12 Mayıs 2009, Salı 14:00:44

Yöneticilerin tercihi ekonomi Class...

Ekonomik krizi en az hasarla atlatmak isteyen şirketler, birçok gider kaleminin yanında seyahat harcamalarını da kıstı...
  • Düşük fiyat yüksek fiyatı bilmem ama yolculara insan gibi davranmak adına Sun expressin Izaire (anadolu şehirlerine sık uçan biri olarak) fark attığını söylemeden geçemeyeceğim. Mis gibi yeni 737-800ler ise yolculukların diğer keyifli yanı oluyor. Izair baskısı demiş arkadaş izairin baskısı derken patates baskısındanmı söz ediyor acaba ? Pegasus yada Izairle uçarken hosteslerden bi dayak yemediğimiz kalıyor , ilk kurulduğu günkü Izair derseniz hertürlü katılırdım ama şu andaki pegasus çakması izairi sun express ile kıyaslamak mümkün değil.
  • Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... SunExpress'in hali ortada hele hele izmir base... Uçak sayılarını bile arttıramadılar burada. İzair'in yoğun baskısı enselerinde. TK, Sun ve çakma TK AnadoluJet koltukları doldurmayı başaramazken gerçek ekonomi class uçuşlar yapılır ders veren bir şirket var orada...
  • THY business class doldurmak icin ayni parkurda tum yabanci sirketlerden en az 600-800 euro arasi daha dusuk fiyat veriyor. Ozellikle istanbul transit gecislerde. Tabii servis de ona gore:) Otobus mantigi....
  • Ekonomik Kırizde Artık acentaların Service Charge' ı nadamı göz diktiz. Artık Hosteslerinizin Uçakta işleri bittide Bilet satmak İçin Şirketleremi yolluyorsunuz. Hiç yakışmadı hem acentalıklar veriyorsunuz hemde acentaların pörtföyünemi göz koyuyorsunuz. İnternet Satışlarnız yetersiz sanırım İzmir'de Nihayi tüketiciye satış personellerinizi gönderiyorsunuz. Böyle yapacağnıza acentalarınızın bayiliklerini iptal edin ve sadece sizden başka kimse satamasın ürünlerinizi. Turizm ide siz yapın hotel rezervasyonlarınıda Tur larıda Planlayın Çok ihtiyacınız var sanırım Çokkkkkkkkkkk.
  • Krizde first classı açan hangi havayoluydu acaba. Teğet geçti diye bayram yaparlarken Türkiyenin yarısı işsiz kaldı. Gerçekleri saklayamazsınız.
  • Küresel finansal krizin etkisiyle B/C'dan vaz geçenler için SunExpress ve AnadoluJet... THY stratejisini çok önceden ve isabetli bir şekilde belirlemiş, hamdolsun. THY'ye bu isabetli kararlar neticesinde, çok kısa sürede çağ atlatanların emeklerine sağlık...

Daha çok havayolunu tercih eden firma yöneticileri, tasarruf tedbirleri çerçevesinde business classtan ekonomi sınıfına geçti.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, krizin uçaklarda business classa ilgiyi azalttığını söyledi.

Küresel krizin havayolunu da etkilediğini belirten Say, son dönemlerde yolcu sayılarında önemli düşüşlerin yaşandığını bildirdi.

Özellikle frist class ve business classtaki düşüşlerin son 4 aydır yoğunluk kazandığını aktaran Say, "Kriz ortamında seyahat giderlerini azaltmak isteyen şirketler, havayoluna daha az para ayırmaya başladı. Dolayısıyla business classta uçan firma yöneticileri ekonomik sınıfa kaydı." dedi.

Business classta uçan yolcular ekonomik sınıfın iki katı fazla para ödüyor. Bu rakam zaman zaman 4 katına kadar çıkıyor.

Türkiye'deki havacılık sektörünün krizden diğer ülkelere göre daha az etkilendiğini dile getiren Say, iç hat yolcu sayısının geçen seneye göre artmasının bunun bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Say, şöyle devam etti: "Avrupa'daki tur operatörleriyle görüşüyoruz. Yunanistan, İspanya ve Mısır'a giden yolcu sayılarında geçen seneye göre büyük düşüş var. Yüksek hizmet kalitesi ve uygun fiyat Türkiye'yi rakipleri karşısında avantajlı hale getiriyor."

