29 Mart 2012, Perşembe 12:08:41

YÜZDE YÜZ TÜRK TEKNOLOJİSİ...

THY ve TAI tarafından kurulan uçak için komponentleri firması TCI, kabin ekipmanlarında dışa bağımlılığa son verdi...
  • Bilmiş arkadaş, fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olmaya gerek yok, adı üstünde fikir'dir. bilgi sahibi olan kişi zaten fikir ortaya atmaz.
  • Güldüm başlığı yazan dostuma sormak isterim; Acaba hayatında hiç bir santim havacılık normlarında kumaş üretmiş mi? Nasıl bir mühendislik gerektirdiğini anlaması için bu konuda biraz araştırma yapması yeterli olabilir.
  • Bir servis trolleyinin(araba) yurtdışından alınması halinde 20.000 tl civarında olduğunu söylersem şaşırırsınız herhalde..maliyeti 1500 tl yi geçmez..Uçak alınınca trolleyi ile gelmiyor her uçak için en az 15 tane almanız lazım..Bozulan değişenleri saymıyorum..İyi yapmış THY..
  • kardeşim sen ya havacılığı bilmiyosun yada kafa yerine boş bir saksı taşıyorsun. uçakta bir vidanın bile sertifikası olması lazım. kalkıp mobilyacıdan örnek vermişsin.git sağa sola yazacağına kendi işini yap. bilmediğin işe burnunu sokma.
  • hiç bir çaba hor görülemez..yapılan herşeye az yada çok demeden sahip çıkmak zorundayız...eleştirmek yerine cesaretlendirmeliyiz...bu sektörde çakılacak en ufak çivi bile çok şeydir..ben kendi adıma takdir ediyorum ve devamının geleceğine inanıyorum....
  • sanki yerli ucak yaptilar ovundukleri seye bak bu koltuklari bursa inegoldeki mpbilyacilar veya kayserideki mobilyacilar bun dan daha iyisini haparlardi masallah iyi urettiginizden iyi seyler yaptiginiz belli oluyor batiyorsunuz beeee 1 milyon zarar ne demek oluyor iyi seyler yapiyorsunuz da
  • onu uçaklarında kullanamazsın ki, kullandırmazlar sattığın ülke de kullanamaz onun için almazlar bırakın en küçük vida bile üretici firmanın iznine tabi devam edin kandırın bakalım bir örnek aselsan ve tai ile birlikte F16 yazılımları geliştirildi ne oldu bazı mühendisler şaibeli biçimde öldürüldü katilleri yok kullanılıyor mu hayır aynı şey tank yazılımları için de geçerli
  • Hammaddeye kafayi takan arkadas, Japonyada hemen hic bir hammadde bulunmadigini biliyor mu acaba! Tas hatta kereste bile %100 ithal. Devamli yikici elestiri degil yapilan iyi seyleri tebrik edip eksiklere cozum onerelim.
  • komponent = parca ekipman = cihaz
  • YAHU NE DEMEK HAMMEDESİ NEREDEN.?SÜPER BİR OLAY BU.HER KUŞU YEDİK BİR HAMMADDESİ EKSİK KALDI.AYIP YAA.HABER NE DİYOR;YÜZDE YÜZ TÜRK TEKNOLOJİSİ...YERLİ ÜRETİM DEMİYOR Kİ.ARTIK ÇAĞIMIZDA YÜZDE YÜZ YERLİ ÜRETİM DİYE BİRŞEY YOK.MESELA AUDİNİN KOLTUKLARI BİLE BURSADA KAPLANIYORDU.HALA ÖYLE Mİ BİLMİYORUM..
Almanya'nın Hamburg şehrinde düzenlenen Uluslararası Uçak İçi Malzemeleri Fuarı'na katılan TCI Genel Müdürü Halil Tokel, "Sivil havacılık kriterlerine uygun olarak yüzde 100 Türk teknolojisi ile üretim yaptık. Hedef 2023 yılına kadar dünyada ilk 5'e girmek" dedi.
 
