10 Ekim 2011, Pazartesi 09:20:14

"YOLCULAR UCUZ UÇUŞ DİYE KANDIRILIYOR"

Türkiye'nin genç ve başarılı özel havayolu şirketi Atlasjet yeni uygulamasını Bodrum'da tanıttı...
  • Anlattıklarına tamamen katılıyorum geçen hafta atlasjet ile uçtum uçak temizliği,hizmet kalitesi,ikramlar ve en önemlisi koltuk aralığı harikaydı tebrikler atlasjet izmirden daha fazla uçuş ve nokta istiyoruz
  • nedeni tüm havayolları erken bilet satmak için ucuz sınıfta yer açıyor ve kademeli olarak artıyor.bu low cost a en büyük örnek. Bunun haricinde ATLASJET gerçekten iyi hizmet veriyor.fazla bagaj ücretsiz servisler ve farklı uygulamalarla bir çok yeniliğe örnek olmuştur. . Diyeceğim odirki ATLASJET yapar diğer havayolları geriden takip eder. SUdan ücret alınıyor denmeside çok yanlış çünkü devlette sudan ücret alıyor.....
  • AtlasJet masa başında böyle konuşuyor ama hizmetlerden haberi yok herhalde ? Ben olsam KKTC hattını kapatırım. Neden mi ? Gidinde görün ercanı.
  • harcırahlar da yarıya inmiş.yakında(aralık sonu) maaşlarda aksar sa iş aramaya başlarsınız.ozaman görürüz low cost u high cost u.
  • tebrikler atlasjet. su an antalya almanya arasinda yaptigi ucuslardaki yolcu memnuniyeti en üst seviyede oldugu nun ispati yolcular arasinda yapilan ankette mevcuttur. yolunuz acik olsun
  • harcırahlar da yarıya inmiş.yakında(aralık sonu) maaşlarda aksar sa iş aramaya başlarsınız.ozaman görürüz low cost u high cost u.
  • bir kere atlasjet koltukları eksiltmez.uçak tipine göre konfigürasyonu zaman zaman inişli,çıkışlı olabiliyor.ben çalıştığım zaman ki 6 yılda görmedim.gören varsa belki bir! belki iki kere denk gelmiştir!..ekmek yediğin kapıya ihanet etme.ersoylar bu işleri bilmese farklı kulvarlarda isim yapabilirmiydi yapamazdı.ben takdir ediyorum. VE kaptanları ile,bakımı ile,tekniği ile atlasjet diğer gördüğüm şirketlere göre kim ne derse desin 1 numara.havanız daima açık olsun.
  • nedense ben bu 77cm lere hıc denk gelemedım ya ancak acil cıkısa oturursak mı 77cm oluyor acaba bu yaz ayt ye gıderken 4 kere tercıh ettım ekıp ılgılı saolsunlar guler yuzluler ama koltuk aralıkları konusunda HER ucagın aynı standartlara ulasması gerekır ozellıkle o A319 da sopa yutmus gıbı oturmak zorunda kalıyorsunuz onun dısında kaptanlar olsun kabın ekıbı olsun hepsı sevecen yardımcı olmak ısteyen ınsanlar...
  • Sorun yolcuyu aptal gorme mantigi bunun alasi Pegasusta var. Yolcu onlarin gozunde yolunacak kaz. Bu bakimdan Atlas tebrik etmek lazim THY eger orada uygun fiyatli bilet yoksa Atlas tabii ki. SAW ise Sun Expres yolcuya saygi ve ahlakli calisma bunlarda Pegasusta insanin kendini enayi hisstmesiicin her sey var.
  • ATLAS SEVDİĞİMİZ ŞİRKET AMA ŞU DAKİKLİK KONUSUNU AÇIKLARKEN BİR YANLIŞ YAPIYORLAR SANIRIM.ÖNCELİKLE NEREYE NE KADAR UÇUYORLAR ONA BAKMAK LAZIM.KAÇ UÇAKLA OPERASYON YAPIYORLAR.3-5 UÇAKLA SORUN DEĞİL AMA UÇAK SAYILARINI ARTIRSINLAR DA GÖRELİM BAKALIM.AZ UÇAKLA BİRKAÇ DESTİNASYONLA UÇAN BİR ŞİRKETİ DİĞERLERİYLE KARŞILAŞTIRMAMALI BENCE.ATLAS KENDİ ÇAPINDA GÜZEL BİR ŞİRKET...AMA ÖZEL ŞİRKETLERDEN NE PEGASUS NE SUNEXPRES İLE KARŞILAŞTIRILABİLİR.
Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ve Genel Müdür Orhan Coşkun'un ev sahipliğini yaptığı tanıtım gezisinde gazetecileri Voyage Torba otelde ağırlayan şirket, 'Ekonomi Plus' adı verilen uygulamasını da burada sundu.

