23 Eylül 2009, Çarşamba 07:35:55

Yıllar sonra uçuşlar yeniden başlıyor

Kırgız havayolu şirketleri, 10 yıl aradan sonra Suudi Arabistan'a doğrudan uçuşlara başlıyor...

Kırgız havayolu şirketleri, 10 yıl aradan sonra Suudi Arabistan'a doğrudan uçuşlara başlıyor. Air Manas ve Trans Avia, önümüzdeki hac döneminde Bişkek ve Oş kentlerinden Cidde'ye sefer düzenleyecek.

Kırgız hacı adaylarının yerli havayolu şirketlerini tercih etmesi için kampanyalar başlatıldı. Kırgız Trans Avia Müdürü Taalay Okenov, hacı adaylarını Türk Hava Yolları'ndan daha ucuza taşıyacaklarını söyledi. Yetkililer, Kırgız uçaklarının güvenli ve konforlu olduğunu belirtiyor. Ayrıca, yerli şirketleri kullanan hacı adayları, tamamlandığında başkent Bişkek'in en büyük camisi olacak inşaata bilet bedellerinin yüzde 4'ü kadar katkıda bulunmuş olacak.

İÇ HAT UÇUŞLARA KISITLAMA GETİRİLDİ

Kırgızistan İletişim ve Ulaşım Bakanlığı Sivil Havacılık Birimi, iç hatlarda kullanılan İlyuşin-18 tipi uçakları geçici olarak seferden kaldırdı. Sivil Havacılık Birimi Müdürü Aleksandr Nastayev, bu uçakları teknik kontrolden geçireceklerini açıkladı.

Nastayev, iç hatlarda kullanılmak üzere 88 adet kayıtlı uçak ve helikopterin bulunduğunu hatırlatarak, bunlardan sadece 33'ünün sorunsuz uçabildiğini belirtti.

Sivil Havacılık Birimi, Kırgızistan'da iç hatlarda 2009 yılının ocak-eylül döneminde, teknik nedenlerle 15 uçak ve helikopterde sorun meydana geldiğini bildirdi.

Yıllar sonra uçuşlar yeniden başlıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000