TCI şirketinin 2011 yılında Mayıs ayında kurulduğunu ifade eden Genel Müdür Halil Tokel "Şirketimiz öncelikli olarak daha önce Türkiye'de üretilmeyen ithal edilen koltuk kılıfları ve deri gibi yanmaz yastık ve yer halısından oluşan ürünleri yerli sanayi ile de işbirliği yaparak Türkiye'de üretti ve THY'ye teslim etti. Bu ürünlerle ilk katıldığımız bu fuarda çok sayıda firma ve havayolu ile görüşüyoruz teklifler alıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Fuarda sergiledikleri ürünlerin tekstil ürünleri ile sınırlı olmadığını kaydeden Tokel, hosteslerin servislerde kullandığı servis araçlarının ve uçak mutfak dolaplarının tasarımı ve mühendisliği tamamen TCI'ye ait olarak Türkiye'de üretildiğini ve sertifika alma aşamasında olduklarını belirtti. (Zaman)
YÜZDE YÜZ TÜRK TEKNOLOJİSİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bilmiş arkadaş, fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olmaya gerek yok, adı üstünde fikir'dir. bilgi sahibi olan kişi zaten fikir ortaya atmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Güldüm başlığı yazan dostuma sormak isterim; Acaba hayatında hiç bir santim havacılık normlarında kumaş üretmiş mi? Nasıl bir mühendislik gerektirdiğini anlaması için bu konuda biraz araştırma yapması yeterli olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir servis trolleyinin(araba) yurtdışından alınması halinde 20.000 tl civarında olduğunu söylersem şaşırırsınız herhalde..maliyeti 1500 tl yi geçmez..Uçak alınınca trolleyi ile gelmiyor her uçak için en az 15 tane almanız lazım..Bozulan değişenleri saymıyorum..İyi yapmış THY..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kardeşim sen ya havacılığı bilmiyosun yada kafa yerine boş bir saksı taşıyorsun. uçakta bir vidanın bile sertifikası olması lazım. kalkıp mobilyacıdan örnek vermişsin.git sağa sola yazacağına kendi işini yap. bilmediğin işe burnunu sokma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hiç bir çaba hor görülemez..yapılan herşeye az yada çok demeden sahip çıkmak zorundayız...eleştirmek yerine cesaretlendirmeliyiz...bu sektörde çakılacak en ufak çivi bile çok şeydir..ben kendi adıma takdir ediyorum ve devamının geleceğine inanıyorum....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sanki yerli ucak yaptilar ovundukleri seye bak bu koltuklari bursa inegoldeki mpbilyacilar veya kayserideki mobilyacilar bun dan daha iyisini haparlardi masallah iyi urettiginizden iyi seyler yaptiginiz belli oluyor batiyorsunuz beeee 1 milyon zarar ne demek oluyor iyi seyler yapiyorsunuz da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
onu uçaklarında kullanamazsın ki, kullandırmazlar sattığın ülke de kullanamaz onun için almazlar bırakın en küçük vida bile üretici firmanın iznine tabi devam edin kandırın bakalım bir örnek aselsan ve tai ile birlikte F16 yazılımları geliştirildi ne oldu bazı mühendisler şaibeli biçimde öldürüldü katilleri yok kullanılıyor mu hayır aynı şey tank yazılımları için de geçerli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hammaddeye kafayi takan arkadas, Japonyada hemen hic bir hammadde bulunmadigini biliyor mu acaba! Tas hatta kereste bile %100 ithal. Devamli yikici elestiri degil yapilan iyi seyleri tebrik edip eksiklere cozum onerelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
komponent = parca ekipman = cihaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
YAHU NE DEMEK HAMMEDESİ NEREDEN.?SÜPER BİR OLAY BU.HER KUŞU YEDİK BİR HAMMADDESİ EKSİK KALDI.AYIP YAA.HABER NE DİYOR;YÜZDE YÜZ TÜRK TEKNOLOJİSİ...YERLİ ÜRETİM DEMİYOR Kİ.ARTIK ÇAĞIMIZDA YÜZDE YÜZ YERLİ ÜRETİM DİYE BİRŞEY YOK.MESELA AUDİNİN KOLTUKLARI BİLE BURSADA KAPLANIYORDU.HALA ÖYLE Mİ BİLMİYORUM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000