03 Ekim 2011, Pazartesi 07:45:17

YUNAN'IN DERDİ THY'Yİ GERDİ...

Yunanistan hava trafik kontrolörlerinin uçak trafiğini yavaşlatması, İstanbul hava sahasında rötarlara neden oldu...
  • Böyle bir kavram varken olayi ATC`ye indirgemek komik olmus bazi yorumlarda.. Paris yada Brüksel sana su saatte havada olabilirsin dedikten sonra istersen sen ATC`ye sarkilar söyle yada ilan-i ask et.. Fark etmez :)
  • ha siz chicago yada amsterdamda yada münihte vs uçmadınız sanırım.atc size türkiyede stand by demiş ona şükredin orada cevap bile vermezler hele bir ses tonunuz değişsin atarlar 10. sıraya.hey yavrum hey
  • tüm pilotarı yabancı yapın bakalım atc lerle hiçbir sorun kalmaz...bizim kasıntı astronotlar mı aman aman....
  • gerekli yerlerde mudahale etmeyip olayları sadece izleyen ,benim kendi onumde bir sira var ona gore konusucam kimse bana bir şey soylemesin diyen ATC lerle mucadele ederek , orajdan kaçan,RA ler ile mucadele eden pilotlarımıza sabir diliyorum.yogun zamanlar olablir ama atc hiç mi pilotları dinlemeyecek, oraj var kaçınma yapamsı lazim araya girecek yer yok atc bir nefes almiyor,kafaya gore donsen her taraf ucak herkes alçaliyor tirmaniyor Allah korusun kotu şeyler olablir ,atc ye hiç bir şey soyleyemiyorsun, soyleyince stand by i ll call u one by one diyor sonrada 1000 feetlik tirmanma için hizlandirarak tirmanin diyor cunku 10 dakikadir o ucak yirtiniyor talimat almak için ama atc unuttugu için çarpişmaya 10nm kaliyor.
  • Gereksiz seylere kasilip soz sahibi olmak isteyen kibirli kaptanlarimiz umarim bu zor gunlerde ATC'lerimizi cildirtmamak adina sadece islerini yapip ona buna takilmadan ucuslariyla ilgilenirler.Zira iststatus'u dinlerken bazen o kadar komik seyleri sikayet edenler oluyorki kulaklarima inanamiyorum.Allah tum ATC'leri gecimsiz pilotlardan korusun.
  • eğitim şart...
Ekonomik kriz nedeniyle Yunan hava trafik kontrolörlerinin iş yavaşlatması İstanbul hava sahasında da yoğunluğa neden oldu. Beyrut'tan İstanbul Atatürk Havalimanı'na sefer yapan THY'ye ait yolcu uçağı, yoğunluk nedeniyle İstanbul hava sahası üzerinde ekstra bekleme süresi alınca pilot kurallar gereği yakıt kritiğine girmemek için 'divert' (yedek meydana yönlendirme) etti. TK-825 sefer sayılı THY uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da trafiğin yoğun olması nedeniyle Çorlu Havaalanı'na yönlendirildi. Saat 18.30'da Çorlu Havaalanı'na inen THY uçağı, burada yapılan yakıt ikmalinin ardından tekrar havalanarak, saat 19.40'da Atatürk Havalimanı'na indi. 
 
Öte yandan, Yunanistan'da 5 Ekim Çarşamba günü hava trafik kontrolörlerinin 1 günlük grev yapacağı öğrenildi. 
YUNAN'IN DERDİ THY'Yİ GERDİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Böyle bir kavram varken olayi ATC`ye indirgemek komik olmus bazi yorumlarda.. Paris yada Brüksel sana su saatte havada olabilirsin dedikten sonra istersen sen ATC`ye sarkilar söyle yada ilan-i ask et.. Fark etmez :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ha siz chicago yada amsterdamda yada münihte vs uçmadınız sanırım.atc size türkiyede stand by demiş ona şükredin orada cevap bile vermezler hele bir ses tonunuz değişsin atarlar 10. sıraya.hey yavrum hey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tüm pilotarı yabancı yapın bakalım atc lerle hiçbir sorun kalmaz...bizim kasıntı astronotlar mı aman aman....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gerekli yerlerde mudahale etmeyip olayları sadece izleyen ,benim kendi onumde bir sira var ona gore konusucam kimse bana bir şey soylemesin diyen ATC lerle mucadele ederek , orajdan kaçan,RA ler ile mucadele eden pilotlarımıza sabir diliyorum.yogun zamanlar olablir ama atc hiç mi pilotları dinlemeyecek, oraj var kaçınma yapamsı lazim araya girecek yer yok atc bir nefes almiyor,kafaya gore donsen her taraf ucak herkes alçaliyor tirmaniyor Allah korusun kotu şeyler olablir ,atc ye hiç bir şey soyleyemiyorsun, soyleyince stand by i ll call u one by one diyor sonrada 1000 feetlik tirmanma için hizlandirarak tirmanin diyor cunku 10 dakikadir o ucak yirtiniyor talimat almak için ama atc unuttugu için çarpişmaya 10nm kaliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gereksiz seylere kasilip soz sahibi olmak isteyen kibirli kaptanlarimiz umarim bu zor gunlerde ATC'lerimizi cildirtmamak adina sadece islerini yapip ona buna takilmadan ucuslariyla ilgilenirler.Zira iststatus'u dinlerken bazen o kadar komik seyleri sikayet edenler oluyorki kulaklarima inanamiyorum.Allah tum ATC'leri gecimsiz pilotlardan korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eğitim şart...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000