14 Eylül 2011, Çarşamba 17:10:00

YENİ KRİZ KAPIDA...

Türkiye ile İsrail arasındaki restleşme yeni bir boyuta taşındı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 'askerî ilişkileri askıya aldık' açıklamasının ardından, İsrail tarafı da misillemede bulundu...
  • Askeri ihaleleri zamanın paşalarının imzaladığından ve İsrail ile kolkola gezdiğinden ne kadar da eminsiniz, araştırın bakalım kimler imzalamış.
  • "bağımsızlık benim karakterimdir" anlayışını bırakıp ülkenin güvenliği yabancılara emanet edildiği sürece bu tür kepazelikler artarak devam edecektir.
  • Bunlar 2007 de teslim edilecekti şimdi 2012 sonu deniyor. Böyleyse eğer teslimat daha da uzar gibi gözüküyor. Herhalde biz alana kadar yeni bir tip AWACS üretilir.
  • Zamanin pasalari israil ile kol kola kendi milletine zulum ediyorlardi.Israilsiz nefes bile aldirmiyorlardi.Israil aski ile kendi degerlerine sirtlarini donmuslerdi.Versinler simdi hesabini bu isin.Israil ile yola gidene bu bela layiktir.O pasalardan bu zarar miktarini almak lazim.Israil hic hilesiz is yaparmi.neden versin sana kendi teknolojisini.Neden kendi yerli malimiz olamiyor .Halbuku Askeri meselede mutlaka yerli olmak milli olmak lazim.elin adami tam isin ortasinda seni kalbinden hancerler.Bizler bu israil asiklarinin yuzunden cekiyoruz.Allah sonumuzu hayir eylesin.
  • bence çok iyi olmuş. 1948 den beri hemen hemen tüm hükümetler (erbakan hükümeti de dahil) ve tüm darbeci yöneticiler (özellikle post modernciler) israil ile sıkı bir dostluk içindeydiler. hele hele tüm stratejik savunma sistemlerini israile yaptırmaları ise tam bir ahmaklıktı (bu tür şeyler mümkünse aynı coğrafyadan olmayan ülkelere yaptırılmalı) görsünler dost dediklerinin ne olduğunu da bundan sonra kendilerine gelsinler. hatta tüm dünya gelsin diyeceğim ama adamların müthiş medya gücü var. hırsızlık yapar ev sahibini hırsız diye lanse ederler. bugüne kadar akp ye oy vermedim. 2 sebepten vermemiştim birisi buydu. çok iyi oldu çok. belki paramız gitti ama dost kim düşman kim ortaya çıkmış oldu.
  • senin horozlar kümeste kapi kitli sakli dursun.o bölgede yatirim icin cirpiniyor AB ve digerleri biz neden bos duralim??
  • bunlar belli idi ve zaten israil hem bize hem pkk ya görüntü veriyormus !!!
  • Bunların korkusu yüzünden bizimkiler 5 yıldızlı (zamanın en yenisi ve en konforlusu) otelde, bunlar üssün eski misafirhanesinde kalmışlardı. Otelin tüm parasını da bunlar ödemişti. :=)
  • Hemen israile savaş ilan edelim
  • hangi şemsiye açılmıyordu? kafama takıldı biran?
Türkiye'nin 1.5 milyar dolarlık Barış Kartalı projesi kapsamında Amerika'dan aldığı AWACS erken uyarı uçaklarının elektronikdestek sistemi ihalesi İsrail'e verilmişti. 2 sistemi daha önce teslim eden İsrail, yaşanan krizin ardından kalan iki sistemi vermeyeceğini Türk tarafına bildirdi. Türkiye, proje bedelinin önemli bir bölümünü İsrail'e ödedi.
 
Hava Kuvvetleri'nin Barış Kartalı projesi kapsamında ABD'li Boeing firmasından alınan 4 AWACS (havadan uyarı ve kontrol sistemi) uçağına yeni donanım ve yazılımlar ekleniyor. TAI'nin yürüttüğü 1,5 milyar dolarlık projeye İsrailli IAI-Elta firması Elektronik Destek Sistemi'ni temin ediyor. İsrailli firmanın AWACS için tamamlayacağı sistem, uçak havadayken birtakım karıştırma saldırılarına karşı elektronik olarak kendini koruma sisteminden oluşuyor. İsrail bu sistem için 25 milyon dolar alıyor. Fakat iki ülke arasında yaşanan krizin ardından, İsrail kalan iki sistemle ilgili sorun çıkardı. Teslimatların yapılıp yapılmayacağı belli değil. Projenin akıbetinin ne olacağı ise merak konusu.
 
Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) Uçağı Projesi kapsamında Boeing firması ile 4 uçak ve 1 Yer Destek Sistemi tedariki amacıyla imzalanan sözleşme 2003'te yürürlüğe girdi. Türk firmalarından TAI, HAVELSAN, ASELSAN, MİKES, HAVELSAN TEKNOLOJİ RADAR, KALE KALIP, THY ve SELEX proje içerisinde birçok sorumluluk ve role sahip.

Şu anda TAI'de 3 uçak bulunuyor. 4. uçak henüz gelmedi. Birinci uçak modifikasyonu ABD/Seattle'da, 2. 3. ve 4. uçak modifikasyonu TAI tesislerinde yapılıyor. Bu yılın başında ve kabul testlerine başlandı. Boeing firmasının tasarım doğrulama ve değerlendirme testleri ise devam ediyor. Testlerin 2011 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. İlk uçak teslimatının 2012'nin ikinci yarısında gerçekleşmesi öngörülüyor. Türk hava sahasının etkinliğini büyük ölçüde artıracak olan AWCS uçakları, gövde üzerinde taşıdıkları özel radar sistemiyle, her türlü hava aracını anında tespit edebilme özelliğine sahip bulunuyor. Radarlar yine Amerikalı şirket Northrop Grumman tarafından üretiliyor.

Samanyolu Haber
YENİ KRİZ KAPIDA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 13 yıl önce
Askeri ihaleleri zamanın paşalarının imzaladığından ve İsrail ile kolkola gezdiğinden ne kadar da eminsiniz, araştırın bakalım kimler imzalamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"bağımsızlık benim karakterimdir" anlayışını bırakıp ülkenin güvenliği yabancılara emanet edildiği sürece bu tür kepazelikler artarak devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunlar 2007 de teslim edilecekti şimdi 2012 sonu deniyor. Böyleyse eğer teslimat daha da uzar gibi gözüküyor. Herhalde biz alana kadar yeni bir tip AWACS üretilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Zamanin pasalari israil ile kol kola kendi milletine zulum ediyorlardi.Israilsiz nefes bile aldirmiyorlardi.Israil aski ile kendi degerlerine sirtlarini donmuslerdi.Versinler simdi hesabini bu isin.Israil ile yola gidene bu bela layiktir.O pasalardan bu zarar miktarini almak lazim.Israil hic hilesiz is yaparmi.neden versin sana kendi teknolojisini.Neden kendi yerli malimiz olamiyor .Halbuku Askeri meselede mutlaka yerli olmak milli olmak lazim.elin adami tam isin ortasinda seni kalbinden hancerler.Bizler bu israil asiklarinin yuzunden cekiyoruz.Allah sonumuzu hayir eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence çok iyi olmuş. 1948 den beri hemen hemen tüm hükümetler (erbakan hükümeti de dahil) ve tüm darbeci yöneticiler (özellikle post modernciler) israil ile sıkı bir dostluk içindeydiler. hele hele tüm stratejik savunma sistemlerini israile yaptırmaları ise tam bir ahmaklıktı (bu tür şeyler mümkünse aynı coğrafyadan olmayan ülkelere yaptırılmalı) görsünler dost dediklerinin ne olduğunu da bundan sonra kendilerine gelsinler. hatta tüm dünya gelsin diyeceğim ama adamların müthiş medya gücü var. hırsızlık yapar ev sahibini hırsız diye lanse ederler. bugüne kadar akp ye oy vermedim. 2 sebepten vermemiştim birisi buydu. çok iyi oldu çok. belki paramız gitti ama dost kim düşman kim ortaya çıkmış oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
senin horozlar kümeste kapi kitli sakli dursun.o bölgede yatirim icin cirpiniyor AB ve digerleri biz neden bos duralim??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bunlar belli idi ve zaten israil hem bize hem pkk ya görüntü veriyormus !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunların korkusu yüzünden bizimkiler 5 yıldızlı (zamanın en yenisi ve en konforlusu) otelde, bunlar üssün eski misafirhanesinde kalmışlardı. Otelin tüm parasını da bunlar ödemişti. :=)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hemen israile savaş ilan edelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hangi şemsiye açılmıyordu? kafama takıldı biran?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000