07 Temmuz 2015, Salı 16:18:42

Birleşik Metal İş'ten ağır salvolar; 'Delikanlıysanız gelin'

THY Teknik çalışanlarının metal iş kolunda sayılmasının ardından Birleşik Metal İş ve Çelik İş Sendikası arasındaki mücadele her geçen gün kızışıyor.
  • Disk in arkasında durmadınız diyenlere; senin kafan ne guzel calisiyo guzel kardesim.biz gerizekalimiyiz yetki almamis bir sendikanin arkasinda durup kendimizi reklam edelim.simdilik birlesik metal-is e uyeyiz ama suan arkasinda durmak senin gibi adamciklarin ekmegine bal surmek olur.yani avcunuzu yalayin kuzular....
  • ADİL BİR SECİM OLSUN SANDIK OLSUN SANDIGIN İÇİNDE VE DIŞINDA BASKI OLMASIN TEK İSTENİLEN BU SANDIKLAR HANGARLARIN İÇİNDE OLSUN ADİL BİR SEÇİM OLSUN HEMEN TEKNİSYENLERİN GÖZLERİ ÖNÜNDE AÇILSIN VE SAYILSIN DIŞARI ÇIKARILMADAN
  • ALDIGINIZ KUL HAKKI BEDDUA ETMIYORUM SADECE OBUR DUNYADA HAKKIMI ALACAGIM ICIN COK RAHATIM.
  • BIRLEŞIK METAL BİZİM TEK SENDIKAMIZ VE YÖNETİME KARSI EN IYI TEMSİLEYET HAKKINA SAHIP BIR SENDIKA DİGERLERI GIBI PATRONLARIN ETEKLERINI OPMÜYOR. HELAL DISK
  • burada herkes atıp tutuyor. dün b kapısının önünde topuklarınızı vura vura servislere binip gittiniz korkudan? lafa gelince mangalda kül bırakmıyorsunuz.
  • Ofis is diyen kendini bilmez , isim ver bana hat bakimdayim kim ne yapiyomus gel gostereyim sana artislik yapip kacms delikanli ol hadi bekliyorum hadi hadi gel uln madem derdin var delikanli ol konus suratimiza gel soyle hadii hadii isim ver bana bekliyorum
  • Çalışanlar artık baskıya boyun egmiyor! Herkesin sabrı ve umudu tükendi!
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Habomda calisirken celik isin toplantilarina katilmistim. Soyledigi vaadlerin hicbiri yerine gelmedi.Diske uzak duruyordum siyasi dusuncemden oturu. Gordum ve dusundum ki bu isin siyasetle ilgisi yok. Bu iste gelecegimiz var. Bu iste cocugumuzun rıskı var. Hak yerini bulsun.
  • UÇAK PARÇASINA DOKUNMAYAN YADA TEKNİSYEN KIYAFETİNİ ÜZERİNE GİYMEYEN OFİS ÇALIŞANLARI İLE AYNI SENDİKADA OLMAK ÇOK SAÇMA , GİTSİNLER OFİS-İŞ DİYE SENDİKA KURSUNLAR YADA ONLARA HİZMET EDEN BİR SENDİKAYA ÜYE OLSUNLAR..ZATEN BİZ TEKNİSYENLERİN DERDİNİ ANLADIĞI YOK..KLİMALI ODALARDAN ÇIKTIKLARI YOK.BİZ ÇARPIŞIRIZ ONLAR NEMALANIR.AKSİNE BİZE ZARARLARI VAR..

THY Teknik çalışanlarının metal iş kolunda sayılmasının ardından Birleşik Metal İş ve Çelik İş Sendikası arasındaki mücadele her geçen gün kızışıyor.

Çelik İş Sendikası’nın yetki almak için bakanlığa başvurmasının ardından karşılıklı olarak sert açıklamalarda bulunan sendikalar, üyelerin kendilerini tercih ettiklerini ileri sürerek birbirilerini eleştirmişlerdi.

Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko üyelerle birlikte bugün Atatürk Havalimanı B Kapısı önünde bir basın açıklamasında bulunarak hem Çelik İş’e hem THY yönetimine hem de hükümete yüklendi.

‘GELİN SANDIK KOYALIM’

Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu; ’Çelik İş Sendikası, hükümetin bazı temsilcileri ve THY yönetimi ile beraber baskıyla THY Teknik’te örgütlenmeye çalışmıştır. İşçi tercihini yapmış ve Birleşik Metal İş Sendikası’nı seçmiştir. Büyüklük 50-60 milyon yolcu taşımakla olmaz, adam olmakla olur. Siz Türk Hava Yolları olarak THY Teknik A.Ş’ye yaptığınız baskılardan dolayı hem hukuki olarak suçlusunuz, hem vicdanen suçlusunuz, hem de psikolojik baskı altındaki çalışanların yapacağı hatadan ve kazalardan dolayı suçlusunuz’ dedi.

Serdaroğlu; ‘Sarı sendika Türk Metal ve Çelik İş sendikası buraya gelemiyor. Çelik İş Başkanı bana diyor ki biz yetkiyi alacağız gelin restleşelim diyor. Sen gel sandığı çalışanların önüne koyalım DİSK’i mi istiyorlar satılık sarı sendikayı mı istiyorlar? Eğer onlara 100 tane oy çıkarsa biz çekileceğiz. Delikanlıysanız gelin bu cesareti gösterin. İşverenin eteğine, hükümetin ceketine tutunarak THY’ye biat ederek yapacağınız sendikacılık yere dibine batsın.

Bu operasyona izin vermeyeceğiz. Teknik A.Ş işçileri sizi sarı sendikaya teslim etmeyeceğiz. DİSK sizin gönlünüzden geçen sendikadır. Çelik İş’in uluslar arası alanda imzalamış olduğu bir sözleşme var. eğer aynı tutumunu devam ettirirse bilsin ki biz uluslar arası alanda referandum çıkartacağız. THY’nin ağırlığı bize sökmez. Bu ülkede DİSK’e Kenan Evren’in de gücü yetmedi, hükümetlerin de gücü yetmedi.

Çalışma Bakanlığı bu ayıba imza atarsa sarı sendikaya işçilerin iradesi dışında yetki gönderirse bu iş davalık olacak.

‘HAVA İŞ SENİN KULAĞINI NEDEN ÇEKTİLER’

Ey Hava İş Yönetimi sen Mayıs ayında yetki istedin. Bu yetkinin onaylanması 17 Haziran’dır. Yasa derki; iş kolu davaları yetki tespitini durdurmaz. Peki sana neden yetki vermediler. Senin neden kulağını çektiler; çünkü 1 dönem için Hava İş’in yapması gerekiyordu. Eğer siz istediğiniz yetkinin peşinde düşmediyseniz siz de suçlusunuz. Burası Metal İş koluna ve sarı bir sendikaya teslim edilmek için yapılmış bir operasyonun parçasıdır. Buna biz müsaade etmeyeceğiz. DİSK olarak bütün haklarımızı kullanacağız ve sonuna kadar Teknik A.Ş çalışanlarının yanında olacağız.

Yetki eninde sonunda DİSK Birleşik Metal İş sendikasının olacaktır.







Birleşik Metal İş'ten ağır salvolar; 'Delikanlıysanız gelin'

