11 Aralık 2012, Salı 08:42:02

ZAFER HAVALİMANI İÇİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Zafer Havalimanı'nı ziyaret eden Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün'e ve Ak Parti Uşak İl Teşkilatı'na Zafer Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Kütahya Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İçtaş Zafer Havalimanı İşletme Müdürü Nedim Uzunkaya ve Havaş Müdürü Tayfun Özcanlı tarafından havalimanına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.
  • Havalimanindan memnundegiliz birpolisin muteriye hakaretetmesi benistersem gondermem tepkisiyle karsilastik .hehele biralmanvadandaslarina buradayetkili .kimsesiyokmu buhavalimaninin .saygilarimla benbundansonra istanbuldan ucmayi terci ederim.
  • Hafta ici %50 ( p.tesi ,crsmba,) hafta sonuysa (cuma ve pazar) % 90 ortalama dolulukla uculmaya baslayan bir meydandan bahsediyoruz. Kaldi ki daha bruksel ucuslari baslamadi.. Bu rakamlarin tatminkar oldugunu dusunuyorum..
  • Biz öylesine zengin bir ülkeyiz ki emsali görülmedi. Hem tüyü bitmemiş yetimin hakkını savuruyor, hem de kendi çocuklarımızın geleceğini ipotek altına alıyoruz. Yahu hangi akla hizmetle bunu yaptınz, gerçekten aklımız almıyor. Afyon, Kütahya, Uşak.. hepsinde zaten birer havaalanı varmı? Var. İzmir dersen bölgesel havacılıkla 15-20 dakika uzaklıkta. Peki bu şehirlerin kendi havaalanlarına uzaklıkları nedir, herbir şehrin bu yeni havaalanına uzaklıkları nedir? Böyle birşey yapacağınıza İzmirden yurt dışına uçuşları geliştirseniz, Aydın ve Muğla da dahil bu üç şehirle İzmir' i bölgesel havacılıkla destekleseniz daha iyi olmazmıydı? Bakalım bu havaalanına harcanan para kaç asırda amorti edecek kendini...
  • zaten afyonda bundan daha büyük bir havaalanı var. uşak ta ve kütahyada da havaalanı var
  • yolcu potansiyeli olmayan Anadoludaki havaalanlarindan haftada 1-2 gun avrupadaki gurbetcilere yonelik seferler konmadikca bu alanlar maalesef etkin olarak kullanilamayacaktir. Boylece hic yoksa masraflarini bir nebze olsun cikartabilirler. Hangi gelismis ulkede birbirine 100-200km mesafede olan bu buyuklukte havalimani vardir. Ornek mi? Yenisehir, Eskisehir, Kutahya, Isparta, Usak, Denizli. Bu kadar hava meydani icin yatirim yapanlar veya hukumet bu meydanlarin tamami icin 10 tane CRJ alip THY yada isteyen sirkete kiralayarak bolgesel havaciligin onderligini yapmaktan kacinmamalidir. Sayin Ulastirma Bakanina duyurulur!!!
  • simdilik thy ataturk havalimanindan, pegasus havayollari sabiha gokcen den haftada 4 sefer yapiyorlar. avrupa seferleride yakinda baslayabilir...
  • Bu havalimanına kim uçuyor şu an, veya ileride uçmayı planlıyor çok merak ediyorum???

Uzunkaya, yaptığı konuşmada, havalimanının 3 bin metreye 45 metre beton kaplama bir piste ve gece her türlü uçak inişini sağlayabilecek bir sisteme sahip olduğunu söyledi.

Olumsuz hava koşullarında uçakların iniş yapmasını olanak veren ILS sisteminin de kısa bir süre sonra kurulacağı bilgisini veren Uzunkaya, şöyle konuştu:


"Zafer Havalimanımıza sis gibi pek çok olumsuz hava koşulunda uçakların iniş yapmasını sağlayacak olan ILS sistemi de kısa bir süre içinde kurulacaktır. ILS cihazının kurulumu ise en geç şubat ayı gibi gerçekleşecek. Cihazın kurulmasından sonra sis olması veya görüşü engelleyici unsurlar Zafer Havalimanı için geçerli olmayacak. Thy Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'ta tanıtım faaliyetlerine başladı. Şu anda açık hava reklamları olduğunu biliyoruz. Havaş'ın Kütahya'dan Zafer Havalimanı'na taşıma hizmeti başlamış durumda. 15 lira karşılığında vatandaşlar Kütahya'dan Zafer Havalimanı'na gelebiliyor. Havaş'ın Afyonkarahisar ve Uşak'a hizmet verebilmesi için Ulaştırma Bakanlığı'ndan B1 belgesi olarak tanımlanan yetki belgesinin alınması gerekiyor. Sanıyorum 10-15 gün içinde de Havaş, Zafer Havalimanı'na Afyonkarahisar ve Uşak'tan da yolcu taşıma hizmetini vermeye başlayacak."

