29 Mayıs 2012, Salı 14:27:38

YILDIRIM: "BİR AN ÖNCE SONA ERMELİ"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, THY'deki iş bırakma eyleminde yaşanan sorunun vatandaşı perişan edecek noktaya geldiğinde, gerekli adımları atmaktan geri durmayacaklarını kaydetti.
  • Bakan problemi saptırıyor Olayın esasına hükumet olarak ortak. Bu eylem tamamen HAVACILIK İŞLETMELERİ grev yapamaz yasasının çıkışını engellemek amacıyla yapilmistiir. Bakanın bu yasadan haberinin olmaması imkansız Hükumetin kendi tasarısından haberi olmazmi ? 3 Yıldır bilinçli olarak uzatılan toplu sözleşme görüşmelerini engellemek THY yi sendikasizlastirmak amacı ile bu hükumet elinden geleni ardına koymuyor . Bir millet sesini nasıl duyurabilir ancak bu ve buna benzer eylemlerle olabilir. Bundan sonra ne olur is yavaşlatmalar kısa süreli boykotlar en yogun sezonda hiç hoş olmayan olaylar olabilir. GREV Sendikanın elindeki pazarlıklar için tek silahtir. Ve bu hak anayasaldir engellenmez .
  • isten cikarilanlar listesi yanlistir
  • Bakan Bey ayıptır yaptığın,günahtır.Herşeyin bilincindesin.Halkı aldatmak yakışıyor mu sana???
  • Grev hakki bizim kutsal hakkimizdir. sayin bakan bu hakkin basvurulmasi gereken en son care oldugunu soyluyor. 3 senedir zam alamiyoruz, merak ediyorum 30 senemi beklememiz gerekecek. avrupanin en iyi havayolu oldugu soylenen bir sirkete bu hic yakismiyor...
  • Konu çok yeniymis! Yuhh artık .3 yıldır zam verilmiyor,farklar ödenmiyor ,arabulucu süreci baltalaniyor ,1 gecede kanun teklifi hazırlayıp,3 günde meclise sunulup kabul edilmesi bekleniyor, bütün yolları tıkayıp çalışanları köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. ..!bir de bizi mağdur etmediklerini söylüyorlar utanmadan! Bu zat ulaştırma Bakanıydi dımı arkadaslar yanlış olmasin, fareli koyün kavalcisi degil yani!!!
  • Yahu bu bakanimiz uzaydanmi gelmis sormak lazim iki senedir cozulmeyen toplu sozlesme asamasindan haberi yok galiba...calisani hice sayan insan yerine koymayip dalga gecenleri kiniyor,Arkadaslari destekliyoruz..uyanin arti uyanin...
  • Milletin kafasına silah dayayip zorla uçuşa mı yilluycan? Bu isleri bu duruma getirenlerin basında geliyorsun. Bu yüz karası duruma başka ülkelerde gelinse bakan coktan istifa ederdi. Bu senin basarisizligindir. Sen bilmiyordun sanki havacilara grev yasağı getirileceğini. Sen bilmiyordun sanki şirketin 3 yıldır zam vermediğini ve TİS sürecinin bloke edildiğini. Sen bilmiyordun sanki THY yönetiminin çalışanların haklarını elinden almaya hazırlandığını. Senin yaptığın daha çok usulsüzlük dosyası var elimizde. Gunü gelince sen de gideceksin yüce divana merak etme Binali Efendiii
  • 2 seneye yakın süren, süreç bir an önce bitmedi. Olay grev hakkının yasaklanmasına geldi. Eylem olunca "bir an önce bitmeli", bitmezse ne yapacaksınız?
  • THY de çalışanlar sizin bakanlık yaptığınız ülkenin vatandaşı değil mi!!!!nasıl da zavallısınız

Bakan Yıldırım, katıldığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından JW Marriott Otel'de düzenlenen Siber Kalkan Tatbikatı 2012 programı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Basın mensuplarının THY'de iş bırakma eylemiyle ilgili bir sorusu üzerine Yıldırım, bu konunun çok yeni olduğunu, dolayısıyla şu anda bu konuda detay vermesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, "Ama şu ana kadar 104 seferin iptal olduğunu biliyoruz" dedi.

Diğer havayolu şirketleriyle ilgili herhangi bir sorunun olmadığını kaydeden Bakan Yıldırım, sadece THY seferlerinde bu olaydan dolayı aksama olduğunu belirterek, "Grev yapmak bir hak arama olmakla beraber en son olarak başvurulacak yöntem olmalı. Bu konunun yasal altyapısı tamam mıdır, değil midir onu araştırmamız lazım. Bildiğim kadarıyla grev süreci şimdi başlamamalı, bu biraz fiili bir durum. İşi bırakma da aynı sonucu doğurur, o bakımdan burada hukuki bir sorun ortaya çıkacağı muhakkak" dedi.

