27 Ocak 2014, Pazartesi 12:01:19

YERLİ ÜRETİM KOLTUKLAR THY UÇAKLARINA KONULDU

THY Teknik ile Assan Hanil ortaklığında ilk uçak koltuğu üretildi ve Boeing 737-800 uçağına konuldu.
  • orta koltukta oturmanızı önermem. o ne yaa öyle tam atak koyacak yerde kocaman birşey.. diğer koltuklarda öyle birşey görmemiştim. bence çok rahatsız..
  • Mühendisliğe bir nebze önem verilse daha neler yapılabilecek, sanki Teknik A.Ş. bu tarz inovatif çalışmaları destekliyor gibi bir portre çizilmiş bravo. Peki Teknik A.Ş.'nin içerisinde son 6 ayda Tasarım Geliştirme'den kaç kişi ayrıldı? Onu da yazarsanız bi zahmet..
  • toprağımda üretilen herseye helal olsun .....
  • Iyi olmuş harika...kumandasi varmi.yokmu bilmiyorum ama 321 lerdeki gibi chime dugmesi olmasin abi...:))
  • Hep satış fiyatının % 40 daha düşük olduğundan bahsediliyor, peki ağırlığı diğerlerine göre nasıl ? Daha ağırsa uçak başına ortalama 150 koltuktan aradaki fiyat farkını yakıt gideri olarak yakar zaten. O zaman da uluslarası pazarda rekabetçi değil demektir.
  • helal olsun THY ye....Bu giriş olur inşallah.Sayın Hamdi Topçu nun şahsında tüm THY ailesinin bu ilerleyişini yürekten destekliyorum
  • Tebrikler...
  • Rahat olsa bari
  • buraya lütfen havacılıktan anlamayan ilgisi olmayan koltuğun oturak minderi ve sırtlıktan ibaret olduğunu sananlar buraya yazmasınlar.birazcık yapılanlarla gurur duyalım herşey sırayla başarılır aynı anda yoktan hiçbir şey maledilimez.
  • ha ha ha koltuk yaptık süperrrr...ben size sanayide daha kralını yaptırırdım..bu kadar kafa patlatmanıza gerek yoktu...övündüğünüzş eye bakın ya koltuk yada tuvalet yaparsınız ancak..yalandolan sanayiii

THY Teknik ile Assan Hanil ortaklığında ilk uçak koltuğu üretildi ve Boeing 737-800 uçağına konuldu.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş ile Kibar Holding bünyesindeki Assan Hanil ortaklığında kurulan TSI uçak koltuğu üretim şirketi ilk üretim ekonomi sınıfı koltukları THY uçağına yerleştirdi.

EASA onayını başarıyla geçen ilk üretim uçak koltukları THY’nin Boeing 737-800 tipi uçağına konuldu.

Ocak 2012’de kurulan Uçak Koltuk Üretim Sanayii ve Ticaret A.Ş (TSI) tarafından üretilen koltuklar, Türk Hava Yolları’nın yanı sıra Anadolujet ve SunExpress Havayolları filosunda yer alan uçaklara da monte edilecek.

25 Boeing 737-800 tipi uçakta, Mayıs’a kadar 4 bin 125 Türk yapımı koltuk, yolcuların hizmetine sunulacak. Yıllık 10 bin koltuk kapasiteli üretim hattı da 2024'te 30 bine çıkarılacak. İlk etapta sadece filodaki uçakları yenileyecek şirket, Boeing ve Airbus ile geçen eylülde sağlanan anlaşma ile Temmuz 2015'ten itibaren fabrika çıkışlı uçaklara da yerli koltukları monte etmeye başlayacak.

Rakiplerine göre yüzde 40 daha ucuza üretilen koltuklarda yüzde 70 oranında yerli malzeme kullanılıyor.

