01 Mart 2013, Cuma 11:30:47

YILDIRIM: "PİLOT EKSİKLİĞİNİ GİDERMEK İÇİN TEŞVİK EDİYORUZ"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Sosyal Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gazetecilerin sorularını cevapladı.
  • Yerli pilotlar olarak avuçlarımızı, işsiz kalarak çok güzel yalıyoruz...
  • Pilot eksikligi? Bakanimiz Türkiyede yasamiyormu yaw?
  • Kaptan´ı siz mi yetiştiriyorsunuz hay Allahım yav :)) Siz işsiz pilotları işe alın, sırası gelen FO ları Kaptanlık eğtiimine alın yeter, gerisi kendiliğinden hallolacak işte ama ne yazık ki Türk pilotların önünü tıkamaya, engel çıkartmaya devam ediyorsunuz.
  • Adam haklı, pilotları ben yetiştirecektim ama olmadı. Yoksa kendisinin konuyla bir ilgisi yok. THY uçak sipariş etsin, nasıl olsa pilotlar gökten zembille iner. Ya da Türk pilota ne gerek var, yabancıyı alırsın olur-biter. Sonra da kendi kendine yetişemeyen pilotları suçlarsın. Bir de memlekette hazır ve özellikleri eksiksiz pilotları bile değerlendirmeye almazsın ki dışarıdan adam getirip avantanı (kimler alıyorsa artık) alasın. Bakan bey, ya gerçekleri bilmiyorsunuz, ya da Mars'tan dün geldiniz. Her iki durumda da sonuç iç açıcı değil, şaka gibi bir durum söz konusu.
  • TÜEK MİLLETİ'NİN MALINI ÖZELLEŞTİRMEYE HAKKINIZ YOK ÖZELLEŞTİREMEZSİNİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLARAK BUNA KARIŞI ÇIKIYORUM VE SİZLERİ KINIYORUM SİZLERİ BİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞALRI BAŞA GETİRDİK ÜLKEYİ SATIN DİYE DEGİL ÜLKEYİ KALKINDIRIN DİYE BAŞA GETİRDİK SAKIN AMA SAKIN DEVLETİN MİLLETİN MALI2NI SATMAYA KALKMAYIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI NEMUTLU TÜRKÜM DİYENE M MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  • Her ucak siparisiyle birlikte egitime (pilot ve mekanik) yatirim yapilsa idi bu problem ya olmazdi ya da cok az seviyede olurdu. Plansiz programsiz buyumenin sonu boyle olur. Memleketin parasi yabanci pilotlara verilir, onlarda kendi memleketinde harcar, onlarin cocuklari iyi okullara gider.
  • thy tam olarak özelleşirse bunca kodaman nasıl beleş uçacak.o yüzden diyebilirim ki o hisseler satılmaz valinin kızı onun bunun çocuğu nerede işe başlayacak? başka yağlı kapı mı kaldı
  • sayın bakan pilot eksikliği yüzünden hala yabancı pilot gerekir demiş sniz. thy nin inglizce sınavını gectim ancak hta denen sacmalık yüzünden elendim. siz neden bahsediyorsunuz.her sene yine sizin belirlediğiniz hastanelerden her branş hekimleri tarafından da pilotluğa bir sorunu yoktur raporu alıp 1. sınıf sağlık raporu aldığımız halde o hta daki psikolog neyin nesi kimi korumak işe almak için kullanıyorsunuz o canlıyı.
  • benım bıldıgım kadarıyla ucus okulları kaptan pilot yetıstırmıyor pilot yetıstırıyor. bence bakanın daha ıyı donanımlı ve ozelıkle bu konularda bılgılı bır danısmanlara ıhtıyacı var.
  • Syanda tk'da kaptanlik kurulu toplandi bilginize..

Yıldırım'a, 'En güvenilir hava yolları arasında Türk Hava Yolları'nın (THY) 54. sırada yer aldığını' hatırlatması üzerine Bakan Yıldırım, "Kaza istatistiklerini, son 30 yıla göre mi, son 50 yıla göre mi, son 10 yıla göre mi yapıyorsunuz. Belki birkaç yılda talihsizlik olabiliyor, onu baz alırsanız farklı bir yere gelir. 40 yıllık periyot içinde daha farklı yere gelir. Sıralamadan ziyade sivil havacılık idaresinin konuya nasıl yaklaştığı nasıl bir denetim mekanizması gerçekleştiği, uluslararası kriterlere ne kadar uyup uymadığı önemli" dedi.