Bakan Yıldırım, yolcuların ve vatandaşların mağdur olmaması konusuyla ilgilendiklerini ifade ederek, "Elimizdeki gücü, yetkimizi insanları mağdur ve perişan etmek yönünde kullanırsak bu hiç de insani bir davranış olmaz. O bakımdan bir an önce bu sorunun sona ermesini bekliyoruz'' diye konuştu.

THY'nin özel bir kuruluş olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, dolayısıyla THY ile sendika arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin içinde olmadıklarını kaydederek, "Olmamız da gerekmiyor. Ama bu sorun artık vatandaşı perişan edecek noktaya giderse, kısa sürede çözülmezse bir şekilde önlem almak için gerekli adımları atmaktan geri durmayız. Bizim için vatandaşın rahatlığı, hizmete erişmesi her şeyin önünde gelir" dedi.

Bir gazetecinin THY'nin internet sitesine yönelik düzenlenen siber saldırı ile ilgili sorusuna ise Bakan Yıldırım, "Bu olay da çok yeni, henüz altyapıyı tahrip edecek, kullanılmaz hale getirecek sonuç doğurmuş değil, ilgili internet servis sağlayıcı kuruluş gerekli önlemleri aldı. Üzerinde çalışıyorlar, koruyucu önlem alıyorlar şu anda iş bırakma eyleminden daha etkin bir sonuç doğurmamıştır" karşılığını verdi.

YILDIRIM: "BİR AN ÖNCE SONA ERMELİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Zulüm ~ 12 yıl önce
Bakan problemi saptırıyor Olayın esasına hükumet olarak ortak. Bu eylem tamamen HAVACILIK İŞLETMELERİ grev yapamaz yasasının çıkışını engellemek amacıyla yapilmistiir. Bakanın bu yasadan haberinin olmaması imkansız Hükumetin kendi tasarısından haberi olmazmi ? 3 Yıldır bilinçli olarak uzatılan toplu sözleşme görüşmelerini engellemek THY yi sendikasizlastirmak amacı ile bu hükumet elinden geleni ardına koymuyor . Bir millet sesini nasıl duyurabilir ancak bu ve buna benzer eylemlerle olabilir. Bundan sonra ne olur is yavaşlatmalar kısa süreli boykotlar en yogun sezonda hiç hoş olmayan olaylar olabilir. GREV Sendikanın elindeki pazarlıklar için tek silahtir. Ve bu hak anayasaldir engellenmez .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 12 yıl önce
isten cikarilanlar listesi yanlistir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmadı Şimdi ~ 12 yıl önce
Bakan Bey ayıptır yaptığın,günahtır.Herşeyin bilincindesin.Halkı aldatmak yakışıyor mu sana???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
crazy pilot from 10.000 feet ~ 12 yıl önce
Grev hakki bizim kutsal hakkimizdir. sayin bakan bu hakkin basvurulmasi gereken en son care oldugunu soyluyor. 3 senedir zam alamiyoruz, merak ediyorum 30 senemi beklememiz gerekecek. avrupanin en iyi havayolu oldugu soylenen bir sirkete bu hic yakismiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gokyuzu ~ 12 yıl önce
Konu çok yeniymis! Yuhh artık .3 yıldır zam verilmiyor,farklar ödenmiyor ,arabulucu süreci baltalaniyor ,1 gecede kanun teklifi hazırlayıp,3 günde meclise sunulup kabul edilmesi bekleniyor, bütün yolları tıkayıp çalışanları köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. ..!bir de bizi mağdur etmediklerini söylüyorlar utanmadan! Bu zat ulaştırma Bakanıydi dımı arkadaslar yanlış olmasin, fareli koyün kavalcisi degil yani!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatansever ~ 12 yıl önce
Yahu bu bakanimiz uzaydanmi gelmis sormak lazim iki senedir cozulmeyen toplu sozlesme asamasindan haberi yok galiba...calisani hice sayan insan yerine koymayip dalga gecenleri kiniyor,Arkadaslari destekliyoruz..uyanin arti uyanin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Naapican ~ 12 yıl önce
Milletin kafasına silah dayayip zorla uçuşa mı yilluycan? Bu isleri bu duruma getirenlerin basında geliyorsun. Bu yüz karası duruma başka ülkelerde gelinse bakan coktan istifa ederdi. Bu senin basarisizligindir. Sen bilmiyordun sanki havacilara grev yasağı getirileceğini. Sen bilmiyordun sanki şirketin 3 yıldır zam vermediğini ve TİS sürecinin bloke edildiğini. Sen bilmiyordun sanki THY yönetiminin çalışanların haklarını elinden almaya hazırlandığını. Senin yaptığın daha çok usulsüzlük dosyası var elimizde. Gunü gelince sen de gideceksin yüce divana merak etme Binali Efendiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hak hukuk guguk ~ 12 yıl önce
2 seneye yakın süren, süreç bir an önce bitmedi. Olay grev hakkının yasaklanmasına geldi. Eylem olunca "bir an önce bitmeli", bitmezse ne yapacaksınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
simge ~ 12 yıl önce
THY de çalışanlar sizin bakanlık yaptığınız ülkenin vatandaşı değil mi!!!!nasıl da zavallısınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000