Tanıtım amaçlı düzenlenen basın toplantısında Atlasjet adına konuşan Yönetim  Kurulu Başkanı Murat Ersoy, 'Biz zaten hiçbir zaman low cost olmadık' dedi.
Konforlu bir uçuş deneyimi için sunduğu tüm hizmetleri ekonomi Plus adıyla tek çatı altında topladıklarını ifade eden genç patron Ersoy; 'Biz yolcusunu en çok seven havayoluyuz' dedi.
 
Ekonomi Class'ın dışında bir uygulamanın da olduğunun altını çizen Atlasjet, 77 cm koltuk aralıkları, 14 içecek seçeneği ile sandviç ve keklerin olduğu ücretsiz ikram, ücretsiz servis ve 20 kilogramlık bagaj hakkının yanı sıra 12 saat öncesine kadar saatinde değişiklik yapılan biletlerden ücret alınmamasını ekonomi class olarak değil Ekonomi Plus olarak adlandırdı.


 
Konu hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Murat Ersoy; 'Buraya kavram karmaşasını noktalamak adına toplandık. Havacılık sektöründe bir kavram karmaşası var. Buna son vermek için buradayız. Havacılık sektörü büyüdükçe karmaşa da arttı. 5 yıl öncesine kadar şirketlerde business ve ekonomi class uygulamaları vardı. Sonra first class uygulaması ona eşlik etti.
 
Daha sonra ortaya bir low cost sistemi çıktı. Önce koltuk aralıkları daraldı, sonra ikramlardan hatta sudan bile ücret alınmaya başlandı. Oksijenin haricinde herşey paralı oldu. Ama bizde bu durum hiçbir zaman böyle olmadı' dedi.
 
ÖZEL ŞİRKETLERİN HEPSİ LOW COST MU?
 
Özel şirketlerin yavaş yavaş ortaya çıkması ve ardından oluşan ucuz bilet furyasının yolcunun kafasını karıştırdığını ifade eden Ersoy; 'Yolcu artık bütün özel havayolu şirketlerini low cost sanmaya başladı. Hatta sektör THY ve low cost olarak görüldü. Ancak biz hiçbir zaman low cost mantığıyla çalışmadık. Maliyetten çok yolcu memnuniyetini düşündük. Yolcu gibi düşünüp o mantıkla hareket ettik. Örneğin koltuk aralıklarını açtık. 77 cm. yaptık. Bunun havacılıktaki karşılığı 33 inch'tir. Çünkü biz yolcusunu gerçekten en çok seven havayolu şirketiyiz. Seferlerimizi ve bazı noktalarda günlük uçuş sayımızı artırdık' şeklinde konuştu.

255 BİN HACI TAŞIDIK
 
Bu yılın Şubat ayından itibaren Hacı taşımaya başladıklarını da belirten Ersoy, 'Bu anlamda THY çok önemli bir sayıya sahipti. Biz de Şubat ayından itibaren 255 bin Hacı taşıdık ve low cost mantığından hep uzak durduk. Dediğimiz gibi, biz hep yolcu gibi düşündük. Mesele havaalanı yapmak değil, oraya ulaşımdır. Biz bu konuyu da hallettik. Ücretsiz servsilerimiz yolcularımızı havaalanına, havaalanından da gideceği yere son derece konforlu şekilde ulaştırıyor. Ayrıca servis hizmeti sağlayan otobüslerimiz sıfır olup konfor da ön planda tutuluyor' dedi.
 
