02 Nisan 2015, Perşembe 08:00:37

ZONGULDAKLILAR UÇMAK İSTİYOR

Zonguldak Platformu’nun Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde düzenlediği açıklamaya yürütme kurulu, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları katıldı.
  • TJK Sen git hipodromlarda at koştur yavru kuşum.Sana bu işler bir değil bin gömlek büyük gelir.Yada Rusyaya git senden güzel ilk Türk kozmonot olur.Korkusuz sövalyem benim.Bu işler senin anlayıpta yorum yazacağın işler değil
  • zamaninda Borajet ucak seferler koymusdu yolcu talebi az oldugu icin seferler durduruldu ucaklar yine dolmaz bos bir hayal bu en iyisi zonguldak kapansin mevsimlik havalimani
  • Zonguldakmı? Adli kullanıcıya cevabım : Koordinatları veriyorum not et Zonguldak41 ° 27.0'31 ° 48.0'. Zonguldak bu ülkenin ilk şehirlerinden biridir yerin 100 lerce mt altından kelle koltukta komurlerin çıkartılarak ekonomiye kazandırıldigi şehirdir.
  • escape +100
  • Saltukovayı 6.000 feet den 7.000 feet'e çıkartın kış (ölü) sezonu.Genişlikte 100 feet'ten 130 feet'e...Koyun Boranın yada A.J nin Embraer'ini.Trabzon,Bursa,Antalya,İzmir.İst...Yaz sezonu bile olsa...
  • Zonguldak nere la
  • uçmak zonguldaklılarında hakkı
  • Kotil,kurumunun astronot pilotlarına güvenmiyor demek ki.Elin oğlu Almanya'dan uçuyor.Sen havaalanı uygun değil diye uçurmuyorsun.
  • Yıllardır bu sektörde Kaptan pilot olarak görev yapıyorum ve Zonguldaklıyım.Yüzlerce ülke yüzlerce havaalanı gördüm.Pisti uzatalım gerisi kendiliğinden gelecektir.Israrla söylüyorum pist en az 700 m daha uzatılıp 40 m genişliğene getirilmelidir.Hava yolları için bu tür meydanlarda büyük risk pistlerin performans değerleridir.Hali hazırda havaalanına gelen yabancı havayollarının uçaklarına eş değer THY nin elinde Airbus 319 uçakları vardır fakat ben daha A319 ile 1800 metrelik piste uçuş görevi yapmadım.Sizlerden ricam alt yapısı hazır olan havaalanının pist çalışmalarının bir an evvel başlatılmasıdır. Sonrası zaten kendiliğinden gelecektir.Bundan eminim.Teşekkürler
  • Basın toplantılarında öyle bir konuşuyorlar ki sanırsın günde 3 tane 777 yetmez. Sefer koyuyorsun 50 koltuklu pırpır bile boş...

Zonguldak Platformu’nun Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde düzenlediği açıklamaya yürütme kurulu, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları katıldı.

Konuyla ilgili Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı ve Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar derneği Başkanı Şerafettin Nas, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak ve Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklama sonrasında projenin hayata geçmesi için imza kampanyası başlatıldı.

“100 BİN BÖLGE İNSANI BU HİZMETTEN FAYDALANACAKTIR”

Hava alanında yapılan seferler ve sorunlar hakkında bilgi veren ve seferlerin tekrar başlatılması için hazırlanan raporu kamuoyu ile paylaşan Osman Sav, “Zonguldak, Bartın ve Karabük illerimizden özellikle Trabzon başta olmak üzere Doğu Karadeniz bölgesine yaz aylarında çok yoğun ilgi nardır. Üç defasında da yurt içi seferleri kışın başlatılıp yaz aylarına girerken iptal edilmiştir. Yaz döneminde Almanya’dan yapılan sefer sayısı haftada 5-6’dır. Yurt dışından 150 kişilik uçaklar Zonguldak Havaalanına inebilirken yurt içi seferlerinde 150 kişilik uçakların inemeyeceği ifade edilmektedir. Bu bir tezattır, yanlış yönlendirmedir. İkinci yanıltıcı nokta ise; THY’da 120-150 kişilik uçakların olmadığının söylenmesidir. Vardır ve İstanbul-Trabzon arası sefer yapan uçaklar dediğimiz şartlara uymaktadır. Ayrıca Sabiha Gökçen Havaalanının kullandırılması İstanbul’a gidecekleri de cezp etmemektedir. Zonguldak Havaalanı sadece Zonguldak değil Bartın ve Karabük illerimize de hizmet edeceği düşünüldüğünde İstanbul’da yaşayan yaklaşık 250 bin, Doğu Karadeniz ile bağı olan yaklaşık 100 bin bölge insanı bu hizmetten faydalanacaktır “dedi.

