03 Ekim 2010, Pazar 08:22:17

Yeni teknisyenler yolda...

Nevşehir'de, İŞ KUR Nevşehir İl Müdürlüğü , THY AO, Nevşehir Belediyesi ve Kapadokya Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile düzenlenen ve 120 kişinin eğitileceği istihdam garantili Uçak Teknisyenliği Kursu başladı.
  • yakında İSMEK uçak teknisyenliği kursu açılır.KLASİK GİTAR,İSPANYOLCA,BİLGİSAYAR VE UÇAK TEKNİSYENLİĞİ... UTED ve TALTA'yı göreve çağırıyorum.
  • Bu elemanların iş yapabilmeleri için bakım mauellerinide türkçeye çevirmek lazım.
  • Burda yorumları okuyorumda kendine göre herkes haklı tabiki bende Teknik eğitim fakültesi Elektrik Ögretmenliği mezunuyum. Mühendisliğe neden gidemedim çünkü meslek lisesi ögrencisinin mühendislik yazma hakkı yok bu ülkede maalesef. Ama Thy bir sınav acıyor ve ben bu sınavı kazanıp ucak bakım teknisyenliği eğitimi alıyorsam bunda benim günahım ne arkadaşlar
  • bu ne böyle çak gövde motor mezunuyum arka atelye gibi yerde çalışıyorum thy de eğitime alınanlar okul mezunu olmadıkları halde hat bakıma revizyona alınıyorlar kriterleri neye göre seçiyorlar düne kadar okul mezunu olmayanları almıyacağım diyen thy teknik şimdi bu insanlarla önemli atelyeleri dolduruyorlar size soruyorum bu hakmı adaletmi?_?_?
  • bu sektörü tekel altına almaya çalışmayın thy teknik personelinin hangi okullardan mezun olduğunu siz açıklayın isterseniz ben size bi tanesini söyleyeyim uçak motor teknisyeni torna tesviye mezunu gerisini siz söyleyin.
  • İşsiz gençlerimize yeni iş sahaları yaratmak güzel, buna saygım sonsuz lakin; şirketler teknisyen yetiştirme yarışına girmiş ve uçak bakım teknisyeni yetiştiren okullardan çıkan genç arkadaşlarımızı göz ardı etmektedir.Uçak bakım mezunu olmayan bu sektöre girmesin demiyorum.Sektörde ihtiyaç varsa diğer arkadaşlar tercih edilebilir.Ama 4-5 yıl gibi uzun sürelerini 'Uçak Bakım' eğitimine vermiş gençlerimizinde piyasada harcanması kabul edilebilir bir durum değildir.Şirketler gerekli makamlara desin ki 'Ben teknisyenimi kendim yetiştiriyorum.Uçak bakım mezunu olması önemli değil.' bu durumda da yapılması gereken okulların kapılarına birer kilit vurulmasıdır.Yineliyorum birkaç yıl sonra piyasa uçak bakımcıyla dolup taşacak.Derler ya sallasa
  • Bunlar sadece bizim elimizi zayıflatmak mesleğimizi basit göstermek isteyen kurnazların hamleleri ben uçak teknisyeniyim demek cesaret ister nerdeyse 10 yıl ister yetenek ve bilgi birikimi ister uzun uzun eğitimler ister alla sonumuzu hayır etsin
  • nevşehir havacılık merkezi dünya ve türkiyedeki havacılığın gelişmesi için gereklidir.Biz bu eğitilen seçilmiş kişiler sayesinde kesinlikle aya gideriz.Nevşehir belediyesi uzay ve havacılık dairesi başkanlığının Mars a üs kurma çabalarını da destekliyor başarılar diliyorum.
  • arkdaşım 1 ayda yetişen diyosun.bilmeden konusuyosn aynı egitime 3 gün sorna istanbulda başlıcam ve egitim 6 ay eminim senden daha iyi yere gelicek burdan başarıyla işe başlayanlar.
  • Yeni 330 un adı boşuna topkapı olmadı anlaşılan... Üniversite mezunu stajda bizzat uçak üzerinde çalışmış gençlerden bile 1 yıl fayda görülmezken 1 ayda yetişen teknisyenden kim ne hayor görecek ? Unutmamak lazım, uçak teknisyenliği sadece anahtar tutmayı bilmek değildir, tarih böyle olduğunu zannedenlere kanla ders vermiştir.
Nevşehir'de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen sınav ile Uçak Teknisyenliği kursuna katılmaya hak kazanan 120 kursiyerin ilk etapta 40'ının başladığı kurs çalışmalarının başlaması nedeniyle Kapadokya Kültür Merkezi'nin ana idari merkezi konumundaki Paşa Konağı'nda tören düzenlendi.

EASA kurallarıyla uyumlu bu program kapsamında, teorik olarak Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi ile Kapadokya Meslek Yüksek Okulu'nda, uygulama bölümünde ise İstanbul'da THY Teknik A.Ş. atölyelerinde eğitimden geçirilecek toplam 120 kursiyerden ilk etapta eğitime alınan 40 kursiyer iki ayrı sınıfta uzmanlar nezaretinde ilk derse başladı.

