04 Şubat 2018, Pazar 11:01:11

THY Kargo 3. havalimanını bekliyor

Hava kargo taşımacılığında dünyada ilk 5 arasına girme hedefini sürdüren Türk Hava Yolları, 2017 yılını yüzde 27 büyümeyle tamamladı.
  • çokta abartılacak bir durum yok düşük bütçeli bol köleli bir yer gelin görün :D
  • Allahın terazisi şaşmaz aziz kardeşlerim allah yardımcımız bizi taşeron sistemini çok iyi bilen anlatan olmuş halimizden bahseden de olmuş hakkimizi kim yiyorsa büyük günde görüşmek dileğiyle bu fani dünyada yiyebilirsin ama diğer dünyada katiyen yiyemezsin hayırlısı olsun inşallah amin.
  • Turkısh cargo da torpile gerek yok iceride işci tanidigin bile olsa alim yapiliyor yüksek makama gerek yok yani yanlis bilgi icerisinde olmayalim gayet güzel arkadaslik ortami olan bir yer
  • cargo alimi içerde tanidik olmasi gerek alimlar içeridekilerin çevresinden aliniyor
  • TGS de 2019 seçimlerini bekliyor. vakıflarının arka bahçesi yapanlar. 3 kuruşu vermeyenler bekleyin
  • Siz önce taşerondayken torpille thy'ye memur olanlardan hesap sorun !
  • Kargo personeli alımı olacak mı olursada ilan açılır mı ? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
  • 20 bin tk personeli içinde 6 bin taşerona kadro verilirse ne olur ? Ne olur? 1- THY batmaz aksine daha çok kazanır. 2- THY de çalışan bazı kadroların egosu tatmin olmaz, küçük görülecek aşağılanacak dışlanacak bir taşeron lazım bazı tklılar için. 3- Taşeron işçiler olması lazım ki THY her yıl milyon dolarlar kar yapsın.Taşeron olmaz ise kar yapacak Personel kalmıyor. 4- Taşeronlar olsun ki 20 bin Tk çalışanının maaşı ve ikramiyeleri masrafları çıksın. 5- Taşeron işçiler olsun ki yan gelip yatan bazı tklılar ın işinide yaparak daha çok çalışsın. 6- Taşeron olsun ki falanca milletvekillerinin kurduğu taşeron firmalar para kazansın. 7- En düşük bir ofis taşeron işçiyi hesaplarsak net 1600 tl alan bir kişi işverene sigorta işsizlik vergisi dahil masraf 2380 tl dir. Net 725 olacak olan üç ayda bir ikramiye brüt 1000 tl. Toplam=3380 tl + yemek+servis+ taşeron firma kazancı yani Tk lılar dan tek farkımız pas, kreş, özel sigorta ve üç ayda bir tam maaş ikramiyedir. 8- Biz taşeron işçiler olarak; 1 milyon dolar kar yapan bir firmaya 6 bin kişinin kadroya geçmesi dokunmayacaktır. Zaten bu kadar kar yapması taşerondan kesilen sosyal haklar değil aksine taşeronun çok ve iyi çalışmasının katkısı büyüktür. 9- Hadi diyelim hazine Müşteşarı Sayın Mehmet Şimşek'in dediği gibi taşeron olmazsa biz diğer firmalarla rekabet edemeyiz zaten kadrolu personeli çalıştıramıyoruz demişti TRT haberde. Bu kadar taşeron işçiler önemli yeni havaalanında THY nin imajı zedelenmemeli. Bagaj, kargo vs şikayetler minimuma indirilmeli. Bunu aysonunu getiremeyen taşeron işçiyle mi başaracaksınız. 10- Diyelim taşeron kadroya alınırsa sosyal haklar falan THY büyük zarar ediyor. O zaman kur bir firma tekniğide içine katarak tüm taşeronları al bu firmaya. Taşeron firmaya verdiğin sırtımdan kazandığı ücreti bana ver. Üç ayda bir tam maaş ikramiye. İstemiyoruz pas, kreş, özel sigorta. 11- 3. Havaalanında hedeflere ulaşmak için taşeron kalkmalı yoksa şuan ki müşteri şikayetleri orada havaalanı büyüklüğünde artacak. Niye Personel açken, ailesiyle huzursuzken, çocuklarının istediğini alamaz ve onlar için iyi bir gelecek hazırlayamazken, borçları düşünürken bu hedefler zor be kardeşim. THY daha çok kar yapmak istiyorsa mevcut çalışan tk lıları da taşerona alsın. ))))
  • Kargo yönetim kurulunda bulunan yöneticiler vicdanlı insanlar. Gerek ahmet bey gerek Murat bey bu konunun farkındadır. Gündeme getirip bu kadar insanın hakkını savunmalı ve hayır dualarını almalıdırlar.
  • Cargo da çalışan taşeron personele prim belli mi?? 5M gitti mi?? Bilen varsa yazsın Aklımda hep deli sorular

Hava kargo taşımacılığında dünyada ilk 5 arasına girme hedefini sürdüren Türk Hava Yolları, 2017 yılını yüzde 27 büyümeyle tamamladı.