“TALEBİMİZ LÜKS DEĞİL ARTIK ZARURET HALİNE GELMİŞTİR”

Saltukova Hava Alanı’nın yurt içi ulaşımına açılması için önerilerinin olduğunu ve bu kapsamda rapor hazırladıklarını belirten Sav, “İstanbul Atatürk Havaalanından kalkıp Trabzon’a her gün gidip gelen 8 Türk Hava Yolları’nın (THY) uçağından bir tanesinin haftada 2-3 sefer Zonguldak Havaalanına inip yolcumuzu almasıdır. THY İsmiyle olmazsa yine THY markası olan Anadolujet ismiyle de yolcu taşınabilir. Özellikle yaz aylarında bunun sağlanması durumunda haftada 3-4 seferinde de doluluk sağlanacağına inanıyoruz. Böylelikle çok doluluğun sağlanamadığı bilgisini aldığımız İstanbul-Trabzon seferini yapan THY uçağı daha çok dolacak olup kurum daha çok kar edecektir. Böylelikle Zonguldak halkı da THY ciddiyetinden ve hükümetimizin hizmetinden faydalanacaktır. Filyos Projesi’nin en önemli ayaklarından biri olması beklenen Zonguldak Havaalanı böylece şimdiden işler hale gelecektir. THY’nin İstanbul-Trabzon seferini yaparken Zonguldak Havaalanına inip kalkmasının masrafının en fazla 1.000 TL olacağı belirtilirken kışın bile en az 20 yolcuyla yapılan seferlerin bu masrafı misliyle karşılayacağı ve milletimizle birlikte devletimizin de bu işten kazançlı çıkacağı kesindir. Bu talebimiz lüks değil artık zaruret haline gelmiştir” açıklamasında bulundu.

“SORUNU CUMHURBAŞKANIMIZA DA AKTARDIK”

Osman Sav’ın projesinin dikkate alınması gerektiğini ve hava alanının ulaşıma açılması için önemli olduğunu dile getiren Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, “Osman kardeşimiz havaalanı ile ilgili gerekli bilgiyi zaten kamuoyu ile paylaştı. Biz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğümüz zaman Zonguldak ile ilgili sorunları maddeler halinde kendisine aktardık. Bu sorunlardan bir tanesi de Türk Hava Yolları’nın Zonguldak’a gelmesi, Zonguldak Hava Alanına inmesi idi. Yani bu sorunu Cumhurbaşkanımıza aktardık. Biz çeşitli seyahatlerde bulunuyoruz ama uçak kullanamıyoruz. Bizim Zonguldak olarak bir hava alanımız var ancak bu hava alanını değerlendiremiyoruz. Biz Saltukova Hava Alanı’na seferlerin konulmasını istiyoruz. Bizim Trabzon, Rize, Giresun, Antalya gibi illere her zaman seyahat eden iş adamı arkadaşlarımız var. Biz ve Zonguldak’ın sivil toplum örgütleri olarak bu konuda duyarlıyız. Bu konuyu her zaman gündeme getireceğiz” şeklinde konuştu
.
“BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİMİZDEN SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİMİZİN EL ELE KOL KOLA VEREREK BU KONUYU ÇÖZMELERİ GEREKİYOR”

