10 Eylül 2009, Perşembe 08:01:49

Yoğun yağış AHL trafiğini vurmadı

Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, yağışın uçuşları etkilemediğini açıkladı...
  • SU BASACAK BİR ALANI BULUNMAYAN BİR MEYDANDA YAĞIŞ BİZİ ETKİLEMEDİDİYEN SAYIN MÜDÜRÜMÜZÜ TEBRİK EDER, BAŞARILARININ DAİM OLMASINI TEMENNİ EDERİZ !

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, İstanbul'daki yoğun yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda alınan önlemlerin artırıldığını, uçuşlarda herhangi bir aksaklık yaşanmadığını ve her üç pistin de açık olduğunu bildirdi.  
 
Özuğur, yaptığı açıklamada, İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda dün akşamdan itibaren kanal temizliğinin itfaiye ekipleriyle birlikte sürdürüldüğünü, apronda ve pistlerde biriken suların sürekli temizlendiğini kaydetti.

Çalışmaların bugün de aralıksız devam ettiğini ifade eden Özuğur, uçak trafiğinde bir aksaklık yaşanmadığını, her üç pistin de açık olduğunu, iniş ve kalkışların zamanında yapıldığını belirtti.

Celal Özuğur, yolcu trafiğinde bir yoğunluk bulunmadığını, havalimanına gelen yollardaki yoğunluk ve trafik nedeniyle alana geç ulaşan ve uçaklarını kaçıran yolcuların biletlerinin bir sonraki uçağa aktarıldığını, havayolu şirketlerinin bu konuda yolculara yardımcı olduğunu söyledi.

Özuğur, Atatürk Havalimanı'ndan kaynaklanan bir sorun olmamasına rağmen, uçakların gideceği meydanlardaki olumsuz koşullardan kaynaklanan bazı aksaklıklar olduğunu da vurgulayarak, İstanbul'dan Eskişehir'e giden THY uçağının Eskişehir'deki olumsuz koşullar nedeniyle İstanbul'a geri döndüğünü, Denizli uçağının da Denizli Havaalanı'ndaki hava şartları nedeniyle gecikmeli olarak kalktığını söyledi.

Öte yandan, Atatürk Havalimanı'na gelen bazı bağlantı yollarında yağış ve yoğun araç trafiği nedeniyle, yolcular alana gelmekte sıkıntılar yaşarken, yolculardan metro ve sahil yolunu tercih etmeleri istendi.


Zaman

Yoğun yağış AHL trafiğini vurmadı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
SU BASACAK BİR ALANI BULUNMAYAN BİR MEYDANDA YAĞIŞ BİZİ ETKİLEMEDİDİYEN SAYIN MÜDÜRÜMÜZÜ TEBRİK EDER, BAŞARILARININ DAİM OLMASINI TEMENNİ EDERİZ !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000