03 Ocak 2010, Pazar 13:00:41

YÜREKLERİ AĞZA GETİREN TÜRBÜLANS...

İstanbul’dan Antalya’ya giden yolcu uçağı türbülansa girince uçakta bulunan spor dünyasının ünlü isimleri büyük panik yaşadı…
  • Ibrahim Dagasan kardesimize geçmis olsun diyoruz.
  • e cevap belli kendi ettiğini ye.
  • sizlere katılıyorum böyle durumlar çok normal pilotlar mecbur kalmadıktan sonra bu şekilde ki türbülansa girmezler bu tür türbülanstandan da uçak düşmez.ayrıca pilot uçağı tehlikeye sokabilecek bulutları görebiliyor . tehlikeli bulutların etrafından dolaşarak çözüm buluyorlar.uçaklar en güvenilir araçlardır.....tabi bakımları düzgün bir şekilde yapılırsa..:)
  • her türbilans haber olucaksa zahmet etmiyelim okumaya
  • biz ne sallantilar gördük yinede ölmedik.olacak o kadarlik C.A.T tir o C.A.T (acik hava türbülansi)ciglik cigliga lafi biraz abarti olmus.
  • TR üzerindeki bu jet'ler kaç bin feet'de idi? İstanbul -- Antalya uçarken kalkıştan yarım saat sonra ulaşılan irtifa nedir? Bu uçuşun pilotunun türbülansa girdikten sonra, şiddetini azaltmak için yapabileceği hiç bir şey yokmuydu?
  • Yorumlar cok enteresan. O gun bazi bolgelerde her seviyede turbulans vardi ve bunun ana sebebi de bir yorumcunun yazdigi gibi TR uzerinden gecen iki jet akimiydi. Biz de Izmir'e son alcalma sirasinda ayni gun cok sallandik ama kacilacak bir yer olmadigindan yapilacak birsey yoktu. Hicbir pilot adrenalin olsun diye bile bile CB bulutu icine ve gorunur turbulansa girmez. CAT (clear air turbulance) olma ihtimali olan yerlerden de mumkun oldugunca kacinmaya calisir. Bazen operasyonel gerekliliklerden turbulansli bolgeye girmek zorunda kalinabilir ama bu hicbir zaman ucagin ve yolcularin guvenligini tehlikeye sokacak seviyede bilinen turbulans degildir. Yolcularin ciglik cigliga olmalari da bence yazarin olaya sansasyon katma cabasidir.
  • yaa şu türbülansla ilgili yapmış olduğunuz yorumlar ne cahilce ne mantıksızca tıpkı benim bu palavra hikayem gibi
  • neyse tabii döndüm bu arada istanbul' doğru. iniş için izin istedim. kule gene naz yapıyo. ankaraya geri dönün dedi. ben tabii sert tepki gösterdim. verdiler izni. mis gibi bi iniş gerçekleştirdim. neysee herkezden bir tebrik. başbakan cumhurbaşkanı falan aradı.
  • daldım türbülansa. bi ara radardan kaybolmuşuz baktım kuledeki gençler bir panik havası "abi geri dön tehlikeli iş yapıyosun" dedi. baktım karşıdan emirates geliyo hemen bi sellektör yaktım. bana " kardeş işin zor yollar kötü" dedi. sonradan öğrendim saw'a divert etmiş.

Fanatik gazetesinde yayınlanan habere göre; dün saat 11.30’da İstanbul’dan Antalya’ya gitmek üzere havalanan Türk Hava Yolları uçağı, kalkışından yaklaşık yarım saat sonra türbülansa girerek büyük bir sarsıntı yaşadı, uçakta bulunan yolcular çığlık attı.

Sivasspor, Eskişehirspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu bir çok futbolcunun yanı sıra Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir’in de bulunduğu uçak türbülansa girince yolcular büyük panik yaşadı.

Yaşanan tehlike nedeniyle futbolcular uçakta birbirinden helallik isteyerek çığlık çığlığa kaldı.

Uçak, Antalya’ya tehlikeyi atlatıp indiğinde ise, yolcuların yüzü kireç gibiydi.

Futbolculardan Yasin Çakmak’ın dönüşte otobüsü tercih ettiği, İbrahim Dağaşan’ın ise sarsıntı nedeniyle şiddetli baş ağrısıyla fenalık geçirdiği ifade edildi.

YÜREKLERİ AĞZA GETİREN TÜRBÜLANS...

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ibrahim Dagasan kardesimize geçmis olsun diyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
e cevap belli kendi ettiğini ye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sizlere katılıyorum böyle durumlar çok normal pilotlar mecbur kalmadıktan sonra bu şekilde ki türbülansa girmezler bu tür türbülanstandan da uçak düşmez.ayrıca pilot uçağı tehlikeye sokabilecek bulutları görebiliyor . tehlikeli bulutların etrafından dolaşarak çözüm buluyorlar.uçaklar en güvenilir araçlardır.....tabi bakımları düzgün bir şekilde yapılırsa..:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her türbilans haber olucaksa zahmet etmiyelim okumaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biz ne sallantilar gördük yinede ölmedik.olacak o kadarlik C.A.T tir o C.A.T (acik hava türbülansi)ciglik cigliga lafi biraz abarti olmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TR üzerindeki bu jet'ler kaç bin feet'de idi? İstanbul -- Antalya uçarken kalkıştan yarım saat sonra ulaşılan irtifa nedir? Bu uçuşun pilotunun türbülansa girdikten sonra, şiddetini azaltmak için yapabileceği hiç bir şey yokmuydu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumlar cok enteresan. O gun bazi bolgelerde her seviyede turbulans vardi ve bunun ana sebebi de bir yorumcunun yazdigi gibi TR uzerinden gecen iki jet akimiydi. Biz de Izmir'e son alcalma sirasinda ayni gun cok sallandik ama kacilacak bir yer olmadigindan yapilacak birsey yoktu. Hicbir pilot adrenalin olsun diye bile bile CB bulutu icine ve gorunur turbulansa girmez. CAT (clear air turbulance) olma ihtimali olan yerlerden de mumkun oldugunca kacinmaya calisir. Bazen operasyonel gerekliliklerden turbulansli bolgeye girmek zorunda kalinabilir ama bu hicbir zaman ucagin ve yolcularin guvenligini tehlikeye sokacak seviyede bilinen turbulans degildir. Yolcularin ciglik cigliga olmalari da bence yazarin olaya sansasyon katma cabasidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaa şu türbülansla ilgili yapmış olduğunuz yorumlar ne cahilce ne mantıksızca tıpkı benim bu palavra hikayem gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
neyse tabii döndüm bu arada istanbul' doğru. iniş için izin istedim. kule gene naz yapıyo. ankaraya geri dönün dedi. ben tabii sert tepki gösterdim. verdiler izni. mis gibi bi iniş gerçekleştirdim. neysee herkezden bir tebrik. başbakan cumhurbaşkanı falan aradı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
daldım türbülansa. bi ara radardan kaybolmuşuz baktım kuledeki gençler bir panik havası "abi geri dön tehlikeli iş yapıyosun" dedi. baktım karşıdan emirates geliyo hemen bi sellektör yaktım. bana " kardeş işin zor yollar kötü" dedi. sonradan öğrendim saw'a divert etmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000