YERLİ ÜRETİM KOLTUKLAR THY UÇAKLARINA KONULDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

irreplaceable ~ 10 yıl önce
orta koltukta oturmanızı önermem. o ne yaa öyle tam atak koyacak yerde kocaman birşey.. diğer koltuklarda öyle birşey görmemiştim. bence çok rahatsız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
irreplaceable ~ 10 yıl önce
orta koltukta oturmanızı önermem. o ne yaa öyle tam ayak koyacak yerde kocaman birşey.. diğer koltuklarda öyle birşey görmemiştim. bence çok rahatsız..
Başarı? ~ 10 yıl önce
Mühendisliğe bir nebze önem verilse daha neler yapılabilecek, sanki Teknik A.Ş. bu tarz inovatif çalışmaları destekliyor gibi bir portre çizilmiş bravo. Peki Teknik A.Ş.'nin içerisinde son 6 ayda Tasarım Geliştirme'den kaç kişi ayrıldı? Onu da yazarsanız bi zahmet..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuhhh ~ 10 yıl önce
toprağımda üretilen herseye helal olsun .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Iyi olmuş harika...kumandasi varmi.yokmu bilmiyorum ama 321 lerdeki gibi chime dugmesi olmasin abi...:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TSIENG ~ 10 yıl önce
Kısa mesafe ekonomi koltugu olduğu için IFE kumandası bulunmuyor. Uzun mesafe koltuk çalışması devam ediyor, bu koltukta olacak.
Ağırlık ? ~ 10 yıl önce
Hep satış fiyatının % 40 daha düşük olduğundan bahsediliyor, peki ağırlığı diğerlerine göre nasıl ? Daha ağırsa uçak başına ortalama 150 koltuktan aradaki fiyat farkını yakıt gideri olarak yakar zaten. O zaman da uluslarası pazarda rekabetçi değil demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 10 yıl önce
bunu sen düşündünde koca THY düşünemedi değil mi??
yuhh ~ 10 yıl önce
adam öle bi hesap yapmış ki beni burda thy görür onların yapamadı dediği hesabı benim yaptığımı görüp işe alırlar demiş. arkadasın beklediği yorum şu ; ağırlık ? adlı arkadasımız bize ulaşmanız için size mailimi veriyorum lütfen burdan ulasın saygılar bilmem ne bilmem ne
TSIENG ~ 10 yıl önce
Ortalama 12kg/pax.Ortalama olarak vermemin sebebi ise 737-800 de 13 farklı ekonomi koltugunun olması(In arm table, ilk sıra koltuklar, acil çıkış kapısı koltukları, son sıra koltuklar. Bu koltuklar özelliklerinden dolayı farklı ağırlıkları olduğu için). Şuan THY uçaklarında bulunan koltuklara göre daha hafif denilebilecek bir ağırlık.
turk ~ 10 yıl önce
helal olsun THY ye....Bu giriş olur inşallah.Sayın Hamdi Topçu nun şahsında tüm THY ailesinin bu ilerleyişini yürekten destekliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Rahat olsa bari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 10 yıl önce
buraya lütfen havacılıktan anlamayan ilgisi olmayan koltuğun oturak minderi ve sırtlıktan ibaret olduğunu sananlar buraya yazmasınlar.birazcık yapılanlarla gurur duyalım herşey sırayla başarılır aynı anda yoktan hiçbir şey maledilimez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komedi ~ 10 yıl önce
ha ha ha koltuk yaptık süperrrr...ben size sanayide daha kralını yaptırırdım..bu kadar kafa patlatmanıza gerek yoktu...övündüğünüzş eye bakın ya koltuk yada tuvalet yaparsınız ancak..yalandolan sanayiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komikçi ~ 10 yıl önce
tabi çok gördük abi sanayide ne ustalar var adam yaparlar tornada diye havalanıp önüne teknik resmi koyunca kem küm edenleri :))) gerçek rakamları bilemiyorum ama emin olduğum tek konu koltuk yedek parçalarının olağanüstü pahalı olduğudur. Yemek tepsisini tutan ufacık plastik parçaya bile 50-60 € fiyat çekilebildiği göz önüne alınırsa yedek parçadan sağlanacak kazanç bile yeterlidir. Tabii bu firmanın arpalık haline gelmemesi koşuluyla ;)
yuhhh ~ 10 yıl önce
haci bidon musun sen !! herhalde emeklemeden yürünmez sen koşmaktan bahsediyorsun
cevap ~ 10 yıl önce
komedi ben sanayide daha iyisini yaparım yazmışsın, zaten sorun da tam burada herkes senin gibi yaparım diyor ama klavyede yorum yazmaktan öteye gidemiyor kimse...
TSIENG ~ 10 yıl önce
Maalesef düşündüğünüz kadar basit değil. Dinamik testler, yanma testleri regülasyonlar, ergonomi vs. Kısa bir araştırma yaparsanız konunun detaylı olduğunu göreceksiniz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000