Son 5 yılda Avrupa Birliği Sivil Havacılık Birliği'nin belirlediği kriterlere göre denetimlerin arttırıldığına dikkati çeken Yıldırım, kazaların insan kusurları kaynaklı olduğunu ifade etti. Yıldırım, sivil havacılık bu büyümeye paralel olarak kendini çok daha fazla geliştirdiğini söyleyerek, yine de bazı eksikliklerin bulunduğunu ve şirketlerin hala yabancı pilot çalıştırmak zorunda olduğunu ifade etti. Yıldırım, "Pilot eksikliğini gidermek amacıyla uçuş okullarını teşvik ediyoruz. Kaptan pilot yetiştirilmesi için zamana ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

- 3. HAVALİMANI İHALESİ İÇİN ŞARTNAME ALAN FİRMALAR -
Yıldırım, 'İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı ihalesi için şartname alan 16 yatırımcı grubun isimlerine' ilişkin bir soru üzerine, "16 firmanın şartname almış olmasının iyi bir şey. Bu büyük bir proje, hayalci olmayalım. 8-10 teklif beklentimiz yok. Bizim hedefimiz en azından 3 tane sağlam teklif olması. 3 ve üzerinde alınabilecek her teklif bizim için bir başarı olarak değerlendirilecek" dedi.
Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın 3. Havalimanı'nın kapasitesine ilişkin yaptığı açıklamaları hatırlatması üzerine Yıldırım, "Yeni havalimanının kapasitesi konusunda bir çelişki yok. Havalimanı 4 aşamada tamamlanacak. İlk 5 yılda 90 milyon kapasiteye erişilecek. Sonraki 3 aşamada, yani 25 yılda kapasitesi 150 milyon olacak" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım, yeni havalimanının pratik kullanılabilir kapasitesinin 90-100 milyon yolcu olduğunu belirterek, 25 yıla kadar 150 milyon yolcu kapasitesine kadar büyüyebilecek fiziki alt yapıya sahip olduğunu söyledi.


- 3. HAVALİMANI'NIN ZEMİNİNE YAPILACAK DOLGU MALİYETİ -Bakan Yıldırım, 3. havalimanının zeminine yapılacak dolgunun maliyetine ilişkin olarak, "Tabii ki toprağı onlar taşıyacak, nereden taşıyacaklarını biz göstereceğiz. Şartlara uygun malzemeyi nereden alacağını biz göstereceğiz. Toprak hareketinin fazla olduğu yeni ortaya çıkan bir şey değil. Bu konuda hala tereddüdü olanların olduğunu da biliyoruz. Fazla toprak hareketi projenin gerçekleştirilmesine engel bir iş olarak görmüyoruz" dedi.

İhalenin yapılacağı 3 Mayıs tarihine kadar iki aydan fazla süre olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, şimdiden bir süre uzatımının verilmesinin söz konusu olmadığını dile getirdi. Bakan Yıldırım, şu ana kadar 16 firmadan 5'inin süre uzatımı konusunda talepte bulunduğunu ifade etti.

Başka bir gazetecinin, THY'nin halka arzına ilişkin sorusuna Bakan Yıldırım, "THY'nin bir miktar veya kalan kısmının arzı, Özelleştirme İdaresi'nin sorumluluğundadır. Şu an için böyle bir şeyin gündemde değil" karşılığını verdi.

 

- SURİYELİ MUHALİFLERE ATATÜRK HAVALİMANI ÜZERİNDEN SİLAH TAŞINDIĞI İDDİALARI -
Bakan Yıldırım, Suriyeli muhaliflere Atatürk Havalimanı üzerinden silah taşındığı iddialarına ilişkin, "Bu konuda ihbar olduğunda gerekeni yapıyoruz. Bunu geçmişte yaptık. Suriye'ye giden, başka ülkelerden gelen uçaklara yaptık ihbar halinde. Tüm uçakları durdurup denetlememiz doğru olmaz. Atatürk Havalimanı'ndan günde bin uçak kalkıyor. Bu yönde denetlemeye tabi tutarsak havacılık felç olur. Gelen ihbarlar değerlendiriliyor" dedi. 

