24 Ağustos 2008, Pazar 08:20:55

Yeni kule inşaatı karınca hızıyla ilerliyor

Atatürk Havalimanı’nda 30 yıldır hizmet veren hava trafik kontrol kulesinin yerine yapılan yeni kulenin inşaatı bitmek bilmedi.

"Hava Trafik Modernizasyonu Projesi" (SMART) çerçevesinde başlanan kontrol kulesi inşaatının aradan geçen yaklaşık bir yıllık süreye rağmen çalışmalarının tamamlanamaması, havalimanının modern görünümüne gölge düşürüyor.

İnşaatın aynı zamanda THY İç Hatlar CIP Salonu’nun hemen yanında bulunması, business class yolcularını da bıktırdı. Bu konuda THY’ye çok sayıda şikayet ulaşıyor. Geçtiğimiz kış başlayan inşaat yüzünden CİP Salonu’nun girişi çamurla kaplanırken yaklaşan sonbaharla beraber aynı manzaraların yaşanması bekleniyor.

Kule inşaatının tamamlanmasıyla eski kule ve teknik bloğun kaldırılmasıyla, Atatürk Havalimanı apronunda 4 uçaklık park yeri açılacaktı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından Selex ve İçtaş firmalarına ihale edilen projenin gecikmeli olarak başlaması ve inşaatın yavaş ilerlemesini değerlendiren uzmanlar Atatürk Havalimanı’nın sıkıntıya girdiğini belirtiyor.

Projeye göre Atatürk Havalimanı kontrol kulesinin, SMART Projesi kapsamında yapılan yeni uçuş kontrol merkezinin yüksekliği 50 metreyi bulacak. Kule teknolojik donanımla birlikte 86 milyon 750 bin Euro’ya mal olacak. İnşaat, 2007’nin eylül ayında başlamıştı.

Murat ÇAKIR /Hürriyet/DHA

Yeni kule inşaatı karınca hızıyla ilerliyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000