Trabzon kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Bayrak, “Bundan yaklaşık iki ay önce Sayın Valimiz Ali Kaban’ı ziyarete gitmiştim. Kendisi hava alanı ile ilgili olarak bana bir ödev verdi. Bu ödevi hava alanı müdürümüz ile görüştük. Osman Bey’in projesinde ifade ettiği gibi Almanya’da bu tür uçakların bu tür hava alanlarına inebildiği gibi bizim de hava alanımızda bu şekilde iniş ve kalkışlar yapılabilir kanaatindeyiz. Sayın Valimizin verdiği görev doğrultusunda bir çalışma yaptık ve bu çalışmayı Osman Sav kardeşimize verdik. Biz Trabzonlular Derneği olduğumuz için ve ilimizde Trabzonlular çok sayıda olduğu için Sayın Valimiz bizi davet etti ve Osman Bey ile beraber gidip çalışmalarımızı kendisine verdik. Sayın Valimiz bu konuda çok duyarlı. Özel şirketler burada çalışmak istemiyor, onlar uçaklarının dolmasını ve para kazanmayı amaçlıyorlar. Bizim istediğimiz devletimizin kurumu olan Türk Hava Yolları’nın bu konuda bizlere destek olmasıdır. İşin özeti, Zonguldak’ta milletvekilliği yapan iktidar partisi milletvekillerinin çözebileceği bir konu ile karşı karşıyayız. Bizim araştırmalarımıza göre Kastamonu aynı şekilde uçağı aldı, bu onların Ankara’da siyasi başarısından kaynaklanmaktadır. Bunu biz kamuoyuna duyuruyoruz. Bütün siyasi partilerimizden seçilen milletvekillerimizin el ele kol kola vererek bu konuyu çözmeleri gerekiyor. Biz isteyeceğiz, onlar da en kısa sürede bu sorunumuzu çözmelidirler. Bizim yapacağımız bir yere kadardır, biz elimizden gelen çalışmaları yaptık bundan sonra yapılması gereken siyasilerin Ankara’da ağır basması ve bu sorunu gidermesidir. Yani bundan sonrası siyasilerimizin elindedir.

“DEVLETİN ŞU ANDA YAPACAĞI DESTEK TULUMBAYA SU VERMEK MAHİYETİNDEDİR”

Filyos Vadisi için Hava Alanı ulaşımının önem taşıdığına dikkat çeken ve Saltukova Hava Alanı’nın ileride devlete yük olmayacağını vurgulayan Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, “Bu çalışmada rakamların çok açık şekilde görüyoruz. Biz burada devletimiz zararına çalışsın demiyoruz. Devletin şu anda yapacağı destek tulumbaya su vermek mahiyetindedir. Biz 6 ay bir yıl kadar bir süre devletimizin bize destek olmasını istiyoruz, ondan sonra zaten bu iş rayına oturacaktır ve hava alanımız devletimize yük olmayacaktır. Biz sadece işe hareket verme maliyetinde bu desteği istiyoruz. Bizim siyasetçilerimizden ve yeni dönemde seçilecek olan milletvekillerimizden beklentimiz budur. Bu işin ötesinde Filyos vadisi’ne yatırım yapılmasından ve girişimcileri buraya çekmek istiyorsak Türk Hava Yolları’nın desteği ile bu anlamda da çok ciddi bir ivme kazandıracak” diye konuştu.

“HAVA ALANI BARTIN VE KARABÜK’Ü DE İLGİLENDİREN BİR KONUDUR”

Hava alanından sadece Zonguldaklıların değil diğer çevre illerin de faydalanacağına dikkat çeken Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, “Bu hava alanı sadece Zonguldak’ı değil, Bartın ve Karabük’ü de ilgilendiren bir hava alanıdır. Bizi ilgilendirdiği kadar Bartın ve Karabük’ü de ilgilendiren bir konudur. Bu illerimizdeki siyasilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın bu konuya destek olması gerekir. Biz ve yukarıdakiler samimi olursak bu sorunu aşarız ve hava alanımız da ulaşıma tam anlamıyla açılmış olur” dedi. TSO Başkanı Metin Demir’e projenin hayata geçmesi için önemli görevler düştüğünü ifade eden Zonguldaklılar Dernek Başkanı Necati Başar, “Burada lokomotif olma görevi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Metin Demir’indir. Zonguldak’ın ekonomisi ve kalkınması ile ilgili görev ondadır. Bu konuda elinden geleni yapacağına da inanıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hava alanı için hazırlanan projenin hayata geçmesi için imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya Zonguldak Platformu Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları başkanları imza attı. İmza kampanyası bir hafta boyunca devam edecek.

