip gittiniz . Yüzsüzsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pluton ~ 9 yıl önce
Çelik-iş hala daha pişkinliği ile utanmadan şirketin içinde fink atıyor. çalışanlardan habersiz e-devletten üye kazanacak kadar ileri gittiler bu yaptıkları da yanlarına kalmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000