08 Kasım 2013, Cuma 23:09:24

YİNE LUFTHANSA YİNE ACİL İNİŞ VE YİNE KOKPİTTEN YANIK KOKUSU

Lufthansa Havayolları'nda gün geçmiyor ki bir olay yaşanmasın. Şirkete ait bir Airbus A321 tipi uçak Berlin Frankfurt seferini yaptığı sırada yangın tehlikesi atlattı. 196 yolcunun yürekleri ağza geldi. Havalimanı uçuşlara kapatıldı. Tüm uçuşlar ertelendi.
  • Küçük uçakmış, çok da önemli bir hadise değil!
  • 320 lerde jettison yok yani havada yakıt boşaltamazsınız, bir yerlerde hold yapıp yakmanız lazım o yakıtı tabiki zamanınız varsa!!
  • Kaza kayitlarinida sen soyleseydin, kayitlar yazilanlari teyit edecektir
  • Olayımız bu.. toplum olarak her konuda uzmanız, herkesin isini herkesden daha iyi biliriz.. Havacılıkta mukemmellik mumkun degildir, LH ise insanoglunun islettigi en guvenilir ( en iyi demiyorum) sistematik ve emniyet bilincine sahip (SMS, FRMS, Just Culture vb. gibi sistem ve ilkeleri oturtmus) sirketlerinden biridir. Amacım bir yabancı sirketi savunnak degil ama hakkaniyeti de kaybetmemek lazım. Acil durum yasanmis evet peki kimseye bisey olmus mu? Olen kalan var mi? Bir sirketi emniyet cercevesinde degerlendirmek icin son 30-50 seneleik olumlu kaza kayitlarini arastirip bir internetten biraz bilgiyle bari yorum yapin derim.
  • Yakıt boşaltmaya gerek yok. Berlin / Frankfurt uçuşu için en fazla 5 ton take off fuel alınır ve bunun 2 tonu trip fuel. Geri döndüklerinde yakıt uçağın LDW etkilemez take off fuel 5.0 oldugundan.
  • Yanıyorsun fuat abi
  • Berlin den : Tegel Havaalanı daha önce böyle bir panik yaşamamıştı LH nin başı bir ara Alman Havayolları Denetleme kuruluyla beladaydı ama işin icinden çıktılar sonuç ortada 3 Ay içinde 6 ıncı Kokpit Vakası
  • istanbulun 3. havalimanının korkusundan uçaklarına bakım yapma fırsatını bile bulamıyorlar. korkudan elleri titreyip aletleri düşürüyorlar, uçakları da bakımsız kalıyor. düşünün bu daha inşaat başlamadan ki halleri, bir de bitmeye yakın neler olur kimbilir... (1453 lufthansacısı)
  • abi 10 dakikada boşaltılır mı yakıt ?
  • nerede bizim faa cılar havacılık uzmanlarımız ?

Lufthansa Havayolları'nın 195 sefer sayılı uçağı içindeki 196 yolcu ile Berlin Tegel Havalimanı'ndan Frankfurt'a gitmek üzere havalandı.

Kalkıştan on dakika sonra uçağın kokpitinden kötü kokular ve duman yayılmaya başladı. Uçağın pilotu hemen geri dönerek Berlin Tegel Havalimanı'ndan iniş izni istedi.

Olağanüstü durumdan dolayı acil iniş isteyen Lufthansa uçağı için Berlin Tegel Havalimanı alarma geçti. İtfaiye ve güvenlik görevlileri tedbir alırken, uçağın içindeki 196 yolcu ve 6 mürettebat ecel terleri döktü.

Berlin'de hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan üzerine tüm uçuşlar iptal edildi. Lufthansa Havayolları uçağının acil durum bildirisinden sonra hem inişe hem de kalkışa kapanan Tegel Havalimanı'nda 17 uçak Schonefelt'e yönlendirilirken, bir saat kapatılan havalimanından kalkış yapacak uçakların kalkışına da izin verilmedi. Aralarında THY ve Atlasjet Havayolları da olmak üzere Türkiye'ye gelecek olan uçaklar da bu olay üzerine rötar yapmak zorunda kaldı.

Uçağın Tegel Havalimanı'na sorunsuz inmesinden sonra, yolcuların hızlı bir şekilde tahliye edildiği belirtildi. Kokpitinden yanık kokusu ve duman yükselen Lufthansa Havayolları'nın Airbus A321 tipi uçağının Berlin'de bulunan Lufthansa tekniğe çekildiği kaydedildi.



©Airporthaber.com

YİNE LUFTHANSA YİNE ACİL İNİŞ VE YİNE KOKPİTTEN YANIK KOKUSU

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Küçük uçakmış, çok da önemli bir hadise değil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
320 lerde jettison yok yani havada yakıt boşaltamazsınız, bir yerlerde hold yapıp yakmanız lazım o yakıtı tabiki zamanınız varsa!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Savunmussun ~ 10 yıl önce
Kaza kayitlarinida sen soyleseydin, kayitlar yazilanlari teyit edecektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çene ~ 10 yıl önce
Olayımız bu.. toplum olarak her konuda uzmanız, herkesin isini herkesden daha iyi biliriz.. Havacılıkta mukemmellik mumkun degildir, LH ise insanoglunun islettigi en guvenilir ( en iyi demiyorum) sistematik ve emniyet bilincine sahip (SMS, FRMS, Just Culture vb. gibi sistem ve ilkeleri oturtmus) sirketlerinden biridir. Amacım bir yabancı sirketi savunnak degil ama hakkaniyeti de kaybetmemek lazım. Acil durum yasanmis evet peki kimseye bisey olmus mu? Olen kalan var mi? Bir sirketi emniyet cercevesinde degerlendirmek icin son 30-50 seneleik olumlu kaza kayitlarini arastirip bir internetten biraz bilgiyle bari yorum yapin derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dispatcher ~ 10 yıl önce
Yakıt boşaltmaya gerek yok. Berlin / Frankfurt uçuşu için en fazla 5 ton take off fuel alınır ve bunun 2 tonu trip fuel. Geri döndüklerinde yakıt uçağın LDW etkilemez take off fuel 5.0 oldugundan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sk ~ 10 yıl önce
Yanıyorsun fuat abi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Berlin den : Tegel Havaalanı daha önce böyle bir panik yaşamamıştı LH nin başı bir ara Alman Havayolları Denetleme kuruluyla beladaydı ama işin icinden çıktılar sonuç ortada 3 Ay içinde 6 ıncı Kokpit Vakası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adamlar ~ 10 yıl önce
istanbulun 3. havalimanının korkusundan uçaklarına bakım yapma fırsatını bile bulamıyorlar. korkudan elleri titreyip aletleri düşürüyorlar, uçakları da bakımsız kalıyor. düşünün bu daha inşaat başlamadan ki halleri, bir de bitmeye yakın neler olur kimbilir... (1453 lufthansacısı)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yakıt ? ~ 10 yıl önce
abi 10 dakikada boşaltılır mı yakıt ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lufthansa ~ 10 yıl önce
jettison max 15 min. şuan çalışıyorum da :)
aranıyorlar ~ 10 yıl önce
nerede bizim faa cılar havacılık uzmanlarımız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000