13 Kasım 2009, Cuma 12:21:23

Airshow yine nefes kesecek...

Savunma ağırlıklı şirketlerin yoğunlukla katıldığı fuara ilginin fazla olması bekleniyor...

Dünyanın dördüncü büyük havacılık fuarı olarak lanse edilen Dubai Airshow, 15 Kasım Pazar günü kapılarını açıyor.

Avrupalı uçak üreticisi Airbus, Ortadoğu’nun havacılıkta dünyanın en hızlı büyüyen bölgesi olacağını öngörüyor. Bu bölgedeki uluslararası yolcu trafiği 10 yıl içinde yüzde 6.6 büyüyecek, uçak sayısı ise 2028 yılında üç kat artacak. Amerikalı üretici Boeing’e göre ise Ortadoğu’da 20 yılda 300 milyar dolarlık bir pazarın oluşacak ve 1700’den fazla ticari uçağa ihtiyaç duyulacak. Ortadoğu Bölgesi’nde 2014 yılına kadar askeri harcamalara 100 milyar dolar daha fazla harcama yapılması bekleniyor.

50 ülkeden 900 şirketin katılacağı fuarı 60 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Dubai Airshow’da Avusturya, Belçika, Kanada, Fransa, Almanya, Ürdün, Hollanda, Rusya, İsveç, İngiltere, Ukrayna ve Amerika ülke olarak stand açacak. Fuara Türkiye’den ise Turkish Technic katılıyor.

Dubai Airshow’da, aralarında F-16, Typhoon, F-22 Raptor gibi savaş uçakları ile Legacy, Falcon 7X, Global Express gibi iş jetlerinin de bulunduğu 118 uçak sergilenecek. İtalyan Akrobasi Timi Frecce Tricolori ile Fransız akrobasi timi Patrouille de France fuar boyunca heyecan veren gösteriler gerçekleştirecek.

Fuar organizatörleri Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nı (UNWFP) unutmadı. Dubai Airshow’da ilk defa 2007’de geniş bir alan Dünya Gıda Programı’na bağışlandı. Fuar sayesinde Dünya Gıda Programı 131 ülkeden 850’den fazla katılımcıya ve 45 bin ziyaretçiye ulaşmış oluyor. Felaket bölgelerine havadan yiyecek yardımı sağlayan UNWFP, Dubai Airshow sayesinde pek çok havayolu şirketine ulaşarak yaptığı uçuşların ve dolayısıyla yardımların sayısını arttırdı.

Habertürk

Airshow yine nefes kesecek...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000