08 Mayıs 2010, Cumartesi 09:08:58

YENİ KUŞUN ADI ODUNPAZARI

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Eskişehir Odunpazarı bölgesinin isminin THY uçaklarından birine verilmesi için girişimlere başladıklarını bildirdi.
  • esksıehır turkıyenın en modern ıllerınden bırı avrupa kentı havacılık merkezı nazıllı de var.neden kıskanıyorsunuz kı calısın sızınde olur.
  • Eskişehir bu ülkede havacılığın merkezi, çıkış yeridir. Merkez iki ilçesinden birinin uçağa adının verilmesi sonuna kadar hakkıdır. Havaalanının bulunduğı TEPEBAŞI İlçesi'de unutulmamalıdır.
  • bu olay sadece bir isim değil, o kentin onurlandırılması demektir.. ne yani odunpazarı ismi konunca o kent "önemli olan ismi değil, işlevi" mi diyor? boş konuşan sensin bence.
  • BIR ESKISEHIRLI OLARAK TEMEL BEYIN BU YAKLASIMINI TAKDIRLE KARSILIYORUM.BASARILI GENEL MUDURUMUZUN DAIMA ARKASINDAYIZ.
  • ismin ne önemi var.o olsun bu olsun boş boş konuşuyorsunuz yine.türk tescili olması , türk pilotların kullanması , türk teknisyenlerin bakımını yapması yetmiyormu?
  • kırımsız uçuşlar diler , hayırlı olsun derim.bir uçağa Türkçe isim bulmanız hiç mühim değil , o Türk registerlı uçağı kaç tane Türk pilotun uçurduğu benim için çok daha büyük gurur kaynağıdır.
  • bi uçağada at pazarı adını verelim:)
  • bırakın bu işleri yarında fatih veya çarşambayı verecekler uçak ismi diye bir uçakha
  • bende bir Manisalı(Salihli) olarak dünya tarihinde önemli bir yeri olan ilk paranın basıldığı Lidya Antik şehrinin bulunduğu "Sardes" ismininde THY veya diğer havayollarından bir uçağa verilmesini düşünüyorum.
  • Ucakalrimiza tarihi ve turistik yorelerimizin isimleri veriliyor.ornegin Eyup,Eminonu,Uskudar,Didim,Ayvalik...Ama su ana kadar karadenizdeki tarihi yerlerin isimlerini hoc goremedim.Mesela tarihi Sumela,Uzungol,Hemsin,Camburnu...vs.Umarim sayin Temel bey bunlari da dusunur

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen bir programa katılmak üzere Eskişehir'e gelen ve program sonrası tarihi Odunpazarı Bölgesini ziyaret eden THY Genel Müdürü Temel Kotil, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile tarihi bölgeyi gezdi.

Bölgede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi alan Kotil, Odunpazarı isminin THY uçaklarından birine verilmesi için Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı'dan gelen talebi dikkate aldıklarını ve gerekli girişimleri başlattıklarını bildirdi.

Kotil, şunları kaydetti:

Odunpazarı'nın eşsiz güzellikleriyle böyle bir armağanı hak ettiğini belirterek, "Tarihi ve kültürel değerleriyle Türkiye'nin bilinirlik oranı en hızlı artan ilçelerinden biri haline gelen tarihi Odunpazarı Bölgesi'nin ismi THY'nin bünyesine katacağı 89 uçaktan birine verilecek."

Sakallı da kısa süre içerisinde Odunpazarı'nın isminin THY uçaklarının birinde görmekten son derece mutlu olacaklarını söyledi.

YENİ KUŞUN ADI ODUNPAZARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
esksıehır turkıyenın en modern ıllerınden bırı avrupa kentı havacılık merkezı nazıllı de var.neden kıskanıyorsunuz kı calısın sızınde olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eskişehir bu ülkede havacılığın merkezi, çıkış yeridir. Merkez iki ilçesinden birinin uçağa adının verilmesi sonuna kadar hakkıdır. Havaalanının bulunduğı TEPEBAŞI İlçesi'de unutulmamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu olay sadece bir isim değil, o kentin onurlandırılması demektir.. ne yani odunpazarı ismi konunca o kent "önemli olan ismi değil, işlevi" mi diyor? boş konuşan sensin bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BIR ESKISEHIRLI OLARAK TEMEL BEYIN BU YAKLASIMINI TAKDIRLE KARSILIYORUM.BASARILI GENEL MUDURUMUZUN DAIMA ARKASINDAYIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ismin ne önemi var.o olsun bu olsun boş boş konuşuyorsunuz yine.türk tescili olması , türk pilotların kullanması , türk teknisyenlerin bakımını yapması yetmiyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kırımsız uçuşlar diler , hayırlı olsun derim.bir uçağa Türkçe isim bulmanız hiç mühim değil , o Türk registerlı uçağı kaç tane Türk pilotun uçurduğu benim için çok daha büyük gurur kaynağıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bi uçağada at pazarı adını verelim:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bırakın bu işleri yarında fatih veya çarşambayı verecekler uçak ismi diye bir uçakha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bende bir Manisalı(Salihli) olarak dünya tarihinde önemli bir yeri olan ilk paranın basıldığı Lidya Antik şehrinin bulunduğu "Sardes" ismininde THY veya diğer havayollarından bir uçağa verilmesini düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ucakalrimiza tarihi ve turistik yorelerimizin isimleri veriliyor.ornegin Eyup,Eminonu,Uskudar,Didim,Ayvalik...Ama su ana kadar karadenizdeki tarihi yerlerin isimlerini hoc goremedim.Mesela tarihi Sumela,Uzungol,Hemsin,Camburnu...vs.Umarim sayin Temel bey bunlari da dusunur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000