"Burası bir bölgeye hizmet verecek"

Ürün de, Zafer Havalimanı'nın yurt dışından her yıl memleketlerine gelen on binlerce gurbetçinin Afyonkarahisar'a ulaşmaları, termal fizik tedavi için yurt dışından hasta gelebilmesi ve başta kiraz ve lokum olmak üzere tüketim ömrü kısa pek çok ihraç ürününün gönderilmesinde Afyonkarahisar için öneminin büyük olduğunu bildirdi.

Havalimanının yeri konusunda yaşanan tartışmaların bir kenara bırakılarak en fazla seviyede nasıl istifade edilebileceği konusunda çalışılması gerektiğini anlatan Ürün, şunları söyledi:

"Havalimanı bizim büyük bir ihtiyacımızdı, bunu getirebilmek için çok fazla gayret gösterdik. Şimdi bunu Zafer olarak başarabildik. Buna hamdediyoruz. Havalimanını yapan kişi buranın yapılabilmesi için 70 milyon Avro para koyuyor. Bütün bunlar olduktan sonra biz böyle bir güzelliği küçük kaprislere kurban edemeyiz. Burası bir bölge havalimanı ve bölgeye hizmet verecek. Bu noktada Kütahyalı da kullanabilir, Afyonkarahisarlı da."

"Afyonkarahisar'ın 3'te biri merkezi ısıtma sisteminden yararlanıyor"

Ürün, hükümetin teşvik kanunu ile pek çok otelin Afyonkarahisar'da termal otel sıfatıyla hizmet vermeye başladığını, ilin termal turizmi potansiyelinin tam olarak kullanılabilmesinde Zafer Havalimanı'nın müspet katkı yapacağına inandığını vurguladı.

ZAFER HAVALİMANI İÇİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Fikret cubuk ~ 7 yıl önce
Havalimanindan memnundegiliz birpolisin muteriye hakaretetmesi benistersem gondermem tepkisiyle karsilastik .hehele biralmanvadandaslarina buradayetkili .kimsesiyokmu buhavalimaninin .saygilarimla benbundansonra istanbuldan ucmayi terci ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORTALAMA ~ 11 yıl önce
Hafta ici %50 ( p.tesi ,crsmba,) hafta sonuysa (cuma ve pazar) % 90 ortalama dolulukla uculmaya baslayan bir meydandan bahsediyoruz. Kaldi ki daha bruksel ucuslari baslamadi.. Bu rakamlarin tatminkar oldugunu dusunuyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çook zenginiz biz karun kadar ~ 11 yıl önce
Biz öylesine zengin bir ülkeyiz ki emsali görülmedi. Hem tüyü bitmemiş yetimin hakkını savuruyor, hem de kendi çocuklarımızın geleceğini ipotek altına alıyoruz. Yahu hangi akla hizmetle bunu yaptınz, gerçekten aklımız almıyor. Afyon, Kütahya, Uşak.. hepsinde zaten birer havaalanı varmı? Var. İzmir dersen bölgesel havacılıkla 15-20 dakika uzaklıkta. Peki bu şehirlerin kendi havaalanlarına uzaklıkları nedir, herbir şehrin bu yeni havaalanına uzaklıkları nedir? Böyle birşey yapacağınıza İzmirden yurt dışına uçuşları geliştirseniz, Aydın ve Muğla da dahil bu üç şehirle İzmir' i bölgesel havacılıkla destekleseniz daha iyi olmazmıydı? Bakalım bu havaalanına harcanan para kaç asırda amorti edecek kendini...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
zaten afyonda bundan daha büyük bir havaalanı var. uşak ta ve kütahyada da havaalanı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birisi demiski ~ 11 yıl önce
yolcu potansiyeli olmayan Anadoludaki havaalanlarindan haftada 1-2 gun avrupadaki gurbetcilere yonelik seferler konmadikca bu alanlar maalesef etkin olarak kullanilamayacaktir. Boylece hic yoksa masraflarini bir nebze olsun cikartabilirler. Hangi gelismis ulkede birbirine 100-200km mesafede olan bu buyuklukte havalimani vardir. Ornek mi? Yenisehir, Eskisehir, Kutahya, Isparta, Usak, Denizli. Bu kadar hava meydani icin yatirim yapanlar veya hukumet bu meydanlarin tamami icin 10 tane CRJ alip THY yada isteyen sirkete kiralayarak bolgesel havaciligin onderligini yapmaktan kacinmamalidir. Sayin Ulastirma Bakanina duyurulur!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
simdilik thy ataturk havalimanindan, pegasus havayollari sabiha gokcen den haftada 4 sefer yapiyorlar. avrupa seferleride yakinda baslayabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bu havalimanına kim uçuyor şu an, veya ileride uçmayı planlıyor çok merak ediyorum???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000