PEKİ EKONOMİ PLUS NEDİR?
 
Yeni başlatılan uygulama hakkında konuşan Ersoy; 'Ekonomi Plus, yolcuya low cost'un üzerinde hizmet vermek ve bundan bedel almamaktır. Aslında amacımız var olan uygulamamızı tanıtmak. Yani koltuk aralıklarının geniş, ikramın ve havaalanlarından yapılan servis hizmetinin ücretsiz olduğu bir uygulamadır. Biz hiçbir zaman low cost olmadık. Hiçbir zaman ikramdan para almadık. Koltuk aralıklarını dar tutmadık. İşte ekonomi Plus budur. Normal seyahat ile Low cost seyahatin arasında olan bir uygulamadır. 


 
EN DAKİK ŞİRKET BİZİZ
 
Atatürk Havalimanı'nda en dakik havayolu şirketinin Atlasjet olduğunu hatırlatan Murat Ersoy, 'DHMİ verilerine göre Atatürk Havalimanı'ndan en dakik kalkış yapan şirket biziz. İşte bir farkımız da bu. Low cost'tan bizi ayıran seçeneklerden bazıları da bilet saatini değiştirme konusunda uyguladığımız yöntemdir. Uçuştan 12 saat öncesine kadar yapılan herhangi bir değişiklikten para almıyoruz. Bizde bagaj hakkı 20 kilodur. Diğer şirketlerde ise bu 15'tir. Diğer şirketler bazen 1 kilo için yolcuyla kavga edecek noktaya geliyor. Bizde böyle birşey mümkün değil.Çünkü yolcusunu en çok seven havayolu şirketiyiz. 1. sınıf hizmet verip 3. sınıf ücret alıyoruz. Bunun adı da ekonomi plus'tır. Şimdiye kadar low cost mantığıyla çalışan şirketler yolcuları ucuz uçuş diye sürekli kandırdı. Ama aslında bakarsanız, online check-in, bagaj sınırı ve yolcunun uçaktan indikten sonra ulaşıma harcayacağı parayı göz önüne aldığınızda ucuz uçuş olmadığını görecekesiniz' dedi.

SORULARI YANITLADI
 
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ersoy, ekonomi plus'ı diğer şirketlerden ayıran özelliğin ne olduğu ve yeni bir uygulama olup olmadığı şeklindeki soruyu; 'Yolcunun kafasında hep bir soru işareti vardı ve konu onlar için çok karmaşıktı. Daha önce de dediğim gibi biz hiçbir zaman low cost olmadık. Bahsettiğim uygulamaları low cost mantığıyla çalışan şirketlerde bulamazsınız. Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bizim derdimiz maliyet değil, yolcu memnuniyeti'  şeklinde yanıtladı.

Yeni Ekonomi Plus uygulamasındaki geniş koltuk aralıklarını sağlamak için toplam 18 koltuktan vazgeçtiklerini ve yolculara sunulan bu ayrıcalıklı hizmetlerin bedelinin yılda yaklaşık 30 milyon doları bulduğunu belirten Ersoy, 2012'de 3 milyon yolcu hedeflediklerini ve doluluk oranında da yüzde 8 ila 9 arasında bir artış beklediklerini açıkladı.

Atlasjet'in iPad uygulamasına geçtiğini de hatırlatan Ersoy, güncel uçuş tarifelerinin iPad ile görüntülenebileceğini ve uçuşlar ile ilgili iniş-kalkış saatlerine ulaşılabileceğini de açıkladı.















