12 Aralık 2008, Cuma 16:00:53

"Yolcular çığlık çığlığaydı!"

Ankara-Batman seferini yaparken kokpit camının kırılması sonucu Esenboğa Havalimanı'na zorunlu iniş yapan Anadolujet'e ait TK 952 sefer sayılı TC-JEV kuyruk tescilli Efes adlı yolcu uçağında bulunan Şehmus Özmen, dehşet anlarını anlattı.
  • pireyi deve yapin siz ondan sonra millet paniklesin.. gozunu sevdigiminin amerikalilari.. adamlara anlatirsin sorunu, meydana donuyoruz dersin, giklari cikmaz. Cazgir millet olduk ciktik..
  • Acemi pilot lafına takıldım kaldım!!!Herkes mahaşallah herşeyin en iyisini biliyor!!!pes yani!! AliEkber Ulusoy yılların en deneyimli kaptanıdır!!! Biraz saygı lütfen!!!
  • Tekpilot ağzına sağlık .Pilotların uyması gereken kurallar ve şirket prosüdürleri vardır de olay kapansın bu kadar basit bir cevabı allandırıp budaklandırmanın ne anlamı var.Hepimizin yaptığı işi kurallar belirler.Kuralları bir olduğuna göre neyin yorumunu yapıyoruz hala.Aç kitabı bak kitap ne derse o.
  • Arkadaşlar,yazılan üsluplarda kaba veya birbirimizi rencide edici yazılar yazmamız,hen kendi içerimizdeki hiyerarşiye hemde bu tip yazıları okuyan okurlar için örnek olmuyor.THY uçuş işletme başkanlığının yayınladığı prosedüre istinaden uçak en yakın yedek meydane divert etmiştir..Cam katmanlarının kalınlığı,iç ve dış katmanlara göre değişir..çatlak boyu ve derinliği ilgili AMM'lerde zaten yazıyor..Bu kararı o anda kaptanın verebilmesi güç olduğundan doğru bir karar vermiştir...
  • Ulan larla akılsızlarla bir yere varamazsınız açın havacılık tarihine bir bakın bakalım çatlayan kokpit camından kaç uçak düşmüş.Bir kaptanın ne yapmasını gerektiğini eminimki bütün kaptanlar biliyordur ama önlerinde bir check-list vardır bütün kaptanlar da her uçuştan önce,kalkışta ve inişte bunu uygularlar.Bilmediklerinden değil,herhangi birşeyi atlamamaları için.Kokpitte ki o kitaplar da emercensi durumda ,bir cam çatladığında kaptanın ne yapması gerektiğini anlatır.BU da alçak irtifada uçması gerektiğidir.Tabii yakıtı müsaade ederse.Öyle boş keseden atıp eminim doğru yaptı devam edilseydi hasarın büyümeyeceği ne malumdu gibi ihtimallere yer vermeyecek kesin kuralları yazar o kitaplar.Zumur a gelince ben o pilotların neyi yapması gerektiğini söylüyorum.Araştırılırsa bu ortaya çıkacaktır.ÇOKta aklın varsa kendine sakla herkesin kendine görae bir aklı ve uyacakları talimatlar ve kitaplar var.
  • nasıl insanlar okuyor bu siteyi de burada yorum yapıyor giderek idrakta güçlük çekmeye başlıyorum.adamlar sitede bunu haber yapmış doğru ya da yanlış tartışılır ama senin ne olduğunu sadece buradan öğrendiğin bir olay için o pilotlar için böyle konuşman ne kadar ahlaklı a be akılsız ilgili ?!?!?! tanrı sizleri havacılıktan uzak tutsun !
  • yaaa ne çok biliyomuşsunuz siz yaa geçin siz uçun o zaman. ulan o anda camın akıbetini veya camdaki hasarın toleransa girip girmediğini bilmeden ne cok yorum yapıyorsunuz. Adamı boşuna kaptan yapmamışlar eminim doğru olanı yaptı. Devam edilseydi camdaki hasarın buyuymeyeceği ne malum basınçlandırmadan dolayı. Havacılıkta af yok bu yuzden riskte olmamalı
  • Havacı arkadaşıma tamamen katılıyorum.Uçağın kokpitinde böyle emercensi durumlarda kaptanların ne yapmaları gerektiğini öğrenmeleri için yapımcı firma tarafından yayınlanmış kitaplar vardır.BU kitaplardan faydalanılsaydı belki uçak gideceği meydana kadar uçardı.bu küçük fare de file dönmezdi.
  • nasıl anons yapılır merak ediyorum.acemi pilot demiş bir havacı.nasıl acemilik bu anlamadım?ucagı basarıyla alana indirmiş mi,indirmiş.burnu kanayan bir yolcu var mı,yok.?ee, nesi acemilik bunun? havada bulut var dese, yolcular panikledi böyle anons yapılır mı diyecekler.yazıklar olsun...
  • KOKPİT CAMLARI ÖYLE ÇABUCAK KIRILABİLECEK CAMLAR DEĞİLDİR.BİR CEM İÇ VE DIŞ CAM BLÜMLERİNDEN MEYDANA GELİR.ALÇAK İRTİFADA EMNİYETLİ BİR UÇUŞ BİLE YAPILABİLİRDİ.ZAMANINDA BİZİM DE BAŞIMIZDAN BÖYLE BİR OLAY GEÇMİŞ DÜSELDORF TAN KALKIŞTAN SONRA KAPTAN TARAFI DIŞ CAM ÇATLAMIŞ VE ALÇAK İRTİFADA İSTANBULA GELMİŞTİK.

