08 Kasım 2014, Cumartesi 16:37:06

YOLCU UÇAĞININ İNİŞ SIRASINDA SAĞ DİKMESİ KIRILDI!

Ariana Afghan Airlines'a ait yolcu uçağı Kabil Havalimanı'na sert iniş yaptı. Uçağın iniş takımları kırıldı. Yolcular slaytlarla tahliye edildi.
  • Iniş takımı kırılmamış,gear collapse on landing hadisesi gibi gözüküyor.İnişte shimmy damper vazifesini iyi yapmaz ise çok yumuşak bir inişte bile dikme rezonansa girip kapanabilir,incelIemeden sert iniş diye kokpit ekibini suçlamak doğru olmaz.
  • Zor cunku orada bir suru ucak izi var o pistte zor anlasilir.
  • Cok gecmis olsun
  • Sayın Gear collapse, Shimmy damper iniş takımına gelen yanal yükleri hidrolik olarak karşılayan bir komponenttir. Görevini yapmadığı zaman iniş takımı rezonansa girmez, adı üzerinde shimming oluşur. Yani ana iniş takımına gelen yanal yükleri karşılanmadığından uçak pistte kaba tabirle yalpalar. Shimming durumu lastik izlerine bakılarak tespit edilebilir. Bu olayın meydana gelmesinin sebeblerinden biri olabilir. Ancak shimming olayı nedeniyle iniş takımı bu şekilde katlanmayabilir. Ana İniş takımının katlanması için kanat-iniş takımı bağlantı noktasındaki fuse pinin kırılması ve iniş takımının boşa çıkması gerekir.
  • Haklisin iphone uygulamasi
  • slayt!! yok powerpoint
  • Bu "kral" da yeni çıktı.Biri yazdıklarını çevirmeli!:D
  • airporthaber afganistan dan haber yapmış sizde editörü suçluyorsunuz sanki o kırdı dikmeyi insaf ntsbciler
  • İniş takımı kırılmamış,gear collapse on landing hadisesi gibi gözüküyor.İnişte shimmy damper vazifesini iyi yapmaz ise çok yumuşak bir inişte bile dikme rezonansa girip kapanabilir,incelemeden sert iniş diye kokpit ekibini suçlamak doğru olmaz.
  • Uçağın kapısı armed açıldığına göre Slide bayrağı neden çapraz takılı değil ? Acaba kabin ekipleri ne alemdelerdi...

Ariana Afghan Airlines'ın Herat-Kabil seferini yapan B737-400 tipi yolcu uçağı, dün öğleden sonra Kabil Havalimanı'na sert iniş gerçekleştirdi. Olay sırasında YA-PIE kuyruk tescilli uçağın iniş takımları ağır hasar aldı. Sağ dikmesi kırılan uçak pistte sürüklendikten sonra güçlükle durabildi. Edilinilen bilgiye göre, yolcuların büyük korku yaşadığı ancak herhangi bir yaralanma olmadığı öğrenildi.

Yaşanan olayın ardından yolcular uçağın slaytları (slide) sayesinde tahliye edildi. Uçağın pistte kaldığı süre boyunca Kabil Havalimanı uçuş trafiğine kapatıldı. Uçağın pistten çekilmesinden sonra Kabil Havalimanı'ndaki uçuş trafiği normale döndü.

Olayla ilgili Afganistan Sivil Havacılık Dairesi tarafından inceleme başlatılırken hasarlı uçak bakıma alındı.

Öte yandan sert iniş sonrası sağ dikmesi kırılan uçağın 2010 yılında Türk Hava Yolları'ndan alındığı Side isimli TC-JEY tescilli uçak olduğu öğrenildi.



©AirportHaber.com

YOLCU UÇAĞININ İNİŞ SIRASINDA SAĞ DİKMESİ KIRILDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

kral ~ 9 yıl önce
Iniş takımı kırılmamış,gear collapse on landing hadisesi gibi gözüküyor.İnişte shimmy damper vazifesini iyi yapmaz ise çok yumuşak bir inişte bile dikme rezonansa girip kapanabilir,incelIemeden sert iniş diye kokpit ekibini suçlamak doğru olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral ~ 9 yıl önce
Zor cunku orada bir suru ucak izi var o pistte zor anlasilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Cok gecmis olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turquaz ~ 9 yıl önce
Sayın Gear collapse, Shimmy damper iniş takımına gelen yanal yükleri hidrolik olarak karşılayan bir komponenttir. Görevini yapmadığı zaman iniş takımı rezonansa girmez, adı üzerinde shimming oluşur. Yani ana iniş takımına gelen yanal yükleri karşılanmadığından uçak pistte kaba tabirle yalpalar. Shimming durumu lastik izlerine bakılarak tespit edilebilir. Bu olayın meydana gelmesinin sebeblerinden biri olabilir. Ancak shimming olayı nedeniyle iniş takımı bu şekilde katlanmayabilir. Ana İniş takımının katlanması için kanat-iniş takımı bağlantı noktasındaki fuse pinin kırılması ve iniş takımının boşa çıkması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral ~ 9 yıl önce
Haklisin iphone uygulamasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slide ~ 9 yıl önce
slayt!! yok powerpoint

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu "kral" da yeni çıktı.Biri yazdıklarını çevirmeli!:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
airporthaber afganistan dan haber yapmış sizde editörü suçluyorsunuz sanki o kırdı dikmeyi insaf ntsbciler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gear collapse ~ 9 yıl önce
İniş takımı kırılmamış,gear collapse on landing hadisesi gibi gözüküyor.İnişte shimmy damper vazifesini iyi yapmaz ise çok yumuşak bir inişte bile dikme rezonansa girip kapanabilir,incelemeden sert iniş diye kokpit ekibini suçlamak doğru olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçağın kapısı armed açıldığına göre Slide bayrağı neden çapraz takılı değil ? Acaba kabin ekipleri ne alemdelerdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kab ~ 9 yıl önce
ben açtım hemen

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000