©AirportHaber
"YOLCULAR UCUZ UÇUŞ DİYE KANDIRILIYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 13 yıl önce
Anlattıklarına tamamen katılıyorum geçen hafta atlasjet ile uçtum uçak temizliği,hizmet kalitesi,ikramlar ve en önemlisi koltuk aralığı harikaydı tebrikler atlasjet izmirden daha fazla uçuş ve nokta istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nedeni tüm havayolları erken bilet satmak için ucuz sınıfta yer açıyor ve kademeli olarak artıyor.bu low cost a en büyük örnek. Bunun haricinde ATLASJET gerçekten iyi hizmet veriyor.fazla bagaj ücretsiz servisler ve farklı uygulamalarla bir çok yeniliğe örnek olmuştur. . Diyeceğim odirki ATLASJET yapar diğer havayolları geriden takip eder. SUdan ücret alınıyor denmeside çok yanlış çünkü devlette sudan ücret alıyor.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AtlasJet masa başında böyle konuşuyor ama hizmetlerden haberi yok herhalde ? Ben olsam KKTC hattını kapatırım. Neden mi ? Gidinde görün ercanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
harcırahlar da yarıya inmiş.yakında(aralık sonu) maaşlarda aksar sa iş aramaya başlarsınız.ozaman görürüz low cost u high cost u.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tebrikler atlasjet. su an antalya almanya arasinda yaptigi ucuslardaki yolcu memnuniyeti en üst seviyede oldugu nun ispati yolcular arasinda yapilan ankette mevcuttur. yolunuz acik olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
harcırahlar da yarıya inmiş.yakında(aralık sonu) maaşlarda aksar sa iş aramaya başlarsınız.ozaman görürüz low cost u high cost u.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir kere atlasjet koltukları eksiltmez.uçak tipine göre konfigürasyonu zaman zaman inişli,çıkışlı olabiliyor.ben çalıştığım zaman ki 6 yılda görmedim.gören varsa belki bir! belki iki kere denk gelmiştir!..ekmek yediğin kapıya ihanet etme.ersoylar bu işleri bilmese farklı kulvarlarda isim yapabilirmiydi yapamazdı.ben takdir ediyorum. VE kaptanları ile,bakımı ile,tekniği ile atlasjet diğer gördüğüm şirketlere göre kim ne derse desin 1 numara.havanız daima açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nedense ben bu 77cm lere hıc denk gelemedım ya ancak acil cıkısa oturursak mı 77cm oluyor acaba bu yaz ayt ye gıderken 4 kere tercıh ettım ekıp ılgılı saolsunlar guler yuzluler ama koltuk aralıkları konusunda HER ucagın aynı standartlara ulasması gerekır ozellıkle o A319 da sopa yutmus gıbı oturmak zorunda kalıyorsunuz onun dısında kaptanlar olsun kabın ekıbı olsun hepsı sevecen yardımcı olmak ısteyen ınsanlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sorun yolcuyu aptal gorme mantigi bunun alasi Pegasusta var. Yolcu onlarin gozunde yolunacak kaz. Bu bakimdan Atlas tebrik etmek lazim THY eger orada uygun fiyatli bilet yoksa Atlas tabii ki. SAW ise Sun Expres yolcuya saygi ve ahlakli calisma bunlarda Pegasusta insanin kendini enayi hisstmesiicin her sey var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ATLAS SEVDİĞİMİZ ŞİRKET AMA ŞU DAKİKLİK KONUSUNU AÇIKLARKEN BİR YANLIŞ YAPIYORLAR SANIRIM.ÖNCELİKLE NEREYE NE KADAR UÇUYORLAR ONA BAKMAK LAZIM.KAÇ UÇAKLA OPERASYON YAPIYORLAR.3-5 UÇAKLA SORUN DEĞİL AMA UÇAK SAYILARINI ARTIRSINLAR DA GÖRELİM BAKALIM.AZ UÇAKLA BİRKAÇ DESTİNASYONLA UÇAN BİR ŞİRKETİ DİĞERLERİYLE KARŞILAŞTIRMAMALI BENCE.ATLAS KENDİ ÇAPINDA GÜZEL BİR ŞİRKET...AMA ÖZEL ŞİRKETLERDEN NE PEGASUS NE SUNEXPRES İLE KARŞILAŞTIRILABİLİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000