YILDIRIM: "PİLOT EKSİKLİĞİNİ GİDERMEK İÇİN TEŞVİK EDİYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

YERLİ PİLOT ~ 11 yıl önce
Yerli pilotlar olarak avuçlarımızı, işsiz kalarak çok güzel yalıyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
*_* ~ 11 yıl önce
Pilot eksikligi? Bakanimiz Türkiyede yasamiyormu yaw?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
engellemeyin yeter. ~ 11 yıl önce
Kaptan´ı siz mi yetiştiriyorsunuz hay Allahım yav :)) Siz işsiz pilotları işe alın, sırası gelen FO ları Kaptanlık eğtiimine alın yeter, gerisi kendiliğinden hallolacak işte ama ne yazık ki Türk pilotların önünü tıkamaya, engel çıkartmaya devam ediyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakli... ~ 11 yıl önce
Adam haklı, pilotları ben yetiştirecektim ama olmadı. Yoksa kendisinin konuyla bir ilgisi yok. THY uçak sipariş etsin, nasıl olsa pilotlar gökten zembille iner. Ya da Türk pilota ne gerek var, yabancıyı alırsın olur-biter. Sonra da kendi kendine yetişemeyen pilotları suçlarsın. Bir de memlekette hazır ve özellikleri eksiksiz pilotları bile değerlendirmeye almazsın ki dışarıdan adam getirip avantanı (kimler alıyorsa artık) alasın. Bakan bey, ya gerçekleri bilmiyorsunuz, ya da Mars'tan dün geldiniz. Her iki durumda da sonuç iç açıcı değil, şaka gibi bir durum söz konusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOGRUCU ~ 11 yıl önce
TÜEK MİLLETİ'NİN MALINI ÖZELLEŞTİRMEYE HAKKINIZ YOK ÖZELLEŞTİREMEZSİNİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLARAK BUNA KARIŞI ÇIKIYORUM VE SİZLERİ KINIYORUM SİZLERİ BİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞALRI BAŞA GETİRDİK ÜLKEYİ SATIN DİYE DEGİL ÜLKEYİ KALKINDIRIN DİYE BAŞA GETİRDİK SAKIN AMA SAKIN DEVLETİN MİLLETİN MALI2NI SATMAYA KALKMAYIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI NEMUTLU TÜRKÜM DİYENE M MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her ucak ~ 11 yıl önce
Her ucak siparisiyle birlikte egitime (pilot ve mekanik) yatirim yapilsa idi bu problem ya olmazdi ya da cok az seviyede olurdu. Plansiz programsiz buyumenin sonu boyle olur. Memleketin parasi yabanci pilotlara verilir, onlarda kendi memleketinde harcar, onlarin cocuklari iyi okullara gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yağlı kapı ~ 11 yıl önce
thy tam olarak özelleşirse bunca kodaman nasıl beleş uçacak.o yüzden diyebilirim ki o hisseler satılmaz valinin kızı onun bunun çocuğu nerede işe başlayacak? başka yağlı kapı mı kaldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sayın bakan ~ 11 yıl önce
sayın bakan pilot eksikliği yüzünden hala yabancı pilot gerekir demiş sniz. thy nin inglizce sınavını gectim ancak hta denen sacmalık yüzünden elendim. siz neden bahsediyorsunuz.her sene yine sizin belirlediğiniz hastanelerden her branş hekimleri tarafından da pilotluğa bir sorunu yoktur raporu alıp 1. sınıf sağlık raporu aldığımız halde o hta daki psikolog neyin nesi kimi korumak işe almak için kullanıyorsunuz o canlıyı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 11 yıl önce
benım bıldıgım kadarıyla ucus okulları kaptan pilot yetıstırmıyor pilot yetıstırıyor. bence bakanın daha ıyı donanımlı ve ozelıkle bu konularda bılgılı bır danısmanlara ıhtıyacı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 11 yıl önce
Syanda tk'da kaptanlik kurulu toplandi bilginize..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000