17 Ağustos 2010, Salı 08:47:16

"YENİ KTHY" NE ZAMAN GELİYOR?

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) İngiltere’nin Heathrow ve Gatwick havaalanlarında milyonlarca sterlin değerindeki slotlarını resmen kaybetti.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Bir defa üretimin sıfır tüketimin ise hat safhada olduğu bir ülkeden bahsediyoruz.Kıbrıslı vatandaşlarımızın insani duyguları sıfırı tüketmiş durumda.Düşündükleri sadece nekadar az çalışıp bir okadarda fazla para kazanırızın peşindeler.Kamu çalışanlarının hemen hemen hepsi eylem yapmaktan çalışmayı unuttular.Bu gidişle Doğu Akdeniz Üniversitesinin de sonu KTHY gibi olacak.Sorun sendikalar yahut yönetimler değildir.KKTC de bulunan tüm insanlar öncelikle o kaybettikleri insani duygularını tekrar kazanmalıve her birey sadece kendisini değil ülkesini düşünerek hareket etmelidir.
  • Kurun kurun. Sendikacılara batıracak şirket lazım. Siz kurun onlar batırsın. Hayat da böyle devam etsin. KTHY nin batma sebebinin sendika olduğu o kadar açık ki ? Sürekli istekler, zamlar, mesailer, olmayacak haklar aldılar aldılar aldılar. Ne yazık ki beceriksiz yöneticilerde korkudan verdiler verdiler verdiler. Al sana KTHY. Sonunda el birliği ile batırdılar. Sonuç. Olan zavallı personele oldu.
  • Basbakan Erdoganin KKTC ziyareti sirasinda CTP hukumeti tarafindan Ahmet Derya yonetimindeki KTHY icin batiyoruz Turkiye yardim edecekmi denmesi uzerine ...Erdoğan'ın Cevabi "Biz kendilerine (KKTC yönetimine Ahmet Uzuna) 'havacılık zor iş, yapamayabilirsiniz' dedik, ancak onlar KTHY'yi almakta ısrar ettiler. KKTC'nin şirketine biz bir şey yapamayız" dediği öğrenildi.
  • Düşene bir tekme de sen vur dedikleri bu olsa gerek.
  • TÜM KAPSAM DIŞI YANİ SENDİKALI PERSONEL BİR OLUP HAVA-SENE VE ONUN AKIL HOCASI İLKOKUL ÖĞRETMENİNE DAVA AÇMALILAR ÇÜNKÜ ŞİRKETİN KAPANMASININ TEK NEDENİ BUNLAR.
  • daha düne kadar KKTCyi rum'a peşkeş çeken "buzdolabı tamircisini"devlet başkanı seçen sizlersiniz.bugün KTHYyi batıran bu hainleri yarın yeni havayolu şirketinin başına getirerek bu konudaki "eşsiz öngörünüzü" ortaya koyarsınız.HALA HİÇ BİR YANLIŞINIZDAN DERS ALAMIYORSUNUZ.
  • Bırakın yeni şirketi sendika yönetsin. TV lerde gazetelerde atıp tutuyordu. Ne oldu ? Şirketi batırdılar. Verin yeni şirketi de sendikaya onu da batırsınlar. Havasen olduğu sürece KKTC de milli havayolu yaşayamaz. Tarihe gömülmesi lazım sendikanın artık.
  • KINAYI KENDİSİNE GÖNDERDİK GÜLÜMSEYEREK KABUL ETTİ...KINANIN BİR HAVACILIK TERİMİ OLDUĞUNU SÖYLEDİK İNANDI..BU ARA HAVACILIKLA İLGİLİ NE SÖYLESELER HİÇ BİŞEY BİLMEDİĞİ İÇİN İNANIYOR...ZAVALLI BUGÜN OLDU HALA NE YAPTIĞININ FARKINDA DEĞİL..CYPRUS AİR İLE KIBRIS HAVAYOLLARINI BİRBİRİNDEN AYIRD EDEMİYOR..--ONLARIN VE DİĞERLERİNİN--PERSONELİ OLDUĞUNU SANIYOR ...SEVGİ...
  • yeni kuralan şirket çalışan personele 15. maaşıda vercekmiş ona göre torpil ayarlayın

Yeni kurulması hedeflenen ve 2011 yılı Mayıs ayında faaliyete geçeceği söylenen “Yeni KTHY”, dünyanın en önemli uçuş noktalarından ikisi olan Heathrow ve Gatwick’ten yeniden slot alabilmek için milyonlarca sterlin ödemek zorunda kalacak.

“Yeni KTHY”nin dünyanın en yoğun uluslararası havaalanı olarak kabul edilen Heathrow Havaalanı’na günün uygun saatlerinde iniş ve kalkış yapabilmesi yani slot hakkı alabilmesi için minimum 100 milyon sterlin gerekebilecek.

Kıbrıs Medya Grubu bünyesinde haftada iki kez yayın yapan Cyprus Today gazetesi, dün manşetinden yayınladığı haberde Heathrow, Stansted ve Gatwick havaalanlarını yöneten yetkililerin slotların kaybedildiğini doğruladığını yazdı.

