26 Aralık 2010, Pazar 17:10:28

YOLCULAR PERİŞAN OLDU

Türk Hava Yolları'nın Moskova-İstanbul seferi ağır kış koşulları nedeniyle gerçekleştirilemiyor. Bugün karşılıklı olarak iptal edilen seferin yolcularından AirportHaber'e ulaşan bir okuyucumuz yardım çağrısında bulundu.
  • Burada bir tane bilgili adamın konustugunu göremedim onca yorumdur.2 senedir takip ederim ama artık bir yorum yazacagım . TU veya IL veya YAK farketmez , rus uçaklarının batılı uçaklara göre daha konforsuz ama daha dayanıklı olduğu tartışılmaz , fazla yakıt tüketirler fazla ses cıkartırlar eskidirler ama bir sibire ANTONOVdan başka uçak kolay kolay gönderemezsin.Rus uçaklarına laf atan arakdaslar araştırın en azından biraz öyle laf atın.Hava kosulları kotu herkes madur olmus ki baska birsey yapılamaz , eksiğiyle fazlasıyla bu madurluk giderilmeye calısılmıs.Bizde Rusyada ucak ucuruyoruz.Herzaman olacak birsey değil bunlar.Ayrıca Rusların havacılıkta bizden dha ilimli bilimli olduklarını unutmayalım!Biz dunyanın en iyisi malkacoglusu değiliz
  • isin aslini, kurallarini uzaktan konusarak bir seyleri bildigini zanneden insanlara neden yorum yaptirilir ki , bunu anlamak zor, soguk hava kosullari, rus insanlari ile calismayi bilmeyen insanlar , susunda bir halt bildiginizi zannetmesinler..
  • rus hava yollari bile artik boeing yada airbus almaya basladi sen hala ucan tabut rus ucaklarindan bahsediyosun... ayrica bu sogukta kaptanlar icin kac sise votka yikleniyor yazsanda ogrensek yetmezse dutyfree den bi kactanede biz goturelim sonra kaptanlar arasinda kavga cikmasin...
  • REZALETE BAKIN MOSKOVADA BİR THY ŞEFİ ÇIKIP YOLCULARA BİLGİ VERMEMİŞ.YURT DIŞINA TORPİLLİ İŞ BİLMEYEN ELEMANLARI GÖNDERİRSENİZ OLACAGI BUYDU....
  • neredesin moscow lions?? kapakları dizmişler boynuna sesin soluğun çıkmıyor :)))
  • en azından otel vermişler..22 aralık günü sebepsiz yere Kazan/Istanbul uçuşunu iptal ettiler, açıklama bile yapmadan bizi Kazan limanında bıraktılar. Kendi imkanlarımızla IST e varabildik..Sonradan öğrendiğimize göre Hava muhalefeti imiş:)) ne hikmetse Aeroflot , Tatristan Havayolları ve LH aynı saatlerde indi:))) sadece TK üşüyor galiba...
  • Moscow lions maalesef Aeroflottun sabah 10:45 de kalkması gerekn ucağı 20:00 gibi yolcu aldı ama hala svo dan havalamanadı 18:40 yolcularım var ama onlarda ne zaman uçacakalarını bilmiyorlar ve thy yolcularını almış otele gitmiş(thy uçağındada yolcum var) ama aeroflot yolcuları yakında isyan edecekmiş çünki ne zaman kalkacağı belirsizmiş bilgi dahi verilmiyormuş.insanları ne evine gönderiyorlarmış nede otele Aeroflot yolcuları şu anda alanda yatıyor.Bilgine fanatizm iyi bir şey değil.böyle rezil olabilirsin
  • 25 Ocak 2010 tarihinden beri yolcular oradaysa gerçekten perişan olmuşlardır..! Ayrıca moscow lions başlığı atıp yazı yazan cahil rus yalakası'nın yazılarını da bundan sonra yok sayarak atlayacağım siz yayınlamaya devam edecek misiniz bilmiyorum ama Türklüğü ile utanan ve buraya taşıyan bu yakışıksız yazıları kınıyorum.
  • Moscow lions ve SVO acık diyen arkadaş benim yolcularıda kapıp gelin bi zahmet THY de 3 Yolcum Aeroflotta 4 yolcum var.son bilgiye göre THY otele yerleştirmiş.Alan açılırsa yarın büyük uçaklarla yolcuları istanbula getirecek.Aeroflotun sabah kalkması gerek uçağı yolcu almış ama hala kalkmamış.1 saatir uçağın içindeler. Aeroflotun 18:40 kalkması gereken uçağı ne zaman kalkacağı belirsiz yolcular alanda bekliyor ve bilgide verilmiyor otelede alınmıyorlar.Yolcum Aeroflottan hiç bir yetkilide yok ne zaman kalkacağını bilsek alanda bekletilmesek diye isyan ediyor.THY yolcuları otellere yerleştirmiş.
  • o arkadaş thy'ye giremeyip de aeroflot'ta çalışmaya başlamış belli ki. ondan olayları istediği gibi yorumlayıp sonra "uçağa bak bee!" diye kendi yapmış gibi öğünüyor. kraldan çok kralcı =)
Kötü hava koşulları nedeniyle Sheremetyovo inmesi gereken Türk Hava Yolları uçağı Domodedovo'ya iniş yaptı. Sheremetyovo'da uçaklarını bekleyen yolculara iki gündür bilgi verilmediği iddia edilirken, AirportHaber'e bir yardım çığlığı ulaştı. İşte Moskova'da yaşananlar...

