13 Temmuz 2015, Pazartesi 14:55:03

Birleşik Metal İş: "Çelik İş bu tespit ile TİS yapamaz"

Birleşik Metal-İş Sendikası, THY Teknik A.Ş çalışanlarına yönelik bir bildiri yayınladı.
  • Zamanında arkanızda biz varız sendikaya üye olmanıza gerek yok kağsam dışı çalışın diyen thy şimdi kapının önüne koydu.Sağ sol farketmiyor.Gerçek sendikacılık hükümetin güdümünden çımadıkça bu ülkede çoooooooook haksızlık olur.
  • Son dakika Çelik iş İşçisine sahip çıkmaz yalan konusur yönetimin her dedigini yapar Disk eylem yapar ortalığı kırar döker İşçisini Döver gelde hangisine üye ol şimdi
  • Disk dün haberlerde işçine el kaldırarak olayı bitirdin senin yerin thy degil senin yerin taksim gezi parkı
  • Arkadaslar bu clkis habomda maasi dusuk olan arkadaslardan dunya dolusu aidat kesmiyormuydu bunlarin ne kadar zalim oldugunu buradan anlayabilirsiniz para para para doyuramazsiniz
  • tanidigim cogu uzman muhendis ve sef, mudur ve baskan tehdidi ile celikis'e uye oldu. tek tek aramislar cepten. bana baski gelmedi ama isten atilma korkusu ile uye oldum. uye listesi gidiyor yoneticilere. hicbir sef muhendis uzmandan disk'e uye olmasini beklemeyin bosuna. sol goruslu olsalar bile. maalesef ulkede boyle bir gercek var. is bulmak cok zor. yeni evliyken 8 ay is aradigimda yasadigim bunalimi bilirim. onlar da bildigi icin bunu kullaniyorlar. zamaninda akp'ye muslumanlar geldi cok sukur diye oy verenler, 3-4 cocuk yapanlar bindikleri dali kestiklerini farkedemediler. hep beraber goruyoruz muslumanlarin nasil oldugunu.
  • Eyyy İlker Aycı nerdesin duy teknisyenlerin sesini neden sessiz kalıyorsun.Alt yöneticilerin yaptığı hamdinin can şaşmazın yaptıklarını gör bu adamlar bu hale getirdi.Allah hiçbir Can'ı Şaşırtmasın şaşanlarında belasını bu kadir gecesi Allah verir zaten
  • bölücü disk havacılıktan defol
  • Süreci anlatan güzel bir yazı https://eksisozluk.com/entry/49342884
  • İnsan paradan ödün verebilir ilerde yine kazanır ama kişiliğinden ödün verirse ne kadar uğraşırsa uğraşsın ilerde hep karşısına çıkar.Uçak teknisyeni ne işi var metalciler le görüntüye bakın ortada güzel eti olan bir geyik ve etrafında leş yiyiciler .Arkadaşlar kurtuluşunuz olanaksız gibi o zaman uçak teknisyeni değeri veren başka yerde olmak lazım değil mi.Birde lafım eskilere sizden gelecek yada gençlere bir kere olsun onların yanında olduğunuzu gösterin.Teknisyen inanın çok değerli ve güçlü bir şirket açısından
  • Emekli olacakları, mühendisleri zorla üye yaptılar. Ne adalet ama... Diskin reklamını yapmayın konuşmayın yeter. Üye olun gitsin. Hiç bir sendikaya üye olmayan arkadaşlar. Zaten çelik işin listesinde yoksanız listedesiniz demektir. Bari diske üye olun da verilmeyen kıdemlerimiz için uğraşalım. Senelerdir mağdur edilmekten bıkmadınız mı? Ben bıktım... Kıdemlerimizi alsaydık şimdi az buçuk zam için konuşuyo olurduk. Neleri konuşuyoruz kaç zamandır bi düşünün...

Geçtiğimiz hafta Çalışma Bakanlığı, Çelik İş Sendikası'na THY Teknik A.Ş'de yetkili sendika belgesini göndermişti. Yetki sonrası Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, AirportHaber'e yaptığı açıklamada mahkeme yoluna gideceklerini belirtmişti.

Birleşik Metal İş Sendikası, bugün THY Teknik A.Ş çalışanlarına yönelik bir bildiri yayınladı ve 7 üst başlıkta Çelik İş'e verilen yetkiyi detayları açıkladı.