Gelecek hedeflerine ilişkin açıklamada bulunan Turkısh Cargo’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen, “Turkish Cargo, yeni havalimanının ilk fazı açılınca ilk etapta 2 buçuk kat büyüyecek. Havalimanının tamamı faaliyete geçince bu büyüme 3-4 kata kadar çıkabilir” dedi.

Türk Hava Yolları’nın alt markası Turkish Cargo, daha önce kendine hedef olarak koyduğu kargo taşımacılığında dünyada ilk 5’e girme yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2017 yılını yüzde 27 büyüme oranıyla tamamlayan THY Kargo, daha büyük atılımlar yapmak için İstanbul’da yapımı süren 3’üncü havalimanını bekliyor.

“Bir an önce 3’üncü havalimanındaki tesislerimize geçmemiz gerekiyor”

2017 yılında bir milyon ton barajını aştıklarına vurgu yapan Turkısh Cargo’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen,” Turkish Cargo olarak 2017 yılında 1 milyon 100 bin tonun biraz daha üzerinde bir rakamla kapattık. Geçen sene de 860-870 bin tonla kapatmıştık. Dolayısıyla yüzde 26-27'lik bir büyümeden bahsediyoruz. Kapasite deyince şu an da hemen yanı başımızda bulunan İstanbul Kargo Terminalimizin kapasitesi 1,2 milyon tondu. Yani kapasitemizin yüzde 90'nın üzerinde bir kapasite kullanımına ulaşmış bulunmaktayız. 2018 yılında bu kapasitemizin üzerine çıkacağımızı görüyoruz. Tesisimizin hacminin üzerinde bir hacimle çalışmamız gerekecek. Bu sebeple yeni havalimanında ki tesisimize bir an önce geçmemiz çok önemli” değerlendirmesinde bulundu.

3’üncü havalimanında değerli eşyalar için özel yapı olacak

Büyüme hedefleri doğrultusunda geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2018’de de personel alımını sürdüreceklerini belirten Özen, yeni havalimanıyla birlikte değerli eşyalar için özel yapı oluşturulacağını belirterek, “Değerli kargolar taşımamızın çok kabaca yüzde 3-4'üne gelir olarak tekabül ediyor. Bunların içerisinde banknot taşımaları da var. Altın, gümüş olduğu gibi ziynet eşyası gibi taşımalarda var. Değerli eşyalar toplam taşıdığımız ağırlığın yüzde 2-3'üne ulaşmıştır. Tabi bu yüzde 2’lik kısım küçük görünmesin. Gayet önemli bir oran. Değerli ürünler bunlar. Özel kasalarda taşınıyorlar. Özel güvenlik önlemleriyle taşınıyorlar. Her türlü güvenlik önlemi alınmış şekilde uçak altında, apronda bulunan tesisimize getiriliyor. Yeni havalimanımızda bunlara özel yapı oluşturuluyor” dedi

Hava kargoyla taşınan yaş meyve-sebze oranında yüzde 42’lik artış

Türkiye Yaş Mevye-Sebze İhracatçılar Meclisi ile yapılan görüşmeler neticesinde hava taşımacılığında ciddi gelişmelerin yaşandığını ifade eden Turhan Özen, “Türkiye'de ki bütün meyve ihracatçılarına Nisan sonu itibariyle özellikle belli ihracat destinasyonlarında ciddi indirimli, iskontolu fiyatlar sunduk Turkish Cargo olarak. Sezonun bitmesiyle birlikte, bizimle paylaştıkları bilgilerden Türkiye'nin hava kargoyla ihraç edilen meyve oranında yüzde 42'ye yakın bir artış oldu. Biz bunu 2018'de farklı destinasyonlara yayarak artıracağız. Dolayısıyla daha fazla yaş meyve ve sebzenin hava kargoyla ihraç olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Hedef, 2023’te dünyada ilk 5’e girmek