"25 Ocak 2010 Cumartesi günü THY’nın TK416 sayılı 18:40 seferi ile Moskova’dan İstanbul’a uçmak üzere saat 16:00 da Moskova’nın Sheremetyovo Havalimanına check-in’e girdik.

İşlemlerin tamamlanmasını takiben pasaport ve güvenlik aramaları sonrası 53 nolu gate’de beklemeye başladık. Uçağın iniş saati olan 17:40 geçmesine karşın körüğe gelen uçak olmadı.

Kalkış saatine 10 dakika kala Rusça ve İngilizce bir anons yapıldı ve sözlerin ucundan uçuşumuzun iptal (cancelled) edildiğini anladık. Ama bir THY yetkilisinin gate’e gelip izahat vermesini boşuna bekledik. İlk anonstan 10 dakika sonra bir anons daha yapıldı ve yolcuların pasaporttan geriye geçmeleri söylendi.

Yine gate’e gelip yolcuya bilgi verip yönlendirecek bir THY personeli olmadı. Yolcular kendi aralarında konuşarak pasaport kontroluna yöneldik. Güvenlik aramasından ters geçiş yapılacağı için güvenlik personeli de ne olduğunu anlamadı ve grubu dışarıya çıkarmadı.

Bir Rus yolcu “burası değil, başka bir yerden çıkılacakmış” dediği için hep beraber diğer güvenlik kapısına geldik. Uzun bekleyiş sonrası güvenlikten çıkıp pasaport kontroluna geldik.

Bu arada THY üniformalı ve ceketinin yakasında THY rozeti olan sarışın, bıyıklı bir erkek belirdi. Türk değilmiş ama ingilizce biliyormuş. Adam “uçuş iptal, pasaporttan çıkıp check-in noktasında bekleyin” dedi. Bizim tek girişli rusya vizemiz var, biz tekrar nasıl çıkabileceğiz? diye sorduğumuzda “THY bunu dikkate alacak” dedi.

Pasaportta yapılan işlemlerden sonra salona geçtik ve check-in bankoları civarinda bavullarımızı teslim alıp beklemeye başladık. Bu arada bazı yolcular uçağımızın Moskova’nın diğer bir havalimanı olan Domodedovo Havalimanına indiğini duymuş ama bunu doğrulayacak bir THY personeli bulamadık. Check-in bankosundaki rus bayanlar isimlerimizi yazıp cep telefon numaralarımızı kaydetti, otele gideceğimizi ve THY’nin bizi cep telefonmuzdan arayıp uçuşla ilgili bilgi vereceğini söyledi. Derken, geldiği belli olmayan bir sinyal bilgi ile aniden check-in bankolarından büyük salona doğru koşturmaya başladık, grup tamamen dağıldı.