Birleşik Metal İş'in bildirisi şöyle;

Değerli Teknik A.Ş çalışanları, değerli üyelerimiz.

Bakanlıkla kurulan tezgaha, geçersiz üyeliklere ve baskılara rağmen Teknik A.Ş çalışanlarının sendikal tercihi Birleşik Metal-İş olmaya devam ediyor. Mücadelemizi bu sorumlulukla sürdürüyoruz. Ne şirket yönetiminin, ne Bakanlığın, ne sarı sendikanın, hiç kimsenin Teknik A.Ş çalışanlarının emeği üzerinden hırsızlık yapmasına izin vermeyeceğiz. Hiçbir hukuksuzluğu, tek bir haksızlığı sineye çekmeyecek, sonuna kadar mücadelemizi sizlerle birlikte sürdüreceğiz.
Bu bilgilendirme bülteninde son gelişmeleri tüm açıklığıyla sizlerle paylaşmak istiyoruz:

1- Çelik-İş’in hâlâ çoğunluğu yok!
Çelik-İş’e yazılan çoğunluk tespitinin, HABOM geçişli arkadaşlarımızın düşen üyeliklerinin yeniden aktif hale getirilmesi sonucu olduğunu artık kendileri de saklayamıyor. Teknik A.Ş çalışanları, işletme metal işkoluna geçtikten sonra bu sendikaya bırakın üye olmayı, aktif edilen üyeliklerinden büyük bir öfkeyle kitlesel olarak istifa ettiler. Çelik-İş’in dün de, bugün de işletme genelinde üyesi yok denecek kadar az.

2- Bakanlığın yazdığı çoğunluk tespiti yasal değil!
Bakanlığın, yargı incelemesinde iptal edileceğini bile bile yazdığı çoğunluk tespiti yasal değil. 6356 sayılı yasanın “Sendika üyeliğinin sona ermesi” başlıklı 19.maddesinin 7nci fıkrasında yer alan “işkolu değiştirenin sendika üyeliği kendiliğinden sona erer” hükmü, konuyu tartışmaya yer bırakmayacak kadar net ifade ediyor.

Bu yasaya göre, Teknik AŞ’ye geçen eski HABOM çalışanlarının, devir günü itibariyle metal işkolundaki üyelikleri sona ermiştir. Bu üyelikler aynı yasaya göre, işçinin e-devlet üzerinden yeni bir üyelik başvurusu yapması dışında, hiçbir koşulda yeniden geçerli olamaz. Bu süreçte Teknik AŞ çalışanları bırakın Çelik-İş’e yeniden üye olmayı, yasaya aykırı olarak aktif hale getirilen üyeliklerden kitlesel olarak istifa ettiler.

Gerçeği, Teknik AŞ’nin taşımacılık işkolundan metal işkoluna geçirilmesi de değiştirmiyor. Çalışanların bu kez taşımacılık işkolundaki üyelikleri düştü ve yasaya göre ancak e-devlet üzerinden başvuru yapıldığı takdirde metal işkolundaki bir sendikaya üye olunabilirdi.

Bakanlık, kanunun açıkça belirtilen bu maddesini çiğneyerek hukuku yok saymıştır. Durumu bir kez daha, şirket yönetimi-yandaş sendika-Bakanlık arasında kirli işbirliği olarak niteliyoruz.

3- Çelik-İş, bu çoğunluk tespiti ile toplu iş sözleşmesi yapamaz.
Bunu bir iddia olarak ileri sürmüyoruz; çünkü gerçek böyle. Bakanlığın geçersiz üyeliklere dayanan çoğunluk tespitine sendikamızın itiraz hakkı bulunuyor. 

Dolayısıyla bu tespit, toplu iş sözleşmesini yapacak sendikayı kesinleştiren bir YETKİ BELGESİ DEĞİL! Konu yargıya intikal edecek. Kimse, Teknik A.Ş çalışanlarının sendikal tercihine yönelik HIRSIZLIĞA sessiz kalınacağını düşünmesin. Yetki itirazımız, yasanın bu denli açık hükmünü ihlal edilerek yazılan tespiti iptal edecek ve çoğunluk gerçek üyelik başvuruları üzerinden hesaplanacak.