Şehmus Özmen, Ankara'dan havalandıktan yaklaşık 30 dakika sonra uçağın hafif bir şekilde savrulduğunu hissettiklerini, uçağın aniden 'U' dönüşü yaptığını belirtti. Özmen'in verdiği bilgilere göre, uçak dönüş yaptıktan sonra Kaptan Pilot Ali Ekber Ulusoy yolculara anons yaparak uçağın kokpit camının çatladığını söyledi. Kaptan Pilot Ulusoy yolculara yaptığı anonsta Ankara'ya dönerek acil iniş yapmaları gerektiğini ve aynı uçuş için tahsis edilecek başka bir uçakla tekrar Batman'a hareket edeceklerini bildirdi.

Pilot Ulusoy'un anonsundan sonra yolcular arasında panik yaşandığını söyleyen yolcu Özmen, uçakta bulunan kadınlardan birkaçının ağlamaya ve çığlık atmaya başladığını kaydetti. Özmen, ''Uçakta yaşanan gürültüden ben de korkmaya başladım. Hostesler anons yaptı. Hosteslerin her şey yolunda lütfen panik yapmayın demeleri üzerine uçakta bulunanlar sakinleşti ve uçak hiçbir şey yokmuş gibi seyrine devam etti. Ardından Esenboğa Havalimanı'na normal bir iniş yaptık" dedi.

Yolcular daha sonra THY'ye ait Boeing 737-800 tipi 'Tunceli' isimli uçakla Batman'a ulaştırıldı.

"Yolcular çığlık çığlığaydı!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

