29 Mayıs 2015, Cuma 10:28:00

THY uçağında radyoaktif sızıntı paniği

Türk Hava Yolları’nın Yeni Delhi’de bir kargo uçağında yaşanan radyoaktif sızıntı paniğe neden oldu.
  • Suan lufthansa cargo da ucak yukluyorum. Belly yani kisa mesafeli ucaklar icin. Bu is herkesin yapabilecegi is degil . Bilgi beceri dikkat onemlidir.
  • Nükleer fizikte 2 yıl çalışmam oldu.Kargo yöneticileri!Bu nasıl iştir soruyorum.Yolcuya gelince en üst güvenlik seviyesinde çalışan thy radyoaktif maddede nasıl bir unutkanlık sergiledi acaba detayları bilmiyorum ama radyoaktif maddelerin ne şartlarla taşındığı uluslar arası yönetmelikte bellidir.Aklıma gelen bu maddenin bilgisyarlara ve kargo elemanlarına radyoaktif olduğu bildirlmedimi acaba her neyse her halukarda bir ihmal var.Pilotun uçağı uçuruyorum ama yakıt almayıunutmuşum demesi gibi kargo bölümünün malzeme taşıyorum ama radyoaktif olduğunu atlamışım demesi gibi bir şey sorunun üstüne gidilmelidir.
  • Yahu THY'de herseyi tasir oldu artik ha.
  • Ya REZALET bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan mahlukat
  • kurallara uygunluk ve kuralsızlık ikileminde tercihini kuralsızlık yönünde kullanan bir sektörde, bunları olağan karşılmak lazımdır; kimin ne umurunda ki. hem bir miktar radyasyona maruz kalmak faydalıdır bile, öyle değilmi THY!
  • gün geçmiyor ki yeni bir rezaletle karşılaşmayalım. şimdi bu ne ? bu nasıl aymazlık ? bu nasıl bir iş ?
  • milli uçak olunca bunlar olmayacak yani milli uçakta otomatik sızdırmamazlık olacak aynı yeni nesil pimapenlerde olduğu gbii:)

 Yeni Delhi’de Türk Hava Yolları’nın taşıdığı medikal malzemelerde yaşanan radyoaktif sızıntı paniğe neden oldu.

THY uçağındaki radyoaktif sızıntı sonrası Ulusal Afet Müdahale Gücü (NDRF) ve Atom Enerjisi Komisyonu'ndan bazı uzmanlar, bölgeye geldi.

Havalimanında uçak çevresinde güvenlik tedbiri alındı. Yolcular ve diğer personel, panik ve rahatsızlık yaşamaması için bölge güvenlik kordonu altına alındı.
 
İçişleri Bakanı Rajnath Singh, ilk incelemeler sonrası paniğe gerek olmadığını açıkladı.

Yeni Delhi’de 2010 yılında Mayapuri sanayi bölgesinde bir radyoaktif sızıntı yaşanmış ve bir kişi ölmüştü.
 

Airporthaber'e bilgi veren THY yetkilileri, sözkonusu uçağın şu an İstanbul'da olduğunu, Yeni Delhi'ye taşınan medikal malzemelerle ilgili yaşanan sıkıntıya ilişkin araştırmaların ise sürdüğünü bildirdi. THY'nin önümüzdeki dakikalarda konuya ilişkin resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

THY uçağında radyoaktif sızıntı paniği

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Duzceli 81 ~ 5 yıl önce
Suan lufthansa cargo da ucak yukluyorum. Belly yani kisa mesafeli ucaklar icin. Bu is herkesin yapabilecegi is degil . Bilgi beceri dikkat onemlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serdarokthy ~ 8 yıl önce
Nükleer fizikte 2 yıl çalışmam oldu.Kargo yöneticileri!Bu nasıl iştir soruyorum.Yolcuya gelince en üst güvenlik seviyesinde çalışan thy radyoaktif maddede nasıl bir unutkanlık sergiledi acaba detayları bilmiyorum ama radyoaktif maddelerin ne şartlarla taşındığı uluslar arası yönetmelikte bellidir.Aklıma gelen bu maddenin bilgisyarlara ve kargo elemanlarına radyoaktif olduğu bildirlmedimi acaba her neyse her halukarda bir ihmal var.Pilotun uçağı uçuruyorum ama yakıt almayıunutmuşum demesi gibi kargo bölümünün malzeme taşıyorum ama radyoaktif olduğunu atlamışım demesi gibi bir şey sorunun üstüne gidilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yahu THY'de herseyi tasir oldu artik ha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya REZALET bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan mahlukat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 9 yıl önce
kurallara uygunluk ve kuralsızlık ikileminde tercihini kuralsızlık yönünde kullanan bir sektörde, bunları olağan karşılmak lazımdır; kimin ne umurunda ki. hem bir miktar radyasyona maruz kalmak faydalıdır bile, öyle değilmi THY!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 9 yıl önce
gün geçmiyor ki yeni bir rezaletle karşılaşmayalım. şimdi bu ne ? bu nasıl aymazlık ? bu nasıl bir iş ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milli uçak ~ 9 yıl önce
milli uçak olunca bunlar olmayacak yani milli uçakta otomatik sızdırmamazlık olacak aynı yeni nesil pimapenlerde olduğu gbii:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000