SunExpress'in faaliyetleri hakkında da bilgi veren Hacı Say, "Kışın Türkiye'ye gelen turistlerin yarıya yakınını biz taşıyoruz. Yani İzmir'e gelen her iki turistten birini biz taşıyoruz. Yine İstanbul'da yaklaşık kışın pazar payımız yüzde 50'lere yaklaşıyor." diye konuştu.

Say'ın verdiği bilgilere göre, sektörün yolcu sayısında 2009'un ilk 4 ayında düşüş yaşanmasına rağmen SunExpress'in yolcu sayısında herhangi bir azalma olmadı.

Öte yandan, Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortaklığında 1989 yılında kurulan SunExpress, filosundaki uçak sayısını 2010 yılı sonu itibarıyla 20'den 25'e çıkaracak.

Şirket, 2010 yılında teslim edilmek üzere 3 adet Boeing 737-800 satın alacak, 5 adet Boeing 737-800 daha kiralayacak ve 3 Boeing 757-200 uçağı iade edecek. Böylece 2010 yılı sonu itibarıyla kapasitesini 25 uçağa ve 4 bin 725 koltuğa çıkararak, tek tip uçaklardan oluşan, Türkiye'nin en genç ve verimli filolarından birine sahip olacak.

Yöneticilerin tercihi ekonomi Class...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Düşük fiyat yüksek fiyatı bilmem ama yolculara insan gibi davranmak adına Sun expressin Izaire (anadolu şehirlerine sık uçan biri olarak) fark attığını söylemeden geçemeyeceğim. Mis gibi yeni 737-800ler ise yolculukların diğer keyifli yanı oluyor. Izair baskısı demiş arkadaş izairin baskısı derken patates baskısındanmı söz ediyor acaba ? Pegasus yada Izairle uçarken hosteslerden bi dayak yemediğimiz kalıyor , ilk kurulduğu günkü Izair derseniz hertürlü katılırdım ama şu andaki pegasus çakması izairi sun express ile kıyaslamak mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... SunExpress'in hali ortada hele hele izmir base... Uçak sayılarını bile arttıramadılar burada. İzair'in yoğun baskısı enselerinde. TK, Sun ve çakma TK AnadoluJet koltukları doldurmayı başaramazken gerçek ekonomi class uçuşlar yapılır ders veren bir şirket var orada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY business class doldurmak icin ayni parkurda tum yabanci sirketlerden en az 600-800 euro arasi daha dusuk fiyat veriyor. Ozellikle istanbul transit gecislerde. Tabii servis de ona gore:) Otobus mantigi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ekonomik Kırizde Artık acentaların Service Charge' ı nadamı göz diktiz. Artık Hosteslerinizin Uçakta işleri bittide Bilet satmak İçin Şirketleremi yolluyorsunuz. Hiç yakışmadı hem acentalıklar veriyorsunuz hemde acentaların pörtföyünemi göz koyuyorsunuz. İnternet Satışlarnız yetersiz sanırım İzmir'de Nihayi tüketiciye satış personellerinizi gönderiyorsunuz. Böyle yapacağnıza acentalarınızın bayiliklerini iptal edin ve sadece sizden başka kimse satamasın ürünlerinizi. Turizm ide siz yapın hotel rezervasyonlarınıda Tur larıda Planlayın Çok ihtiyacınız var sanırım Çokkkkkkkkkkk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Krizde first classı açan hangi havayoluydu acaba. Teğet geçti diye bayram yaparlarken Türkiyenin yarısı işsiz kaldı. Gerçekleri saklayamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Küresel finansal krizin etkisiyle B/C'dan vaz geçenler için SunExpress ve AnadoluJet... THY stratejisini çok önceden ve isabetli bir şekilde belirlemiş, hamdolsun. THY'ye bu isabetli kararlar neticesinde, çok kısa sürede çağ atlatanların emeklerine sağlık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000