11 Mayıs 2012, Cuma 11:33:46

"YÜZDE 94 İLE UÇUYORUZ"

Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su Gökhan Buğday AirportHaber’in sorularını yanıtladı…
  • Sabiha Gökçen Türkiye'nin en iyi havalimanıdır, gerek uçuş kolaylığıyla gerekse terminal içinde sunduğu konforuyla. Azal için çok uzun süredir uğraşan, inatla takip eden ve sonunda başaran Ticaret ekibini tebrik ediyorum.
  • Alakası yok Kocaeli veya Anadolu yakasında ki bir kişi neden Pendik dururken uçak için Silivri veya Kemerburgaz'a gitsin
  • 3. Havalimanı yapılırsa SAW ancak ve ancak kargo terminali olarak yoluna devam eder.

Dün akşam AZAL’ın Bakü-İstanbul seferlerine başlamasına ilişkin düzenlenen kokteylin ardından AirportHaber’in sorularını yanıtlayan Buğday, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın artık bir marka olduğunu ifade etti.

AZAL‘ın İstanbul uçuşları ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

Biliyorsunuz Azeybaycan ve Türkiye kardeş ülke. Bu iki ülkenin yeni bir hava köprüsü ile Sabiha Gökçen’de birleşmesi bizim için büyük bir mutluluk. Uzun süreli bir çalışmaydı ama sonuçta Bakü ve İstanbul birbirine bağlandı. Uçuşlar haftanın 7 günü yapılacak. Aynı zamanda transit imkânı da sözkonusu. Hem de bağlantılarda da kolaylık olacak. Mutluyuz, daha da artacağına inanıyoruz.

Yurtiçi ve yurtdışında görüşülen yeni şirketler var mı?

Yurtiçinde pek kalmadı ancak görüşmeler hala devam ediyor. Türk Hava Yolları ve Atlasjet geldi. Biz de durmadan görüşmelere devam ediyoruz. Daha neler yapabiliriz bunları düşünüyoruz. Fırsatları birlikte değerlendiriyoruz. Yurtdışındaki şirketleri de fuarlar aracılığıyla ziyaret edip görüşmeler yapıyoruz. Zamanı geldikçe olacaktır. Bu yaz çok yoğun olacak.

AHL’deki yoğunluk ve lodos Sabiha Gökçen Havalimanı’nı ön plana çıkardı. Bu anlamda bir tanıtım yapmayı düşündünüz mü?

Yolcular zaten bunu görüyor. 15 milyon yolcu buradan geçerken bu durumun farkına yeterince varıyor. Basında çıkan haberler ve havayolu şirketlerinin kendi reklamları görülmesini yeterince sağlıyor. Bu nedenle biz genelde hat reklamı ve uçulacak olan şehre ilişkin tanıtım yapmayı tercih ediyoruz. Havalimanımızın kalkış oranı yüzde 93-94 dolayında. Bu da bizim için büyük bir mutluluk. Yolcuların da işlemlerini zamanında yapıp zamanında uçabilmesi tanıtıma yeterince katkı sağlıyor.

İstanbul’a yapılacak 3. Havalimanı Sabiha Gökçen Havalimanı’nı nasıl etkiler?

Bildiğimiz kadarıyla 3. Havalimanı Avrupa yakasına yapılacak. Biz Anadolu Yakası’nın ve çevresindeki iller için varız. Ayrı bir marka ve pazarız. Bizi etkilemeyeceğini düşünüyorum. Çünkü bizim marketimiz tamamen farklı.



©AirportHaber

"YÜZDE 94 İLE UÇUYORUZ"

Yorumlar

tebrikler ~ 12 yıl önce
Sabiha Gökçen Türkiye'nin en iyi havalimanıdır, gerek uçuş kolaylığıyla gerekse terminal içinde sunduğu konforuyla. Azal için çok uzun süredir uğraşan, inatla takip eden ve sonunda başaran Ticaret ekibini tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ~ 12 yıl önce
Alakası yok Kocaeli veya Anadolu yakasında ki bir kişi neden Pendik dururken uçak için Silivri veya Kemerburgaz'a gitsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3. Havalimanı ~ 12 yıl önce
3. Havalimanı yapılırsa SAW ancak ve ancak kargo terminali olarak yoluna devam eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000