si atil ~ 15 yıl önce
pireyi deve yapin siz ondan sonra millet paniklesin.. gozunu sevdigiminin amerikalilari.. adamlara anlatirsin sorunu, meydana donuyoruz dersin, giklari cikmaz. Cazgir millet olduk ciktik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slideaarmed ~ 15 yıl önce
Acemi pilot lafına takıldım kaldım!!!Herkes mahaşallah herşeyin en iyisini biliyor!!!pes yani!! AliEkber Ulusoy yılların en deneyimli kaptanıdır!!! Biraz saygı lütfen!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muzur ~ 15 yıl önce
Tekpilot ağzına sağlık .Pilotların uyması gereken kurallar ve şirket prosüdürleri vardır de olay kapansın bu kadar basit bir cevabı allandırıp budaklandırmanın ne anlamı var.Hepimizin yaptığı işi kurallar belirler.Kuralları bir olduğuna göre neyin yorumunu yapıyoruz hala.Aç kitabı bak kitap ne derse o.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tekpilot ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar,yazılan üsluplarda kaba veya birbirimizi rencide edici yazılar yazmamız,hen kendi içerimizdeki hiyerarşiye hemde bu tip yazıları okuyan okurlar için örnek olmuyor.THY uçuş işletme başkanlığının yayınladığı prosedüre istinaden uçak en yakın yedek meydane divert etmiştir..Cam katmanlarının kalınlığı,iç ve dış katmanlara göre değişir..çatlak boyu ve derinliği ilgili AMM'lerde zaten yazıyor..Bu kararı o anda kaptanın verebilmesi güç olduğundan doğru bir karar vermiştir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Ulan larla akılsızlarla bir yere varamazsınız açın havacılık tarihine bir bakın bakalım çatlayan kokpit camından kaç uçak düşmüş.Bir kaptanın ne yapmasını gerektiğini eminimki bütün kaptanlar biliyordur ama önlerinde bir check-list vardır bütün kaptanlar da her uçuştan önce,kalkışta ve inişte bunu uygularlar.Bilmediklerinden değil,herhangi birşeyi atlamamaları için.Kokpitte ki o kitaplar da emercensi durumda ,bir cam çatladığında kaptanın ne yapması gerektiğini anlatır.BU da alçak irtifada uçması gerektiğidir.Tabii yakıtı müsaade ederse.Öyle boş keseden atıp eminim doğru yaptı devam edilseydi hasarın büyümeyeceği ne malumdu gibi ihtimallere yer vermeyecek kesin kuralları yazar o kitaplar.Zumur a gelince ben o pilotların neyi yapması gerektiğini söylüyorum.Araştırılırsa bu ortaya çıkacaktır.ÇOKta aklın varsa kendine sakla herkesin kendine görae bir aklı ve uyacakları talimatlar ve kitaplar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zumur ~ 15 yıl önce
nasıl insanlar okuyor bu siteyi de burada yorum yapıyor giderek idrakta güçlük çekmeye başlıyorum.adamlar sitede bunu haber yapmış doğru ya da yanlış tartışılır ama senin ne olduğunu sadece buradan öğrendiğin bir olay için o pilotlar için böyle konuşman ne kadar ahlaklı a be akılsız ilgili ?!?!?! tanrı sizleri havacılıktan uzak tutsun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 15 yıl önce
yaaa ne çok biliyomuşsunuz siz yaa geçin siz uçun o zaman. ulan o anda camın akıbetini veya camdaki hasarın toleransa girip girmediğini bilmeden ne cok yorum yapıyorsunuz. Adamı boşuna kaptan yapmamışlar eminim doğru olanı yaptı. Devam edilseydi camdaki hasarın buyuymeyeceği ne malum basınçlandırmadan dolayı. Havacılıkta af yok bu yuzden riskte olmamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Havacı arkadaşıma tamamen katılıyorum.Uçağın kokpitinde böyle emercensi durumlarda kaptanların ne yapmaları gerektiğini öğrenmeleri için yapımcı firma tarafından yayınlanmış kitaplar vardır.BU kitaplardan faydalanılsaydı belki uçak gideceği meydana kadar uçardı.bu küçük fare de file dönmezdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
manolya ~ 15 yıl önce
nasıl anons yapılır merak ediyorum.acemi pilot demiş bir havacı.nasıl acemilik bu anlamadım?ucagı basarıyla alana indirmiş mi,indirmiş.burnu kanayan bir yolcu var mı,yok.?ee, nesi acemilik bunun? havada bulut var dese, yolcular panikledi böyle anons yapılır mı diyecekler.yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UÇAK ~ 15 yıl önce
KOKPİT CAMLARI ÖYLE ÇABUCAK KIRILABİLECEK CAMLAR DEĞİLDİR.BİR CEM İÇ VE DIŞ CAM BLÜMLERİNDEN MEYDANA GELİR.ALÇAK İRTİFADA EMNİYETLİ BİR UÇUŞ BİLE YAPILABİLİRDİ.ZAMANINDA BİZİM DE BAŞIMIZDAN BÖYLE BİR OLAY GEÇMİŞ DÜSELDORF TAN KALKIŞTAN SONRA KAPTAN TARAFI DIŞ CAM ÇATLAMIŞ VE ALÇAK İRTİFADA İSTANBULA GELMİŞTİK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000