Salonda THY satış bankosuna geldik, önünde 30-40 kişilik bir yolcu grubu uçamadıkları için IST aktarlamalı Sao Paulo uçuşunu kaçıracaklarmış ve biletlerinde bazı işlemler yaptırıyorlardı. Satış bankosunda tek olan THY personeli Rus bayan memurdan bilgi alamadık ve oradan geriye doğru koşturarak tekrar check-in bankolarına yöneldik. Orada bıyıklı THY’nin Rus erkek memurunu tekrar gördük, cep telefonu ile sinirli bir şekilde bağıra çağıra konuşuyordu, yanına yaklaşıp birşey sorma şansımız olmadı.

Sonra sivil bir rus bayan bizi peşine takıp geliş katına indirdi ve kapının hemen içinde beklememizi söyledi. Bizim gruptan olup ortalıktan kaybolan grupta orada bekliyormuş meğer.

Gene rus yolcuların birinden otobüsle havalimanı yakınındaki bir otele gideceğimizi öğrendik. Sonunda bir belediye otobüsü geldi ve bavullarımızla bu otobüse doluştuk. 5-10 dakikalık kısa bir yolculuktan sonra Park Inn oteline 21:30 civarında geldik. Odalarımıza yerleştik ve saat 22:00 verilecek akşam yemeği için tekrar lobiye indik.

Saat 22:10 da restoran kapısı açıldı. Fix menü hazırlanmış, küçük porsiyonlarda lahana salatası ve pilav üstü et yemeği verdiler. Ayrıca çay içme imkanı vardı ama su istediğimizde “su yok, dışarda bar var gidip oradan satın alın” dediler. Karın doyurmayacak kadar az olan yemeğimizi yedikten sonra lobide bilgisayarlarımızın başına oturup internetten bilgi bulmaya çalıştık. Bizi İstanbul’a götürecek olan TK416 uçağı yolcularını indirdikten sonra saat 21:33’de Domodedovo havalimanından boş olarak İstanbul’a uçmuş. Halbuki iyi bir organize yapılıp yolcular Sheremetyevo’dan Domodedovo havalimanına otobüslerle transfer edilebilirdi.

Bu satırları yazıdığım tarih 26 Aralık 2010 Pazar, saat 16:15 ve hala bir THY yetkilisi otele gelmediği gibi otele de bir de bilgi gelmedi, beklemeye devam ediyoruz.

İnternetten öğrendiğimize göre bugün yapılacak tüm Moskova seferleri iptal edilmiş, yani bugün de İstanbul’a dönme imkanı olmayacak. Otele bilgi vereceğiz dediler ama oteldeki görevliler de bize gelen bir bilgi yok diyorlar. THY havalimanı telefonlarına cevap vermiyorlar. IST Ground Operation’ın 465 90 37 numaralı telefonunu arayarak beilgisiz ve terk edilmiş olan halimizi anlattım, ilgileneceklerini, Moskova’yı arayıp bizimle ilgilenmelerini isteyeceklerini söylediler.

Moskova’da Türkçe bilen bir THY memurunun olmamasını doğrusu garipsedim."

TGS İstanbul yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre Moskova Sheremetyovo Havalimanı'nda yolcuların +0074952564608 numaralı telefondan  İstasyon Şefi Günay Hayıt'a ulaşabilecekleri belirtilirken, yarın sabah hava koşullarının düzelmesiyle seferlere tekrar başlanacağı ifade edildi.

