29 Ocak 2011, Cumartesi 08:16:28

YOLCULAR MISIR'DAN GERİ DÖNÜYOR

Mısır'da yaşanan halk ayaklanmasının ardından bu ülkede bulunan Türk vatandaşları ve çok sayıda yabancı uyruklu turist Türkiye'ye geldi.
  • 2 gün önce bi grup alman truisti taşıdık , görevliler herşey yolundaymış gibi hissettiriyodu ama bilmiyorum tabi. ayrıca orda bi karışıklık olduğu zaten belliydi bizim halkımız "tatilimi mısırda geçirdim" demek için savaş meydanına bile gidecek kapasitede..

Mısır'da yaşanan olayların ardından bu sabah Kahire'den 93 yolcu Türkiye'ye geldi. THY'nin Kahire-İstanbul seferini yapan TK-693 sayılı tarifeli uçağıyla sabah saat 06:15'de Atatürk Havalimanı'na geldiler. Uçakta bulunan 93 yolcunun çoğunluğunu tatil için Mısır'a giden Türk vatandaşlar oluşturdu. Ayrıca Kahire'de bulunan çeşitli üniversitelerde okuyan uzak doğulu çok sayıda öğrenci de yaşananlar nedeniyle Mısır'dan ayrılmak zorunda olduklarını dile getirdiler.

İş sebebiyle Mısır'da bulunan Serhan Doğan adlı Türk vatandaşı gazetecilere yaptığı açıklamada göstericilerin kaldıkları otele saldırdıklarını dile getirdi. Doğan yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"İş için bir hafta önce Mısır'a gittim. Bizim kaldığımız Ötelin arka tarafında fakir bir mahalle var.Oradan geldiler ve otele saldırdılar. Canımızı zor kurtartık. Biz Otelin arka tarafından kaçarak havalimanına ulaştık. Sokaklarda sıkıyönetim var diyorlar ancak askerin halka bir müdahalesi yok"

Yolculardan Ediz Yücetin ise "Havalimanı çok kalabalık. Orada bulunan Türkler erken dönmeye çalışıyor. Şu anda orada uçak bekliyorlar. Bir kısmı bizim uçakla geldi. Bir sonraki uçağı bekliyorlar. Biz gelirken havalimanında 25-30 kişi uçak bekliyordu. Uçağımızda yer vardı ancak operasyonel nedenlerden dolayı onları uçağa alamadık" dedi.

Tatil için Mısıra giden Turan Üstün de "Biz Pazar günü gittik. Olayların olduğunu bilseydik gitmezdik. Biz Kahire Havalimanına başka bir şehirden geldik.Kahire giriş çıkışları iptal ettikleri için şehre giremedik. Otelleri yağmalamışlar. Havalimanı çok kalabalık ve insanlar üst üste Mısırlılarda kaçmaya çalışıyor. Allah devletimizden razı olsun uçak geldi ve biz geri döndük" şeklinde konuştu.

Mısır'da öğrenci olarak bulunan bir grup Malezyalı da kış tatilini geçirmek için İstanbul'a geldi.

Usaid Bin Fakhoriddin "Bir buçuk yıldır orada öğrenciyim. İnternet ve telefon bağlantısı kesildiği için olaylar hakkında çok fazla bilgi edinemedik. Protesto gösterilerini gördük. Bir hafta kıs tatilini geçirmek için Türkiye'ye geldik, ancak oraya tekrar dönmek zorundayız" dedi.

Tatil için Amcası ve onun ailesi ile birlikte İstanbul'a gelen Nurhata Aid'te daha önce böyle bir durumla karsılaşmadıklarını belirterek " Gösteriler nedeniyle çok korkut ve evden dışarı çıkmamaya özen gösterdik. Bir hafta tatil için Türkiye'Ye geldik ancak tekrar dönmek zorundayız" dedi.

Yine işleri sebebiyle Mısır'da bulunan Levent Aktaş adlı bir işadamı gazetecilere yaptığı açıklamada havalimanında endişeli bir bekleyişin olduğunu ve sadece THY'ye ait uçağın kalktığını söyledi. Aktaş Mısır'da meydana gelen ayaklanma ile ilgili olarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mısır'ın her ilçesinde işimiz var. Olayların olduğu dönemde ben Port Sait şehrindeydim. Ve benim orada olduğum dönemde olayların başladığında ilçe emniyet müdürlüğünün önündeydik. Askerler sivil giyinip halkın arasına karıştılar. Sonradan milleti coplayarak dağıttılar. Kahire Havalimanı'na bir araç kiralayarak geldik. Havaalanında bir otelde kaldık. Normalde biz önümüzdeki pazartesi gelecektik ancak ilk uçakla döndük. Havalimanında acayip endişeli bir bekleyiş var. Sadece Türkler değil dünyanın her yerinden insanlar var. Herkes uçağını bekliyor. Ancak bizim uçağımızdan başka bir uçak da kalkmadı."

YOLCULAR MISIR'DAN GERİ DÖNÜYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
2 gün önce bi grup alman truisti taşıdık , görevliler herşey yolundaymış gibi hissettiriyodu ama bilmiyorum tabi. ayrıca orda bi karışıklık olduğu zaten belliydi bizim halkımız "tatilimi mısırda geçirdim" demek için savaş meydanına bile gidecek kapasitede..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000