ZONGULDAKLILAR UÇMAK İSTİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Karaelmas ~ 9 yıl önce
TJK Sen git hipodromlarda at koştur yavru kuşum.Sana bu işler bir değil bin gömlek büyük gelir.Yada Rusyaya git senden güzel ilk Türk kozmonot olur.Korkusuz sövalyem benim.Bu işler senin anlayıpta yorum yazacağın işler değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmaz ~ 9 yıl önce
zamaninda Borajet ucak seferler koymusdu yolcu talebi az oldugu icin seferler durduruldu ucaklar yine dolmaz bos bir hayal bu en iyisi zonguldak kapansin mevsimlik havalimani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karaelmas ~ 9 yıl önce
Zonguldakmı? Adli kullanıcıya cevabım : Koordinatları veriyorum not et Zonguldak41 ° 27.0'31 ° 48.0'. Zonguldak bu ülkenin ilk şehirlerinden biridir yerin 100 lerce mt altından kelle koltukta komurlerin çıkartılarak ekonomiye kazandırıldigi şehirdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sevil ~ 9 yıl önce
açıklama güzel büyüksün ağzına,yüreğine sağlık... Türkiye Cumhuriyetinin İlk İli Zonguldak; 1 Nisan 1924 tarih ve 491 sayılı Teşkilat- ı Esasiye Kanunu’ nun 60. maddesine göre sancaklar kaldırılınca, Zonguldak bağımsız mutasarrıflığı, Türkiye'nin ilk Vilayeti olarak ilan edilmiştir. 91 yıl sonra ilmiyiz-köymüyüz, şakamı-gerçekmi tartışılıyor... Zonguldak Nostalji.
Escape ~ 9 yıl önce
Eline sağlık kardeşim güzel yazmışşın.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
escape +100

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Robin ~ 9 yıl önce
Saltukovayı 6.000 feet den 7.000 feet'e çıkartın kış (ölü) sezonu.Genişlikte 100 feet'ten 130 feet'e...Koyun Boranın yada A.J nin Embraer'ini.Trabzon,Bursa,Antalya,İzmir.İst...Yaz sezonu bile olsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zonguldakmi?? ~ 9 yıl önce
Zonguldak nere la

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyer ~ 9 yıl önce
uçmak zonguldaklılarında hakkı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TJK ~ 9 yıl önce
Kotil,kurumunun astronot pilotlarına güvenmiyor demek ki.Elin oğlu Almanya'dan uçuyor.Sen havaalanı uygun değil diye uçurmuyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
escape ~ 9 yıl önce
Yıllardır bu sektörde Kaptan pilot olarak görev yapıyorum ve Zonguldaklıyım.Yüzlerce ülke yüzlerce havaalanı gördüm.Pisti uzatalım gerisi kendiliğinden gelecektir.Israrla söylüyorum pist en az 700 m daha uzatılıp 40 m genişliğene getirilmelidir.Hava yolları için bu tür meydanlarda büyük risk pistlerin performans değerleridir.Hali hazırda havaalanına gelen yabancı havayollarının uçaklarına eş değer THY nin elinde Airbus 319 uçakları vardır fakat ben daha A319 ile 1800 metrelik piste uçuş görevi yapmadım.Sizlerden ricam alt yapısı hazır olan havaalanının pist çalışmalarının bir an evvel başlatılmasıdır. Sonrası zaten kendiliğinden gelecektir.Bundan eminim.Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 9 yıl önce
Basın toplantılarında öyle bir konuşuyorlar ki sanırsın günde 3 tane 777 yetmez. Sefer koyuyorsun 50 koltuklu pırpır bile boş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bora Bora ~ 9 yıl önce
Millet pırpırı uçaktan saymıyordu,gönderdiler.Koy 110 luk ERJ 190'ı ,gör neticeyi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000