Haberde, “Ya kullan, ya kaybet” (use- it – or – lose -it) kuralının geçerli olduğu ve slotların kullanılmamalarından dolayı kaybedildiği dile getirildi.

Bu arada, KTHY’ye ait Birmingham Havaalanı’ndaki slotlar da kullanılmazsa 25 Ekim 2010’da kaybedilecek.

Cyprus Today’e açıklamada bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, hazirandan bu yana Heathrow’da programlanan uçuşların yüzde 80’inin kullanılmamasından dolayı slotların kaybedildiğini doğruladı.

Saner, “Yeni KTHY’nin Mayıs 2011’de oluşturulmasını bekliyoruz. Heathrow’a tekrar başvuracağız” dedi.

Saner, Pegasus ve AtlasJet’in Heathrow’a uçmak istemediklerini de kaydetti.

Uluslararası havacılık uzmanları, dünyanın en kalabalık havaalanı olan Heathrow’da “slot sahibi olmanın”, bu sektör için çok prestijli bir olay olduğuna dikkat çekiyor.

KTHY, 1970’li yıllardan beri düzenli olarak Heathrow’a uçmaktaydı ve günün çok uygun saatlerinde iniş – kalkış hakkına (slot) sahipti.

"YENİ KTHY" NE ZAMAN GELİYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir defa üretimin sıfır tüketimin ise hat safhada olduğu bir ülkeden bahsediyoruz.Kıbrıslı vatandaşlarımızın insani duyguları sıfırı tüketmiş durumda.Düşündükleri sadece nekadar az çalışıp bir okadarda fazla para kazanırızın peşindeler.Kamu çalışanlarının hemen hemen hepsi eylem yapmaktan çalışmayı unuttular.Bu gidişle Doğu Akdeniz Üniversitesinin de sonu KTHY gibi olacak.Sorun sendikalar yahut yönetimler değildir.KKTC de bulunan tüm insanlar öncelikle o kaybettikleri insani duygularını tekrar kazanmalıve her birey sadece kendisini değil ülkesini düşünerek hareket etmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kurun kurun. Sendikacılara batıracak şirket lazım. Siz kurun onlar batırsın. Hayat da böyle devam etsin. KTHY nin batma sebebinin sendika olduğu o kadar açık ki ? Sürekli istekler, zamlar, mesailer, olmayacak haklar aldılar aldılar aldılar. Ne yazık ki beceriksiz yöneticilerde korkudan verdiler verdiler verdiler. Al sana KTHY. Sonunda el birliği ile batırdılar. Sonuç. Olan zavallı personele oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Basbakan Erdoganin KKTC ziyareti sirasinda CTP hukumeti tarafindan Ahmet Derya yonetimindeki KTHY icin batiyoruz Turkiye yardim edecekmi denmesi uzerine ...Erdoğan'ın Cevabi "Biz kendilerine (KKTC yönetimine Ahmet Uzuna) 'havacılık zor iş, yapamayabilirsiniz' dedik, ancak onlar KTHY'yi almakta ısrar ettiler. KKTC'nin şirketine biz bir şey yapamayız" dediği öğrenildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Düşene bir tekme de sen vur dedikleri bu olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TÜM KAPSAM DIŞI YANİ SENDİKALI PERSONEL BİR OLUP HAVA-SENE VE ONUN AKIL HOCASI İLKOKUL ÖĞRETMENİNE DAVA AÇMALILAR ÇÜNKÜ ŞİRKETİN KAPANMASININ TEK NEDENİ BUNLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
daha düne kadar KKTCyi rum'a peşkeş çeken "buzdolabı tamircisini"devlet başkanı seçen sizlersiniz.bugün KTHYyi batıran bu hainleri yarın yeni havayolu şirketinin başına getirerek bu konudaki "eşsiz öngörünüzü" ortaya koyarsınız.HALA HİÇ BİR YANLIŞINIZDAN DERS ALAMIYORSUNUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bırakın yeni şirketi sendika yönetsin. TV lerde gazetelerde atıp tutuyordu. Ne oldu ? Şirketi batırdılar. Verin yeni şirketi de sendikaya onu da batırsınlar. Havasen olduğu sürece KKTC de milli havayolu yaşayamaz. Tarihe gömülmesi lazım sendikanın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KINAYI KENDİSİNE GÖNDERDİK GÜLÜMSEYEREK KABUL ETTİ...KINANIN BİR HAVACILIK TERİMİ OLDUĞUNU SÖYLEDİK İNANDI..BU ARA HAVACILIKLA İLGİLİ NE SÖYLESELER HİÇ BİŞEY BİLMEDİĞİ İÇİN İNANIYOR...ZAVALLI BUGÜN OLDU HALA NE YAPTIĞININ FARKINDA DEĞİL..CYPRUS AİR İLE KIBRIS HAVAYOLLARINI BİRBİRİNDEN AYIRD EDEMİYOR..--ONLARIN VE DİĞERLERİNİN--PERSONELİ OLDUĞUNU SANIYOR ...SEVGİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yeni kuralan şirket çalışan personele 15. maaşıda vercekmiş ona göre torpil ayarlayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000