Kargo taşımacılığında 2023 hedefine değinen Turkısh Cargo’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen, “2023 yılında Turkish Cargo olarak dünyanın en büyük ilk 5 hava kargo organizasyonundan bir tanesi olmak istiyoruz. Bunun için önümüzde 6 yıl var. Uzun bir süre var. Önümüzde ki 6 yıl boyunca Turkish Cargo yüzde 16 mertebelerinde bir büyüme gerçekleştirebilirse bizim ilk 5 içerisine girmemiz gayet mümkün. Şu aşamada Yüzde 3,1 gibi bir pazar oranı büyümemiz var. Geçen sene de bu pazar payı 2,6 civarındaydı. Yani yarım puana yakın pazar payı kazanımı oldu. Bu süreçte insan kaynakları, ortaklığımızın destekleri, THY'nin filosu ve uçuş ağı, yeni havalimanının bize getireceğiz kapasite imkanlarıyla birlikte biz bu büyümelere ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

Canlı hayvan taşımacılığı da yapılıyor

Turkısh Cargo’nun canlı hayvan taşımacılığı gerçekleştirdiğini de kaydeden Özen, “Canlı hayvan taşımacılığı bunun içerisinde bir bölüm. Tabi ki birçok vatandaşımızın ve müşterimizin çok dikkatini çekecek bir konudur. Örneğin, Güney Afrika'dan tümüyle yasal bir biçimde ulusal parklara bırakılmak üzere veya sertifikalı hayvanat bahçelerine egzotik hayvanları taşıyoruz. Bunların içerisinde tabi ki özel şartlarda ve kargo uçaklarında olmak şartıyla gergedan gibi büyük, geniş hayvanlarda söz konusudur. Bunlar tabi bakıcılarıyla beraber özel kafeslerde bir miktar sakinleştirerek taşınıyorlar” şeklinde konuştu.

İlk fazda mevut kapasitenin 2 buçuk katına ulaşılacak

Yeni havalimanına taşınma işleminin tamamlanmasıyla birlikte kargo kapasitesinin ciddi oranda artacağına da vurgu yapan Turhan Özen, “Orada ki tesisin kapasitesi ilk fazda 2 buçuk katı kadar; aşağı yukarı 2 buçuk milyon tonluk kapasiteye geçiyoruz. Bunu ileri fazlarda büyütmemiz mümkün yandaki arsa üzerinde. Bu tesisin sökülüp oraya gitmesi orada ki tesisin büyüklüğü ve kullanacağız otomasyon sitemini itibariyle yüzde 100 mümkün değil. İçeriden büyük bir ekipman taşınacak. Ama binanın dış cephesinin taşınması söz konusu değil. İlk etapta buraya taşınırken böyle düşünülmüş olabilir. Tabi büyüme hızları Turkish Cargo'nın da hep beklenin ve planlanın üzerinde olduğu için bu tesis çok kısa sürede kapasitesini doldurdu ve aştı. Yeni tesis bu tesisten çok daha büyük ve daha yüksek kapasiteye sahip olması gerekiyor. Dolayısıyla burada ki tesisin sökülüp oraya götürülmesinin ekonomik bir anlamı olmadığı için biz orada buradan olabildiğince değerli ekipmanları ve sistemleri taşıyarak, bina olarak ve otomasyon olarak yeni bir binayı orada sıfırdan kuruyoruz. Bu tesiste ilk etapta 2 buçuk kat, arkasından da 3-4 kata çıkma imkanı sağlıyor” ifadelerini kullandı.



THY Kargo 3. havalimanını bekliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