(NOT: Yazıda yolcunun adı kendi isteği nedeniyle gizli tutulmaktadır.)
YOLCULAR PERİŞAN OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 13 yıl önce
Burada bir tane bilgili adamın konustugunu göremedim onca yorumdur.2 senedir takip ederim ama artık bir yorum yazacagım . TU veya IL veya YAK farketmez , rus uçaklarının batılı uçaklara göre daha konforsuz ama daha dayanıklı olduğu tartışılmaz , fazla yakıt tüketirler fazla ses cıkartırlar eskidirler ama bir sibire ANTONOVdan başka uçak kolay kolay gönderemezsin.Rus uçaklarına laf atan arakdaslar araştırın en azından biraz öyle laf atın.Hava kosulları kotu herkes madur olmus ki baska birsey yapılamaz , eksiğiyle fazlasıyla bu madurluk giderilmeye calısılmıs.Bizde Rusyada ucak ucuruyoruz.Herzaman olacak birsey değil bunlar.Ayrıca Rusların havacılıkta bizden dha ilimli bilimli olduklarını unutmayalım!Biz dunyanın en iyisi malkacoglusu değiliz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
isin aslini, kurallarini uzaktan konusarak bir seyleri bildigini zanneden insanlara neden yorum yaptirilir ki , bunu anlamak zor, soguk hava kosullari, rus insanlari ile calismayi bilmeyen insanlar , susunda bir halt bildiginizi zannetmesinler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
rus hava yollari bile artik boeing yada airbus almaya basladi sen hala ucan tabut rus ucaklarindan bahsediyosun... ayrica bu sogukta kaptanlar icin kac sise votka yikleniyor yazsanda ogrensek yetmezse dutyfree den bi kactanede biz goturelim sonra kaptanlar arasinda kavga cikmasin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
REZALETE BAKIN MOSKOVADA BİR THY ŞEFİ ÇIKIP YOLCULARA BİLGİ VERMEMİŞ.YURT DIŞINA TORPİLLİ İŞ BİLMEYEN ELEMANLARI GÖNDERİRSENİZ OLACAGI BUYDU....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
neredesin moscow lions?? kapakları dizmişler boynuna sesin soluğun çıkmıyor :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
en azından otel vermişler..22 aralık günü sebepsiz yere Kazan/Istanbul uçuşunu iptal ettiler, açıklama bile yapmadan bizi Kazan limanında bıraktılar. Kendi imkanlarımızla IST e varabildik..Sonradan öğrendiğimize göre Hava muhalefeti imiş:)) ne hikmetse Aeroflot , Tatristan Havayolları ve LH aynı saatlerde indi:))) sadece TK üşüyor galiba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Moscow lions maalesef Aeroflottun sabah 10:45 de kalkması gerekn ucağı 20:00 gibi yolcu aldı ama hala svo dan havalamanadı 18:40 yolcularım var ama onlarda ne zaman uçacakalarını bilmiyorlar ve thy yolcularını almış otele gitmiş(thy uçağındada yolcum var) ama aeroflot yolcuları yakında isyan edecekmiş çünki ne zaman kalkacağı belirsizmiş bilgi dahi verilmiyormuş.insanları ne evine gönderiyorlarmış nede otele Aeroflot yolcuları şu anda alanda yatıyor.Bilgine fanatizm iyi bir şey değil.böyle rezil olabilirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
25 Ocak 2010 tarihinden beri yolcular oradaysa gerçekten perişan olmuşlardır..! Ayrıca moscow lions başlığı atıp yazı yazan cahil rus yalakası'nın yazılarını da bundan sonra yok sayarak atlayacağım siz yayınlamaya devam edecek misiniz bilmiyorum ama Türklüğü ile utanan ve buraya taşıyan bu yakışıksız yazıları kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Moscow lions ve SVO acık diyen arkadaş benim yolcularıda kapıp gelin bi zahmet THY de 3 Yolcum Aeroflotta 4 yolcum var.son bilgiye göre THY otele yerleştirmiş.Alan açılırsa yarın büyük uçaklarla yolcuları istanbula getirecek.Aeroflotun sabah kalkması gerek uçağı yolcu almış ama hala kalkmamış.1 saatir uçağın içindeler. Aeroflotun 18:40 kalkması gereken uçağı ne zaman kalkacağı belirsiz yolcular alanda bekliyor ve bilgide verilmiyor otelede alınmıyorlar.Yolcum Aeroflottan hiç bir yetkilide yok ne zaman kalkacağını bilsek alanda bekletilmesek diye isyan ediyor.THY yolcuları otellere yerleştirmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o arkadaş thy'ye giremeyip de aeroflot'ta çalışmaya başlamış belli ki. ondan olayları istediği gibi yorumlayıp sonra "uçağa bak bee!" diye kendi yapmış gibi öğünüyor. kraldan çok kralcı =)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000