4- Yalanın bini bir para!
Malum sendika 3 Temmuz akşamı “çoğunluğu sağladık ve bakanlığa başvuru yaptık” açıklaması yaptığında sizlere amaçlananın, iş bitti algısı oluşturup moralleri bozmak ve sendikamıza üye akışını durdurup panik ortamında kendilerine üye kaydetmek olduğunu hatırlatan bir mesaj göndermiştik. Haklı çıktık. Her zamanki gibi yine yalan söylediler. 3 Temmuz günü herhangi bir başvurularının olmadığı, 7 Temmuz tarihini gösteren çoğunluk tespiti yazısında ortaya çıktı. Buna rağmen yeterli çoğunluğu sağlayamadılar ve yargının iptal edeceğini bile bile Bakanlığın aktif hale getirdiği eski üyeliklerle çoğunluk sağlama yoluna gittiler. Teknik A.Ş çalışanlarının kendilerine sürekli yalan söyleyen bir kurumu ciddiye alması ve bu açık sahtekarlığa razı gelmesi mümkün değil.

5- Yine panik ortamı yaratıp üyelik yapmaya çalışacaklar. Elimizle çoğunluk vermeyelim.
Bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Çelik-İş’in bırakın %40 çoğunluğu, işletme bünyesinde kayda değer üyesi bile yok. Şimdi Bakanlıktan aldıkları bu kâğıt parçasını sizlere göstererek bir kez daha “iş bitti” diyecekler ve “hadi artık üye olun” diye ekleyecekler. Böylece gerçek çoğunluğu ilerleyen tarihte sağlamaya çalışacaklar.

Bu oyunu bozmak yine bizim elimizde. Teknik A.Ş çalışanları yasal olarak geçerli olmayan üyeliklerle alınan çoğunluğu gerçek hale getirmemeli. Bu çoğunluk tespiti hukuken geçersiz ve yine hukuken iptal olduğu gün çoğunluk sendikamızda olacak. Bunun için sendikamıza mevcut üyeliklerinizi mutlaka koruyun.

Tereddüt yaşayan arkadaşlarımız bu gerçeği fark ederek sendikamıza üye olmalı. Baskılar ve etki altında karar vermek zorunda kalan arkadaşlarımızı ise sendika kılığındaki bu yapıdan ayrılmaya ve Teknik A.Ş çalışanlarının gerçek sendikasına üye olmaya davet ediyoruz.

6- Üyeliklere devam ediyoruz. Çoğunluk sağlar sağlamaz başvurumuzu yapacağız.
Bir taraftan geçersiz üyeliklere dayanarak verilen çoğunluk tespitinin iptali için hukuku süreç yürüyecek, diğer taraftan bizim çoğunluğu sağlamaya yönelik çalışmamız devam edecek. Çoğunluğa yakın durumdayız. Üyelik akışını hızlandırmalıyız. Bu konuda sizlerin de desteğini bekliyoruz. Çoğunluğu sağlar sağlamaz yetki için başvurumuzu yapacağız. Geçersiz üyeliklere dayanarak verilen tespit iptal edilecek, sendikamızı çoğunluğu geçerli olacak.

7- Sandığı koyalım, referandum yapalım. Bırakalım demokrasi kazansın!
Çelik-İş’in de üyesi olduğu küresel sendika IndustriALL ile geçtiğimiz yıllarda yaptığımız ortak toplantılarda, sendikaların arasında yaşanabilecek yetki uyuşmazlıklarında referandum yoluna başvurulması konusunda görüş birliği oluşmuştu. Hatta bu konu yazılı bir metin haline de getirilmişti. Şimdi Çelik-İş bu taahhüdünü yerine getirmeli.

Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz. Sahtekarlıktan, baskı ve tehditlerden vazgeçin, Teknik A.Ş çalışanın önüne sandığı koyun. Biz koşulsuz bu sandıktan çıkacak sonuca razı geleceğiz.

BİZ BURDA, TEKNİK AŞ ÇALIŞANLARININ YANINDAYIZ!
TEKNİK AŞ’DE SADECE ÇALIŞANLARIN İSTEDİĞİ SENDİKA YETKİLİ OLACAK!