pompacı ~ 4 yıl önce
çokta abartılacak bir durum yok düşük bütçeli bol köleli bir yer gelin görün :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah büyüktür ~ 5 yıl önce
Allahın terazisi şaşmaz aziz kardeşlerim allah yardımcımız bizi taşeron sistemini çok iyi bilen anlatan olmuş halimizden bahseden de olmuş hakkimizi kim yiyorsa büyük günde görüşmek dileğiyle bu fani dünyada yiyebilirsin ama diğer dünyada katiyen yiyemezsin hayırlısı olsun inşallah amin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cargo işci ~ 6 yıl önce
Turkısh cargo da torpile gerek yok iceride işci tanidigin bile olsa alim yapiliyor yüksek makama gerek yok yani yanlis bilgi icerisinde olmayalim gayet güzel arkadaslik ortami olan bir yer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cargo işci ~ 6 yıl önce
cargo alimi içerde tanidik olmasi gerek alimlar içeridekilerin çevresinden aliniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ruhi ~ 6 yıl önce
TGS de 2019 seçimlerini bekliyor. vakıflarının arka bahçesi yapanlar. 3 kuruşu vermeyenler bekleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeronlara ~ 6 yıl önce
Siz önce taşerondayken torpille thy'ye memur olanlardan hesap sorun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil ~ 6 yıl önce
Onlarda senin gibi torpilini bulup kadroya geçiyor işte. Gemisini yürüten kaptan. Hesap günü hangi gemiyi yürüdeceksiniz bakalım. Burada yazanlar kadro için torpili olmayanlar. Yeni gelenlere bakıyorum kimi türbanlı kimi mescidden çıkmıyor ama kul hakkı yiyerek torpille kadroya geçiyor. Hepsi çıkacak aheste aheste birbirimizi kandırırız ama Allah'ı asla kandıramazsınız.
Personel alımı olacak mı ? ~ 6 yıl önce
Kargo personeli alımı olacak mı olursada ilan açılır mı ? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CARGO ~ 6 yıl önce
Önce torpilliler sonra yine torpilliler :)) tanıdık varsa girersin
Ya Taşeron olmasaydı ~ 6 yıl önce
20 bin tk personeli içinde 6 bin taşerona kadro verilirse ne olur ? Ne olur? 1- THY batmaz aksine daha çok kazanır. 2- THY de çalışan bazı kadroların egosu tatmin olmaz, küçük görülecek aşağılanacak dışlanacak bir taşeron lazım bazı tklılar için. 3- Taşeron işçiler olması lazım ki THY her yıl milyon dolarlar kar yapsın.Taşeron olmaz ise kar yapacak Personel kalmıyor. 4- Taşeronlar olsun ki 20 bin Tk çalışanının maaşı ve ikramiyeleri masrafları çıksın. 5- Taşeron işçiler olsun ki yan gelip yatan bazı tklılar ın işinide yaparak daha çok çalışsın. 6- Taşeron olsun ki falanca milletvekillerinin kurduğu taşeron firmalar para kazansın. 7- En düşük bir ofis taşeron işçiyi hesaplarsak net 1600 tl alan bir kişi işverene sigorta işsizlik vergisi dahil masraf 2380 tl dir. Net 725 olacak olan üç ayda bir ikramiye brüt 1000 tl. Toplam=3380 tl + yemek+servis+ taşeron firma kazancı yani Tk lılar dan tek farkımız pas, kreş, özel sigorta ve üç ayda bir tam maaş ikramiyedir. 8- Biz taşeron işçiler olarak; 1 milyon dolar kar yapan bir firmaya 6 bin kişinin kadroya geçmesi dokunmayacaktır. Zaten bu kadar kar yapması taşerondan kesilen sosyal haklar değil aksine taşeronun çok ve iyi çalışmasının katkısı büyüktür. 9- Hadi diyelim hazine Müşteşarı Sayın Mehmet Şimşek'in dediği gibi taşeron olmazsa biz diğer firmalarla rekabet edemeyiz zaten kadrolu personeli çalıştıramıyoruz demişti TRT haberde. Bu kadar taşeron işçiler önemli yeni havaalanında THY nin imajı zedelenmemeli. Bagaj, kargo vs şikayetler minimuma indirilmeli. Bunu aysonunu getiremeyen taşeron işçiyle mi başaracaksınız. 10- Diyelim taşeron kadroya alınırsa sosyal haklar falan THY büyük zarar ediyor. O zaman kur bir firma tekniğide içine katarak tüm taşeronları al bu firmaya. Taşeron firmaya verdiğin sırtımdan kazandığı ücreti bana ver. Üç ayda bir tam maaş ikramiye. İstemiyoruz pas, kreş, özel sigorta. 11- 3. Havaalanında hedeflere ulaşmak için taşeron kalkmalı yoksa şuan ki müşteri şikayetleri orada havaalanı büyüklüğünde artacak. Niye Personel açken, ailesiyle huzursuzken, çocuklarının istediğini alamaz ve onlar için iyi bir gelecek hazırlayamazken, borçları düşünürken bu hedefler zor be kardeşim. THY daha çok kar yapmak istiyorsa mevcut çalışan tk lıları da taşerona alsın. ))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk kargo ~ 6 yıl önce
kardeşim valla yazdıklarının altına imzamı atarım helal olsun
Hakkaniyet ~ 6 yıl önce
Kargo yönetim kurulunda bulunan yöneticiler vicdanlı insanlar. Gerek ahmet bey gerek Murat bey bu konunun farkındadır. Gündeme getirip bu kadar insanın hakkını savunmalı ve hayır dualarını almalıdırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5M Cargo ~ 6 yıl önce
Cargo da çalışan taşeron personele prim belli mi?? 5M gitti mi?? Bilen varsa yazsın Aklımda hep deli sorular

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000