Yorumlar Tüm Yorumlar (74)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Disk in arkasında durmadınız diyenlere; senin kafan ne guzel calisiyo guzel kardesim.biz gerizekalimiyiz yetki almamis bir sendikanin arkasinda durup kendimizi reklam edelim.simdilik birlesik metal-is e uyeyiz ama suan arkasinda durmak senin gibi adamciklarin ekmegine bal surmek olur.yani avcunuzu yalayin kuzular....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YÖNETİM ~ 9 yıl önce
ADİL BİR SECİM OLSUN SANDIK OLSUN SANDIGIN İÇİNDE VE DIŞINDA BASKI OLMASIN TEK İSTENİLEN BU SANDIKLAR HANGARLARIN İÇİNDE OLSUN ADİL BİR SEÇİM OLSUN HEMEN TEKNİSYENLERİN GÖZLERİ ÖNÜNDE AÇILSIN VE SAYILSIN DIŞARI ÇIKARILMADAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HARAM OLSUN YONETIM ~ 9 yıl önce
ALDIGINIZ KUL HAKKI BEDDUA ETMIYORUM SADECE OBUR DUNYADA HAKKIMI ALACAGIM ICIN COK RAHATIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEK SENDIKA DISK ~ 9 yıl önce
BIRLEŞIK METAL BİZİM TEK SENDIKAMIZ VE YÖNETİME KARSI EN IYI TEMSİLEYET HAKKINA SAHIP BIR SENDIKA DİGERLERI GIBI PATRONLARIN ETEKLERINI OPMÜYOR. HELAL DISK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
korkaklar ordusu ~ 9 yıl önce
burada herkes atıp tutuyor. dün b kapısının önünde topuklarınızı vura vura servislere binip gittiniz korkudan? lafa gelince mangalda kül bırakmıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
klavye ~ 9 yıl önce
delıkanlısı
Ofis sana ... ~ 9 yıl önce
Ofis is diyen kendini bilmez , isim ver bana hat bakimdayim kim ne yapiyomus gel gostereyim sana artislik yapip kacms delikanli ol hadi bekliyorum hadi hadi gel uln madem derdin var delikanli ol konus suratimiza gel soyle hadii hadii isim ver bana bekliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayvan terli ~ 9 yıl önce
Çalışanlar artık baskıya boyun egmiyor! Herkesin sabrı ve umudu tükendi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah Büyük ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diske inandim ~ 9 yıl önce
Habomda calisirken celik isin toplantilarina katilmistim. Soyledigi vaadlerin hicbiri yerine gelmedi.Diske uzak duruyordum siyasi dusuncemden oturu. Gordum ve dusundum ki bu isin siyasetle ilgisi yok. Bu iste gelecegimiz var. Bu iste cocugumuzun rıskı var. Hak yerini bulsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TABIKI YOK ~ 9 yıl önce
COCUGUNUN RIZKI VAR RISK DEGIL :) DINLE IMANLA BU ISLER YURUSEYDI BUTUN MUSLUMAN ULKELER SUANDA AVRUPANIN ONUNDE OLMASI GEREKIRDI AZCIK KAFANIZI CALISTIRIN
OFİS-İŞ ~ 9 yıl önce
UÇAK PARÇASINA DOKUNMAYAN YADA TEKNİSYEN KIYAFETİNİ ÜZERİNE GİYMEYEN OFİS ÇALIŞANLARI İLE AYNI SENDİKADA OLMAK ÇOK SAÇMA , GİTSİNLER OFİS-İŞ DİYE SENDİKA KURSUNLAR YADA ONLARA HİZMET EDEN BİR SENDİKAYA ÜYE OLSUNLAR..ZATEN BİZ TEKNİSYENLERİN DERDİNİ ANLADIĞI YOK..KLİMALI ODALARDAN ÇIKTIKLARI YOK.BİZ ÇARPIŞIRIZ ONLAR NEMALANIR.AKSİNE BİZE ZARARLARI VAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESKULANTE ~ 9 yıl önce
SANA NE YAPTI DA OFİS ÇALIŞANLARINA BU KADAR KİNLİSİN?
nbox ~ 9 yıl önce
hangi ofis elemanı kardeşim ofis elemanı mı kaldı sen şirketen birhabersin taşeron şirketin 4/1 ni ele geçirmiş uyuyorsun yarın aynısını yardımcı teknisyenlere yapacaklar lisansınızı alana kadar taşerondasınız diyecekler.size birlik olun diyorlarya boşa siz o kafa ile anca başkasının işine maaşına laf etmekten başka birşey bilmezsiniz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000