İŞ KUR Nevşehir İl Müdürü İlhan Temel, ilk derste bu eğitim çalışmaları ile kursiyerlere açıklamalarda bulundu. Son yıllarda Türkiye'de gelişme gösteren sivil havacılık sektörünün teknik personel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak hazırlanan proje kapsamında istihdam garantili uçak teknisyenliği kursunun başlatıldığını dile getiren Temel, İŞ KUR Nevşehir İl Müdürlüğü, THY AO, Nevşehir Belediyesi ve Kapadokya Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile düzenlenen kurs çalışmalarında ilk etapta 40 kursiyerin yanı sıra 1 Kasım 2010 ve 1 Aralık 2010 tarihinde de 80 olmak üzere toplam 120 kursiyerinde eğitimlerinin başlatılacağını söyledi.

Bu çerçeveli projenin normalde 300 kursiyeri içine alabilecek şekilde ele alındığını ifade eden Temel,2010 yılı sonu olması nedeniyle projenin 120 kursiyerlik bölümünün İŞ KUR Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildiğini geri kalan 180 öğrencinin yetiştirilmesine yönelik projenin de 2011 yılı içerisinde gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Projenin tamamlanması için 980 bin TL harcama planlandığını ifade eden Temel, havacılık sektöründe geçerli dilin İngilizce olması nedeniyle programda adayların ayrıca iyi derecede İngilizce okuma ve anlama yeterliliği kazanmalarının da sağlanacağını belirterek " Programa başlamaya hak kazanan adaylar, program boyunca İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü tarafından belirlenen oranda maddi yardım alacak ve iş kazası ve meslek hastalığı primleri yatırılacak. 6 aylık süreden sonra gerçekleştirilecek sınavda programı başarı ile bitiren adayların yüzde 50'si THY Teknik A.Ş.'de istihdam edilecek" dedi.
Yeni teknisyenler yolda...

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
yakında İSMEK uçak teknisyenliği kursu açılır.KLASİK GİTAR,İSPANYOLCA,BİLGİSAYAR VE UÇAK TEKNİSYENLİĞİ... UTED ve TALTA'yı göreve çağırıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu elemanların iş yapabilmeleri için bakım mauellerinide türkçeye çevirmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Burda yorumları okuyorumda kendine göre herkes haklı tabiki bende Teknik eğitim fakültesi Elektrik Ögretmenliği mezunuyum. Mühendisliğe neden gidemedim çünkü meslek lisesi ögrencisinin mühendislik yazma hakkı yok bu ülkede maalesef. Ama Thy bir sınav acıyor ve ben bu sınavı kazanıp ucak bakım teknisyenliği eğitimi alıyorsam bunda benim günahım ne arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ne böyle çak gövde motor mezunuyum arka atelye gibi yerde çalışıyorum thy de eğitime alınanlar okul mezunu olmadıkları halde hat bakıma revizyona alınıyorlar kriterleri neye göre seçiyorlar düne kadar okul mezunu olmayanları almıyacağım diyen thy teknik şimdi bu insanlarla önemli atelyeleri dolduruyorlar size soruyorum bu hakmı adaletmi?_?_?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu sektörü tekel altına almaya çalışmayın thy teknik personelinin hangi okullardan mezun olduğunu siz açıklayın isterseniz ben size bi tanesini söyleyeyim uçak motor teknisyeni torna tesviye mezunu gerisini siz söyleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İşsiz gençlerimize yeni iş sahaları yaratmak güzel, buna saygım sonsuz lakin; şirketler teknisyen yetiştirme yarışına girmiş ve uçak bakım teknisyeni yetiştiren okullardan çıkan genç arkadaşlarımızı göz ardı etmektedir.Uçak bakım mezunu olmayan bu sektöre girmesin demiyorum.Sektörde ihtiyaç varsa diğer arkadaşlar tercih edilebilir.Ama 4-5 yıl gibi uzun sürelerini 'Uçak Bakım' eğitimine vermiş gençlerimizinde piyasada harcanması kabul edilebilir bir durum değildir.Şirketler gerekli makamlara desin ki 'Ben teknisyenimi kendim yetiştiriyorum.Uçak bakım mezunu olması önemli değil.' bu durumda da yapılması gereken okulların kapılarına birer kilit vurulmasıdır.Yineliyorum birkaç yıl sonra piyasa uçak bakımcıyla dolup taşacak.Derler ya sallasa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunlar sadece bizim elimizi zayıflatmak mesleğimizi basit göstermek isteyen kurnazların hamleleri ben uçak teknisyeniyim demek cesaret ister nerdeyse 10 yıl ister yetenek ve bilgi birikimi ister uzun uzun eğitimler ister alla sonumuzu hayır etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
nevşehir havacılık merkezi dünya ve türkiyedeki havacılığın gelişmesi için gereklidir.Biz bu eğitilen seçilmiş kişiler sayesinde kesinlikle aya gideriz.Nevşehir belediyesi uzay ve havacılık dairesi başkanlığının Mars a üs kurma çabalarını da destekliyor başarılar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkdaşım 1 ayda yetişen diyosun.bilmeden konusuyosn aynı egitime 3 gün sorna istanbulda başlıcam ve egitim 6 ay eminim senden daha iyi yere gelicek burdan başarıyla işe başlayanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yeni 330 un adı boşuna topkapı olmadı anlaşılan... Üniversite mezunu stajda bizzat uçak üzerinde çalışmış gençlerden bile 1 yıl fayda görülmezken 1 ayda yetişen teknisyenden kim ne hayor görecek ? Unutmamak lazım, uçak teknisyenliği sadece anahtar tutmayı bilmek değildir, tarih böyle olduğunu zannedenlere kanla ders vermiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000