Birleşik Metal İş: "Çelik İş bu tespit ile TİS yapamaz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

serdarokthy ~ 8 yıl önce
Zamanında arkanızda biz varız sendikaya üye olmanıza gerek yok kağsam dışı çalışın diyen thy şimdi kapının önüne koydu.Sağ sol farketmiyor.Gerçek sendikacılık hükümetin güdümünden çımadıkça bu ülkede çoooooooook haksızlık olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şiddet ~ 9 yıl önce
Son dakika Çelik iş İşçisine sahip çıkmaz yalan konusur yönetimin her dedigini yapar Disk eylem yapar ortalığı kırar döker İşçisini Döver gelde hangisine üye ol şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık disk ~ 9 yıl önce
Disk dün haberlerde işçine el kaldırarak olayı bitirdin senin yerin thy degil senin yerin taksim gezi parkı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaslar bu clkis habomda maasi dusuk olan arkadaslardan dunya dolusu aidat kesmiyormuydu bunlarin ne kadar zalim oldugunu buradan anlayabilirsiniz para para para doyuramazsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhendis ~ 9 yıl önce
tanidigim cogu uzman muhendis ve sef, mudur ve baskan tehdidi ile celikis'e uye oldu. tek tek aramislar cepten. bana baski gelmedi ama isten atilma korkusu ile uye oldum. uye listesi gidiyor yoneticilere. hicbir sef muhendis uzmandan disk'e uye olmasini beklemeyin bosuna. sol goruslu olsalar bile. maalesef ulkede boyle bir gercek var. is bulmak cok zor. yeni evliyken 8 ay is aradigimda yasadigim bunalimi bilirim. onlar da bildigi icin bunu kullaniyorlar. zamaninda akp'ye muslumanlar geldi cok sukur diye oy verenler, 3-4 cocuk yapanlar bindikleri dali kestiklerini farkedemediler. hep beraber goruyoruz muslumanlarin nasil oldugunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İNSAN ~ 9 yıl önce
ESEK OLURSA SEMER VURAN OCK OLUR
Git ~ 9 yıl önce
Gavurla calış
Kına yakın Can'lar ~ 9 yıl önce
Eyyy İlker Aycı nerdesin duy teknisyenlerin sesini neden sessiz kalıyorsun.Alt yöneticilerin yaptığı hamdinin can şaşmazın yaptıklarını gör bu adamlar bu hale getirdi.Allah hiçbir Can'ı Şaşırtmasın şaşanlarında belasını bu kadir gecesi Allah verir zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
diske hayır ~ 9 yıl önce
bölücü disk havacılıktan defol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
diske evet ~ 9 yıl önce
hacı hoca takımı, işveren yalakası çelikiş mi seversin?
işçisini döven ~ 9 yıl önce
işçisini döven diskten iyidir hacı hocalar. kafaları ayıktır en azından :))
çelik-iş ~ 9 yıl önce
çelik-iş candır hiç bir işçisine dayak atmadı ve üretimden yanadır anarşiden değil
pluton ~ 9 yıl önce
bu yorumların çalışanlardan gelmediği öyle açık ki ! tek çare DİSK
Rerere rarara ~ 9 yıl önce
Süreci anlatan güzel bir yazı https://eksisozluk.com/entry/49342884

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para Para ~ 9 yıl önce
İnsan paradan ödün verebilir ilerde yine kazanır ama kişiliğinden ödün verirse ne kadar uğraşırsa uğraşsın ilerde hep karşısına çıkar.Uçak teknisyeni ne işi var metalciler le görüntüye bakın ortada güzel eti olan bir geyik ve etrafında leş yiyiciler .Arkadaşlar kurtuluşunuz olanaksız gibi o zaman uçak teknisyeni değeri veren başka yerde olmak lazım değil mi.Birde lafım eskilere sizden gelecek yada gençlere bir kere olsun onların yanında olduğunuzu gösterin.Teknisyen inanın çok değerli ve güçlü bir şirket açısından

Yanıtla

Kalan karakter 1000
napsaydık yani ? ~ 9 yıl önce
Emekli olacakları, mühendisleri zorla üye yaptılar. Ne adalet ama... Diskin reklamını yapmayın konuşmayın yeter. Üye olun gitsin. Hiç bir sendikaya üye olmayan arkadaşlar. Zaten çelik işin listesinde yoksanız listedesiniz demektir. Bari diske üye olun da verilmeyen kıdemlerimiz için uğraşalım. Senelerdir mağdur edilmekten bıkmadınız mı? Ben bıktım... Kıdemlerimizi alsaydık şimdi az buçuk zam için konuşuyo olurduk. Neleri konuşuyoruz kaç zamandır bi düşünün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000